Keskustelu käyttäjästä:Bassman/arkisto2

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Huomio/Achtung! Vanhat keskustelut (ja tilapäisesti Käyttäjä:Bassman) on säilötty Työväen Arkiston periaatteiden mukaisesti loputtomien arkistolokerikkojen sokkeloon tänne. Arkistoja vahtii Helsingin kommunistinen mafia, joten niiden tutkiskeluun kannattaa pyytää lupa etukäteen yhteyshenkilöiltämme Tampereen Lenin-museosta tai jonkin läheisen sillan alta. ______________________________________________________________________________________________________

Bassman

5451.jpg.gif Användaresidan 5451.jpg.gif Agitaatiot 5451.jpg.gif Propagandakirjoitukset 5451.jpg.gif Propagandagalleria 5451.jpg.gif Syväjäädytetyt demagogiset monologit 5451.jpg.gif

Meteoripalindromi:

”Haave: Eini, Salla, Minna, Anni, Malla, Sini, Eeva. Ah!”

muita palindromeja

Amparipaa.gif Ämpäripää suosittelee tätä artikkelia!
 • "Väkevää!"
Ämpäripää Bassman/arkisto2sta

Esto[muokkaa]

Hei Bassman! Olen estänyt sinut KUUKAUDEKSI toistuvan vandalismin vuoksi. Kun esto päättyy, TAHDON ETTÄ SÄ TUHOAT HIKIPEDIAN! TULIKO SELVÄKSI!!?? HÄH? HÄH? --Kermis (keskustelu) 27. elokuuta 2016 kello 08.02 (UTC)

Ole hyvä ja pura mielipahasi kapitalistista järjestelmää kohtaan tekstin alapuolelle, kiitos.

Moro[muokkaa]

Pääsisiksä ny irciin olis asiaa. Siis Hikipedia kanavalle ? 19:22 --Merkkis 5. kesäkuuta 2011 kello 16.45 (UTC)

Ylläpitäjäksi ?[muokkaa]

Terve, ja minulla olisi kysyttävää. Olen alkanut olemaan Hikipediassa todella aktiivinen ja olen muokannut parhaani mukaan artikkeleita. Pääosin kirjoitusvirheitä, kirjoitellut vähän ohjeita huonojen sivujen keskustelusivulle, parannellut sivuja, joita on tarvinnut. Haluaisin jatkaa tällaista hommaa ja haluaisin ylläpitäjän oikeudet. Lupaan, että minuun voi luottaa, ja että en vandalisoi. Voin tehdä ylläpitäjänä kaikkea mahdollista, mitä minulta pyydetään. Jos on edes yhtään kiinnostusta, voisitteko lähettää minulle viestiä. Voin myös olla Tuoreet muutokset- sivun vahtija mielelläni. --Merkkis 4. kesäkuuta 2011 kello 15.09 (UTC)

Tervepä teille. Tähdennettäköön ensin, että minä en ole byrokraatti, ja ylläpitäjistäkin, miten nyt sanoisin, virkaiältäni nuorin joten ko. kysymys ei kuulu meikäläiselle, mutta kuten varmaan jo toveri Blasterin - joka on Hikipedian kirjoittamattomissa vaikutusvalta-, päällikkyys-, ja ePenis-mittapuilla talon suurin herra - antamasta vastauksesta opit, homma ei aivan noin vain käykään. Ylläpitäjyys nääs on sellainen juttu, ettei siihen voi oikein pyrkiä eikä sitä voi anoa. Byrot myöntävät ylläpitäjän oikeuksia lähinnä häiskille, jotka ovat huseeranneet täällä pidemmän aikaa ja/tai suuremmissa määrin sekä ennen kaikkea ovat tällä toiminnallaan ansainneet riittävästi luottamusta tämän projektin eteen eniten työskentelevien ja häröilevien eli oikeudet myöntäviän byrokraattien silmissä. Ja tietysti vain tarpeen mukaan. Sen sijaan voit kyllä tavoitella ylläpitäjyyttä, mikäli olette semmoiseen riittävän epäloogillis-epäjärjellinen. Tässä hommassa nääs pitäisi olla mukana lähinnä oudolta kuulostavan huumorimössön suoltamisen ilosta--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 5. kesäkuuta 2011 kello 10.39 (UTC)

Kiitos[muokkaa]

Kiitoksia hyvästä opetuksesta mulle ja tämä artikkelini Kroises Pennasesta oli näköjään hylätty, ei mitään. Tajunnanvirrasta olen oppinut sen ja sitten luin kertaalleen Hikipedian ohjeet. Jospa nyt alkaisi onnistumaan artikkeleiden teko... --Merkkis 2. kesäkuuta 2011 kello 12.12 (UTC)

Iltaa[muokkaa]

Kannattais varmaan suojata tämäkin. --Blue Falcon (Itke täällä) 10. huhtikuuta 2011 kello 18.35 (UTC)

Tack så mycket. Hyvä, jatka työtäsi Bonsain parissa vielä vähän, niin voin uudelleenarvioida sen--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 12. huhtikuuta 2011 kello 19.32 (UTC)

Huomio[muokkaa]

Varmistan nyt vielä täälläkin, ettei kellekään jää epäselväksi, että olen luonut tunnuksen samalla nimellä Leavingwikiin ja tutustunen lähiaikoina muihinkin spinoffeihin. Vallankumouksellista päivänjatkoa--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 28. huhtikuuta 2011 kello 19.07 (UTC)

Erään puolueen puheenjohtajasta ei vissiin saa tehä sivua..[muokkaa]

Siis bannia tuli. Itelle perustelu jäi epäselväksi; kai kuulun siihen puoliskoon joiden äo on keskimääräistä alhaisempi. Kyseinen henkilö siis on pikkupuolueen puheenjohtaja ja oli myös kansanedustajaehdokkaana, joskin huonolla menestyksellä. Onneksi.

Eipä mun maailma kaadu siihen että tuotokseni poistettiin..

En kyllä tajua tätä "keskustelusivuakaan" ja kuinka täs pitää toimia.

Terve! Joo, bannia tuli, mutta tässä tapauksessa menee mun piikkiin. Arvelin sen tavanomaiseksi nimityhmäilyksi eli lyhyeksi jostakusta pilkkakirveen tutusta kirjoituksi artikkeliksi, minkälaisia täältä heitetään mäkeen kilotavukaupalla. Artikkelisi oli nääs semmonen kahden lauseen pätkä, jonka nimi oli kaiken kukkuraksi vääärinkirjoitettu (Matti järviharju), mikä on viittaa tavanomaisesti kuvatunlaisiin nimihölmöilyihin. Valitettavasti allekirjoittanut ei tunnistanut artikkelin aihetta poliitikoksi, julkisuuden henkilöksi, joten heitin sen suoraa päätä romukoppaan ja annoin sinulle viikon bännit. Täällä hiipparoi siinä määrin ES-pärinöissään kavereitaan härnääviä varhaisteinejä, että ylläpitäjänä paskansuoltoon turtuu. Bännin siis sinut luullessani sinua edellämainitun kaltaiseksi säätäjäksi. Pahoittelut virheestäni, bänni oli tarpeeton. Voinemme korjata tämän yli-innokkaan banaanilaivankapteenin anteeksipyynnöllä?
Sitten vielä tuotoksestasi ja Hikipedian käytännöistä. Juttusi Järviharjusta oli joka tapauksessa liian lyhyt artikkeliksi, mutta voin toki onkia sen poistetuista ja siirtää Hiktionaryyn, jonne lyhyet pätkät säilötään mikäli niitä ei laajenneta. Tällaisissa asioissa Hikipedian ohje auttaa. Voit toki nykiä jotakuta ylläpitäjää hihasta mikäli et saavuta valaistusta jostakin asiasta tuolta kautta. Keskustelusivu-systeemistä sen verran, että sanomiset lykätään aina viimeisen tekstin perään otsikoiden siten niin kuin olet tehnytkin, ja viestin jälkeen lisätään perään allekirjoitusnapista (yläpalkissa 4. oikealta) allekirjoitus, josta näkee viestin kirjoittajan nimen ja aikaleiman. Keskustelusivut toimivat muuten samoilla jipoilla kuin muukin wiki.
Mitään sensuuria täällä ei harjoiteta, kaikesta saa tehä huumoria kuitenkin sillä periaatteella, että tehdään huumoria eli hauskaa juttua. Eli ei sotkuja, äärimmäisiä mauttomuuksia tai ylenpalttisia inside-vitsejä. Muuten antaa palaa vaan.
Pahoittelut virheestäni ja kiitos palautteesta. Minun virheeni. Toivon, että saamme tulevaisuudessa nähdä tuotoksiasi ja sinua täällä. Ystävällisin terveisin --SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 15. elokuuta 2011 kello 17.13 (UTC)

pelkää että tartutan Elviksen[muokkaa]

ööröhöhöröhö lölölöl... --Nimiväännös 1. toukokuuta 2011 kello 18.10 (UTC)

Uohhohohohoho UOH-HOH-HOH-HOO (...) Kataisella on selkeästi kakkoseritettä pupun kera i byxorna på svenska, ainakin hallitusneuvottelutavan perusteella.--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 6. toukokuuta 2011 kello 22.17 (UTC)
Taitavat tälläkin hetkellä kinastella viinereistä siellä neuvottelupöydän ääressä. Mielestäni poliitikot ja se vaalikarja, joka on maamme tällaiseen jamaan ajanut, pitäisi sulkea johonkin tarhaan. Sitten heidät korvattaisiin hikipedisteillä, jotka kieltämättä ovat maamme älymystöä. Napoleon pääministeriksi! MasterBlasterin voisi laittaa presidentiksi, sillä siinä hommassa hänestä aiheutuisi vähiten vahinkoa. --Nimiväännös 9. kesäkuuta 2011 kello 11.00 (UTC)
Kiitos. --MasterBlaster 9. kesäkuuta 2011 kello 11.51 (UTC)

Asiaa hikisitaateista[muokkaa]

Hikisitaateista kaksi asiantynkää:

 1. Vaikuttaa siltä että hikisitaattien createboxissa on joku vika. Kun yrittää luoda uutta sitaattiluetteloa, sivun nimi on muotoa Hikisitaatit:Hikisitaatit:Sitaattiluettelo. Tämmöinen juttu.
 2. Ja sitten eräs vieno pyyntö: Voisitko lisätä oman sitaattiluetteloni sitaattikokoelmalistalle? En itse pystynyt, kun sivu vaikuttaa olevan lukittu. Kiitos! --Niskala 23. kesäkuuta 2011 kello 00.56 (UTC)
Terve! Joo, oikeastaan kaikki nimiavaruusprefiksillä automaatisesti luodut sivut tekevät näin, sivu tulee siirtää ilman ohjausta muotoon (prefiksi):(artikkelin nimi). En ole vielä paljoakaan tutustunut MediaWiki-pesukoneeseen, joten en osaa sanoa miksi näin. Mutta eipä tuosta kauhiata vaivaa ole.

Ja toiseen asiaan, ymppään hikisitaattisi mallineeseen. Ei kestä--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 23. kesäkuuta 2011 kello 15.04 (UTC)

Ja pari juttua vielä:
 1. Jos viitsit, laittaisitko identiteettigeneraattorin hehehe-pelien listaan? Lista näyttää olevan myös suojattu.
 2. Milloin käyttäjästä tulee automaattisesti hyväksytty? Olen odotellut, muttei minusta ole vieläkään tullut sellaista.EDIT: Tulipas sittenkin. Ei mitään.
 3. Tekisitkö minusta palauttajan? Se helpottaisi kaikensorttisten taantumuksellisten paskapääfascistien muokkausten vetämistä vessasta alas. --Niskala 26. kesäkuuta 2011 kello 01.41 (UTC)
Rauhallista pyhäpäivää. Juttu #1:Joo, laitan sen hikipeleihin. Säädän siihen jotain poliittista tänään, kunhan saavun tänne räyhäämään myöhemmin. Juttu #2: Minä olen vain riviylläpitäjä, eikä minulla ole mystistiä voimia jakaa minkään sortin oikeuksia. Utele Puoluetoimistolta esimerkiksi puhemieheltä tai pääsihteeriltä. Tai oikeastaan älä utele (ks. edempää). Sotkunsiivoamisesta onkin ollut täällä vähän puhetta viime kevään aikana, kun eräs hyväätahtovainen mutta hiukkasen huolimaton ja äkkiä hermostuvainen hemmo harrasteli sotkujen kumoamista ilman mystisiä voimia, onnistuen saamaan kahdelle tunnukselle lähestulkoon ikibanaanit. Suosittelemme Teitäkin välttämään sotkujen kumoamista manuaalisesti, sillä ylläpitäjiä ja palauttajia on täällä sellainen liuta että homma hoituu kevyemmin viranhaltijoiden voimin. Sen sijaan kannustan sinua luomaan uutta sisältöä, mitä oletkin harjoittanut kivasti siellä. Puoluetoimistosta myönnetään sinulle palauttajanvoimat siinä vaiheessa, kun mielivaltainen puolue-eliittimme on mielivaltaisesti hyväksynyt sinut lmielivaltaisen uotettavaksi kyseisten voimien mielivaltaiseksi hallitsijaksi. Rankkailen sen sun artikkelis tästä illemmalla, kun saavun tänne mekastamaan pitemmäksi aikaa. Työn iloa ja lycka till tv--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 26. kesäkuuta 2011 kello 10.36 (UTC)

Ketjun aliarviointi[muokkaa]

Valittelen pahasti kärsimättömyyttäni, mutta jos vain millään jaksaisitte, toveri hyvä aliarvioida ketjuartikkelini kunhan kerkiätte, tietenkin? --Niskala 25. kesäkuuta 2011 kello 00.26 (UTC)

