Kim Jong-un

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Waffen-ss poster eintritt.jpg Jopa pahuudellakin on omat standardinsa!
Tämä artikkeli käsittelee henkilöä tai asiaa, jota pidetään poikkeuksellisen pahana jopa omassa viitekehyksessään!
중지! 이 페이지는 우리의 영원한 지도자 김일성의 보호를받습니다!
Stop hand.png Kim Jong-un on julistettu kaikelle niin bioottiselle kuin abioottiselle materialle, maailmanrauhalle ja tasapainoisen elämän kulmakiville erittäin vaaralliseksi olennoksi, jonka hallinnassa oleva voima voi hetkenä minä hyvänsä päättää sinun, sekä kaikkien rakastamiesi ihmisten elämän. Tämän päivän voimme kaikki yhdessä, varsin suurella varmuudella, olettaa koittavan piakkoinkin, joten toivokaamme, että se ei ainakaan tämän artikkelin syytä ollut.
1 warning300.png
Varoitus: Kim Jong-un on todella tautinen ihminen ja sijoittuu useampaan kohtaan Hikipedian listalla ihmisistä tautiluokituksen mukaan. Kartettava tavattaessa.
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Kim Jong-un.


Kim Jong-un
Kim-Jong-Un.jpg
"tappakaa tuo kameramies"
Koko nimi: Kim Amazing Jong-un
Syntymäaika: 8. tammikuuta 1984
Syntymäpaikka: Pyongyang
Uskontokunta: juche
Kuolintapa: kuolematon
Hiusten väri: musta
Saavutukset: Pohjois-Korean ykkösmies, maailman kiistaton presidentti ja ystävä
Miksi mainitaan
Hikipediassa:
lue ylempi
Pilkkanimet: The Rocket Man, The Kim, Kim Jong-unhealthy, Kim Jong-oink, Dum Jong-un, Madman, Total Clusterfucker, Red Button Man, Gookbumps, Short & Fat, The Immortal God of Destruction of The Civilization As We Know It
”Säikyin koira haukkuu koviten!”
~Pelottavan osuvaa filosofiaa
”Senkin kepeillä hakattava rakki!”
~Kim Jong-un
”Dennis, you're my best, best friend”
~Kim Jong-un Dennis Rodmanille

Kim "The Rocket Man" Jong-un (s. 8. tammikuuta, 1984) eli sinulle ja kaikille muille Loistava Toveri, on Pohjois-Korean nykyinen ylivaltias, jumala, virallisesti seksikkäin mies, ruokakriitikko, koripallointoilija sekä rakkaan johtajan, Kim Jong-ilin, nuorin poika[1]. Isänsä lähdettyä etelänmatkalle vuosikymmenen alkupuoliskolla, hän nousi kansansa tiennäyttäjäksi ja suurimmaksi auktoriteetiksi, sekä siinä ohimennen myös rasvaprosentiltaan suurimmaksi mieheksi.

Hän on edeltäjiensä tapaan varsinainen monitaituri, joka on muun muassa kiivennyt lumisia vuoria pikkukengissä tahraamatta housujaan hiutaleenkaan vertaa [2], sekä ollut ulostamatta syntymästään lähtien. Hän myös hiljattain koulutti itsensä lentäjäksi isoisänsä muistiinpanojen avulla. Kim Jong-un onkin Pohjois-Korean aerobatian kiistämätön mestari, jonka rinnalla punainen paronikaan ei ole yksinkertaisesti yhtään mitään. [3]

Kim Jong-un on myös keksinnöiltään koko maailmanhistorian merkittävimpiä hahmoja kehitettyään hampurilasen[4]. Historiankirjat piti kirjoittaa pikimmiten täysin uudestaan tämän suuren paljastuksen johdosta. Loistavan toverin ylenpalttinen loistavuus ei lopu siihen, sillä hän on huhujen mukaan yhtä hyvä golfissa kuin isänsä! Ydinsodan partaalle joutuneen maailman katastrofaalista tilaa lievittääkseen Yhdistyneet kansakunnat ovat ehdottaneet seuraavan Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean välisen sodan käytävän golf-kentällä, missä mittelöintiin osallistuisi Kimiä vastaan tietenkin maailman toiseksi tautisin olento, The Donald "Don" Trump.

