Kim Jong-il

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
중지! 이 페이지는 우리의 영원한 지도자 김일성의 보호를받습니다!
Waffen-ss poster eintritt.jpg Jopa pahuudellakin on omat standardinsa!
Tämä artikkeli käsittelee henkilöä tai asiaa, jota pidetään poikkeuksellisen pahana jopa omassa viitekehyksessään!
Stop hand.png
Hyvää päivää! Rakas Johtaja, Suuri Marsalkka, Kim Jong-il on niin virallisesti, kuin epävirallisestikin säälimätön hullu! Häntä ei kiinnosta kenenkään, ei edes hänen itsensä hyvinvointi, vaikka se onkin valitun kansan (toiseksi) ylimmälle johtajalle melko toivottu atribuutti. Rakas Johtaja on törkeästi sivuuttanut juchelaisen koulukunnan päämäärän Koreoiden yhdistymisestä ja rakennuttanut turhan mittavia monumentteja! Sillä oletuksena on, ettei lasiarkussaan Ruususen tavoin makaava kuollut torakka voi tiedostaa kyseistä artikkelia, tarkoituksenamme ei ole sanoman ohella syvästi vahingoittaa tai henkisesti loukata ketään. Jos näin ei kuitenkaan ole, niin siinä tapauksessa; haista Kim vittu! Valitukset artikkelista voi jättää Suomi-Korea-seuralle.
1 warning300.png
Varoitus: Kim Jong-il on todella tautinen ihminen ja sijoittuu useampaan kohtaan Hikipedian listalla ihmisistä tautiluokituksen mukaan. Altistuttuasi ota yhteys lääkäriin.
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Kim Jong-il.


Kim Jong-il
Kimportrait.jpg
Koko nimi: Kim Jong-il
Syntymäaika: 16. helmikuuta 1941
Syntymäpaikka: Korea
Uskontokunta: juche
Kuolintapa: sydänkohtaus[1]
Hiusten väri: variksenmusta
Saavutukset: Pohjois-Korean Rakastettu Johtaja, Koko Maailman Ehdoton Presidentti ja Neuvonantaja
Miksi mainitaan
Hikipediassa:
lue ylempi
Pilkkanimet: Kim Dumb-il,[2] Kim Kardashian, Kim Dong-il, Kim Yoinks, Kim Ding-Dong, Kim Bystander, Kim in Chief, Kim who walks along his father everywhere[3]
”Olen kritiikin kohde maailmalla, mutta koska olen keskustelun aihe, luulen olevani oikeilla jäljillä...”
~Kim Jong-il
”Saatana elää ja voi hyvin...”
~Pekka Siitoin (Kim Jong-ilistä)
”Mahtava ideologia luo mahtavia aikoja!”
~Kim Jong-il, niitä aikoja odotellessa...

Kim Jong-il eli orwellilaisin epiteetein Rakas Johtaja Kim Jong-il (s. 16. helmikuuta 1941 - k. 17. joulukuuta 2011), oli sen paremman Korean yksinvaltias, seksikkäin elossa oleva mies,[4] julkisen palvonnan kohde sekä yleismaailmallinen nero, jonka keksinnöistä on ollut suunnaton merkitys koko maailmalle, ja jonka poliittisia menettelytapoja sekä filosofisia neronleimauksia opiskellaan innolla muun muassa Oxfordin yliopistolla ja Kainuun ammattiopistolla edelleen. Kim Jong-ilin voidaan katsoa olevan yksi kulttuurillisesti vaikuttavimpia henkilöitä maailmassa, jonka mittarit rikkova ulkonäöllinen jumaluus säteilee valoa kaikkialle muualle paitsi Pohjois-Koreaan,[5] ja jonka ylitse muiden hohkaava henkilökuva on ollut loistavana inspiraationa lukemattomille taiteilijoille, kuten Leonardo da Vincille ja Trey Parkerille.