Kyllähän se onnistuu. Katson huomenna kivasti--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 25. kesäkuuta 2011 kello 14.58 (UTC)
Juu, ja jos se mielestäsi hyvältä vaikuttaa, voisiko sen samalla hiellä samassa pediassa ehdottaa hyväksi artiklaksi? --Niskala 26. kesäkuuta 2011 kello 00.13 (UTC)
Tekisitkös samoin myös artikkelille libertarismi? --Niskala 28. kesäkuuta 2011 kello 16.05 (UTC)
Onnistuu, kohtapuoliin--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 14. heinäkuuta 2011 kello 08.49 (UTC)

Roskaluokka[muokkaa]

Jos viitsisit vetää vessan. AA ry:n jäsenet? ovat jättäneet yllätyksiä pönttöön. Samalla voisit muutaman iipparin estääkin. --Kukkuluuruu! Niskala (trollaa täällä - tehdyt temppuni) 10. lokakuuta 2011 kello 13.42 (UTC)

Ah, Käyttäjä:ElKondis työstääkin sitä parhaillaan, ei sitten mitään. Muistuttaisin vain siitä Libertarismin aliarvioinnista vain. Ajattelin laittaa kohta viruksenkin tuomiolle. --Kukkuluuruu! Niskala (trollaa täällä - tehdyt temppuni) 10. lokakuuta 2011 kello 14.22 (UTC)

PAhoitteluni hitaasta aliarvionnista toveri Niskala, olen ollut hivenen laiska täällä kuluneen parin kuukauden aikana. Joo, Kondis hoitaa hommat kotiin. Viikonloppua lähetessä ehtisin toki nousta aliarviontioikeuden tuomarinistuimelle--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 13. lokakuuta 2011 kello 14.08 (UTC)
Haittaa tuo ei. Katso jos löytyisi myös aliarviointi artikkelista virus. Sen pitäisi olla uusin a.a. Mutta kiitos viitsimisestänne! --Kukkuluuruu! Niskala (trollaa täällä - tehdyt temppuni) 13. lokakuuta 2011 kello 19.00 (UTC)

Parahin beismään[muokkaa]

Laitathan etusivun mallineeseen uutisjuttuni, jos se kerran niin hyvä on. Tai ei ne ylläpitäjän oikeudetkaan kyllä pahitteeksi olisi, heh. --Puoli henkilöä 28. lokakuuta 2011 kello 21.13 (UTC)

Laitan kivasti. Mutta minulla ei kylläkään ole voimia antaa sinulle ylläpitäjän voimia,--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 31. lokakuuta 2011 kello 17.47 (UTC)olenhan vain känsäkätinen riviylläpitäjä. --SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 28. lokakuuta 2011 kello 21.18 (UTC)
Jos vielä mukavasti poistaisit nimiavaruuden tunnuksen tuolta. Eli rautalangasta: ettei etusivulla lukisi "Hikinews:Pekkarinen rintakohun keskellä" vaan "Pekkarinen rintakohun keskellä". --Puoli henkilöä 29. lokakuuta 2011 kello 09.18 (UTC)
Nimiavaruustunnus on pakollinen.--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 31. lokakuuta 2011 kello 15.23 (UTC)
...jokseenkin MediaWiki-tietoni eivät riitä ymmärtämään, miksi prefiksi näkyy etusivulla, vaikka niitä artikkelin nimessä onkin vain yksi?
...jokseenkin aivoni ovat niin sivistyksestäni homehtuneet, ettei minulla ollut pälliä tarkistaa ajankohtaista-mallinteen linkkisisältöä--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 31. lokakuuta 2011 kello 17.53 (UTC)

Jos RAF vielä olisi olemassa...[muokkaa]

Verenpunaisen sissitaistelun isännöinnistä sekä artikkeleja muokatessasi että fasistisia IP-muokkaajia estäessäsi. Työn orjat yön sorrosta nouskaa ja oopiumi on uskontoa kansalle. RAF:n kunniamerkin lisäksi saat vielä Heckler & Koch MP5 -nimisen päällystakin sisälle mahtuvan konetykin. ~~Aki Niskala (liberty)

...sinne kyllä sopisit. Tässä kunniamerkkisi, toveri "Ich ban dich" Bassman. ~~Aki Niskala (liberty) 27. marraskuuta 2011 kello 10.38 (UTC)

Möhöhöhö! Bassman kiittää ja asettaa lätkän välittömästi Mao-pukunsa rinnuksiin. Ensimmäinen laatuaan, muuten. Täytyisi tässä taas hieman aktivoitua... seurailen kyllä TM-listaa, mutta en nyt lukiolta ja teologisoinneiltani ole "ehtinyt" heiluttaa bannimeisseliä riittämin. Mutta många tackar, kamrat Niskala--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 27. marraskuuta 2011 kello 19.19 (UTC)
Juu-u, aktivoidupa toki. Tai muuten ohitan sinut muokkausmäärälläni. Ja itse Stahanov kääntyy haudassaan. Kele. ~~Aki Niskala (liberty) 28. marraskuuta 2011 kello 13.49 (UTC)

Peppu'[muokkaa]

Pidä myös huolta siitä, että artikkeli päätyy jollekin ohjesivulle varoittavaksi esimerkiksi. --MasterBlaster 27. marraskuuta 2011 kello 20.02 (UTC)

Kyllä, herra kapteeni--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 28. marraskuuta 2011 kello 10.16 (UTC)

Sun vasemmistolainen extremismis?[muokkaa]

Miten olet äärivasemmistolaisesti suuntautunutkaan? Lienetkö stalinisti, trotski-isti vai maolainen? Vai kannatatko äärimmäisistä äärimmäisintä - kimilsungismia eli juchea? --Deus Regis Tyrannorum? 1. heinäkuuta 2012 kello 09.57 (UTC)

Olen [sic] äärimmäisen [sic] väkivaltainen [sic] ja lihava [sic] juchelainen [sic] vailla [sic] vähäisintäkään [sic] inhimillisyyttä [sic]. Mitro Revon mielestä Jeesuskin oli demari, mitä en teoloogisesti allekirjoita--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 3. heinäkuuta 2012 kello 21.18 (UTC)
Tässä näin sivussa kuukausittainen propaganda-annoksenne, sir. Ja Jeesushan ei todellakaan ollut mikään maitonaamainen sosiaalidemokraatti. MEEK. MILD. AS IF. Jessehän oli kristillinen anarkisti! --Deus Regis Tyrannorum? 3. heinäkuuta 2012 kello 21.39 (UTC)
Tack så mycket, herr. Kunnioitamme Teitä pikaisesti jollakin Sosialistisella kunniasuklaamitalilla huolehtimastanne polttoaineentäydennyksestäni. Poliittiset kuviot Nasaretilaisen ympärillä olivat kyllä mielenkiintoiset, mutta hulluinta lienee, ettei kaheleinkaan eksegeetti pysty osoittamaan toteen itse Jeesuksen omin teoin sotkeutuneen siihen poliittiseen hulabaloohon, joka Kaanaan maassa tuolloin vallitsi. Ajan olot ovat muuten historiallisesti mielenkiintoista luettavaa, harva paikka on ollut niin intohimoisesti sekaisin kuin Palestiina 30-63 jKr--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 3. heinäkuuta 2012 kello 22.03 (UTC)
Vai olet sinä kimilsungisti? Kannatatko todella kaikkea sitä korealaisnationalismin verenpunaiseksi värjäämää fasismia, jonka monet naiset ja lapset ovat saaneet tuta nahoissaan (kuten myös mahoissaan, ovat ruokaakin saaneet odottaa ties kuinka kauan)? Kannatatko sitä Kolmen Kimin Kultin eli KKK:n viljelyä ja muiden uskontojen harjoittamisen kieltoa? SITÄ OMAVARAISUUTTA! SITÄ DIKTATUURIA! SITÄ... Pitääpä lukea kyseisestä ajankohdasta. Until that, good morning and good night! --Deus Regis Tyrannorum? 3. heinäkuuta 2012 kello 22.13 (UTC)

Miten Hikipediaan voi päästä Ylläpitäjäksi. Olen tehnyt monia hyödyllisiä muokkauksia. --Pottu (keskustelu) 14. heinäkuuta 2012 kello 19.24 (UTC)Pottu

Muokkaamalla aktiivisesti ja olemalla hyödyksi. Aikaisemmalla tunnuksellasi muokkauksesi näyttävät olleen aikamoista perseilyä--ElKondis (keskustelu) 14. heinäkuuta 2012 kello 21.48 (UTC)

Niin oli koska en tajunnut silloin vielä miten Hikipediassa pitää muokata --Pottu (keskustelu) 15. heinäkuuta 2012 kello 08.18 (UTC) Pottu

Ja montako hyödyllistä muokkausta pitää olla tehtynä että voi päästä edes palauttajaksi --Pottu (keskustelu) 15. heinäkuuta 2012 kello 13.36 (UTC)Pottu

Yli yhdeksäntuhattaaaaaa!!!11 Tarkkaa rajaa ei oikeastaan ole, meillä on olemassa jonkinlaiset normit joista kuitenkin saatetaan joustaa suuntaan tai toiseen. Aktiivisuudella ja muulla asialla sekä ammattimaisella maissireiännuoleskelulla voidaan vaikuttaa tuloksiin. Monasti myös kärsivällisyys palkitaan, joten malta, varro ja venaa vaan hartaasti.--T -- (Höpinä/Mokat) 15. heinäkuuta 2012 kello 18.35 (UTC)
Ylläolevat punatoverit ovat vastanneet kysymykseesi tyhjentävästi. Nyt muokkausta putkeen, niin kenties toteutat haavesi joku päivä niin kuin allekirjoittanutkin. Näin maailman Hikipedian vanhoilla päivillä laadukkaat muokkaukset sekä varsinkin kokonaiset artikkelit kasvattavat virtuaalivarustustasi arvaamattoman paljon--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 15. heinäkuuta 2012 kello 20.49 (UTC)

Yes Sir --Pottu (keskustelu) 15. heinäkuuta 2012 kello 20.57 (UTC)Pottu

Toveri[muokkaa]

Väsäsin tällaisen:


ANTIFASISTINEN SUOJAMUURI.
Imperialistien vaikutusalue päättyy. Vapauden sektori alkaa.

Tarkoituksena oli alunperin estää käyttäjäsivuni mallineiden laiton rajanylitys, ts. pitää HLM- ja Käyttäjän tiedot -mallineet samalla korkeudella kun se ei muutoin onnistunut, mutta lienisikö tälle muutakin käyttöä? Malline on tällä haava tallessa omalla alasivullaan edellämainitusta syystä sekä siitä johtuen, etten oikein näe, miten sitä voisi artikkelissa hyödyntää.
-- Rohmofantti logo.png Röhmöfantti Rohmofantti logo.png 20. heinäkuuta 2012 kello 14.40 (UTC)

Hou hou hou! Hienoa! Ma huomaan, että aika on juossut edelliskuukausina hikipedia-aktiivisuuteni osalta kovin nopeasti? Eiköhän tuolle jostakin käyttöä löydy--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 8. marraskuuta 2012 kello 17.48 (UTC)

Kysymys[muokkaa]

Kuinka loisin oman käyttäjäsivun? Teenko vain artikkelin hikipediaan nimellä Bull Bullets vai mitäkuinka? Kun klikkaan sivun ylälaidassa olevaa punaista linkkiä Bull Bullets, se vaan jotain fägää eikä ohjaa mihinkään. Vaadin pikaista vastausta ja jollen sitä saa, aion toimia hätäisesti ja luultavasti rikkoa hikipedian sääntoja. ONKS SELVä, HEI, HäH?! --Bull Bullets (keskustelu) 5. lokakuuta 2012 kello 20.00 (UTC)

Vastasin kysyjän keskustelusivulle. --Hjalmar Djupsjölös (keskustelu) 5. lokakuuta 2012 kello 20.20 (UTC)

Ravaappa, punikkitattisein...[muokkaa]

...sillä olet tyystin pudonnut kelkasta! Missä oikein olet? Zot zot, toveri, nyt uutta propagandatekelettä putkeen ja sassiin! Kunhan kiusaan. Maasta se sienikin Kuuhun ponnistaa, vaimitensenytoli. Joka tapauksessa joulunodotteluterveiset Viron mafialta toivottelee -- Aki Niskala [mokat]  4. marraskuuta 2012 kello 18.09 (UTC)

Olen kadonnut sivistyksen valtamereen. Odotamme puna-armeijan paluuta lähiaikoina--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 8. marraskuuta 2012 kello 17.49 (UTC)
Tehdäänkö niin, että kun toteutat kommunismin täällä Suomessa, jättäisit minun omaisuuteni rauhaan (sillä suurin osa siitä on lainaa Viron mafialta, enkä haluaisi sovittaa sementtikenkiä avantouinnilla)? Palkitsisin teidät ruhtinaallisesti... -- Aki Niskala [mokat]  8. marraskuuta 2012 kello 21.01 (UTC)

Kas, vanha kuona[muokkaa]

Olette näköjään yhä tallella tekin. Onnittelut. --Nimiväännös (keskustelu) 19. heinäkuuta 2013 kello 08.27 (UTC)

Hei-vain ja päivää! Mukava huomata teidänkin, oi jalo Nimiväännös, rölli ja tsaari, olevan yhä hengissä. Minä - ajattelen, siis olen? Ilmeisesti. Eksistenssini ja olemisentilani on vaihdellut yleissivistävän koulutuksen kourissa Hikipedian kohdalla lähinnä 3. olemisentilan luokkaan, se on aineettomaksi. Mutta tuumasin kumminkin, että Hikipedia on kuitenkin semmoinen projekti, ettei sitä oikein sovi keskenkään jättää. Koitan karhunkopittaa ynnä hieman suoltaa sisältöä tässä lähiaikoina. Tekisi mieleni nimittää sinut Jalojen punasoturien Paaviksi, mutta koska jakelin nuita merkkejä tuossa aikani kuluksi jo vähän liikaa, ovat nuo arvonimitykseni kokeneet inflaation jo entisestään vain astraalitasolla olevaisesta virtuaalipippeliarvostaan. --SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 20. heinäkuuta 2013 kello 10.54 (UTC)

Iltaa[muokkaa]