Kim Jong-unin vainoharhaisuudesta joutuvat kärsimään ensi kädessä hänen sukulaisensa sekä korkea-arvoiset virkamiehet, joita Kim tykkää turvallisuutensa tähden käräytellä liekinheittimellä.

Nuoruus[muokkaa]

Kim Jong-un syntyi joskus vuosien 1982 ja 1984 välissä, johtuen valtionkonttorin orjien matikkapään puuttumisesta. Kultaisen 80-luvun lapsi syntyi Kimin perheeseen nuorimpana poikana. Arvellaan suuresti, että hän syntyi isänsä lailla Baekdu-vuoren huipulla, jota ainakin tieteellisesti takaa epäily hypotermian aiheuttamasta inhimillisyyden puutteesta, joka selittäisi johtajan aneemisen elottomat ilmeilyt. Myös jonkinlaista mielenterveyshäiriötä epäillään, johtaja kun nyt ei saa pois järkyttävän leveätä virnettä naamaltaan. Loistavan toverin paljastettiin suorittaneen opiskelunsa Sveitsissä, mikä ei tosin paljastuksena mennyt "puolueettoman" ja "maailman menoista poissulkeutuneen", ilmeisesti terroristeja ja diktaattoreita hyysäävän Sveitsin kannalta täysin nappiin.

Sveitsissä peitenimellä Un-Pak toiminut Kim ei oikein loistanut koulussa. Kiinnostus oli ironisesti suuntautunut amerikkalaiseen kulttuuriin, koripalloon, videopeleihin sekä ajoittain bondage pornoon[5]. Hiljaisella Kimillä oli vain yksi ystävä, portugalilainen Joao, jonka kanssa Kim vietti päivät ruokakriitikkoina ja videopelikommentaattoreina. Häntä ei koskaan nähty juomassa alkoholia, eikä hän ollut kovinkaan kiinnostunut tytöistä. Tähän kuitenkin vaikutti kulttuurilliset rajat ja säännöt, ei suinkaan mikään muu, ei missään nimessä. Eräänä päivänä Kim teki ystävälleen tempun, paljastaessaan olevansa Pohjois-Korean dikta- presidentin poika. Tämän jälkeen ei häntä enää luonnollisesti näkynytkään hyvään toviin.

Suureksi lössiksi, öljytankkerin kokoiseksi jättiläiseksi, Kim paisui jo teini-iässä, johon syypää on mitä luultavammin jokin teineille tyypillinen kuvitteellinen sairaus, masennus tai syömishäiriö. Molemmat Kim yritti jälkeenpäin teloittaa, siinä kuitenkaan onnistumatta, ehkä koska sairauksia ei ollut edes olemassa. Kim valittiin pestiinsä lähtökohtaisesti sen takia, että kaikki muut pyrkijät olivat niin huonoja (lue; liian vaikuttuneita länsimaisesta kulttuurista). Tästä voimme siis vetää oivan johtopäätöksen koskien hallinnon laatua tulevaisuudessa; ei kovin hyvä, toisaalta ei yllättäväkään.

Ylivaltias 2011-[muokkaa]

DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
Kim Jong-unin paino on vallassaolon aikana laskenut negatiivisessa suhteessa lähes 40 kilogrammaa.
”I mean this guy is a really bad... dude.”
~Donald Trump[6]
Eksklusiivia materiaalia maanpäällisestä onnelasta.

Pian isänsä, Kim Jong-ilin, kuoleman jälkeen, Kim Jong-un nousi iloisen kansansa johtajaksi. Kokematon ja nuori johtaja näytti kaikille epäröijille närhen munat (ammuttuaan sen ensin IT-tykillä alas). Kim Jong-unista paljastui selvästi rohkeampi puoli, hänen selvitettyään maansa ongelmat ja saavuttamalla uusia ennätyksiä, ainakin nälkäkuolemien määrissä. Suuren ylivaltiaan kannatus kansan joukossa on maailman johtajien tasolla korkeinta, ainakin jos on valtion kontrolloiman median ilmoittamaan 143 % kannatus -prosenttiin uskomista.