Rakas Johtaja oli myös talousnero, joka edisti kaudellaan valtakunnan Juche-politiikkaa ilmaisilla koulutusleireillä sekä työkursseilla. Rakasta Johtajaa voidaan pitää osasyyllisenä Pohjois-Korean vientitalouden kehittymisessä, kun hänen valtaanastumisensa jälkeen alkoi suuri kysyntä beigeistä potkupuvuista ja silmiinpistävistä okulaareista, joka kokonaisuutena tunnetaan myös nimellä Jong-il-style. Rakas Johtaja Kim on myös kansainvälisen Golf-liiton kunniajäsen, voittaessaan vuosi toisensa perään Pohjois-Korean kansalliset golfkilpailut.[6] Uraa tietenkin väritti lukuisat uutisoinnit Kimin Hole-in-One -saavutuksista, jotka saivat jopa Tiger Woodsinkin kateelliseksi. Kim Jong-il ei myöskään turhaan ollut mannerheimilaiselta arvonimeltään Suuri Marsalkka, vaan kunnostautui monissa kunniakkaissa uropesteissä lukuisissa sodissa. Kim Jong-ilin merkittävyydestä sotilaallisena johtajana kertoo myös Kim Jong-ilin lanseeraama "Piilotellaan Kiinan perseessä ja lypsetään kaikki tarvittava YK:lta" -strategia, joka on nykyäänkin Pohjois-Korean keskeinen sotilasdoktriini.

Kim Jong-il kehitti pohjoiskorealaisten tietojen mukaan hampurilaisen, mutta ylenpalttisesta neroudestaan ja innovation alalla kunnostautumisestaan hänelle sattui myös hieman ajattelemattomiakin päähänpistoksia, kuten esimerkiksi Kim Jong-un. Vanhan sananlaskun mukaan Kim Jong-ilin okulaarit painoivat yksikahdeksasosaa koko Pohjois-Korean painosta. Uusien tietojen mukaan nykyisen johtajan, Kim Jong-unin aikana itse Pohjois-Korea painaa enää vain yksikahdeksasosaa Pohjois-Koreasta, johon vaikutti mitä luultavammin Kim Jong-unin mielitty Rakkaan Johtajan inspiroima dieetti.

Surunhetkiä koettiin joulukuussa 2011, kun Rakas Johtaja kärsi kapitalistisesta sydänkohtauksesta junamatkallaan fanitapaamiseen. Suuri Marsalkka taisteli viimeiseen asti, mutta täpärästi hävisi ilkeälle Etelä-Korean juonittelulle, johtaen Rakkaan Johtajan menehtymiseen. Tapahtuma uutisoitiin lähes jokaisessa maailman televisiossa, johtaen globaaliin suruaikaan, jota tahdittamassa Suomen puolella oli kansanedustaja Kaj Turunen. Lipun noustessa puolitankoon, Rakas Johtaja postuumisti nimitettiin Ikuiseksi Pääsihteeriksi sekä Ikuiseksi Puolustuskomission Puheenjohtajaksi. Mahtava legenda saatiin näin siis elämään kuolemansa jälkeen, josta voimme vain kiittää Korean epiteettitoimistoa.

DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
Rakkaan Johtajan golf-menestyksen autenttisuudesta voi keskustella Pyongyangin keskusrikospoliisin päämajan edessä. On lähes täysin varmaa, että pääset väittelemään asiasta samanmielisten kanssa hyvinkin nopeasti.

Nuoruus ja koulutus[muokkaa]

Kim 12-vuotiaana. Lähde: Pohjois-Korean Valtionarkisto.
”Juche takaa kansan ikuisen hyvinvoinnin!”
~Kim Jong-ilin ensimmäiset sanat

Kim Jong-il syntyi virallisen kannan mukaan Baekdu-vuoren huipulla auringonnousun aikaan myöhäistalvisena aamuna, kun kylmät tuulet puhalsivat luvattuun maahan, Pohjois-Koreaan. Ilmassa oli epävarmuutta ja kansa oli peloissaan, jonka seurauksesta taivaasta syntyi kansalle suurenmoinen johtaja, joka johtaisi tämän kansan hyviin aikoihin - kyseessä oli siis tuskin enää Kim Jong-il, mutta mukava tarina sentään. Huhujen mukaan Kim Jong-il olisi syntynyt Neuvostoliitossa, mutta kaikkihan tietävät, että siellä ei synny kuin kapinaa ja nälänhätiä.[7]