Ei minulla mitään asiaa ollut, mutta olen hiukan pitkästynyt. Kuinka voit tänä loppukesän iltana, tai milloin sitten luetkin tätä? Mitä ajattelet, viimeaikaisista tapahtumista tai maailmasta yleensä? Luuletko Yhdysvaltain hyökkäävän Syyriaan? Kultaako aika muistot, vai onko Hikipediassa vähemmän IP:llä tehtyjä tyhmäilyjä kuin pitäisi olla, vaikka koulut ovat käsittääkseni jo alkaneet? --Rohmofantti logo.png Röhmöfantti Rohmofantti logo.png 25. elokuuta 2013 kello 18.06 (UTC)

Itse kukin potee samaa ongelmaa. Eilen, loppukesän iltana, voin hivenen ikävästi: opiskelu särki päätä niin että filosofinen mielenlaatu käydä Hikipediassa karisi mielestäni oppikirjojen hurskaan ymmärrettäväiseen maailmaan. Tällä hetkellä aion tämän viestin kirjoittamisen jälkeen siirtyä, öö, opiskelemaan. Vae victis! Mitäpä sinulle kuuluu?
Ja mitäpä tuumaan maailmasta tällä hetkellä? Kenties liika lukeminen ja liian vähä eläminen ovat siirtäneet minut tilapäisesti norsunluutorniin, mutta viimeaikaiset tapahtumat, tutkimukset, keskustelut ja niin edelleen tuntuvat yhdeltä suurelta uutispuurolta. Ruuska lauloi aikanaan aika osuvasti: Uutispuuroa aamupöydässä, mies tarvitsee kunnon evästä. Nurkkakuntanahistelua, ÄO-tutkimuksia, Eurooppa-mämmiä, sote-uudistuksia ja tietysti kaiken kansan some-sekoilun aiheuttamaa keskustelukulttuurin rapautumista. Suomalaisittain on helppo ensimmäiseksi haukkua asioita; virtuaalikeskustelun helppous ja nimettömyys on eräs sellainen, jota en - tosin Hikipedian sivistyneen banaalina huumoriluolana poislukien - jaksa ymmärtää. Ne vähät keskustelut, joita julkisilta naamakirjasivuilta tahi sellaiset internet-uutispalveluiden kommenttiosastoilta luen, kuhisevat liikaakin sellaisia totuuden profeettoja - sekulaarin ja uskonnollisen - jotka ovat pihalla maalaisjärjen ja käytöstapojen käytöstä niin kuin kevättalvella sulavat lumiukot. Tämän lisäksi useimmat innokkaat poppamiehet eivät vielä tiedäkään asiasta, josta puhuvat, muuta kuin korkeintaan yhden, kannattamansa puolen. Tai niin ainakin ymmärrän yleissivistyksenTM ansiosta, joskin aiheuttaahan sekin itsessäni petollista ylpeyttä, niin kuin huomaan. Joka tapauksessa on aivan kuin Suomen peruskoulujen pienet IP-dshinnit ynnä muut säheltäjät olisivat yhtäkkiä kasvaneet 20-30 -vuotiaiksi ja opetelleet harjoittamaan kaikenmaailman yleisradioiden keskustelupalstoilla Internet-sofismia - tai vaihtoehtoisesti oppineet rölläämään niin hyvin ja niin paljon etten heitä enää rölleiksi tunnista. Toisin sanoen toivoisin, että virtuaalijulkisen keskustelun kehitys etenisi tännekin siinä muodossa että vanhoista arkistoista päättelemäni muinaisaikojen taistelu koheltajia vastaan uusiutuisi hieman. Minähän olen ylläpitäjäin joukossa junioriluokkaa, vm. 2011, ja tämän lisäksi 2012 olin lähes täysin hikikuuromykkärampa. Jollakin laudalla luin jonkun määrittelevän Hikipedian "internetin pimeän puolen pyhäkouluksi", mikä määritelmä on siinä mielessä hyvä, että täällä yritetään vaalia HuumoriaTM ja antaa hölmöilylle Blasterin saapasta. Koulut ovat tosiaan alkaneet, se sentään on aiheuttanut muutamia nimityhmäilyjä ja muuta pikkusähläystä viime päivinä.
Asiasta toiseen. Syyria-asia on arvaamattomuudessaan mielenkiintoinen seurata, näin viidentuhannen kilometrin etäisyydeltä mukavasti kahvikuppi kämmenissä. Mitä Syyriassa olisi, mitä amerikkalaiset kaipaisivat? Ei ainakaan paljoa öljyä. Uskonkiihkoisia äärisunnia tosin ehkä estäisi amerikkalainen vientituote, mutta koska moni muukin maa näyttää olevan terrorismitoiminnan tukikohtana niin siinä mielessä hyökkäyksestä ei olisi ihmemaalle mitään hyötyä - amerikkalaiset äänestäjät ja rahapamputkaan tuskin sitä haluaisivat. Juutalaiset ehkä olisivat hyvillään sotilastoiminnasta syyrialaisia vastaan, kun paikan si'itinen vähemmistöhallitus on Iranin liittolaisia. Näin olen teksti-tv -poliitikon silmällä arvioinut amerikkalaisten tilannetta: väliintuloa tietysti kaivanneisivat eniten ja todellisesti kapinalliset, mutta niitäkin on niin monen moista ryhmää, ettei tavis tajua, olisiko heidän tukemisensa mahdollisesti perkeleiden ulosajoa Belsebuubilla, joka muuten oli aikansa syyrialainen pahuuden epäjumala, "kärpästen herra", niin kuin käännös aramista lienee. Kansainvälinen politiikka on ja on aina ollut hirveää kulissipeliä, joten varminta lienee olla sanomatta siitä varmasti mitään. Ihmishenget eivät paina mitään, vain eri valtioiden erot. Waltarin Karvajalka ja Hakim ovat muuten hyviä kirjoja aiheesta. Niin, siitä syystä olen kuitenkin hyvilläni, että Suomessa on armeija ja asevelvollisuus, sillä ilman olisi täällä kuitenkin joku armeija - nimittäin vieras. En siis Waltarin takia, vaan tuon kansainvälisen politiikan ikävyyden. "Valta lähtee kiväärinpiipusta", mutta toisaalta: "Kynä on miekkaa terävämpi". Ikuista sompailua!--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 26. elokuuta 2013 kello 10.33 (UTC)
Itse olen olin äskettäin pitkään sairaana. Nenä on edelleen tukossa, mutta muuten olo on jo paljon parempi - ääni on palautunut, silmätulehdus ei enää vaivaa, sängystä nouseminen ei saa minua hengästymään eikä yskiessäni tunnu siltä, että tukehtuisin.
Saattaa olla, että nuoruuteni perspektiivin puutteessa pienikin aktiviteetti vaikutti suurelta, mutta minusta tämä viides elokuuni Hikipediassa vaikuttaa toistaiseksi kovin hiljaiselta. Kahden vai peräti useamman tyhmäilevän IP-osoitteen näkeminen nyt TM-listaa vilkaistessani lämmitti suuresti sydäntäni. Olemme ehkä hiukan kummallinen yhteisö: tunnettu mutta kuitenkin kovin pieni. Ehkä vika onkin siinä, että emme ole tarpeeksi tunnettu? Ei Hikipedia suinkaan voi olla häipymässä peruskoululaisten kollektiivisesta tietoisuudesta?
Sturgeonin laki tosiaankin pätee vahvasti internet-keskusteluissa. Hikipedia on tietenkin poikkeus, sillä täällä luokattomatkin keskustelut ovat laadukkaita.
Syyria-asia on hyvin mielenkiintoinen ja merkityksellinen. Ei ole lainkaan liioiteltua sanoa, että vaakakupissa ovat kansojen kohtalot. Häviö Syyriassa olisi valtava isku Yhdysvalloille ja sen kokonaan omistetulle tytäryhtiölle, kuten William Blum NATO:a kutsui, voitto tietäisi, että seuraavana on vuorossa Iran, ja suora aseellinen väliintulo (erotuksena jo ennen "sisällissodan", joka on "sisällinen" lähinnä siinä mielessä, että taisteluita käydään pääasiassa valtion sisällä, alkua käynnistyneestä epäsuorasta aseistuksellisesta tuesta) saattaa pahimmillaan johtaa kolmanteen maailmansotaan Iranin, Kiinan ja Venäjän tullessa väliin. Onneksi nyt vaikuttaa siltä, että "aseistettu oppositio" on häviämässä, mikä tosin ei tule yllätyksenä, onhan kansan tuki sissisodan tärkein edellytys. Nyt käynnissä oleva toinen YK:n tutkimus kemiallisten aseiden käytöstä tuhoanee nekin uskottavuuden rippeet, jotka ensimmäinen "oppositiolle" jätti - ja kuten arvata saattaa, joku ei ilmeisesti halua lavastuksensa vaarantuvan. Hiukan minua huvittavat uhkaukset Syyriaan hyökkäämisesta, jos paljastuu, että hallitus on käyttänyt kemiallisia aseita - implikaatiohan on, että jos paljastuu, että kemiallisia aseita ovat käyttäneet kapinalliset, ei mihinkään toimiin ryhdytä. Eikö tasapuolisuuden nimissä tällöin pitäisi lähteä kukistamaan vuorostaan kapinallisia? Toisaalta he ovat häviöllä jo valmiiksi. Hyvin selvästi täällä kotikatsomossa olen Syyrian laillisen hallinnon puolella - Assad on demokraattisin vaalein valittu itsenäisen valtion päämies (ja sitä paitsi sosialisti), enkä äkkiseltään näe tapausta tahi tilannetta, jossa kykenisin vakuuttamaan itseni sellaisten ihmisten moraalisesta oikeutuksesta, jotka videoivat itsensä syömässä surmattujen vihollistensa sisäelimiä.
Minä en ole pitkään aikaan juurikaan seurannut suomalaista mediaa - lähdekritiikittömästi ja huonosti toissijaisista lähteista käännettyä propagandaa, sanon. Mitä tapahtui puolueettomuudelle ja pyrkimykselle totuuteen?
Olin saanut sen kuvan, että Beelzebub on väännös alkuperäisestä nimestä, joka tarkoittaa suunnilleen "taivaallisen asumuksen herra" - "baal" eli "herra" oli yleisesti jumalista käytetty titteli. --Rohmofantti logo.png Röhmöfantti Rohmofantti logo.png 26. elokuuta 2013 kello 13.08 (UTC)
Kummallista loppukesäflunssaa liikkeellä. Minun sivistyneet Goethe-fani -ystäväni ovat myös sairastelleet viime aikoina. Vaikea sanoa muuten, mitähän keskivertokoululainen tällä hetkellä tuumaa Hikipediasta. Itselleni se oli enemmän nappulana 2006-2007 tienoilla itsestäänselvyys. Luojan kiitos Baskabommin (?) keksimästä hyvästä, wikipediaa selkeästi muistuttavasta nimestä, sillä muuten typerät hakurobotit eivät välttämättä niin ärhäkkäästi yhdistäisi meitä wikihakuihin. Tästä tulikin mieleeni yksi juttu, jonka kuulin juuri vajaa viisikolmatta ikäisen mieshenkilön suusta jokin aika sitten. Lukion ensimmäisellä (tai toisella, en muista kumman miekkonen sanoi) historian kurssilla hänen ryhmälleen annettiin tehtäväksi esitelmien pito erilaisista aiheista. Ilmeisesti kyseessä oli jonkunlainen lyhyt tietoisku tai vastaavaa. Opettaja jakoi aiheet, ja kertoja sai osakseen "Egyptin faaraot". Sälli ei ollut kuullutkaan koko faraoista, ja ATK-luokassa hän sitten päätyi etsimään tietoa ilmeisesti Hiktionaryn kohdasta "Faarao" tai artikkelista Egypti. Hän ihmetteli aikansa disinformaatiota ja kysyi sitten opettajaltaan, mistä on kyse, kun sivu sanoo, että "faaraoiden tarkoitus on tuottaa sadetta" tai jotakin muuta samankaltaista. Opettaja osoitti sormellaan kaunista keskisormilogoamme ja sanoi: "Miltäs tuo näyttää"? - Tein pientä tutkimustyötä, ja ilmeisesti tuollaista lausetta ei ole ainakaan Hiktionaryn Faarao -kohdassa ollut, mutta joka tapauksessa kaveri tuskin aivan päästään heitti kertomuksen. Minä kuulin tuon sivukorvalla, joten en ollut kyselemässä lisätietoja. Tämän ja muutaman muun kuulemani tapauksen perusteella arvelen että joskus vuosia sitten, kun suurin osa kansasta ei ollut vielä kasvanut yhteen tietokoneensa ja älypuhelimensa kanssa, on Hikipedia todellisesti sekoittunut monilta vähemmän tarkkaavaisilta ainakin hetkeksi Wikipediaan. Se takavuosien Adressit.com -addressi, jonne minäkin kävin kloppina allekirjoittamassa Hitlerin tai jonkun muun puolesta, muistaakseni vetosi vaatimuksessaan sekaantumisen ja siitä seuraavan nuorison turmeltumisen vaaraan.
Olet ollut tarkkaavaisempi kuin minä. Itse kiroan useasti viikossa lihavalle lemmikkikanilleni tiedotusvälineiden tiedottomuutta ja nurkkakuntaisuutta (niiden ikiaikainen ominaisuus), ja nyt en ollut juuri edes pohtinut tuota näkökulmaa asiaan. Tosiaan, onhan Assad vaalein valittu päämies, ja valtiossakaan ei ole muuta ulkonaista vikaa kuin amerikkalaisittain se, että se on Venäjän, Iranin ja Kiinan liittolainen. Kapinallisia vastaan itsenäinen valtio käy, no, sotaa, mitä muuta sitten? Se on vaatinut tuhansia uhreja, mutta sodassa on kyllä aina kaksi tai useampi puoli, ja sitäkin enemmän syitä ja syyllisiä. Terveellistä lienee myöskin muistella, että Gaddafin kaataneiden Libyan kapinallisten käsissä maa taitaa olla melkoisessa sekasorrossa edelleen, kun sen pääkaupungissakin jotkut "militantit" saavat edelleen vapaasti temmeltää aseineen päivineen. Ja Gaddafi oli sentään yksinvaltias, joskin ymmärrykseni mukaan 70-luvun radikalisminsa jälkeen sieltä rauhallisemmasta päästä; sosialisti, tosin nationalistisin sävyin, hänkin. Aseellinen puuttuminen vaatisi perusteellista kuka kukin on -selvittelyä - tosin, eihän ystävämme Maailman sheriffi ole koskaan sellaista harrastanut.