Johtajuuteen pääsyn jälkeen Kim on ajanut lukemattomia yhteiskunnallisia uudistuksia Pohjois-Koreassa. Hän esiintyy julkisesti vaimonsa kanssa muun muassa paraateissa ja muissa monumentaalisissa tapahtumissa, jotka pitävät kansan liikkeellä ja virkeänä. Kim on myös rakennuttanut loistokkaita puistoja, sairaaloita sekä kouluja loistokkaaseen pääkaupunkiin, länsimaisen median keskittyessä täysin päinvastaisiin visioihin, kuten väitettyihin seksijuhliin sekä orjatyöhön. Suuri reformaatio on myös yltänyt työleireille, joita Kim on laajentanut urakalla monta neliökilometriä.

Maailmanherruuteen tähtääminen on Kimin politiikan tärkeimpiä kulmakiviä, todisteena laajennetut ydinaseiden testaukset sekä military-first -aatteen syvempi integraatio. Aloilla eteneminen voidaan kuitenkin kyseenalaistaa, johtuen useista tekijöistä. Sotaväen henkilöstöstä on löytynyt jatkuvasti muun muassa matoja[7] ja yksi ohjustesti päättyi valtameren sijasta kaikkien epäonneksi erääseen paikalliseen kylään[8].

Ydinaseuhkailut[muokkaa]

7. maaliskuuta 2013 Pohjois-Korea uhkaili Yhdysvaltoja ydinasehyökkäyksellä ”ennaltaehkäisevässä” mielessä. Kim Jong-un uhkasi pommittaa harmitonta eteläkorealaista Baengnyeongdo -saarta, jossa oli aiemmin tapahtunut merivoimien yhteenottoja. Pohjois-Korea on paljastanut sen suunnitelmat pommittaa merkittäviä Yhdysvaltojen kaupunkeja kuten Los Angelesia ja Washington W.C:tä. Toukokuussa 2016 Kim Jong-un kuitenkin kertoi, että olisi valmis normalisoimaan maan suhteet sille vihamielisiin valtioihin ja vastaa ydinaseilla ainoastaan ydinaseuhkaan. Tähän vastattiin hyvinkin lämpimästi muun maailman osalta, lukuunottamatta Yhdysvaltoja, joiden sukkanukkeidiootti The Donald Don Trump pilasi koko rauhanprosessin haukkumalla johtajan seinille ja toi myöhemmin oman älyllisen kompetenssinsa vajaavuuden esiin vertailemalla ydinaselaukaisimien kokoa[9], kiristäen välejä entisestään, niinkuin maailman vaikutusvaltaisimman pannuperseen kuuluukin tehdä.

Kimiin verrattaessa, kyseisessä kuvassa ulkofunktiona toimiva Donald Trump on vähintään yhtä, ellei jopa enemmänkin, saatanasta.

Ihmisoikeusrikkomukset[muokkaa]

”Ei asu täällä”
~Kim Jong-un
”Syöttäkää vaikka koirille...”
~Kim sedästään

Kim Jong-un syyllistyy (ainakin muiden mielestä) lukuisiin ihmisoikeusrikkomuksiin. Yhdistyneiden kansakuntien ihmisoikeustutkija Marzuki Darusman on vaatinut, että hänet ja joitakin muita korkea-arvoisia Pohjois-Korean viranomaisia asetetaan syytteeseen rikoksista ihmisyyttä vastaan. Vastakaikua tämä ei kovinkaan paljon saanut, sangen selvistä syistä. Kim Jong-un on muun muassa "vastuussa" kansalaistensa kokemasta nälänhädästä ja köyhyydestä, ja Pohjois-Korea käyttää samaan aikaan valtavia resursseja ydinaseiden kehittelyyn. Tätä samaista temppua kuitenkin käyttää myös jossain määrin Kiina, Venäjä sekä Yhdysvallat. Kim Jong-un on myös teloituttanut kymmeniä miljoonia ihmisiä säälimättömästi, mutta *nyyh*, kukapa nyt ei.

Style[muokkaa]

Stop hand.png Tämä artikkeli tai osio ei välttämättä edusta neutraalia näkökulmaa.
Neutraali näkökanta kiinnostaa kovasti myös keskustelusivulla.
Rakkautta ensi silmäyksellä?