Varhaisnuoruudessa Kim erottui muista ikäisistään hyvinkin paljon; Kim Jong-ilin suunnaton viisaus hämmensi koko muuta maailmaa.[8] Nuoruusvuosinaan hän sai isältään ja Pohjois-Korean tuolloin nerokkaimmilta ajattelijoilta (isänsä ja itsensä jälkeen) koulutuksen, jonka vertaista yksikään kapitalisti ei voi saavuttaa, ainakaan Pohjois-Koreassa. Hän nimittäin suoritti opintonsa Kim Il-sungin yliopistossa, mikä on opinahjona yhtä laadukas kuin nimitykseltään vakavamielinen. Kyseisessä yliopistossa Kim tutustui sähkötekniikkaan, jonka kehittämisessä merkittävässä osassa oli hänen isänsä Kim Il-sung (yllätys yllätys). Voidaankin siis suurella varmuudella tulla johtopäätökseen, että maailma on ainakin pohjoiskorealaisittain pieni.[9]

Rakas johtaja saavutti tohtorin oppiarvon virallisten tietojen mukaan jo noin 5-vuotiaana, ja 7-vuotiaana hän oli jo kunniatohtori[10] useilla keskeisillä tieteenaloilla. Tuohon mennessä hän saavutti lisäksi kansainvälisissä suhteissa teletapin oppiarvon huippuarvosanoin. Sisäpolitiikkaa hän opiskeli ahkerasti ja hioi taitojaan jo teini-ikäisenä, kunnes 17-vuotiaana sai loppuun Songun -filosofiaan keskittyvän opinnäytetyönsä. Tätä mahtavaa sotilaallista identiteettiä koskeva filosofinen kompositio yhdistelee Kantilaisuutta pohjoiskorealaiseen kansanajatteluun, jonka tuloksena Kim rakensi mahtavaa ajatteluaan korkeammalle kuin koskaan ennen. Mahtavaa Songunin käsikirjaa implementoidaan vieläkin Pohjois-Koreassa, jossa Kim Jong-ilin fantasioima vahva kansallinen armeija marssii yhtä rytmikkäästi kuin Ohlsonin munakello.

Jong-il suoritti asepalveluksen ja yleni kenraaliksi ja kontra-amiraaliksi kahden viikon palveluksen jälkeen, 9-vuotiaana siis. Hän oli mestari kaikissa aselajeissa ja on tehnyt myös maailmanennätyksen jokaisen aseen pikapurkamisessa, ainakin pohjoiskorealaisten tietojen mukaan. Rakas Johtaja ampui vapaa-ajallaan jatkuvasti napakymppejä pyssyillään, myös raketinheittimellä, vaikka tästä ei luonnollisesti ole näyttöä, mutta napakymppejä tuli silti aivan varmasti, sitä ei kyseenalaisteta.

Ylivaltias 1994-2011[muokkaa]

Kim Jong-il kuvattuna kansallisromanttisen realistisessa prospektissa.[11]
DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
Kim Jong-il valittiin vuonna 2008 maailman vaikutusvaltaisimmaksi sekä nerokkaimmaksi henkilöksi
- Pyongyang Timesin mukaan.

Koko maailma herkistyi suruun kahdeksas heinäkuuta 1994, kun Suuri Johtaja, täydellinen Kim Il-sung menehtyi japanilaisten juonittelun seurauksena sydänkohtaukseen. Tapahtumaa seurasi maailmanlaajuinen surunhetki, johon jokainen maailman ihminen otti osaa tavalla tai toisella.[12] Kim Jong-il julistettiin virallisesti Korean demokraattisen kansantasavallan ylimmäksi johtajaksi, mutta oli jo kolme vuotta aiemmin niin sanotusti commander-in-chief. Työhaastattelu oli historiallisen lyhyt.