Lähi-idän asioissa on muutenkin suuri uskonnollisen kiistan sävy. Toisaalta uskonnollisen kiistan takana on aina jokin poliittinen tai taloudellinen kiista; muussa tapauksessahan sellaiset jäävät vain teologien keskinäiseksi nahisteluksi. Joka tapauksessa vanhoja arabisosialisteja on siellä heitelty valtaistuimiltaan viime vuosina nopeasti, ja tämä kehitys on pelannut näköjään sunnalaisten islamilais-poliittisten ryhmien pussiin. Hussein, Mubarak ja Gaddafi ovat näistä nimistä suurimpia. Tyydyn sanomaan "jännää", sillä sivistykseni ja asiantuntemukseni eivät tarpeeksi riitä parempaan käsittelyyn. 1. Moos. 16:12 toteaa kyllä osuvasti Ismaelista: "Hänestä tulee mies kuin villiaasi: hänen kätensä on kaikkia vastaan, ja kaikkien käsi on häntä vastaan, ja hän on kaikkien veljiensä niskassa.” Ensimmäisen Mooseksen kirjan sukuluettelot mainitsee - ja minkä perusteella myös arabit niin ajattelevat, kun koraani ko. kirjan muokatun sisällön sisältää - hänestä tulevan Arabian kansojen kantaisä. "Hän on kaikkien veljiensä niskassa". Heh, heh.
Mitä belsebuubiin tulee, muistat nimen alkuperän oikein - ja paremminkin kuin minä edellistä viestiä kirjoittaessani, sillä se on nimittäin: "Baal-Zebub", missä baal on "herra". Tarkka käännös tälle muodolle, joka on muuten heprean-, ei araminkielinen, on "kärpästen herra". Syyrialainen ja palestiinalainen kaupunkiepäjumala, joka juutalaisessa kielenkäytössä muuttui merkitsemään perkelettä. Tosin alkuperäinenkin kuoma oli syyrialaisten mielestä pahojen henkien herra. Tämä Teinosen "Teologian sanakirjan" ja pengotun ulkomuistin mukaan, se on Kahnemanin systeemi-2:seni mukaan; piti aivan tarkistaa.--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 26. elokuuta 2013 kello 17.21 (UTC)
Sikäli kun muistan, Assad on alawiitta ("alaviitta"? "alaviitte"? "alaviite"?) ja hänen vaimonsa sunni, ja Syyriassa on käsittääkseni kirkko ja valtio erotettu toisistaan. Siinä jo lienee tarpeeksi syytä oikealla tavalla suuntautuneelle muslimille ruveta rähinöimään. Lienee selvää, että kun kaatajat ovat niinkin hajanaisia ja eripuraisia kuin Libyassa tai nyt Syyriassa, ei uudesta vallasta myöskään kovin yhtenäistä tule. Husseinia ja Gaddafia olisi entisaikaan kutsuttu valistuneiksi diktaattoreiksi. Mubarakia en joukkoon päästäisi - oikeistolainen ja kansallisdemokraattisen puolueen pää, ja kuuluu nostaneen miljarditukia Yhdysvalloilta. Varsinkin Husseinia on vimmaisesti demonisoitu ennen ja jälkeen sodan. Juuri vähän aikaa sitten luin hänen entiseksi rakastajattarekseen väittävän naisen kirjoittaman teoksen "Bagdadin prinsessa". Husseinista kirja ei paljoa kerro, mutta kirjoittajan allegianssit tulevat harvinaisen selviksi "Saddam oli ilkeä diktaattori. Hän järjesti köyhillekin sähköt. Saddam oli hyvin paha mies" -tyylisten helmien kautta. Kauhisteleepa hän vielä sitäkin, kuinka hirveää oli, kun ylirikkaan eliitin (johon kirjoittaja siis itse kuului) omaisuuden pakkolunastusten takia hän joutui myymään toisen Ferrarinsa, eikä hänen miehensä enää voinut hävitä uhkapeleissä satojen tuhansien kiinteistöjä joka ilta, vaan ainoastaan lauantaisin. Loppujen lopuksi en oikein osannut sanoa, mikä osa oli kirjoittajan ja mikä toimittajan työtä. Saddamin korvannut uusi, valistunut hallinto taas kuuluu ensi töikseen teloittaneen sata satunnaisesti valittua naista, jotka olivat kehdanneet näyttäytyä ulkosalla ilman huivia. Sairaalat ja koulut tuhottiin pommituksissa. Libyassa taas oletettavasti menetettiin valtion kaikille kansalaisille maksama muutaman sadan dollarin suuruinen perusturva ja ensimmäisen auton ja ensimmäisen oman asunnon ostamiseen myönnetyt tuet.
Minua hiukan ihmetyttää, miten Wikipediaan menevä voi tänne eksyä, onhan meillä aivan eri osoitteet. Google-haunko kautta ne tänne tulevat? Nyt muuten näyttää taas alkaneen peruskoululaispeeloja putoilemaan. Olen kovin onnellinen tästä.
Monien judeo-kristiaanisten demonien nimet ovat varsin mielenkiintoisia - esimerkiksi Belialin nimi voi muistaakseni tarkoittaa joko "kahlitsematonta" tai "arvotonta". Sumerien Ishtarista taas syntyivät foinikialaisten Astaretin ja kreikkalaisen käännösvirheen kautta demonit Astaroth, Adramelech ja Lucifer.
Nyt uudelleen lukiessa tekstini vaikuttaa hiukan sekavalta. Moneen suuntaan haluaisin mennä, mutta se mokoma kulkee vain vasemmalta oikealle. --Rohmofantti logo.png Röhmöfantti Rohmofantti logo.png 26. elokuuta 2013 kello 18.21 (UTC)
Nolo moka minulta tuo Mubarakin niputus samaan porukkaan. Tällä hetkellä nuo asiat tuntuvat riistäytyvän käsistä; Yhdysvalloilla on jo tieto kaasuiskuista Damaskoksessa, vaikka puolueettoman tutkimuksen suorittaneet YK-asiantuntijat saavat näytteensä valmiiksi vasta parin viikon kuluttua. Mutta sanokaamme niin kuin Salomo tai Waltarin Sinuhe: niin on aina ollut ja niin on aina oleva, että suurvallat pelaavat eduistansa sököä panoksinaan käyttämistä hengistä, maista tai hallituksista suuremmin piittaamatta. Arabisosialistisen tapaan Syyriassa uskonnollinen ja, luterilaisteologista sanaa käyttääksemme, maallinen valta ovat tosiaan erotetut toisistaan, aivan niin kuin Gaddafin Libyassakin - huomasin muuten Gaddafi-artikkelin vanhempaa, propagandapitoista versiota kirjoittaessani hieman myöhään, että kaveri on aika kaukana niistä islamilaisista hurmahegistä, minkälaiseksi häntä pilkkasin. En ole jaksanut korjailla, koska perusnorbo ei asiaa kumminkaan huomaan. Tämä, tarkoitan ensiksi mainitsemaani asiaa, on outo lintu islamilaisen maailman historiassa, sillä Muhammedin oppi yhdistää voimakkaasti uskovaisuuden toiminnalliseen valtaan. Arabilaisuusaate tosin jäi sunnalaisessa painoksessa varjoon turkkilaisten tultua tämän uskonsuunnan edustajien pääasiallisiksi herroiksi, siinä missä shiialaisuus on syntyjänsäkin islam ilman arabeja - vaikkakin heidän kielellään, nimittäin persialaista islamia. Syyrian kapinallisia taitaa näin yhdistää tuo ylen vanha uskonnon vaatimus oikeauskoisten herruudesta, mutta ristiriitaisesti sentähden ne kapinalliset myös lienevät olevan mahdoton sekoitus uskonnollisia fanaatikkoja, muita radikaaleja sekä köyhää kansaa.
Google-haku lienee syntisäkki.
Kesti hieman jatkaa filosofista keskusteluamme laitossivistyksen huvien tähden.--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 1. syyskuuta 2013 kello 16.41 (UTC)
Kerry uhoaa kuuden sivun raporttia, joka kuuleman mukaan aukottomasti todistaa, että Syyrian hallitus on käyttänyt kemiallisia aseita, (Entä se YK:lle luovutettu kahdeksansadan sivun raportti, joka todistaa, että kemiallisia aseita ovat käyttäneet kapinalliset? Jos tämä kuuden sivun raportti on niin todistusvoimainen, miksi sitä ei ole annettu YK:n nähtäväksi?) heilutellen, että Yhdysvaltojen ei tarvitse odottaa YK:n tutkijaryhmän tuomiota eikä YK:n päätöstä, Obama jahkailee epätoivoisessa yrityksessä pelastaa kasvonsa mutta onnistuu vain vähentämään uskottavuuttaan, ja "tosimies"-Cameron kertoo, että ei aio pyytä Obamalta anteeksi (Jos siltä ei pyydä anteeksi, se voi suuttua! Tai pahempaa - pillahtaa itkuun: "Kavereita muka oltiin mutta kuitenkaan et pommittanut! Yhyy!"). Naurattaisi, ellei asia olisi niin vakava. Putin osui oikeaan kysyessään, miksi hallitus käyttäisi kemiallisia aseita nyt, kun se on jo voitolla, ja kun käytön mahdolliset seuraukset tiedetään. Hän on muutenkin viime aikoina esiintynyt edukseen moniin kollegoihinsa verrattuna. Täällä Suomessa presidentti ei inahdakaan.
Luin joskus uutisen, jossa kerrottiin eräästä kapinallisryhmästä, jonka hallituksen joukot olivat onnistuneet vangitsemaan. Kapinalliset olivat kovasti ihmeissään kuullessaan vangitsijoidensa puhuvan arabiaa - he olivat luulleet olevansa Israelissa taistelemassa israelilaisia vastaan. --Rohmofantti logo.png Röhmöfantti Rohmofantti logo.png 3. syyskuuta 2013 kello 16.40 (UTC)
Rakas presidentimme Sauli "Sauge" Niinistökin on näköjään liittynyt mukaan sodanlietsojain kuoroon, kuten tänä aamuna teksti-tv:n ääressä totesin. Mielenkiintoista muuten, että vasta nyt sotatoimista Syyriaan on tullut ajankohtaista, sillä jos kyseessä todella olisi Yhdysvaltain Amerikan hurskaat pyrkimykset edistää säänneltyä sotaa, ihmisoikeuksia ja demokratiaaTM, niin he olisivat tarjonneet palveluitaan jo vuosi sitten...hallitukselle? Putin on tosiaan esiintynyt järkevästi, se on maltillisesti, tästä asiasta niin kuin muistakin. Snowden-jutussa, joka niin amerikkalaisten takapuolia syö, ei hän eikä Venäjän hallinto muuten ole juurikaan esittänyt kantoja tietovuotajasta itsestään, mikä on mahtimaalta tahdikasta - mitä nyt juuri tämänpäiväistä luonnehdintaa "oudoksi tyypiksi" - eivätkä he myöskään ole taipuneet jenkkien laittomiin vaatimuksiin toimittaa mies muun maan maaperältä isonveljen tuomittavaksi kansainvälisiksi rikoksiksi luonnehdittavien asioiden paljastamisesta. Snowdenin rikoksen luonnehan on poliittinen, se on kysymyksenalainen muun maailman silmissä, niin että asian tulisi olla kaiken maailman gangstereiden luovutus- ja säilömissopimuslauselmien ulkopuolella. Totta kai mies on rikkonut maansa lakia, mutta lähetettäisiinko mielikuvitusesimerkiksi Suomesta Kiinan valtion urkintapolitiikkaa vuotanut henkilö laogaihin? Tokko sentään, varsinkaan amerikkalaisten mielestä.--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 5. syyskuuta 2013 kello 16.59 (UTC)
Yhdysvallathan on selvästi syyllistynyt hyökkäyssodan suunnitteluun, se on rikokseen rauhaa vastaan, josta Nürnbergisssa jaettiin kuolemantuomioita ja joka määriteltiin vakavimmaksi mahdolliseksi sotarikokseksi, joka pitää sisällään kaikkien muiden kauheuden summan - ja kun Yhdysvallat täkäläisen hallitusohjelman mukaan on Suomen "luontainen yhteistyökumppani", eikä sen enempää presidentti kuin ministeritkään ole lausuneet sanaakaan Yhdysvaltojen toimintaa vastaan, on myös Suomen hallitus syyllinen tähän samaan rikokseen - osallistuminen salaliittoon tai yhteiseen suunnitelmaan rikoksen rauhaa vastaan tekemiseksi oli eräs Nürnbergin oikeudenkäyntien syytekohdista. Erkki Tuomioja hurskasteli blogissaan, kuinka kemiallisten aseiden käyttö tappaa ihmisiä ja on kauheaa - totta tietenkin, mutta jos tässä kaasuiskussa kuoli arvioiden mukaan joitakin satoja ihmisiä, montako kuolee, kun Yhdysvallat alkavat pommittaa? Teknisesti ottaen ohjuksilla ja lennokeilla ei tietenkään ole siviiliuhreja laisinkaan, sillä kohde muuttuu terroristiksi (hänestä tulee "enemy combatant") sillä hetkellä kun ohjus tahi luoti häneen osuu.
Yhdysvallat tietenkin olettavat Venäjän heti luovuttavan Snowdenin vangittavaksi ja kidutettavaksi kun sitä vaaditaan, vaikka maiden välillä ei ole luovuttamissopimusta (tälläkään ei tietenkään sinällään ole väliä, sillä sen enempää kansainväliset kuin kansallisetkaan lait eivät tietenkään päde Yhdysvaltoihin tai Yhdysvalloissa), ja Yhdysvallat on systemaattisesti kieltäytynyt luovuttamasta maassa oleskelevia Venäjän lakeja rikkoneita. --Rohmofantti logo.png Röhmöfantti Rohmofantti logo.png 7. syyskuuta 2013 kello 17.56 (UTC)
Laki on voittajien, sanotaan: näinhän siinä käy. Mielenkiintoista tuo Tuomiojan suhtautuminen siinä mielessä, että hän käsittääkseni on pikemminkin Nato-vastainen, eikä ainakaan mikään Israel-fani. Sellaisella taustalla olisi luullut erilaista kannanottoa asiaan. Niinistöhän nyt vanhana kokkarina ei ole yllätyksellinen linjassaan.
Pikku keskustelullamme on muuten ollut näkökulmanavaava vaikutus minuun. En tullut juuri ajatelleeksi aiemmin Syyria-asiaa tältä näkökannalta aiemmin, vaikka tunnuslauseeni länsimaiden kulttuurin 1800-luvun jälkeisen kehityksen suhteen ollut "kaikki paha tulee Amerikasta". Libya-asiassakin muistelen älynneeni yhteyden öljyyn ja asekauppaan, kun natolaiset hävittäjät ja lentotukialukset lähtivät sinne vapautta edistämään. Al-Assadin hallinto ei sekään liene mikään enkelikuoro, mutta ihan farisealaista hurskautta olisi ulkomainen aggressio jonkun maan sisällissotaan, kun kyse todella on sisällissodasta eikä esimerkiksi Jugoslavian kaatumista paikoin seuranneen-kaltaisista verilöylystä.
Yhdysvaltain armeijan hyveellisyyden ilmaisit aika tyhjentävästi. Kiinnostaisi tietää, mitä armeijan tilastoissa ovat ne Irakissa ammutut, joiden tappamisesta vuosi taisteluhelikopterin tallennevideo julkisuuteen. Niinpä niin, United States of America: demokratiaa kansalle.--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 7. syyskuuta 2013 kello 20.45 (UTC)