Kuten suuret edeltäjänsä, myös Jong-un on kehittänyt omanlaisensa tyylisuuntauksen, johon kuuluu muun muassa perinteinen Juche-kampaus sekä liian isot manttelit. Uniikki style on luonut johtajan ympärille mielipuolisen kultin, kiitos yltiöseksikkään ulkonäöllisen neronleimauksen. Kim pitää tästä esteettisestä puolestaan erittäin kovasti kiinni, mitä on todistamassa ylipitkien puvunhousujen lisäksi maailman valloittanut million-dollar smile, jolla Kim myös tykkää brändätä itseään. Sydämiä sulattanut tyylin viileys sekä täydellisen aforistinen sielu ovat tehneet Kim Jong-unista maailman johtajien kiltan muistetuimpia persoonia, joiden perintö ulottuu vähintään kymmenien tuhansien vuosien taakse. Voimmekin siis varmuudella sanoa, että Kim on aikamme jumala.

Lukuisia parodioita sekä runoja inspiroinut suurmies on kirjaimellisesti pyyhkinyt ja/tai muuttanut tuhkaksi kaikki poliittiset kilpailijansa jokaista vähäpätöistä, lähestulkoot torakan tasolle yltävää, vastustajaansa myöten. Armeijan ja työväenpuolueen johtohenkilöitä IT-tykillä vapaa-ajallaan ampuva ja itsensä kaiken ylimmäksi johtajaksi, muun muassa asevoimien ja puolueen, nimittänyt Kim käyttää kaikki keinot valtansa säilyttämiseen, sekä sen ikuiseen laajentamiseen. Kaikki tämä kulminoituu hänen ollessaan kirjanpitoa tekevien adjutanttiensa ympäröimänä tutkiskellessaan maansa tiedemiesten uusia teknologisia saavutuksia ja heittäytyessään tavallista kansaa sekä vaimoaan, aikaisempia johtajia mukaan lukien, rakastavaksi täydellisyyden malliksi, jota me täällä sivistyksettömyyden puolella kituvat saamme koskettaa vain valokuvien kautta. Kim Jong-unin poliittinen strategismi on jo itsessään, omassa röyhkeydessään ja piittaamattomuudessaan niin tunteita herättävä todellisuutta kyseenalaistava fenomeeni, että hänet tullaan varmasti muistamaan elävänä legendana.

Cult of Personality[muokkaa]

"Seppo ei lähdekkään salkkareista!" huomaa myös million-dollar smile.

Monien suurmiesten tapaan, myös johtaja Kim Jong-unille on ajan saatossa kehittynyt eräänlainen henkilökultti, jonka hän on kuitenkin edellisen kappaleen perusteella ansainnut enemmän kuin kukaan muu. Suuressa osassa henkilöpalvonnan kehdon luomisessa on ollut tuttu media, joka on tuonut koko kansan ihasteltavaksi vielä suuremmassa osassa olevat Kimin urotyöt. Rooman imperiumista mallia ottanut Kim on asettanut kansan huvit ensisijaisiksi päämääriksi omassa sisäpolitiikassaan, jota toteutetaan johdon kannalta esimerkiksi mittavien sotilasparaatien järjestämisellä. Tärkeä periaate on myös saada nuorelle johtajalle näkyvyyttä, josta lampaiden lisäksi ulkomaiset kannattajat ja journalistit saavat jutun juurta. Suureen rooliin itsensä ajanut Kim on loistavalla terävyydellään manipuloinut jokaista kohtaamaansa olemuksestaan lähtien, josta lopullinen henkilöpalvonta onkin muodostunut. Rakkauteen ja kyyneliin hukkuva Kim pitää pään kylmänä kohtaamastaan vihasta riippumatta ja tekee tämän selväksi muun muassa julkisilla puheillaan, joita ennen hänen täytyy jopa henkilökohtaisesti heiluttaa käsiään signalisoiden katsojille aploodien lopettamisen[10].