Suuri Generalissimo Kim Jong-il nimitti isänsä Kim Il-sungin postuumisti Ikuiseksi Presidentiksi, vahvistaakseen hengellistä isä-poika-suhdettaan. Triumviirinä hän johti maataan yhdessä kahden muun idiootin, Choe Yong-rimin ja Kim Yong-namin kanssa, varsin mahtavalla menestyksellä. Ansioituneella johtajuudellaan itse Jumala tuli kateelliseksi, ja lähetti Koreaan tulvia ja nälänhätää. Valtiollinen ateismi kuitenkin voitti, ja Kim selvitti maansa ongelmat naarmutta.

Kim Jong-ilin valtakautta pidetään lähes poikkeuksellisen ihmisläheisen politikoinnin aikana, jossa valtion progressiivinen lähestymistapa edisti oivasti maan jokaista puolta. Kapitalismia myös kokeiltiin pienessä mittakaavassa, mutta se osoittautui lähestulkoot heti toimimattomaksi niinkin mahtavassa maassa kuin Pohjois-Korea. Kim Jong-il ylläpiti loistavasti ulkomaansuhteita ylenpalttisella loistavuudellaan koko valtakautensa ajan. Rakasta Johtajaa on kutsuttu manipulatiiviseksi diplomaatiksi, mutta tämä on vain länsimainen mustamaalauksen yritys, jossa Kimin karisma koetaan pelottavaksi, ja jonka loistavuutta kadehditaan suunnattomasti. Tähän syynä on se, että tunnetusti kukaan eurooppalainen "johtaja" ei ole saavuttanut mitään mitä Kim on, lukuunottamatta Hitleriä ja Mussolinia.

Taloudellinen uljaus[muokkaa]

Kim Jong-il ei turhaan ollut maan virallinen talousnero tehdessään mittavia ratkaisuja Pohjois-Korean talouden parantamiseksi. Kim Il-sungin poismenon seurauksena Korean peninsulaa riivasi moni luonnonvoima, jotka Kim päättäväisesti lukitsi työleireille onnistuneesti. Pohjois-Korean viljelyskelpoinen maa-ala kaksinkertaistui Kimin vallassaolon aikana, mikä mahdollisti myös teollisuuden tasaisen kasvun. Tästä ei mennyt kauaa, kunnes Pohjois-Korea oli maailman johtava viljanviejä. Pian valtaanastumisen jälkeen aloitettu Korean wonin devalvointi merkitsi Yhdysvaltain talouden luhistumista täysin, jonka myötä Rakas Johtaja Kim todisti 1990-luvun loppuun mennessä, että oli selvästi synnynnäinen johtaja kaikin puolin.

Epiteetit ja tittelit[muokkaa]

Under construction.png Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.

Rakkaalla Johtajalla on monta nimeä, ainakin jos on pohjoiskorealaista kansanmottoa uskomaan, mistä myös juontuu Kim Jong-ilin tittelien hurja määrä. Kim Jong-ilin merkittävyydestä kansanjohtaja kertoo se, että hänellä on enemmän virallisia epiteettejä, kuin kaikilla jokseenkin merkittävillä 1900-luvun johtohahmoilla yhteensä. Siis oikeasti. Mahtavia nimityksiä on jopa 56, johon tuskin Putinkaan pystyisi. Hitlerilläkin oli vain "Der Führer", aika amatööri heppu siis.


 • 당중앙 - (黨中央) - Party Centre - Puolueen keskiö


 • 웃분 - Superior Person - Ylivertainen henkilö


 • 친애하는 지도자 - (親愛하는 指導者) - Dear Leader - Rakas Johtaja • 존경하는 지도자 - (尊敬하는 指導者) - Respected Leader - Arvostettu Johtaja • 현명한 지도자 - (賢明한 指導者) - Wise Leader - Viisas Johtaja • 영명하신 지도자 - (英明하신 指導者) - Brilliant Leader - Loistava Johtaja • 유일한 지도자 - (唯一한 指導者) - Unique Leader - Ainutlaatuinen Johtaja • 령도자가 갖추어야 할 풍모를 완벽하게 지닌 친애하는 지도자 - (領導者가 갖추어야 할 風貌를 完璧하게 지닌 親愛하는 指導者) - Dear Leader, who is a perfect incarnation of the appearance that a leader should have - Rakas Johtaja, joka on täydellinen ruumiillistuma olemuksesta, joka johtajalla pitäisi olla


