Kimmo Sasi

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Kimmo Sasi.

”Homo homini Sapus (ihminen on ihmiselle Sasi)”

~Cicero

”Hän ulkonäöstä saisi kasin, mutta keskikalju on päällä pään. Sen laki kiiltää lail Kimmo Sasin”

~Per Saukko

Kimmo Pelle Sasi (s. 13. lokakuuta ? - k. 7. maaliskuuta 2007) on kookoksen ex-ikikansanedustaja, murhaaja ja nokianismin ylipappi.

Kimmo Sasi.

Poliittinen ura[muokkaa]

Sasi on erikoistunut liikennepolitiikkaan, ja tunnettu ideoista rakentaa Autobahnaa Suomeen. Tämä teki hänestä pitkäksi aikaa liikenneministeriön kolmanneksi haetuimman pään heti Tapani Kansan ja Paavo Väyrysen jälkeen. Sasin visiot kuitenkin lämmittivät Paavo Lipposta, ja hänestä tehtiin liikenneministeri. Tosiasiassa Lipponen luuli saavansa Pelle Hermannin hallitukseensa, ja pettyikin kuultuaan, että oli erehtynyt. Paavo antoi Sasin kuitenkin jäädä, mikäli käyttäisi jatkossa punaista irtonenää ja laittaisi permanentin.

Sasin ideana oli ehkäistä tulossa oleva eläkepommi poistamalla vanhuksilta kaikki turvallisuus liikenteessä, jolloin näitä olisi kuollut niin paljon liikenneturmissa, että ikäpyramidin muutokset neutraloituisivat. Hän on ministerinuransa jälkeen jatkanut samoilla linjoilla, joskin vuonna 2007 sattuneen kuolonkolarin[1] jälkeen hänen on uskottu rauhoittuneen.

Sasin on todettu olevan kyvykäs myös juridiikassa. Hän on istunut yli 20 vuotta eduskunnassa, on siviiliammatiltaan lakimies ja on toiminut lakivaliokunnan puheenjohtajana sekä Ylen hallintoneuvoston jäsenenä[2] - eikä sitten muka tiedä, että TV-lupamaksut tulee maksaa jokaisesta vastaanottimestaan[3]. Lex Nokian laatimisen aikaan Sasi totesi, että kansalaisoikeuksia saa rajoittaa[4], jos Nokia niin sanoo.

Vuonna 2007 Sasi syyllistyi kuolemantuottamukseen auto-onnettomuudessa. Sasi valitteli tapausta. Vielä samana vuonna Quentin Tarantino ohjasi aiheesta kertovan elokuvan Death Proof. Elokuvassa Sasia näytteli Kurt Russell.

WTF Sasi.png

Viime aikoina Sasi on menestyksekkäästi, vakavasti otettavasti ja uskottavasti puolustanut turkistarhaajien ja muiden eläinrääkkääjien ihmisoikeuksia vetoamalla ajatelkaa lapsia -korttiin. [5] Tämän martinlutherkingmäisen puolustuspuheensa seurauksena kyyneleet vierähtivät kansalaisten poskille ja Sasi alettiin ottaa - jos mahdollista - entistäkin vakavammin. Hän nousi puheensa myötä koko kansan sankariksi.

Sasi kohahduttaa usein ennakkoluulottomilla ideoillaan, kuten avauksella, jonka mukaan kaikki sosiaalietuudet tulisi pysyvästi jäädyttää nykyiselle tasolleen piittaamatta inflaatiosta, indeksistä tai muusta hankalasta matikasta, koska näin säästettäisiin niiden leikkaamiseen tulevaisuudessa varatut voimavarat, kun köyhtymis- ja kurjistumisprosessi saataisiin automatisoitua. Sasin ajatusprosessista tekee erityisen innovatiivisen se seikka, että hänellä ei ole useimpien muiden ihmisten tapaan järkifiltteriä tai minkäänlaista ajatusten karsintaprosessia. Sellaisista aineiksista voi syntyä hyvä astrofyysikko, mitä Sasille onkin moneen kertaan suositeltu alanvaihdokseksi kansallisen edun nimissä.

Kaljullaan kampanjoinut Sasi putosi eduskunnasta vuoden 2015 vaaleissa, mikä oli kova isku hänen parhaalle ja ainoalle kaverilleen, Ben Zyskowiczille.

Katso myös[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]