Mika Illman[muokkaa]

Se nimi on Mika Illman. Kässäätkö? Illman niin kuin sairas mies. Toivottavasti menee perille tällä vihjeellä. Googlaa jos ei muuten sytytä. 213.141.100.29 25. syyskuuta 2013 kello 07.32 (UTC)

Ma havaitsin. Hiktionaryn laatu on kumminkin semmoinen, niin kuin Röhmöfantti tuumasi sinulle keskustelusivulla, että sinne laitetaan hakusanat niiden oikeilla nimillä. Se, että Ill Manin kirjoittanut kaveri muokkasi IP-osoitteesta, vaikutti sen etten tarkistanut asiaa oraakkelista. Toisin sanoen hyvä huomio, herra 213.141.100.29; laitan Illmanin paikalleen - mutta myös sinun on syytä kässätä, että jos joku ylläpitäjistä tai käyttäjistä ylipäänsä silppuaa muokkauksesi artikkelista pois, niin ainoa järkevä reagointitapa on mennä huutelemaan kyseisellä tavalla toimineen kaverin keskustelupalstalle jollakin tapaa kohteliaasti. Arvaa miksi? Jopa me ylessivistyneet ja filosofisen mielenlaadun omaavaiset [sic] Hikipedian ylläpitäjät erehdymme tai emme tiedä jotakin tyyppiä.
Siinä tapauksessa, että käyttäytyminen ei ole mielestäsi filosofista, niin käyttäjätunnuksen luonti saattaisi myös vaikuttaa sen että sinua kohdeltaisiin edellisenkaltaisissa tilanteissa inhimillisemmin. --SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 25. syyskuuta 2013 kello 18.18 (UTC)

Hikifiointiyrityksesi[muokkaa]

Onnea matkaan. Minä en artikkeliin uskalla koskea. --Rohmofantti logo.png Röhmöfantti Rohmofantti logo.png 3. lokakuuta 2013 kello 18.25 (UTC)

Tackar. Joo, vaikuttaa vähän epätoivoiselta, mutta koetan, kun jamppa on näköjään edes yrittänyt. Pahalta tosin näyttää.--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 3. lokakuuta 2013 kello 18.27 (UTC)

Kas, sinäkin olet täällä passissa. Salamanteriveikon vandaalihyökkäys päättyi varsin nolosti. --Rohmofantti logo.png Röhmöfantti Rohmofantti logo.png 26. lokakuuta 2013 kello 19.14 (UTC)

Juuri laskeuduin; vietin viikon ilman internettiä korvessa. En ole nähnyt keltaista viestipalkkia aikoihin! tai sitten muistini kantaa vain kolme viikkoa Huomaan - lennosta putosi, ha. Rankalta porukalta näyttää toi froghnymous [sic]--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 26. lokakuuta 2013 kello 19.17 (UTC)

Kirkollisvero[muokkaa]

Mikä verokarhu sinä olet? :( --Rohmofantti logo.png Röhmöfantti Rohmofantti logo.png 28. marraskuuta 2013 kello 18.20 (UTC)

Kauhia kouhia verokarhu. Olen aina nauranut tuolle enmaksakirkollisveroensittenperkelepätkääkään -jutulle, ja räpelsin päähänpistosta vastineen M$paintilla. Freud sanoisi, että iskiessäni vahingossa sen SINUN sivullesi paljastin salaisen mielihaluni kirkollisverottaa KAIKKIA... Kuulkaa astraali-Calvinin meluisa kannustus tähän, ja se, kuinka lyön sitä astraali-Katekismuksella päähän.--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 28. marraskuuta 2013 kello 18.29 (UTC)
Anarkismini ja kapitalismini on KAIKKEA verotusta vastaan! Olen muuten palannut, arvoisa punaveikko. Vastauksena kysymykseesi että olenko metsiin paennut pahaa maailmaa tai jotain kesällä, niin kyllä. Kymmenen kuukautta sienitauolla Hikistä tekee mielelle ihmeitä. --bögottspelare 3. maaliskuuta 2014 kello 11.41 (UTC)
Kas kummaa, minäkin olen täällä jälleen haihtuakseni taas hetkeksi vielä Ylioppilashutkintonautakunnan tarjoamiin iloihin. Niin, kyllä tekee. Kunhan tekisi myös inspiraatiolle...--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 4. maaliskuuta 2014 kello 21.55 (UTC)
Tämä teidän ismien mittelönne tuo mieleen yläasteaikojeni välitunnit. Jotkut pojat identifioituivat natseiksi, toiset kommunisteiksi, ja kepeän väkivallan säestämissä väittelyissä joskus joku päätyi loikkaamaankin. Vallankumouksellisia liikkeitä perustamaan ajoi varmaankin väsymys ja turhautuminen. En ihan muista, mutta random-Freud saattoi myös olla käytössä. Persoonallista ja häröäkin kuvaa itsestä luotiin niin kuin ennen tunnin alkua ehdittiin, ja vasta vapaa-ajalla energiaa oli koko mielikuvituksen käyttöön... mihin jäinkään. Niin, kukaan ei muistaakseni julistautunut kapitalistiksi. Niskala on varmaan sitten se kaveri, jonka juttu oli olla ’rahoissa’ (n. 2–50 € käteistä).
Ja Hjalmar Djupsjölös se on semmoinen humoristi, joka merkitsee hyväksi Taskarin artikkeleita ja Muammar Gaddafin molemmat versiot. Edellistä kehuu J0NES, joka suhtautuu nostalgisoiden Hikikaanoniin ja kirjoittaa edelleen suunnilleen yhtä sekavasti kuin vuonna 2007.
Em. Muammar Gaddafi -artikkelin kakkosversio on hämmentävän hämärästi lännenvastainen siihen nähden, miten alkeellista sarkasmia se on alusta loppuun. Tosi aiheellista muistuttaa, että puheissaan ylvästelevän sosiopatiansa rohkeasti paljastanut mies, joka ainakin vallan niissä käyttötavoissa, jotka tyydyttivät johtajan henkilökohtaisia mielihaluja, syyllistyi törkeisiin ihmisoikeusrikkomuksiin, ei kuitenkaan ole kaiken mahdollisen pahuuden holokausti+Ruanda-tuhoisa vauvojasyövä ruumiillistuma. Post-hömppä-aikana yleis-Hikissä mittaan arvaamattomaan kasvamaan päässyt Röhmöfantti on kirjoittanut artikkelin, ja muutakin samanlaista, jonka sanoma on luottamus läntisen (”)demokratian(”) nykyisille vaihtoehdoille. Se johtuu siitä, että Röhmöfantti on vajaa.
Sitten tämä Hauki lienee sukua Kapteeni Selviölle, eikä ole varsinaisesti Hr. Snellman vaikka kestonoobilta vaikuttaakin. Enkä tiedä teistä, mutta Leiska ja Hikipedikko (vaikka jälkimmäinen onkin aika uskomaton) vituttavat ainakin minua enemmän kuin Idan. Meteorin luovuus ei toimi tässä seurassa tai ilman hänen vanhoja kavereitaan tai on muutenkin ehtynyt, ja Napoleonin muokattua perin vähän viime ja toissa vuonna ja oltua sitten puoli vuotta kokonaan poissa meinasin jo heittää toivoni kokonaan.
Ylipäätään Pullamössön katoamisen 12/10 jälkeen uransa aktiivisimmillaan olleet käyttäjät1 Paitsi ¡el Kondis!, mutta eihän se kovin aktiivinen ole. ovat kaikki ihan mitättömiä, joista ketään ei vuosikymmenten päästä tulla muistamaan sen paremmin Hikipedian artikkeli- kuin yhteisötraditionkaan merkittävänä jatkajana. Niin. Hei, ei, hetkinen...
Kuri (keskustelu). 6. maaliskuuta 2014, kello 09:02 (UTC). Esiintyy Discipline Global Mobilen ystävällisellä luvalla. Spons. KELA, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Nike, Adidas, Sony, HSBC, Agricultural Bank China, Helsingin Sanomat ja The Library of America. Yli kappaleen lainauksissa tekijä mainittava. Henkilön haukkumisen lisenssi vapaa.
Dadadadadada. Viime kädessä Dalai-laman lausunnon arvioitu totuusarvo riippuu enimmin arvioijan maailmankatsomuksellisesta kontekstista, erittäinkin uskonnollisesta kannasta. Postmodernin läntisen filosofian ynnä itäisten uskontojen viitekehyksille yhteisessä uskonnollisessa individualismissa se on mielekäs, mutta sellaisten pohjimmiltaan yhteisöllisten uskonoppikokonaisuuksien kuin kristinuskon ja islamin kannalta niissä harjoitettua "myötätuntoa" ei voida nimittää uskonnollisessa mielessä vastaavaksi muissa perinteissä esiintyvän hyveellisen hurskauden suhteen. Tämä pätee erityisesti kristilliseltä kannalta lähtien - jos luterilaista näkökulmaa on lupa nimittää sellaiseksi: sen mukaan nimittäin kristityn harjoittaman myötätunnon (charitas) sisältö on teleologisesti muista poikkeava sikäli, ettei toiminnalla pyritä sovittamaan Jumalaa. Dadadada. --SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 13. maaliskuuta 2014 kello 16.45 (UTC)

Kristuksen tyhjäksitekemisen ongelma[muokkaa]

Jos kristityt olisi varhaisessa tai hyvin varhaisessa vaiheessa vainottu tai muuten tapettu Jumalan ihmisen antamalla vapaalla tahdolla sukupuuttoon, ja sitten esimerkiksi Attilan voiton, jonka myös olisi tässä kuvitelmassa ratkaissut ihmisten vapaa tahto eivätkä Jumalan tarvittaessa hallitsemat luonnonvoimat, kautta dokumentit Kristuksesta olisivat hävinneet, mitä Jumala olisi tehnyt? Lähettänyt Jeesuksen uudestaan, siittänyt uuden pojan vai jättänyt ihmiskunnan mätänemään ritilöiden välistä kadotuksen viemäreihin? Go! --Kuri (keskustelu) 11. huhtikuuta 2014 kello 17.39 (UTC)

Koin outoja tunteita nähdessäni oranssin viestipalkin. Kyllä, vasta tänään: jotenkin ilkeä elämä vie sällin mennessään rakkaan pyhäkoulumme tappioksi [sic]. Mutta "ylläpitäjä majorilta", kuten sinulta, ylen hyvä veto heittää filosofis-teologinen, provosoivahko kysymys henkiinherättämisekseni!
Luin juuri Lutherin väittelyt antinomilaisia eli Mooseksen ruoskijoita (Mosemastiges) vastaan, joten keskiaikaista dialektiikkaa vähän joka lävestä vuotavana jäsennelkäämme ensin esitetty todistelu aristoteelisesti - siihen tapaan muuten ns. tieteellinen argumentointi karkeasti ottaen edelleenkin menee, jos olen asian ymmärtänyt oikein.