Uutta ponnistusta palvonnan piiriin on luonut kaksintaistelu johtaja Kimin ja jalkasieni Donald Trumpin välillä. Verbaalinen aggressointi on luonut pohjaa molemminpuoliselle propagandalle, josta Kimin asema kansansa pelastajana ja johtavana marttyyrinä on vain kasvanut. Pöydät ovat kääntyneet, kun inisevän kärpäsen tasolle joutuneet Yhdysvallat edustajansa Trumpin ansiosta on joutunut potentiaalisen supervallan johtajaa vastaan pattitilanteeseen, jonka ainoa mahdollinen, ydinaseilla toimitettava, ratkaisu johtaa muualla maailmassa täydelliseen sympatiaan Kimiä ja hänen imperialismista kärsinyttä kansaansa kohtaan, jolloin Kim-dynastian nerouden ehdottoman edelläkävijän henkilökultti saa lopullisen asemansa maailmanhistorian jumalien kirjoihin, joka ei sieltä koskaan katoa.

Retoriikka[muokkaa]

"Taivaasta syntyneen suuren ja hienon johtajan" politikoinnissa ja etenkin ulkomaiden suhteissa käyttämä retoriikka on mitä kiinnostavinta, joskin sitä on vaikea tulkita näin ei-koreaa-osaavana. Sen voidaan kuitenkin jo lonkalta todeta olevan parempaa kuin hänen vastustajiensa, mikäli on epärationalismin lisäksi valtion mediaan uskomista. Käsitystä vahvistaa muun muassa verbaalisen perseilyn mestari Donald Trump, jonka katsotaan olevan Kimin tärkeimpiä vastustajia Saatanan sekä kaiken todellisuuden lisäksi. Puheissaan Kim viittaa paljon maahansa sekä kansalaisiinsa, joiden vannoo puolustavan Pohjois-Korean suurta suvereeniteettiä maailman loppuun asti, mikäli hänen yöunensa joskus käyvät toteen. Puhujana Kim on jokseenkin rauhallinen ja malttinsa säilyttävä, mutta silti sisällyttää sanojen muodossa esiintyvään oksennukseensa agressiivisen ilmapiirin ainekset antamalla vaikutelmaa tulevasta ydinsodasta, saaden vähintään jokaisen ulkomaalaisen kuulijan perseet täyteen jääpuikkoja. Hänen seksikäs äänensä luo välitöntä adoraatiota yleisössä, mistä ei voi olla kuin hyötyä.

Näyte sanasodan torjuntavoitosta[muokkaa]

”Kim Jong-un, who is obviously a madman and doesn't mind starving or killing his own people, will be tested like never before!”
~The Donald "Don" Trump, argumentatiivinen peräreikä[11]

Kiitos märän näädän hermot omaavalle Trumpille, joka saattoi Yhdysvallat ja Pohjois-Korean entistä lähemmäs ydinsotaa, sai kohdata Kim Jong-unin pesunkestävän coolin, vastauksen muodossa, joka on itsessään retoriikan taiteessa ennenäkemätöntä taituruutta. Verbaalinen aggressointi sai alkunsa Trumpin käytettyä twitterissä perinteinen ad hominem -kortti, jossa muun muassa kutsui Kimiä "madmaniksi" (suom. mielipuoli), osoittaen lähes yläastelaisen tasolle yltävät globaalin konsultoinnin taitonsa. Argumentatiivista fallasiaa johti tyypillinen ihmisoikeusviittaus, sekä väite Kimin välinpitämättömyydestä kansaansa kohtaan. Jokaisen ihmisryhmän uusnatseja lukuunottamatta täysin poliittisesti raiskannut Trump sai kuitenkin osumia tekopyhyyden täyttämään egoonsa, kun Kim antoi mitä hämmästyttävimmän, karismaattisen puheen, jossa täysin tyystin nolasi Donaldin;

