Keskustelu käyttäjästä:Lapsiasiavaltuutettu

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Peace alien noplanet.gif Tervetuloa Hikipediaan*

Heipä hei, Lapsiasiavaltuutettu, ja tervetuloa Hikipediaan*! Kiitoksia kirjautumisesta ja muutamista muokkauksista. Toivon, että viihdyt ja olet ihmisiksi. Alla on muutamia ohjeita, joista joillekin on kuulemma hyötyä:

Mikäli ylipäätään luet joskus ohjesivuja, toivottavasti vilkaiset edes noita kahta. Jos haluat saada lisätietoja tai tarvitset apua, kannattaa katsoa myös nämä:

Muokkaminen on mukavaa, ja toivottavasti näet (vastaisuudessakin) vaivaa sen eteen. Voit harjoitella muokkaamista täysin vapaasti hiekkalaatikolla. Jos kirjoittelet keskustelusivuille, olisi kiva, jos allekirjoittaisit viestisi käyttämällä neljää tildeä (~~~~) tai käyttämällä muokkausikkunan allekirjoitusnappulaa (
Button sig.png
      ). Näin käyttäjänimi ja muokkauspäivä tulevat kaikkien näkyville.

Jos tarvitset apua, kysy keskustelusivullani tai Kasvihuoneessa tai ylläpitäjältä. Voit pyytää apua myös keskustelusivullasi: kirjoita {{apua}} tälle sivulle ja sen perään huolesi tai kysymyksesi.

Toivomme sinun myös muistavan suomen kielen kieliopin. Siksi suosittelemmekin tutustumaan siihen. Hoonoo soomi on epäkivaa luettavaa.

Sinut toivotti tervetulleeksi

--Pullamössö

*Hikipedia EI (virallisesti) usko avaruusolentoihin, mutta käyttäjä joka toivotti sinut tervetulleeksi, on salaliitossa niiden kanssa.


Huh! Sydän ehti olla tovin kurkussa, muttet olekaan sitä mitä väität olevasi. Meillä vähemmistövaltuutettu jo vieraili. --Pullamössö 26. lokakuuta 2010 kello 12.44 (UTC)


Voisitko luoda käyttäjäsivun, jottei minun tarvitsisi jatkuvasti tarkastella muokkauksiasi vandalismin pelossa. Näes kun useat vandaalit rekisteröivät jonkun nimen, mutteivät luo omaa käyttäjäsivua. Sinä tosin vaikutat aivan rehelliseltä tyypiltä. -- "Fossor delenda est" Terveisin kone, jonka aivojen sijalla on laatikko joka surisee 27. lokakuuta 2010 kello 08.32 (UTC)


Plagioi muilta.-- "Fossor delenda est" Terveisin kone, jonka aivojen sijalla on laatikko joka surisee 27. lokakuuta 2010 kello 08.56 (UTC)


Ongelma on, että en ole lukenut vielä ainoatakaan tällaista käyttäjäsivua. Löytyykö jostain esimerkiksi käyttäjäluettelo?

Täytyy kertoa väliaikatietona, että olen innostunut tällaisen kirjoittamisen ja julkaisemisen mahdollisuuksista! Yhteiskuntakritiikki on kiinnostanut minua aina.

Katso: Hikipedian käyttäjät -- "Fossor delenda est" Terveisin kone, jonka aivojen sijalla on laatikko joka surisee 27. lokakuuta 2010 kello 10.11 (UTC)


Ymmärsinkö nyt oikein Napoleonin kirjoituksesta, että lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aulasta tänne lataamani kuvat pitää poistaa, koska niissä ei ole kuvatekstiä? Kirjoitin kuviin perustiedot. Olen kuvannut potretit äskettäin itse. Kuvatekstitkin ovat vapaasti muokattavissa. Satiiri toimii usein vain yhden ainoan sanan varassa, joten koko rakennelmaa ei kannata tärisyttää, riittää että vetää välistä yhden tiilen pois. Less is more. (Tuleeko tämä kommenttini nyt huomioiduksi, en osaa vielä käyttää Hikin kuskestelu-, anteeksi keskustelumahdollisuuksia.

Minä en käsittänyt, mitä huumorisisältöä ne artikkeliin tuovat. --Napoleon 23. marraskuuta 2010 kello 21.33 (UTC)


Huomenta! Täh? Ei kai tänne kirjoiteta ja ladata valmiita tuotteita, vaan ne altistetaan kehitystyölle. Koen, että kuvista on oikeasti hyvä kirjoittaa ensimmäiseksi kuvatekstiksi perustiedot kuvista, kun kerran minä itse kuvaajana laadin kuvatekstit. Sitä paitsi, huumori on vaikea laji. Hikipedian artikkelit näyttävät olevan siinä mielessä kaikki keskeneräisiä. Ja luulenpa, ettei tämän sivuston kehitys kulje kohti tarkoittamaasi huumoria, vaan satiiria. Mitä parempia tekijöitä tänne saadaan, sitä selkeämmin alkaa tyylilaji olla satiiri.

Maria Kaisa Aulasta laitoin pää- tai aloituskuvaksi otoksen selästä. Minusta se toimii Hikipediassa, vaikka se on tyypillinen ehdoton ei-ei, kun valokuvausta opetetaan. Kaulassa näkyy puinen helminauha. Siitä voi joku (vaikka minä itse) kirjoittaa joskus, siten muokata kuvatekstiä.

Vieroksun suunnattomasti Napoleon ajatustasi, että tänne Hikipediaan vain valmista kamaa. Ei missään muualla elämässä ole noin. - Lapsiasiavaltuutettu (en saa aaltoviivan näppäintä toimimaan koneessani)


Sitä paitsi, Napoleon ja kaikki muutkin, kun poistatte kuvia, teillä pitäisi olla antaa jotain tilalle. Kuva kun on kuitenkin artikkelin tärkein osa. Monessa mielessä. Sitä ei yleensä parhainkaan sanakikkailu voita.

Jos kuva esittää kohdetta, se ei voi kovin huono lisä olla. Nyt Maria Kaisa Aulan, lapsiasiavaltuutetun, artikkeli on ilman kuvia. Iso osa tehokeinoista siis puuttuu. Olisit ladannut edes lapsiasiavaltuutetun virallisen logon. Sellainen löytyy tuon korkean virkamiehen nettisivuilta. - Lapsiasiavaltuutettu

Eli siis ladataan vain kuvia, muut keksikööt niistä jotain? Miksei saman tien tyhjiä sivuja eri aiheista? Muut keksikööt sisällön. Ei saa poistaa, ellei anna jotain niiden "tilalle". Minä puolestani vieroksun suunnattomasti tällaista ajatuksenjuoksua. Jos ylläpitäjänä otan pois kuvan, joka ei mielestäni tuo artikkeliin sisältöä, pitäisikö minun tarjota muuta sisällyksettömyyttä tilalle? (Perustiedot kuvista saa näkyviin itse kuvatiedostoa klikkaamalla.) Minä olen pitkään pitänyt Hikipediaa juuri (ajankohtais)satiirisena sivustona, mutta siinäkin meidän pitää aina arvioida, toimiiko se tarkoitettu satiiri. (Vihje: sen toimintamahdollisuudet heikkenevät, jos kirjoittajat pitävät Hikipediaa jonakin suomenkielisen Internetin hannukarpona, joka on kätevä väline oman elämän täyttämän agendan levittämiseen.) Allekirjoitusnapin pitäisi löytyä muokkausikkunan ylälaidasta, viides ruutu oikealta lukien. --Napoleon 24. marraskuuta 2010 kello 10.07 (UTC)