King Kong

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
King Kong
King Kong.jpg
Koko nimi: King Kong
Syntymäaika: ei tiedossa
Syntymäpaikka: Pääkallosaari
Uskontokunta: kongismi
Kuolintapa: tippunut lukuisia kertoja Empire state buildingista
Hiusten väri: Musta
Saavutukset: menestynyt apinajumala ja elokuvatähti.
Miksi mainitaan
Hikipediassa:
uhkasi muutoin syödä kirjoittajan
Pilkkanimet: kuningatar kong, ring rong, neekeriapina, natsiapina, ding dong, bing bong, bling blong, queen kong, ping pong, kling klong, sovinistiapina, Mahtava Peking-mies [1], Tony Halme

King Kong on massiivinen ja massikas gorilla, jota hassusti kaislahameisiin ja luukoruihin sonnustautuneet, alkukantaisesti englantia tavaavat, kuunvalossa tanssivat murjaanivillit palvovat jumalana jossain Sumatran takana sijaitsevalla autiosaarella, ja jota saaren lukuisat stegosaurukset, pterodaktyylit ja Tyrannosaurus Rexit osaavat pelätä. Kong on tullut tunnetuksi myös showpainijana ja elokuvatähtenä. Ulkomailla Kongin arvonimen luullaan usein olevan kuningas, vaikka Kong onkin tosiasiassa maanpäällinen jumalhallitsija, nykypäivän todellinen vastapaavi.

Kuuluisa ralliautoilija Donkey Kong on Kongin serkku.

Taustaa[muokkaa]

Kong hätyyttelemässä pikkulintuja pihaltaan.

Kongin varhaisesta historiasta ei ole juuri tietoa, ja viimeisen asiasta kysyneen Kong söi. Alla on erilaisia teorioita;

Joka tapauksessa Kongia tiedetään palvostellun vuosisatoja ennen ahneiden newyorkilaisten saapumista. Palvontamenoihin sisältyi neitsyiden ja banaanien uhraamista, rummun paukuttamista ja letkajenkkaa. Ei ole aivan varmaa, mitä jumaluutta Kong saarelaisille edustaa; ovatko alkuasukkaat kiitollisia apinalle hyvästä satovuodesta, myönteisestä ilmastosta vaiko siitä, ettei se tule ja kaada sitä ympäröiviä risuaitoja, hajota saarelaisten savimajoja ja tallo kaikkia jalkoihinsa. Ainakaan kovin usein. Siitä huolimatta kulttimenot ovat olleet suuruudeltaan samaa luokkaa kuin Britney Spearsin keikoilla ainakin.

30-luvulla saaren turismi alkoi vilkastua, kun ahnas nykiläinen leffamaakari ja wnb-hemingway Carl Denham näkivät ensi kertaa Kongin, ja alkoivat mielipuolisesti jahdata tätä pitkin saarelaisten aitaamaa eläinpuistoa. Jahdissa Denham syötti epämieluisia apulaisiaan triceratopseille, ampui singolla huvikseen ja nauroi alkuasukkaille kuin paraskin siirtomaaisäntä. Lopulta tämä Martin Bormanniin verrattava sikailija yhytti Kongin kuhertelemassa Denhamin seurueeseen kuuluneen Ann Darrowin kanssa, ja sai taivuteltua ensin mainitun lähtemään vapaapainijaksi Yhdysvaltoihin.

Kong raivoamassa humalassa Empire State Buildingin huipulla.

Uudessa maailmassa Kongin ura ammattipainijana oli varsin epätasainen, mitä Darrowin kanssa läpikäyty vuoristoratamainen (siinä oli vuorotellen itse kukin ylösalaisin) ihmisapinasuhde hankaloitti. Lopulta 20. elokuuta 1933 Kongin löydettiin sekoilemasta Empire State Buildingin huipulta, ja ilmavoimat päättivät ampua hänet alas. Välikohtauksen jälkeen Kong palasi hallitsemaan kotisaarelleen, välttyäkseen kymmenen taalan sakoilta. Kongin säyseä poika kuoli samana vuonna.

70-luvulla Kongin itsevaltaista hallintomuotoa häiritsivät toisinajattelija Godzillan aikomukset syödä kaikki saaren asukkaat ja toisaalta Indonesian pyrkimykset miehittää Kongin saaren Itä-Timorin valtaamisen yhteydessä, mutta huutamalla ja paukuttamalla rintaansa apina selvisi ongelmatilanteista. Kongia pyydettiin myös avustamaan omaelämäkertaelokuvansa käsikirjoituksissa, mutta filmi menestyi huonosti ja raivottuaan aikansa Kong löysi jälleen itsensä humalassa Empire State Buildingin huipulta, kidnapattu prinsessa Peach kainalossaan. Super Mario kävi pelastamassa jälkimmäisen Kongin tyytyessä viskelemään tynnyreitä. Tämän psykoosin jälkeen Kong vaipui yli 2 minuutiksi koomaan.

Vuonna 2003 Kong esitti itseään Peter Jacksonin uudessa tulkinnassa apinan elämästä. Arvostelujen oltua hyviä Kong kiipesi Empire State Buildingin huipulle tekemään benji-hyppyä, mutta tuli vanhasta tottumuksesta ammutuksi alas.

Kong on ilmoittanut hakevansa YK:n pääsihteerin paikkaa. Georgia on myös pyytänyt häntä ehdokkaakseen Moskovan euroviisuihin vuodelle 2010.

Kong voi mennä yöllä suolistoosi aavemaisesti ja aamulla kun menet vessaan, hra Kong tulee ulos niin, että se tukahduttaa alusastian tai pöntön.