The speech made by the U.S. president in his maiden address on the U.N. arena in the prevailing serious circumstances, in which the
situation on the Korean peninsula has been rendered tense as never before and is inching closer to a touch-and-go state, is arousing worldwide 
concern. Shaping the general idea of what he would say, I expected he would make stereotyped, prepared remarks a little from what he used to 
utter in his office on the spur of the moment as he had to speak on the world’s biggest official diplomatic stage. But, far from making any 
remarks of any persuasive power that can be viewed to be helpful in diffusion tension, he made unprecedented rude nonsense no one has ever
heard from any of his predecessors. A frightened dog barks louder. I’d like to advise Trump to exercise prudence in selecting words and be 
considerate of whom he speaks to when making a speech in front of the world. The mentally deranged behaviour of the U.S. president openly
expressing on the U.N. arena the unethical will to “totally destroy” a sovereign state, beyond the boundary of threats and regime change 
or overturn of social system, makes even those with normal thinking faculty think about discretion and composure. His remarks remind me
of such words as “political layman” and “political heretic” which were in vogue in reference to Trump during his presidential election
campaign. After taking office Trump has rendered the world restless through threats and blackmail against all countries in the world.
He is unfit to hold the prerogative of supreme command of a country, and he is surely a rogue and a gangster fond of playing with fire, 
rather than a politician. His remarks which described the U.S. option through straightforward expression of his will have convinced me, 
rather than frightening or stopping me, that the path I chose is correct and that it is the one I have to follow to the last. Now that
Trump has denied the existence of and insulted me and my country in front of the eyes of the world and made the most ferocious declaration 
of war in history that he would destroy the DPRK [Democratic People’s Republic of Korea], we will consider with seriousness exercising
a corresponding, highest level of hard-line countermeasure in history. Action is the best option in treating the dotard* who, hard of hearing,
is uttering only what he wants to say. As a man representing the DPRK and on behalf of the dignity and honor of my state and people and on
my own, I will make the man holding the prerogative of the supreme command in the US pay dearly for his speech calling for totally destroying 
the DPRK. This is not a rhetorical expression loved by Trump. I am now thinking hard about what response he could have expected when he allowed
such eccentric words to trip off his tongue. Whatever Trump might have expected, he will face results beyond his expectation. I will surely and 
definitely tame the mentally deranged U.S. dotard with fire.

Yksityiselämä[muokkaa]

"Jos sun lysti on niin kädet yhteen lyö!"

Pohjois-Korean TV:n mukaan Kim meni naimisiin heinäkuussa 2012. Puolison nimi on Ri Sol-Ju. Parilla on yksi lapsi, tytär Kim Ju-ae. Eteläkorealaislehden virheellisten tietojen mukaan Kimin aiempi tyttöystävä mahdollisesti teloitettiin elokuussa 2013. Tämäpä yllätys. Johtajan kerrotaan olevan hyvin innostunut koripallosta, joskaan ei siinä itse juurikaan pärjää. Toisaalta hän on virallisesti Pohjois-Korean paras koripalloilija. Hänen idolinsa on hänen omienkin sanojensa mukaan Michael Jordan. Kim Jong-un on kuitenkin joutunut tyytymään tähän mennessä vain Dennis Rodmaniin, joka vierailee Kimin luona viikonloppuisin. Nimettömien lähteiden mukaan Kim Jong-un olisi myös erityisen kiinnostunut kvanttifysiikasta ja ydinaseiden mekaniikasta.

Johtajan harrastukset

Suuren rakkaan johtajamme harrastuksiin kuuluu:

  • Penkkiurheilu
  • Videopelit
  • Välipalat
  • Bondage
  • Ydinaseilla uhittelu
  • Jumalaa leikkiminen
  • Maanpettureidenkin vangitseminen

Terveys[muokkaa]

”Ei asu täällä!”
~Kim Jong-un, ihmistynnyri


Vuonna 2009 ilmoitettiin, että Kim Jong-un on diabeetikko ja kärsii verenpainetaudista. Tätä tuumattuaan hetken hän päätti kieltää verenpainetaudin ja diabeteksen. Hän on myös tupakoitsija, vaikka onkin käynnistänyt tupakoinnin vastaisen kampanjan. Hiljattain lihavuuden kieltänyt Kim on myös noussut painoltaan lähes 40 kiloa. Tämä ei silti vedä vertoja The Donald Don Trumpille, jonka painosta ei kuitenkaan koskaan uutisoida? Sisukas Kim Jong-un ei suinkaan "kärsi" unettomuudesta vaan hänellä "vaan on se". Hän on useiden lähteiden mukaan myös vainoharhainen omasta turvallisuudestaan; vahinkolaukauksien seurauksesta Kimin turvallisuushenkilökunta vaihtuukin lähes viikottain. Kim Jong-un on 170 senttimetriä pitkä ja painaa uskomattomat 130 kilogrammaa. Tämä on jopa kolmensadan pohjois-korealaisen miehen yhteenlaskettu paino! Käsittämätöntä!

Aiheesta muualla[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]