 • 최고사령관 - (最高司令官) - Commander-in-Chief - Ylipäällikkö


 • 위대한 령도자 - (偉大한 領導者) - Great Leader - Suuri Johtaja


 • 인민의 어버이 - (人民의 어버이) - Father of the People - Kansalaisten Isä


 • 공산주의 미래의 태양 - (共産主義 未來의 太陽) - Sun of the Communist Future - Kommunistisen Tulevaisuuden Aurinko • 백두광명성 - (百頭光明星) - Shining Star of Paektu Mountain - Paektu-vuoren Loistava Tähti


 • 향도의 해발 - (嚮導의 해발) - Guiding Sun Ray - Tietä näyttävä auringonsäde


 • 혁명무력의 수위 - (革命武力의 首位) - Leader of the Revolutionary Armed Forces - Vallankumouksellisten Joukkojen Johtaja


 • 조국통일의 구성 - (祖國統一의 構成) - Guarantee of the Fatherland's Unification - Takaus Isänmaan Yhdistymisestä


 • 조국 통일의 상징 - (祖國 統一의 象徵) - Symbol of the Fatherland's Unification - Isänmaan Yhdistymisen Symboli


 • 민족의 운명 - (民族의 命運) - Fate of the Nation - Kansan Kohtalo


 • 자애로운 아버지 - (慈愛로운 아버지) - Beloved Father - Rakastettu Isä


 • 당과 국가와 군대의 수위 - (黨과 國家와 軍隊의 首位) - Leader of the Party, the country, and the Army - Puolueen, maan ja armeijan Johtaja


 • 수령 - (首領) - Leader - Johtaja


 • 장군 - (將軍) - General - Kenraali


 • 우리당과 우리 인민의 위대한 령도자 - (우리黨과 우리 人民의 偉大한 領導者) - Great Leader of our Party and of our Nation - Puolueen ja Kansan Suuri Johtaja


 • 위대한 장군님 - (偉大한 將軍님) - Great General - Suuri Kenraali


 • 경애하는 장군님 - (敬愛하는 將軍님) - Beloved and Respected General - Rakastettu ja Arvostettu Kenraali


 • 위대한 수령 - (偉大한 首領) - Great Leader - Suuri Johtaja • 경애하는 수령 - (敬愛하는 首領) - Beloved and Respected Leader - Rakastettu ja Arvostettu Johtaja


 • 백전백승의 강철의 령장 - (百戰百勝의 鋼鐵의 靈將) - Ever-Victorious, Iron-Willed Commander - Ikivoittoinen, rautaisan tahdon omaava Komentaja


 • 사회주의 태양 - (社會主義 太陽) - Sun of Socialism - Sosialismin Aurinko


 • 민족의 태양 - (民族의 太陽) - Sun of the Nation - Kansan Aurinko


 • 삶의 태양 - (삶의 太陽) - The Great Sun of Life - Elämän Suuri Aurinko


 • 민족의 위대한 태양 - (民族의 偉大한 太陽) - Great Sun of The Nation - Kansan Suuri Aurinko


 • 민족의 어버이 - (民族의 어버이) - Father of the Nation - Kansan Isä


 • 21세기의 세계 수령 - (21世紀의 世界 首領) - World Leader of The 21st Century - 2000-luvun Maailman Johtaja


 • 불세출의 령도자 - (不世出의 領導者) - Peerless Leader - Verraton Johtaja


 • 21세기 찬란한 태양 - (21世紀 燦爛한 太陽) - Bright Sun of the 21st Century - 2000-luvun Kirkas Aurinko


 • 21세기 위대한 태양 - (21世紀 偉大한 太陽) - Great Sun of the 21st Century - 2000-luvun Suuri Aurinko


 • 21세기 향도자 - (21世紀 嚮導者) - Leader of the 21st Century - 2000-luvun Johtaja


 • 희세의 정치가 - (稀世의 政治家) - Amazing Politician - Täydellinen Poliitikko


 • 천출위인 - (天出偉人) - Great Man, Who Descended From Heaven - Suuri Mies, joka laskeutui Taivaasta