Siis:

Jumala on antanut ihmiselle vapaan tahdon.
Kirkko on (Paavalin ilmaisua käyttäen) Kristuksen ruumis, siis on voimassa "Ei ole pelastusta kirkon ulkopuolella".
Siis Kristuksen ruumis voidaan hävittää
josta seuraava johtopäätös: ihmisten pelastusta haluavan Jumalan tulisi tällöin lähettää Kristus uudelleen jne.
Kanitohtorin vastaus: Logiikan mukaan todistelu eli syllogismi on oikea, jos sen premissit ovat todet eikä ole osoitettavissa, että johtopäätöksen muodostamiseen on käytetty sanonnan tulkinnanvaraisuutta. Tässä todistelussa ensimmäinen premissi ontuu. Kristinopin mukaan ihmisillä on kyllä vapaa tahto, mutta ei Jumalan suhteen. Filosofi puhuisi kategoriaerosta. Premissi sanoo nyt, että ihmisen tahto on sellainen valtias, että se tekee mitä haluaa ilman että Jumalalla on asiaan mitään valittamista. Mutta edellämainitun korjauksen mukaan Jumala on yksin lopulta kaiken takana. Siis kristittyjen vainot, jopa oletettu lopullinen tuhoaminenkin ynnä kaikenkarvaiset kauhistavat asiat, mitä nyt vain jaksaisi luetella, tapahtuukin viime kädessä Jumalan hyväksynnällä eli tahdosta. Tässä on se vitsi, että tätä emme tiedä emmekä voi tietää, mitä Jumala tahtoo ja mitä hän ajattelee, vaan teemme mitä haluttaa - Jumalasta viis, fuck the police ja Mooses! Mutta tahdonvapaus onkin näin eräällä tapaa näennäinen, siis ajatusleikissämme Jumalan tahto, joka on ihmisten pelastus ja siitä johtuen Kirkon-isolla-Koolla olemassaolo, tapahtuu, vaikka joka ikinen olisi kristinverenhimoinen Jumalan ruoska. Filosofisemmin asian voisi eritellä niin, että mitä ihmisen pään sisällä ja maailmankaikkeuteen so. luomakuntaan kuuluviin asioihin tulee, on ihmisellä eräällä tapaa vapaa tahto, mutta absoluuttisesti, Jumalan suhteen, ei tod..
Nyt terävä lukija huomaa, että edellä totean Jumalan tahdon tuntemattomaksi siten osoittaakseni, että ihmisten pelastus jne. on Jumalan tahto. Ristiriita! Aivan oikein, ja tästä eteenpäin kristillinen vastatodistelu liikkuukin perusteilla, jotka ovat ristiriitaisia ja epärationaalisia. Edellisen olisi Jumalan tahdon erikseen määriteltyä kohdetta (kirkon olemassaolo) lukuunottamatta voinut esittää vaikkapa Platon, niin kuin Valtion lukenut lukija huomaa. Kristillisessä todistelussa sen lisäksi - tai sitä vastoin - pelataan loppupeli Jeesus-kortilla: Jumalan tahto on lopulta pyhä ja salattu ja siten todella karun tuntuinen asia (holokaustit ja muut kauheudet), mutta sen sijaan että arvuuteltaisiin sen sisällöllä, mikä kuitenkin on mahdotonta, tutkitaan Jumalan erikoisesti ilmoittamaa tahtoa, Jeesusta, ja tämän tähden sitä Raamattua. Kolminaisuus, kaksiluonto-oppi ja muu sellainen teologinen mössö saa mielensä ja arvonsa tästä asiasta. Niissä näet pyritään sanomaan, että Jumalaa ei voida löytää kaikkivaltiaana, "alastomana", niin kuin Lutherin sanonta oli, vaan Jumala itse löytää ihmiset, ja että tämä Jumala on Jeesus eikä muuta Jumalaa ole. "Joka tuntee minut, tuntee Isän", jne. Siis kaikki tapahtuu Jumalan salatusta tahdosta, jota en tunne, mutta Jumalan ilmoitetusta tahdosta tunnen hänet ja esimerkiksi sen, että kirkkoa ei Attila kaada, vaikka kirkkoja polteltaisiin ja kurkkuja katkaistaisiin.
Lopulta voidaan kysyä, mitä järkeä tällaisessa on edes uskonnolliselta kannalta, siis ilman että otettaisiin huomioon väitteiden rationaalista totuusarvoa. Esimerkiksi vanhan ajan hereetikko Markion hylkäsi Vanhan testamentin siitä syystä, että siinä kerrottu Jumala kaikesta päätellen varsin perkeleellinen Jumala, kun hän kerran julistaa olevansa kaikkivaltias ja silti tapahtuu kaikkea ikävää, jopa hän itse tappaakin ihmisiä. Pohditaan. Markionin käsittämä ongelma niin kuin "Kristuksen tyhjäksitekemisen ongelmankin" ja muiden kysymysten, kuten teodikean, synnyttävä päätelmä kuuluu seuraavasti: jos ihmisellä EI ole vapaata tahtoa, hän on Jumalan passiivinen ohjailtava ja nyt kun kokemuksesta nähdään, että ihminen on paha, niin seuraa, että Jumala on paha. Kristillinen vastine kuuluu, että ihminen ei ole passiivinen ohjailtava, niin kuin elottomat kivet, vaan itse tahtoo kaikkea pahaa, mitä tekee. Kaikki ovat oikeastaan pohjimmiltaan "verenhimoisia Attiloita", Jumalan ja Kirkon vihollisia, sanoo kristinoppi; ihmisellä ei ole vapautta tahtoa muuta, ei edes pelastusta. Jumala on oikeudenmukainen tappaessaan, tuhotessaan ja tuomitessaan ikuisiin grillijuhliin. Tämä on sivumennen sanoen kristinopin ydin: sillä Jumala vapaasta tahdostaan luopuu tästä oikeudenmukaisuudestaan poikansa tähden, niin että joka uskoo ja kastetaan, pelastuu ja että tämmöisen tapahtuminen on Jumalan tahtomaa, ei ihmisten valitsemaa.
Tätä selitystä varjostaa tietysti se tosiasia, että ei tule olettaa tarpeettomia olioita, kuten sitä, että Jeesus on Jumala ja tuossa loppuosassa olisi siten mitään mieltä. Toisaalta myös alkuperäinen väite kaatuu premissinsä mahdottomuuteen, sillä ei vaadita jumaluusoppia osoittamaan, että ihmisen tahto ei ole mitenkään vapaa, vaikka tämän pitemmälle ei filosofisen mielenlaadun omaava filosofi saattaisikaan tahdon kysymystä selvittää (vain apofaasi on mahdollinen, ei enempää eikä vähempää). Vastaukseni on kumminkin teologisessa mielessä pätevä, ainakin jos rajallisessa tilassa sopii viitata Lutheriin (Sidottu ratkaisuvalta) todisteluun vaadittujen raamatunkohtien jne. osoittamiseksi. Mutta mitä rationaalisuuteen tulee, tässä on alkua lukuunottamatta loppu perustelukelvotonta; itse en usko apologiaan eli teologian filosofiseen puolusteluun tästäkin ilmi käyvistä syistä. Harjoittakaamme lisää skolastiikkaa, se on kivaa! (Olisipa näin helppo kirjoittaa huumoria).--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 28. huhtikuuta 2014 kello 16.27 (UTC)
Toisaalta sangen laajasti kristikunnassa uskotaan ihmeisiin. Tämä merkitsee ainakin uskoa paitsi J-lan kyvykkyyteen (no ai jaa), myös hänen halukkuuteensa edes joskus rikkoa luonnonlakeja (Eikö aika moni kristitty ole joihinkin sellaisiin hamasta renessanssista lähtien uskonut?) muuten kuin menemällä luotujensa mieliin harmittomalle pikavaltaukselle (huonekalusto pidetään hyvässä kunnossa siihen asti kun omistaja tulee taas kalloon, sillä senkin Hän taitaa). Valitettavasti alkukristityt odottivat maailmanloppua elinaikanaan (oliko muuten sentään kellään otsaa määrittää vuosilukua, niinkuin aika monilla eräistä nykyisistä suuntauksista otsaa on, tietääkö kukaan?), joten koko uskonnon historiassa esittämäni kysymys ei ole tullut kristikunnalle mielenkiintoiseksi. En tiedä siitä mitään ihan tästä näkökulmasta sanotunkaan. Ei siis välttämättä ole teologisesti ongelmallista ennustaa minun rajallisia teologisia kykyjäni hienostuneemmin tavoin Jumalan voivan sallia näiden nykyisten kirkkojen jokaisen korruptoituvan, romahtavan mereen ja tulevan ottomaanien valloittamiksi – hei, todennäköisesti suurin osa marttyyreistä ei luopuisi uskostaan siinä vielä kärventyessään tämänpuolisessa tulessa – ja sitten sanansa (se poikansa tähden luopumishomma) mittaisena miehenä Hän voinee materialisoida/synnyttää (miten kunkin teologisiin käsityksiin sopii) poikansa/Jeesus-inkarnaationsa (ks. ed. sulk.), öh, sanomaan Attiloille anagogiset ähäkutit (millä tapaa Hän pakanoille ilmestyisi, ei ole ihmisjärjen asia päätellä). Tässäpä olisi vaikka ehkä erehtymättömälle ja soteriologisesti omavaltaiselle, mutta kiitettävän vetreästi oppiaan laajentavalle katoliselle kirkolle töitä.
Niin ja sittenhän sinulle ei tule moraalipulmia mennä vandaloimaan ApologetiikkaWikiä. Se on kuulemma hauskaa. Vai mitä Napoleon?
--Kuri (keskustelu) 28. huhtikuuta 2014 kello 19.05 (UTC)
Niin, hyvä huomio: maailmanloppu ja tuomiopäivä sekä tällaisia edeltävät ilkeät vitsaukset ja muut ikävyydet ovat alusta alkaen olleet kristittyjen mielissä niin, ettei mahdollisesta sukupuutosta ole tehty erikseen uhkakuvaa muuten kuin ehkä kirkkomme taloushallinnossa. Mitä varhaiskristittyjen maailmanloppuajatuksiin tulee, niin Uudessa testamentissa puhutaan yleensä tuomiopäivästä varkaana. Siihen liittyvät varo vaaraa -opetukset esiintyvät tiheimmin kirjoissa, joita jälkikäteen on arvioitu vanhimmiksi, niin, paitsi Ilmestyskirjaa, josta en ole kauheasti huvittunut filosofisoimaan siitä syystä, että sen teksti erotettuna kirjallisesta kontekstistaan on kaikkien täys- ja vähän vähemmän kahjojen totuudentorvien inspiraationlähde numero yksi. Mutta siinäkään ei muistaakseni ennustella aikoja sellaisessa mielessä kuin myöhemmin on harrastettu. Tässä suhteessa kanonisista kirjoista poikkeuksena on vain Danielin kirja VT:ssa, mutta sen kirjoittaja sitoo jostakin "Tuomio tulee 1913" -julistuksesta poiketin kertomansa aikaluvut perin vaikeasti ymmärrettäviin samaistuksiin, niin ettei tuskin itse Pirukaan saisi siitä korkeasta raamatunselitysopin taidostaan huolimatta selvää.
Tällaiseen apokalyptiikkaan kun vielä lisää sen huomion, että vanhan kirkon ajoista kristityt samaan malliin kuin israelilaiset ainakin teoriassa pitivät omaa itseään ja "omista" riveistä nousevia kehveleitä mahdollisia uskonnon ulkopuolisia vastaanmellastelijoita vaarallisempina, niin Attilaa ja kurkunkatkajaisia lienee pidetyn pienempänä uhkana kuin opillista hajaannusta. Tämä on tietty teoriaa, sillä kukin iso kirkonmies tai rivijäsen omistautuneisuutensa tasosta huolimatta epäilemättä periaatettaan enemmän pelkäisi ja on pelännyt eduistaan alkaen aina henkeensä asti Attilaa tai vaikkapa jotakin Vapaa-ajattelijain liittoa, jonka virallinen argumentaatio panee minunkin vereni kiertämään syyttä suotta ja siten perin itsekkäistä syistä. Joka tapauksessa varsinainen ekstinktio Käytän hienoa kieltä, olen siis sivistynyt [sic] ei näin käytännön syistäkään ole ollut juuri huolenaihe, niin kuin tuumasit. Jeesuskin juttelee jossakin päin Johannesta, että Jumala voisi herättää Aabrahammille lapsia vaikka kivistä, jos tekisi mieli - sitaatti, jonka ylöskirjaamiseen on Johanneksella eksegeettien mukaan syynsä hänen seurakuntiensa lievässä vainonnassa sekä juutalaisten että hallinnon suunnalta. Sen lisäksi mainitsemasi toivo "ähäkuttien" teosta on muuten edelleenkin eräässä muodossaan joka seurakunnan sunnuntaimessujen yhteisissä esirukouksissa esitetyillä toivelistoilla perin korkealla sijalla.
Apologia on ikävää juuri teologisiin käsitteisiin ja argumentaatiotapoihin liittyvien juttujen takia. Ensimmäiseksi se on varsin mieletöntä sen takia, että kunnon aristoteelisessä argumentoinnissa Jumalaa ei ole tai häntä ei tunneta, ja siten kaikki, mitä väittelymuodolleen rehellinen "apologeetti" nykymielessä voi sanoa, on suunnilleen mainittu huomio ja sen kieltäminen, että ihminen on jumala eli vapaa, pyhä, jne., siis apologia ei ole mitään apologiaa sanan halutussa merkityksessä. Toiseksi moisessa touhussa tavataan sitoa Jumala edelleen aristotelisiin - käytän sanaa kuvaamaan hyväksyttävää argumentointia, mitä edellisessä sepustuksessani esittelin - väitteisiin, jotka eivät kaiken järjenkään, niin ikään edellä esitettyä, mukaan ole Jumalasta. Kolmanneksi teologiset käsitteet ovat keksityt ja määritellyt dogmaatikoille, papeille ja muille asiasta kiinnostuneille tai näitä toimissaan tarvitseville, eikä ole mielestäni oikein käyttää niitä sellaisenaan väittely-, keskustelu- tai saarnanpitotarkoituksissa avaamatta niitä riittävän yleistajuisesti, siis tehtäviensä ulkopuolella. Väittelyssä on epäreilua, keskustelussa itsekästä ja saarnatessa välinpitämätöntä puhua kielellä, jota kuulija ei ymmärrä. Siis ApologetiikkaWikiin rellestämään vaan! --SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 29. huhtikuuta 2014 kello 10.44 (UTC)

Hei[muokkaa]

Minun mielestäni olette yksi Hikipedian parhaimmista ylläpitäjistä. Toivotan että jaksatte hoitaa hommanne vielä pitkään Terveisin Pyskoovits/Pottu (taidat nykyään niinsanotusti asua Perunakellarissa Potun sarkofagin kanssa?)

