Kihti

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tulessa haluan katsoa äitis' palavan, luojan lempilasten nähdä trukin alle kaatuvan! Tahdon kihdin, tahdon AIDSin, syöpätautein armeijan, jotta voisi hetkeks nuhakuumeens unohtaa!

~A. W. Yrjänä

Kihti on erittäin epämiellyttävä sairaus, jossa virtsaa kertyy liikaa päähän. Tämä käynnistää hengenvaarallisen tapahtumasarjan, joka saattaa johtaa aivojen paisumiseen niin, että ne tursuavat korvista ulos. Kihdistä kärsivää henkilöä kutsutaan murrealueesta riippuen kihtiseksi, kihtipotilaaksi tai kusipääksi.

Oireet

Kihdin oireet ovat erittäin inhottavat.

Kihti tarttuu kättelyn välityksellä. Taudin itämisaika on yksi viikko. Oireet kestävät mahdollisesti kuukausia ja johtavat joko kuolemaan & uuteen syntymään tai vaihtoehtoisesti Täydelliseen Toipumiseen.

Ensimmäisenä päivänä tartunnan saamisesta potilas tuntee vatsassaan ikävää muljahtelua, joka illan tullen siirtyy niskaan muuntuen peloksi, kauhuksi, hikoiluksi ja ahdistuksen oireiksi. Psykoottisia houreita saattaa esiintyä.

Toisena ja kolmantena päivänä potilas saattaa kuumeilla ja hänen luonteensa muuttuu täysin. Esimerkiksi Tbone saattaisi muuttua vandaalimieliseksi tai levykevandaali vastaavasti täysjärkiseksi ihmiseksi.

Neljäs päivä tuo tullessaan punaiset, vihreät ja oranssit täplät. Niitä saattaa esiintyä kaikkialla kehossa. Täpliä ei voi piilottaa, sillä ne ovat kaikkialla! Punaiset täplät saattavat päivän aikana vaaleta. Vähitellen potilas alkaa muistuttaa yhä enenevissä määrin porsasta.

Viidennen päivän aamuna potilas alkaa oireilla ilmeisen psykoottisesti. Hän saattaa vaikka kuvitella kykenevänsä kommunikoimaan kanojen kanssa. Täplät haihtuvat kuin taikaiskusta viidennen päivän iltana kello 19.23, mutta niiden tilalle tulee jotain vielä kamalampaa. Keho alkaa täyttyä mustista läiskistä, jotka saattavat kutista, aristaa tai tuntua limaisilta. Niistä saattaa erittyä vaaleanpunaista nestettä. Kuudentena ja seitsemäntenä päivänä pernaan kehittyy rutto. Koko perna täyttyy vaarattomista paiseista, jotka tosin saattavat tuntua epämiellyttäviltä. Tällainen pernarutto ei kuitenkaan ole vaarallista laatua.

Toisella viikolla potilaan aivot mustuvat ja alkavat mädäntyä. Aivot saattavat yön aikana levähtää pään sisään, mutta tämä ei aiheuta kuolemanvaaraa. Potilaasta saattaa sen sijaan tulla idiootti. Toisen viikon lopussa vasen munuainen alkaa luultavasti laajentua ja saattaa alkaa välkkyä väriä vaihdellen, jolloin oikea munuainen ryhtyy pyörimään sen ympärillä. Tämä aiheuttaa epämiellyttäviä muljahduksia ja pahoja kouristuskohtauksia. Joillakin potilailla myös maksa ryhtyy kiertämään vasenta munuaista. Kolmannella viikolla keuhkoputket alkavat syöpyä.

Neljännellä, monesti viimeisellä viikolla potilaan iholle ilmestyy syöpä, joka paranee itsestään.

Tämän jälkeen potilas 75 % tapauksista paranee kuin taikaiskusta. 25 % kihtipotilaista aivot kuitenkin alkavat salakavalasti paisua, ja yöllä, potilaan nukkuessa, ne alkavat tursuta korvista ulos. Tämä johtaa useimmiten kuolemaan. Tilasta ei ole vaaraa ihmistyypeille, joilla ei luonnostaan ole omia aivoja. Näistä potilaista, joiden aivot alkavat paisua, vain 1 % selviää. Korvista ulos tursuavat aivot ovat harvinaisen vastenmielinen näky alan ammattilaisellekin. Jos kihti paranee, potilas saa 91,7 % varmuudella jonkin jälkitaudin. Näitä ovat mm. tulirokko, kurkkumätä ja visvasyylä.

Joskus kihtikuolemaa edeltää erikoislaatuinen hurmostila, jonka aikana potilas saa suustaan vain yhden ainoan sanan: asdf.

Hoito

Kihtiä ei voi hoitaa. Se joko paranee tai sitten ei.

Ruotsalaisen tutkimuksen mukaan LSD, heroiini ja Mountain Dew saattavat ennaltaehkäistä kihtiä. Vastaavasti kihdin kehittymistä voi edesauttaa mm. runsaalla unilääkkeiden, rasvan, sokerin, ammoniakin ja kloorin käytöllä. Lopullista kihdin aiheuttajaa ei tunneta. Kysymyksessä on erittäin pelätty sairaus. Keskiajalla uskottiin, että kihdin aiheuttavat ulkoavaruuden oliot. Tätä teoriaa puoltavat vieläkin Cambridgen yliopiston tutkijat, jotka perustelevat väitettään mm. edellisen kappaleen lopussa kuvatulla hurmostilalla. Mysteerinen asdf on nimittäin alkuperältään ulkoavaruuslainen sana.

Kihtipotilaasta ei voi myöskään etukäteen sanoa, paraneeko vai menehtyykö hän.

Ennuste

Potilaalle voi antaa ennusteen alko prognoosin vasta taudin loppuvaiheissa, aivojen mahdollisesti alettua paisua.

Jos aivosi eivät edes ala paisua, ei hätää. Muussa tapauksessa ennuste on sitä parempi, mitä vähemmän aivosi paisuvat. Jos aivojesi massa kasvaa yli kilogrammalla tunnissa, voit olla 99,825 % varma, että tuhoudut. Jos aivojesi massa kasvaa alle kahdellasadalla grammalla vuorokaudessa, selviämisesi on todennäköistä.

Ennusteeseen vaikuttaa myös se, kuinka paljon virtsaa on päähän elämän aikana kertynyt.

Esiintyvyys

Kihti on yleisempää norjalaisilla kuin indonesialaisilla ja vastaavasti yleisempää udmurtin kuin inarinsaamen puhujilla. Harvinaista on, että meksikolainen tämän sairauden kouriin ajautuu.

Kihtiin sairastuu 12 % Guatemalan väestä, mutta marokkolaisista vain 0,04 %. Suomessa kihtiin on sairastunut viisi ihmistä, joista yksi on Levykevandaali.

Yleiskatsaus

Kihti on kaiken kaikkiaan maailman omituisin ja pahamaineisin sairaus.

Katso myös