 • 천출명장 - (天出明將) - Glorious General, Who Descended From Heaven - Loistokas Kenraali, joka laskeutui Taivaasta


 • 민족의 최고영수 - (民族의 最高領袖) - Supreme Leader of the Nation - Kansan Korkein Johtaja


 • 주체의 찬란한 태양 - (主體의 燦爛한 太陽) - Bright Sun of Juche


 • 주체의 찬란한 태양 - (主體의 燦爛한 太陽) - Bright Sun of Pudank


 • 당과 인민의 수령 - (黨과 人民의 首領) - Leader of the Party and the People


 • 위대한 원수님 - (偉大한 元帥님) - Great Marshal


 • 무적필승의 장군 - (無敵必勝의 將軍) - Invincible and Triumphant General


 • 경애하는 아버지 - (敬愛하는 아버지) - Dear Father


 • 21세기의 향도성 - (21世紀의 嚮導星) - Guiding Star of the 21st Century


 • 실천가형의 위인 - (實踐家型의 偉人) - Great Man, Who Is a Man of Deeds


 • 위대한 수호자 - (偉大한 守護者) - Great Defender


 • 구원자 - (救援者) - Savior - Pelastaja


 • 혁명의 수뇌부 - (革命의 首腦部) - Mastermind of the Revolution


 • 혁명적 동지애의 최고화신 - (革命的 同志愛의 最高化身) - Highest Incarnation of the Revolutionary Comradeship


 • 각하 - (閣下) - His Excellency


 • 영원한 당 총비서 - (永遠한 黨 總秘書) - Eternal General Secretary of the Party


Yhteiskuntakulttuurillinen vaikuttaminen[muokkaa]

Kim kertomassa hassunhauskaa vitsiä. Ainoalla kenraalilla, joka ei nähnyt naurun aihetta, ei ole sittemminkään ollut.

Kim Jong-il voidaan nähdä yltiömäisenä ajattelijana ja freelancer-taiteilijana, joka täydellisesti liitti suurenmoisia näkemyksiään kaikenalaisiin taiteisiin, joista jokainen saa tänäkin päivänä nauttia täysin siemauksin. Hän kunnostautui kaikessa missä tavallinen kuolevainen voi, jättäen jälkeensä töitä, jotka muodostavat noin 30% kaikesta maailman kirjallisuudesta, 47% kaikesta maailman elokuvatuotannosta, 80% kaikesta maailman filosofisesta ajattelusta. Hän vaikutti myös vahvasti yleismuodin saralla, pääosin naamiais- ja penkkaripukeutumisessa.

Filosofia[muokkaa]

Kim Jong-il toimi maansa intellektosfäärinä ja kävi kiivasta filosofista sekä tieteellistä debattia maan viisaimpien kanssa, eli pääosin itsekseen. Poliittisista asioista häneIlä oli itsensä kesken kuitenkin yksimielinen käsitys. Käsitys oli kansalaisilla sama, ellei joku välttämättä halunnut osallistua valtion ilmaiselle (itsensä takaisin maksavalle) työhöntutustumisjaksolle.

Taiteet[muokkaa]

Myöhemmin elämässään Kim Jong-il ansioitui myös kulttuuritaiteiden alalla. Rakkaan Johtajan ansioituminen kirjallisuudessa näkyi myös innostuksena historiaan, ja etenkin se uudelleenkirjoittamisessa. Hänen rustaamansa 26 oopperaa sekä viisikymmentäseitsemän kriittistä maailmanhistoriaa ovat saaneet innostuneen vastaanoton, ainakin Pohjois-Koreassa. Oopperansa hän laati luonnollisesti kuurosokeana ja kahdessa yössä. Oopperat esitetään ja katsotaan lähes vapaaehtoisesti, niin mahtavia ne ovat.