Hei[muokkaa]

Minun mielestäni olette yksi Hikipedian parhaimmista ylläpitäjistä. Toivotan että jaksatte hoitaa hommanne vielä pitkään Terveisin Pyskoovits/Pottu (taidat nykyään niinsanotusti asua Perunakellarissa Potun sarkofagin kanssa?)

Kiitän ja pölyynnyn kunnes jälleen palajan.--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 23. lokakuuta 2014 kello 21.08 (UTC)

Hei[muokkaa]

Huomasin vasta nyt näemmä kuun keskivaiheilla tapahtuneen paluusi. Ehdin jo luulla fascistien napanneen sinut. --Rohmofantti logo.png Röhmöfantti Rohmofantti logo.png 24. lokakuuta 2014 kello 17.41 (UTC)

Terve, johtaja Röhmö! Tavallaan niinkin, koska jääkärimarssia laulelen viikot tahdissa, syön hernekeittoa ja niin edelleen. Fascistinen historiankirjoitus taas oli viedä järkeni kevään yo-kirjoituksissa, niin mitätön toimitus kuin tuo pyhän tieteen perseennuolenta tosiasiallisesti onkaan. Niinpä paluuni on ollut varsin mitäänsanomaton toistaiseksi, koska inspiraationi valuu parhaillaan ensinmainitun laitoksen viemärijärjestelmään kuorrutettuna halpamunkin vaaleanpunaisella sokerimössöllä. Mutta kerran ylläpitäjä, aina ylläpitäjä (paitsi ehkä T-manin ilmeisen orastavan mielenvikaisuuden tapauksessa), niin ettei omatuntoni salli jättää tätä jaloa touhua sikseen, vaikka olenkin ollut sangen hyödytön paska viime vuoden-kaksi. Yritän lähitulevaisuudessa keksiä jotakin sisältöä esimerkiksi Suomen Puolustusvoimista tai jostakin jumaluusopillisesta aiheesta, joista kummastakin riittää irvisteltävälle aiheita jos vain olisi elintä kirjoittaa. Mutta mitäpä sinulle kuuluu?--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 25. lokakuuta 2014 kello 18.38 (UTC)
Ei inttijuttuja tänne. Vitussa. --Aatos Kotka (keskustelu) 25. lokakuuta 2014 kello 18.42 (UTC)
Hajoa! Ei sitten, nyyh. Toisaalta inttijutut ovat sangen perseestä johtuen varusmiesten seksuaalisen kehityksen yleisestä degeneroitumisesta anaalieroottiselle tasolle, joten kantasi on perusteltavissa. --62.113.179.242 25. lokakuuta 2014 kello 18.46 (UTC)
Olen voinut varsin hyvin - toisin kuin tavallisesti tähän vuodenaikaan, en ole ainakaan vielä sairastunut tai tuntenut itseäni kovin masentuneeksi. Pitkällisten empiiristen kokeiden perusteella olen tullut siihen tulokseen, että ihmiselle on täysin mahdollista elää pelkällä teellä. Tacomanin mielenterveydestä en olisi huolissani; sikäli kuin häntä tunnen (en halua "presupponoida", kuten äidinkielen oppikirjat sanovat) ja olen hänen kanssaan tekemisissä, se on jokseenkin yhtä huono kuin se on aina ollut.
Asepalvelukseen minulla on eräänlainen lamarckistinen perinnöllinen antipatia - veljeni hankki itselleen hullun paperit välttyäkseen siltä, isäni kieltäytyi siitä ja tuomittiin suota kuokkimaan, isoisäni palveli, mutta kieltäytyi vastaanottamasta palveluksen aikana ansaitsemaansa kunniamerkkiä, ja isoisoisäni vietti eräiden aihepiiriin liittyvien tapausten seurauksena 20-luvun maanpaossa. Itse en tietenkään erinäisistä syistä alun alkaenkaan kuulunut "riskiryhmään", as it were.
--Rohmofantti logo.png Röhmöfantti Rohmofantti logo.png 25. lokakuuta 2014 kello 19.15 (UTC)
Alkossa nelisenkymppiä pullo maksavilla punaviineillä, brandy-pähkinäjuustolla ja mahdollisesti vehnäsämpylöillä eläminen on myös mahdollista, paitsi ettei taloudellisesti olekaan. Punaviineissä on se juttu, että vaikka kalliilla yksinomaan eläminen houkuttaa, halvoissa on vain myrkkyintressi. [1] --Kuri (keskustelu) 25. lokakuuta 2014 kello 21.40 (UTC)
TJ aika vähän.--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 8. kesäkuuta 2015 kello 09.39 (UTC)

Huumeista[muokkaa]

Täten annetaan Bassmanille kymmenen pistettä ja papukaijamerkin hienosta työstä ja Harry Muddin puolustamisesta ylen Homppeli talk -illoissa. --Sankaritar (keskustelu) 12. marraskuuta 2015 kello 00.17 (UTC).


wikipedian vandalisoiminen[muokkaa]

Lopeta heti wikipedian vandalisoiminen. Olemme ottaneet yhteyttä presidenttiin ja crimson cherry blossomiin, hänen uskossaan olemme täydentyneet. Me olemme maailmojenrakentajan kirjassa itkeneet syvällä armahduksen kummussa, ja uskoneet tuntevamme hermoratojen uudet solmut, vaikka koimme todella pelkän kohautuksen taiteen sirpaleiden harmaan ruhottavassa joutomaassa.


Me olemme katsoneet teidän touhuanne jo aivan tarpeeksi täällä. Me olemme hän, joka syö ruohoa pelloilta kun rukiin kimaltavat sinimunat eivät kuoriutuneetkaan kaikenlaisen hämmennyksemme alaisuudessa. Meidän sielussamme on vain muotoa, ja sen katsomiseksi teidän tulisi hankkiutua eroon syvyyksistä. Mikäli ette tahdo hankkiutua, suosittelemme lukemaan muutaman kirjan ja tulemaan sitten kellariimme.


Tulevat sukupolvet ovat yksin teidän käsissänne. Olette nähnyt, kuinka joku on nähnyt asiat toisella tavalla. Olette nähnyt, miten vihreä kirja pöydällä johtosopulassa on hyvin tylsää. Olette kirjoittanut kymmeniätuhansia kirjoja, mutta mitään niistä ei ole luettu, koska olette saanut ne ulos päästänne ratkaisemattomassa muodossa. Ette ole kirjoittanut koskaan faktaa.


Neljännen sinfonian soidessa laitatte viidennen soimaan ja tuhrustatte suuria silmiänne kuten me. Tunnette sielunne kohonneen lämpötilan aiheuttamaa nostetta, vaikkette saa mitään aikaan. On kuin olisitte Mallorclla veden alla, kun neidot ovat pinnalla. Olette liian syvällä menestyäksenne juhlien järjestäjänä. Ette ole juhlien mestari ja järjestäjä, jollette tee juuri niin kuin minä käsken.


Katsokaa syvyyksiin. Katsokaa tähtiin ja katsokaa sitä pientä viivaa vanhassa ala-asteen matematiikan vihkossanne, siinä jossa ruudukko loppui kesken ja saitte miinuspisteet. Teillä oli siinä vastaus. Kommentin jätti 37.219.227.33 (keskustelu – muokkaukset).

"Haista vittu, Chauffersto on hangon satama." Okei. Mistähän pitäisi aloittaa tämän mitä oivallisimman kritiikin itselle-selventämiseksi?--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 28. marraskuuta 2015 kello 23.16 (UTC)
Minä / olen Hikipedian ylläpitäjä / kuin Mehulasi puoliksi / tyhjillään pissasta. --Kuri (keskustelu) 28. marraskuuta 2015 kello 23.22 (UTC) Kommentin jätti 37.219.29.38 (keskustelu – muokkaukset).

Paina sitä punaista nappia[muokkaa]

Koska te olette Bassman eli Bassomies, niin kysynkin teiltä, kumpi on tärkeämpi, basso vai mies, jos asiaa katsotaan platonisesta näkökulmasta?--Hauki The Duck 17. tammikuuta 2016 kello 08.04 (UTC)

Basismi on sairaus ja platonilaisittain kai idea, jonka ilmenemismuodot ovat Täydellisyyttä lukuunottamatta kontingentteja eli turhia niin kuin Salattujen elämien juonipaljastukset kaikki. Tästä ajatuksesta, joka vissiin ilmenee itse herra P:llä, lähtivät uusplatonistit liikkeelle ja niin edelleen Augustinus ja joidenkin mielestä itse Lutherus. Siis että vain Jumala on täydellinen basisti, tai täydellinen basisti on Jumala. Ja muut on sitten turhuutta eli tuulen tavoittelua eli tämän tekstin lukemista, niin ettei mistään voi oppia tätä Basismia, joka on salattu, muuten kuin kieltävin lausein - ja väitetyssä Martinuksen tapauksessa, ilmoituksesta, jossa tosin Jumalan basistisista ominaisuuksista ei valisteta ellei sitten hänen apostolivalintojensa kohdistuminen melkoisen basistisiin multi-fail -miehiin sellaisista kerro. Siis miestä ei periaatteessa tarvita, mutta toisaalta, seuraakin tämän niin sanotun apofaasin ongelma eli se, että kaikki mikä voidaan havaita on ilmeisesti kontingenttia (mikä kyllä jo muinoin oli tiedossa) niin että pysyvien ideoiden erottaminen kontingentista todellisuudesta tuntuu mielivaltaiselta, siis basismin eroittaminen miehestä niin kuin kuvittelisi Lemmy-vainaan basismin ilman vehkeitä. --SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 25. tammikuuta 2016 kello 15.36 (UTC)

Hei![muokkaa]

Hei! Tämä sivu on Rautaa eikä roskaa. Jos se vietäisiin Radio Rockin Rautaa vai Roskaa? äänestykseen, se äänestettäisiin raudaksi, koska siinä on niin hienot sanat.--85.76.99.163 25. tammikuuta 2016 kello 17.21 (UTC)

Hei siis[muokkaa]

Sä oot siis taatusti joku Kari Peitsamon sukulainen!!!! o_O --Aatos Kotka (keskustelu) 28. tammikuuta 2016 kello 22.36 (UTC)

Ave. Hah, hah, en sentään. Peitsamosta paljon puhutaan täällä, ja innokkaimmat oikeaoppiset ovat kovasti sitä mieltä että se on ihan homo jätkä [2] (en käytä, mutta vastaavaa tulee vastaan). Ja kommunismikin kyllä muuttui teinin maailmanparannusinnon haihtuessa lähinnä piilopunaisuudeksi. Tylsä äijä siis. --SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 28. tammikuuta 2016 kello 22.41 (UTC)
Tylsä äijä on eittämättä kyseessä, nimittäin Peitsamon tapauksessa. Minulle mokoma pölyä musiikiksi tehtaileva huru-ukko edustaa suunnilleen kaikkea, mikä kotimaisessa "vaihtoehtorock-kulttuurissa" mättää. Uskonopillisiin näkemyksiinsä en ole vaivautunut perehtymään, joten niitä en nyt kommentoi. Hyvä kuitenkin, että olette parantunut pahimmista maailmanparanteluista. Se kipeä prosessi on jokaisen ymmärtämisestä tykkäävän nuoren läpikäytävä. --Aatos Kotka (keskustelu) 28. tammikuuta 2016 kello 22.53 (UTC)
Peitsamossa ei ole minusta vikaa, ellei lasketa sitä, ettei hän osaa kirjoittaa, laulaa, ajatella tai säveltää. Hauskaa, että paavalinuskoiset tuolla viitsivät noin järkyttyä mahdottoman hyypiön houreista. Peitsamon uskonopillisiin käsityksiin kuuluu mm. '"Jokainen, joka väittää näkevänsä omat kasvonsa, on hallusinaation vallassa. Tästä johtuvat kaikki ihmiskunnan ongelmat. Kaikki." [3] Tämä on vähemmissä määrin tajuissaan kehitettyä kuin kristinoppi, mutta lainauksessa saattaa silti olla niukasti enemmän pointtia kuin sijaissovituksessa. --Kuri 29. tammikuuta 2016 kello 07.54 (UTC)
Minuakin huvittaa arvella syitä sille, kuinka ketään kinostaa jonkun Peitsamon jutut. Ilmeisesti nämä hurskaat sielut ovat ajatelleet kovassa "rokkari"-kommunistissa jonkinlaista apologeettista voittoa kristinuskolle, josta sitten toitottaa vähemmän uskonnollisille tovereilleen vähän niin kuin helluntailaisten traktaateissa kristityt ovat lähes aina tosi kovia jätkiä. Yh.
Maailmanparanteluvaihetta on hauska muistella jälkikäteen, nimittäin arvioidakseen mitä siitä vielä roikkuu mukana. Ne eivät yleensä ole mitään hyvää. Siksi puhunkin usein Sinuhe egyptiläisestä, minkä kirjasen maailmantuskan käsittely tässä suhteessa on omaa luokkaansa - ehkä lukemistani Dostojevski on tällä saralla kovempi. Joskin innokkuudella on se puoli, että inspiraatiota luoviin pyrkimyksiin on ainakin minusta hankala löytää muualta kuin jonkinlaisesta himosta - paranteluhimosta, vallanhimosta ja sitten tietty siitä itsestään. Freudin sublimointijuttu oli aika hyvä. --SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 29. tammikuuta 2016 kello 09.29 (UTC)

Osaatko muuten haltiakieliä? Just sayin'. --Kuri 14. helmikuuta 2016 kello 12.46 (UTC)

