Keuruu, Haapamäki, Multia

Kohteesta Hikipedia
(Ohjattu sivulta Keuruu)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kuntaliitosten ja paikallisidentiteetin vuoksi tätä artikkelia voidaan sellaisenaan soveltaa sellaisiin paikkakuntiin kuin Haapamäki ja Multia.

Tunnetuin keuruulainen on epäilemättä Tommi Läntinen, mutta siitä on turha repiä enempää juttua. Keuruu sijaitsee n. 60 kilometriä Jyväskylästä länteen, ja on ahdas sekä tunkkainen radanvarsikylä. Lisäksi paikkakunnan on miehittänyt armeija, koska siellä muutoin ei oikein rauhallista tapaa olla. Armeija on miehittänyt Keuruuta jo vuosikymmenet ja paikalliset ihmiset ovat tuudittautuneet tähän turvallisuudentunteeseen jo siksi vahvasti, etteivät haluaisi armeijan luopuvan olemassaolostaan Keuruulla.

multialaisia

Keuruun synty

Keuruun perustivat seitsemän pientä mannea ja Alvar Aalto. Alvar Aalto on suunnittellut Keuruun kaikki kirkot ja yhden mökin. Alvar Aalto oleilee yhä jossain päin Keuruuta. Hänet voi bongata rööki suussa Grillin kulmalta, joskus jopa koulusta, koska häneltä jäi peruskoulu kesken neljä vuotiaana. Mannet ovat siis Keuruun alkuperäisväestöä. He rakensivat Keuruun kaikki rakennukset lukuunottamatta ABC:tä, joka edustaa modernia epämanne suunnittelua. Myöhemmin radan rakentajat löysivät Keuruun kun he olivat rakentamassa raiteita. Sen seurauksena epämannet kansoittivat Keuruun synkät kulmat... Nykyään mannet ja epämannet ovat ottaneet yhteen tuhoisin seurauksin.

Keuruulla ei tapahdu

Haapamäen asemalla junat viipyvät toisinaan pidempäänkin...

Keuruulla ei tapahdu mitään. Ei sitten sen jälkeen ole tapahtunut, kun Pekka Vennamo koetti auttaa paikkakuntaa Keu keu keu-hoennoillaan, ja siitä on jo pitkä aika. Keuruun menopaikat ovat hajasijotetut ja estävät siten joukkovoiman syntymistä. Etäisyydet ovat kauhistuttavan pitkiä, tieverkosto kehno ja kunnallistekniikka on kopioitu suoraan Teheranista. Keuruu on kuolleessa kulmassa ja sinne nähdäkseen pitää katsoa kauan ja herkeämättä. Toisaalta voidaan kysyä, miksi

pitäisi?

Keuruun väestöstä

Keuruun etnoväestön asuinalue

Keuruulla asuu lähinnä mummoja ja juoppoja, sekä manneja, joten kaupunki on lähes kuollut. Sokkarin liepeillä kyllä saattaa olla liikettä havaittavissa, sillä se sijaitsee samassa rakennuksessa kuin Alko.

Keuruulla elelee tiedettävästi myös nuorisoa ja heitä voi havaita isoissa joukoissa hengailemassa perjantai-iltaisin kirjaston rannassa tai uimalaitoksella. Nämä paikat ovat tuttuja myös poliisille, sillä siellä nautitaan usein siideriä. Myös ABC on suosittu teinien kohtaamispaikka.

Keuruulla on myös hyvä pizza kebab ravintola. Tule syöma hyva pizza! Paras pizza!

Keuruun ympäristö

Keuruuta ympäröivät synkät, sankat ja loputtomat erämaat. Missä maayhteyttä muualle ei ole, siellä alkaa vesistö, valtaisa Keurusselkä. Vesistö on todettu merenkululle kelpaamattomaksi, koska merikarttoja ei ole olemassa. Silti Keurusselällä näkee uhkarohkeita veneilijöitä suuntaamassa Keuruun keskustaajamasta kohti hotelli Keurusselkää toivossa saada drinkki tai pari salakuljetettua alkoholia. Läheisin kylä Keuruun pohjoispuolella on pahamaineinen Multia, jossa pidetään huolta Keuruulla rehottavasta kotitekoisen alkoholin salakuljetuksesta.

Miksi Keuruu on mainittu tässä yhteydessä

Kaikkeen kirjoitettuun ei ole olemassa selitystä. Siksi Keuruu on mukana tässä luulosanakirjassa.

Asiaan liittyen