Kirjallisuus

Kim Jong-il on myös suureksi onneksemme tiivistänyt ajatusmaailmaansa jopa kahdeksaan romaaniin, joissa räväkästi vaihtelevina teemoina on kaikkea patrioottisesta hyvyydestä ihmiskunnan pahimpiin syntiinlankeemuksiin. Rakkaan Johtajan kädenjälki näkyy loistavasti kauniin aforistisesta kielenkäytöstä, joka sulattaa jokaisen lukijan sydämen jo muutaman sivun jälkeen. Tyylitaito on suorastaan loistavaa jälkeä Kim-dynastian ehdottomalta sanasepolta, jonka kirjat ovat miljoonina kopioina täyttämässä Pohjois-Korean kaikkia kirjastoja. Teoksien perusteella Suurta Marsalkkaa voidaan verrata suuressa neroudessaan Shakespeareen, ja onkin yhdeltä epiteetiltään Aasian Homeros.

Rakkaan Johtajan kahdeksan sankarieeposta ovat luokiteltuina alla;

 • Kim Ihmemaassa (1966)
 • Jumalainen Juche (1977)
 • Dynastia vaarassa (1994)
 • Seuraa Johtajaa (2011)
 • Väkivallan niemimaa (1982)
 • Saatana saapuu Pyongyangiin (2003)
 • Yksi lensi yli isänmaan, vaan IT-tykillä alas ammuttiin (1999)
 • 1994 (2005)

Runous

Runouden parissa Suuri Marsalkka viihtyi jo ennen kuin osasi lukea. Hänen raapustamansa 19 runokokoelmaa kuvailevat taivaallisen tyyssijan ja maailman kauneuden moninaisuutta, jota lukiessa karskeimmatkaan miehet eivät säästele kyynelissä. Kokoelmien allegoria hipoo täydellisyyden huippua, mikä on noteerattu myös ulkomailla moneen otteeseen. Rakkaan Johtajan häikäisevä taito luoda distikonian ja assonassien täydellisiä lyyrisiä suhteita dityrambioissaan on saanut aikaan sen, että hänen teoksiaan käytetään kattavina oppimateriaaleina lähes jokaisessa maailman yliopistossa ja Suomen alakoulussa.

Elokuvatuotanto

Rakas Johtaja oli myös hyvin taitava elokuvataiteiden saralla. Vapaaehtoisesti siepatuiksi tulleiden eteläkorealaisten tarpeettomalla avulla nerokas johtajamme oppi tekemään maailman parhaita elokuvia, jopa ilman osaavia näyttelijöitä. Hänen elokuvansa ovat niin suosittuja, että kaikki Pohjois-Korean suoraselkäiset asukkaat ovat käyneet lähes vapaaehtoisesti katsomassa ne.

Kim Jong-ilin ihailijat[muokkaa]

Rakas Johtaja inspiroi suurta ihailua myös ulkomailta. Suurta Marsalkkaa ihailevat ainakin seuraavat henkilöt:

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

 1. Kapitalistien juonittelua
 2. Kapitalistit tapasivat käyttää Kimistä degoratoorisia ilmauksia, leimaten hänet idiootiksi.
 3. Kim tunnetusti käveli isänsä Kimin kanssa kaikkialla, mutta he sentään pitivät kansalaistensa hyvinvoinnista huolta näillä tarkastusreissuilla
 4. Tällä viitataan fyysisesti hengissä oleviin, henkisesti seksikkäin on ja on aina ollut ja tulee myös tietenkin aina olemaan Suuri Johtaja Kim Il-sung
 5. Korean niemimaa yöllä.JPG
 6. Tosin ainoana pelaajana
 7. Ja mutantteja Tsernobylin kyläyhteisön suunnalla
 8. Huomaa, että "maailmalla" käsitetään tässä Pohjois-Korean Kimin kamari
 9. (Mutta Pohjois-Korea suuri, sitä ei pidä unohtaa)
 10. Arvonimi kokonaisuudessaan; Suuri ja loistava demokraattisen kansantasavaltalaisen tietotaidon suurenmoisen älykkyyden ikuinen hallitsija kansan rakkauden nimeen, vastaa Nobel-tunnustusta muualla maailmassa
 11. -Mitä?
 12. Lähde: Pohjois-Korean valtionmedia
 13. http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/61332-suomalainen-hehkuttaa-pohjois-koreaa-vapauden-tunnetta