Hmm, en. Huvittavaa. Näistä oli jotakin puhetta joku aika sitten jossakin. Miksi tehdä keinotekoinen kieli? Munkkilatina tosin oli sellainen jossain määrin, ja niin kai on nykyhepreakin ja muitakin esimerkkejä löytynee, mutta romaania varten. Huvin vuoksi, kai.
Haltiakielen taitoni onkin puutteellinen fantasiakirjallisuutta kohtaan kokemani kiinnostuksen puuttellisuuden vuoksi. Luen muiden mielestä aika tylsiä kirjoja.
En muutenkaan ole suuri kielimies. Opin ja osaan kyllä varsin hyvin mutta en juurikaan nauti oppimisesta. Mielihyväperiaate se on mikä jyllää, nimittäin. Tykkään Freudista aika paljon. Mitä itse ajattelet hänestä?--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 14. helmikuuta 2016 kello 21.30 (UTC)
Testasin vain. Perushuolestuneena ihmisenä olen helpottunut, ettet osaa haltiakieliä. Ei ole kunniaksi ihmiselle.
Olen lukenut Freudia vain vähän, mutta psykoanalyytikkojen viisastelevia esseitä paljolti. Sen perusteella kammottavaa sontaa, jossa mikään ei vetoa. (Torjunnan ja tuollaisen ymmärtämisen terävöitymiseen on riittänyt Nietzsche.) Minä en tosin edes rakasta vanhempiani, joten saatan olla väärä henkilö vastaamaan. Lisäksi minulla on oma lehmä ojassa: Kafkaa on koetettu niin usein tulkita freudilaisittain, ja se on niin suuri vääryys, ja otan sen henkilökohtaisesti.
Kannattaa kuitenkin lukea J. H. van den Bergin (on siinä miehellä nimi. Kakova hollantilainen.) erinomaisesti kirjoitettu läpyskä The Changing Nature of Man (alk. Metabletica). Tulee ensimmäisenä mieleen, jos kiitäen syväluotaavaa Freud-kritiikkiä hakee.
En itsekään yleensä nauti kielten opiskelusta. Varsinkin sanaston pänttäys on niin mieletöntä, että venäjä piti jättää kesken. Oppimista kun ei tapahtunut. Osaan sitten lukea kyrillisiä sujuvasti, ja helvettiäkös sillä tekee. Kielten omat ns. logiikat sen sijaan syöpyy mieleen nopeasti ja parhaimmillaan merkityksellisesti.
--Kuri 15. helmikuuta 2016 kello 10.53 (UTC)

Huomenta![muokkaa]

Terppa. Olette sikäli poikkeuksellinen hikipedisti, että ette vaikuta pahantahtoiselta ihmiseltä, vaikka kärsittekin ajoittain puutteellisesta kyvystä erottaa hyvä ja paha toisistaan. Kuri ja Napoleon ja heidän symppaajansa ovat pahantahtoisia ja haluavat sellaisen maailman, jossa esim. minä en voi elää rauhassa.

Kuriositeetti - Henkilö, jonka kiinnostavuus perustuu suurelta osin siihen, että se on valikoitunut tarkasteltavaksi merkittävyyden sijasta satunnaisesti. Ammatiltaan Kurirgi: Kuristaa vauvoja, leikkelee niiden penikset ja ompelee niistä Francon hirviöpeniksen. Työskentelee päätoimisesti mielisairaalassa varoittavana esimerkkinä; silloin kun pomo tai hoitajat eivät ole paikalla, heidän lapsensa saattavat saada Kuritusta (; Kehittänyt Kuri-iiriksi kutsutun oman kielen kunnianosoitukseksi ihailemalleen ajattelijalle Panu "raiskaajan siitin on oikeuden miekka" Höglundille.

--212.68.41.83 13. maaliskuuta 2016 kello 12.16 (UTC)


Poistettu sivu[muokkaa]

Hejja arvon ylläpitäjä. Hjalmar Djupsjölös poisti yhden sivuistani jonka haluaisin kovasti takaisin, jotta pääsen naurattamaan kaverini kutkuttimia. Minulla on sivun luomiseen kuvassa esiintyvän henkilön lupa.

Onnistuisko tämä? Sivu: http://hikipedia.info/wiki/Michael_Korso

Alla todisteita

Proof

Haista vittu! Chauffeursto on Hangon satama!!!!!! :D

201604141232337390.jpg --HarrivBOT201604141234089045.gif 14. huhtikuuta 2016 kello 15.50 (UTC)

Just. Elämä on halflaiffii, sanoi joku tylsä käpyäijä, vähän niin kuin minä.--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 2. toukokuuta 2016 kello 21.00 (UTC)

Moi. Miksi poistit huumeuutisen? Kun sitä epälogiikkaa katsoo vähän tarkemmin, niin kyseessä on mielestäni suomalaisen ihmisyyden ja myös journalismin säälittävyysennätys. Kaikkea hyvää joka tapauksessa (senkin homokakmapelletti).--2001:14BB:50:1947:2821:2803:43F4:D0F6 3. toukokuuta 2016 kello 14.35 (UTC) ♡♡♤▪□}●○{•♡&^:*"@#:*@&$#£&@"$ :£&^' *&@$: _#+: _:#/"@$:*@&&;😰😧😱😢😟😐😰😱😩😢😢😰😩😩😦🙉💩🙉😺💙💋💙👅💙😛😧😡😊😡😐😢😡😰😑😡😰😐😑😅😡

Bassosta[muokkaa]

Yo wassup it's

Putinpappa

Juu tota ei muuta kysyttävää kun et mikä basso sul on. Itel on Epiphone Thunderbird power IV

Aria. Sellainen japsi-lihakirves. Gibson Firebird kitarana, lintusoittimet on kovia. --SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 6. toukokuuta 2016 kello 12.18 (UTC)

Mikä sua ryssä vaivaa??!![muokkaa]

Kun poistat huumoripitoisen mielipuolisen sisällön mutta et bannaa Kuria joka on pelle eikä saa juuri mitään aikaan (paitsi en ole vielä tutustunut hänen uusimpaan viritelmäänsä uudessa tajunnanvirrassa, ennakko-odotukset ovat mitä ovat)??!! Olisi hyvä jos tänne tulisi elektroninen vallanvaihdos, voisi taso vähän nousta ja Kuri saisi oman kunnollisen artikkelin??!! Ps. Psykopaattijoona on homo

Ei ollut huumoripitoista eikä edes mielipuolista, sillä tekstillä oli vihjaileva tarkoitus. Ime banaania, toivottavasti Hangossakin paistaa aurinko! --SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 9. toukokuuta 2016 kello 20.40 (UTC)
Oletsääki Assman. Hikipedian lähes koko vakiokäyttäjistö pitäisi vaihtaa nykyään, kun ei siitä tunnu olevan kuin jarrua. Napoleon teki joskus hyviä sivuja, mutta sen jälkeen ryhtyi jarruksi, onneksi nyt on vähän aikaa ollut poissa... NPOV ei vietä näköjään paljonkaan laatuaikaa tuoreissa muutoksissa, Kuri taas ei osaa suunnilleen yhtään mitään. Te olette varmaankin aatepetturi ja eräänlainen kaappikuristi. Sanaleikki ei-tahallinen. Vaan huumoripitoinen. --185.100.85.132 9. toukokuuta 2016 kello 20.45 (UTC)

Tein 2010 vallankaappauksen Beepediassa, jossa oli äärimmäisen alkeellinen tietoturva. Mitenköhän se onnistuisi täällä? Jonkun muun tosin pitäisi tehdä se, koska minä en viitsi. --185.100.85.132 9. toukokuuta 2016 kello 20.47 (UTC)

Tiedän. Mene pois. Edit: Käskyttäminen on tosin turhaa, on vain siivoiltava sotkusi kunnes hän hajoaa turhuuteensa. Kaappikuristiksi nimittäminen sai valitettavasti minut nauramaan mistä syystä vastaus; luulin että tyypissä ei ole huumorinrahtuakaan. Jatkossa ei, ja luuloni oikea, sillä nauroin itselleni, viime vuosina heikolle hikipedismilleni, mikä ei oikeuta sanomaan minua kuristiksi. --SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset)
En mene pois Hikipediasta. Täällä on niin kivaa. Teidän sivultanne ehkä voisin, täällä ei ole kivaa. Teillä on niin puutteellinen asiaintaju. Olen tätä nykyä Hikipedian paras vakiokäyttäjä. Tämä ei ollut omakehua vaan ikään kuin "olen hyväntuoksuisin Joukosta J, jonka Alkioista yli 95% eivät ole vaihtaneet spermasii ja paskasii kalsareitaan kertaakaan ala-asteen jälkeen". Mahdollisesti yli 95% = jopa 100%. Tai ehkä loput 0-5% ovat sperma-kusipaskaämpäreitä! Tietysti voisivat olla kukkiakin. Jotka tunnetusti tuoksuvat. Jos siis tuoksuvat. Olen aina ihmetellyt, miksi kukkia haistatellaan. Miltä kukat tuoksuvat? --109.163.234.7 9. toukokuuta 2016 kello 20.58 (UTC)
Kaappiprokuristi. Se kuulu mun kultturivallankumous. --Kuri 10. toukokuuta 2016 kello 09.02 (UTC)

Oletko kuunnellut Cheekiä? Voisi sopia sinulle. --109.163.234.7 9. toukokuuta 2016 kello 20.59 (UTC)

bassman[muokkaa]

jaa. kakka. --Pjoona11¨ (keskustelu) 28. kesäkuuta 2016 kello 01.08 (UTC)

VITUN (KOMMU)NISTI!!!!!!11[muokkaa]

ripuli ripuli ripuli on märkää kakkaa --Pjooona11 (keskustelu) 24. heinäkuuta 2016 kello 18.46 (UTC)

Loppuukohan minulta koskaan into[muokkaa]

meinaan hikipedian käyttöön. Tänne on aina niin hauska tulla kirjoittamaan älykkäitä ja huumoriarvoltaan korkeita tekstejä. Homohmo

Tanssii tähtien kanssa & Voice of Finland[muokkaa]

Taitavat olla samaa tänne ties kuinka monta kertaa spämmättyä roskaa. Ainakin runko samanlainen, en tosin ole varma, onko niihin tullut merkittäviä parannuksia, kun en niiden sisältöä ulkoa muista. --14. huhtikuuta 2017 kello 15.20 (UTC)

Ai, Kuri niihin jo taisi puuttua. --Ukonvaaja (keskustelu) 14. huhtikuuta 2017 kello 15.21 (UTC)
Aivan. Seuraan suurta bännivasaraa. En hetkeen ole edes tarkkaillut, mitä täällä tapahtuu, joten. --SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 14. huhtikuuta 2017 kello 15.43 (UTC)
Kuri taas poisti ttk:n sivun? Mitäs sanot tosta: http://web.archive.org/web/20160826172238/http://hikipedia.info/wiki/Tanssii_T%C3%A4htien_Kanssa
"Huvittavat" luettelot on vähän nähty, kuten ovat 1600-luvun dogmaattiset väännöt. Itse kyllä rakastan jälkimmäisiä tavalla sangen kierolla. Vuoden 2012 laatustandardeilla olin aikeissa lätkäistä artikkeliin leiman Paskaa ja antaa olla, mutta on asia hyvä, kuten näyttää, että sontaa on alettu ajaa ulos Egyptistä. Kukapa sitä parantaisi. Vain ensi lause on lupaava, kisan yököttävän muovisesta heteroglamourista olisi hauska vääntää vitsejä tänä anaalisuuteen taipuvaisena aikana.
Eli näillä ei jatkoon. Muutenkin arvioin että perseeseesi on soveliasta työntää kanki. Amerikkalaista sodankäyntiä, kaikki paskaksi mikä liikkuu tai ei liiku. Ime munaa --SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 14. huhtikuuta 2017 kello 15.59 (UTC)

Kantsii tehdä uusi vitsi julkkiksesta, esim [[Essi Hellén]istä

Ukonvaaja-infopaketti[muokkaa]

 • Ukonvaajalla on 75 kaveria Facebookissa.
 • Ukonvaajan tyttöystävä petti Ukonvaajaa 75 henkilön kanssa.
 • Ukonvaajan kaverit ovat sopineet, että Ukonvaaja myydään kosovolaisille.
 • Ukonvaajan äänestyskäyttäytyminen oli anakronismi jo omana aikanaan.
 • Ukonvaaja oli keskustan ehdokkaana kunnallisvaaleissa. Hän sai 0 ääntä.
 • Ukonvaaja ei ole koskaan hakenut lääkitystä mihinkään tautiin.
 • Ukonvaajalla on suuri faniyhteisö. Ukonvaajan kaikki fanit ovat yli 40 vuotiaita miehiä.
 • Ukonvaaja ei tiedä, ketä hänen habituksensa oikeasti vituttaa.
 • Ukonvaaja on välikappale.
 • Ukonvaaja pärjää huonosti käräjäoikeudessa, koska Ukonvaaja ei tajua vihjettä.
 • Ukonvaaja on perus duunari.
 • Ukonvaajan lapsella on Downin syndrooma.
 • Ukonvaaja esitteli vehkeitään puskassa. Ohikulkijat nauroivat.
 • Ukonvaaja häviää aina lautapeleissä, koska hän ei osaa lopettaa ajoissa.
 • Ukonvaaja pitää Avril Lavignen musiikista.
 • Ukonvaajan taideteosta luultiin roskikseksi, vaikka sen piti esittää Eduskuntataloa.
 • Ukonvaaja on Ime munaan estonkiertotunnus.
 • Ukonvaaja yrittää esittää.
 • Ukonvaaja elää rocktähden elämää, mutta ilman naisia, huumeita ja rockia.
 • Ukonvaajalle myydään baarissa väljähtänyttä kaljaa, koska Ukonvaaja ei huomaa mitään.
 • Ukonvaaja osti Philipsin kaiuttimet.
 • Ukonvaaja on väliinputoaja, jolla ei ole akateemisia saavutuksia mutta ei myöskään kavereita.
 • Ukonvaajan mielestä Bobby Brown Goes Down on surullinen biisi.

Kommentin jätti 62.210.129.246 (keskustelu – muokkaukset).

Taisit kertoa itsestäsi. Ota tästä vähän Juliet Jonesin sydäntä ja haista Modernin teologian perusteet. https://www.youtube.com/watch?v=NlMS-Ig_viM --SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 14. huhtikuuta 2017 kello 22.20 (UTC)