Keskustelu Hikipediasta:Ehdota "ajankohtaista"-palstalle/arkisto3

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Spiderweb 1.png

Gnome-fs-directory-visiting.svg Tämä sivu on arkisto. Älä muokkaa sivua, koska sisältö viettää ansaittuja eläkepäiviä eikä ketään kiinnosta (paitsi ehkä Indiana Jonesia), mitä täällä pölyn ja hämähäkinseittien seassa tapahtuu.
Tämä onEhdota "ajankohtaista"-palstalle -sivun arkistosivu. Älä siis lisää tänne aivoituksiasi, sillä täältä niitä ei kukaan konsanaan huomaa.


 • EUrheilu (25. toukokuuta 2014). Monissa paikoin Suomen perheitä ja baareja kuului kovaa karjuntaa, ilmeisesti oikeat poliitikot pääsivät EU -virkoihin. Tai väärät.

Paavi valmistautuu eläköitymiseensä käynnistämällä laihdutuskuurian - bullatkin kiellettiin.

 • Hjallis on tilannut Kalarahdin Jokerein faneille venäjältä. Kyrilliset kirjaimet sekoittivat Hjalliksen pasmat, eikä hän erottanut Karalahtea Kalarahdista.. Kalasatamasta saamien kommenttien mukaan Hjalliksen olisi kuitenkin pitänyt huomata rahtikirjasta ettei Jere voi painaa 1000kg:ta. Hartwall areenan ruokalista on nyt löyty lukkoon, silakkaa koko ensikaudeksi ja KHL kaudella silakan pitäisi olla jo riittävän hapanta jopa venäläisille faneillikin.
 • Hevosenlihaskandaali paisuu. EVIRAn saamien tietojen mukaan hevosenvirtsaa on toimitettu Koff III:sena.
Karmiva petos paljastui HIFK:n saunaillan jälkeen, kun Raimo Summanen oli vaihtanut Anssi Salmelan B-näytteen sisällön saunan pukuhuoneesta löytämänsä oluttuopin sisältöön peittääkseen Anssin kannabiskokeilut. Salmela oli vierailemassa HIFK:n saunaillassa, kun hän oli hakemessa ruohon siemeniä entiseltä HIFK:n pelaajilta.
Olutlastin alkuperä HIFK:n saunailtaan on vielä selvityksen alla, mutta sen epäillään olevan alunperin tarkoitettu rap-artistien mega-yksityisjuhliin. Epäilyä vahvistaa tuntemattona pysyvä KOFF:in lahtelaisen trukkikuskin antama lausunto, jonka mukaan räp-artistit ovat moittineet Koff III:sen laatua verrattuna edelliseen toimitukseen. Lahtelaisen trukkikuskin mukaan Koff on toimittanut jo muutaman vuoden ajan hevosenvirtsaa rap-artisteille.
Antidopingtoimikunta ei aluksi epäillyt mitään, vaikka havaitsi Salmelan B-näytteen kuuluvan ravihevoselle. Antidoping toimikunnan haastattelemien joukkutovereiden mukaan Anssi syö kuin hevonen.
Kannabista pössyttelemästä tavoitettu Summanen ei ole halukas kommentoimaan skandaalia. Hän vetosi kiireisiin, koska hän oli juuri lähdössä Tampereelle toimittamaan nuuskalastia.
EVIRA ei ole huolissaa hevosenvirtsaa juoneiden terveydentilasta. Sen sijaan huolestuttavaa on, että Salmelan B-näytteen juonut henkilö ei ole vielä ilmoittautunut. Huolta aiheuttaa se, että Salmelan B-näytteessä saattaa olla jäämiä ihmiselle vaarallisista lääke- ja nautintoaineista.
 • Mikrosoft on ilmoittanut yli 675000 xp:n käyttäjän ylittäneen rajan ja ostokynnyksen siirtyäkseen 8.1 käyttäjien iloiseen joukkoon pelkästään kahden viime päivän aikana. Muut tiedotus välineet pitävät uutista p#n jauhantana ja pelkkänä propagandana.
 • Äänilevyiltä on löydetty TAKAPEROISIA VIESTEJÄ! Näitä viestejä, joissa sanotaan muun muassa "Iso rikas sika sökösakissa kirosi" tai "Otson alapalleapaellapalan osto" on esiintynyt tutkimuksen mukaan jo kauan. Jari Sillanpään samannimiseltä levyltä löytyi viesti "Osta tätä levyä seitsemän kappaletta", minkä takia levy onkin ostetuin kotimainen levy.[1]. Uskoontulleet rokkarit yrittivät jo 1980-luvulla varoittaa asiasta, mutta tuloksetta.[2] Yhdysvalloissa asiasta oli jopa oikeudenkäynti vuonna 1990, mutta kun syytettynä ollut Judas Priestin laulaja soitti pahaa-aavistamattomalle tuomarille otteen heidän levyltään, tämä häipyi äkkiä tauolle ja kävi hakemassa piparminttukarkkeja kaapistaan, osoituksena takaperoisten viestien voimasta. [3] 2000-luvulla viestien käyttö on muuttunut vaivihkaisemmaksi, ja niistä on tullut vaikeammin löydettäviä. DO IT!
 • Vuodenvaihteessa 2015 voimaan astuva uusi rekisteröintipakko koskee hyvin kirjavaa kärryjoukkoa. Tradin säännösten mukaan kaikki vedettävät laitteet on rekisteröitävä ja varustettava asianmukaisilla valoilla ja rekisterikilvillä. Finavia on ilmoittanut, että heillä tulee menemään hiukan aikaa kaikkien vedettävien lentokoneportaiden ja matkatavarankäsittelykärryjen varustamisessa vaadittavilla valoilla.[4]
 • Johtuen siitä, että Bill Gates viittasi kinttaalla XP:n käyttäjille, tästä suivaantuneena suuret luottokorttiyhtiöt ovat sulkeneet kaikki Gatesin kortit ja sarkastisesti valitelleet tälle siitä aiheutunutta vaivaa. Gates ilmoitti vastavetona avaavansa oman pankin. Sen toiminnoista hän sanoi mm. seuraavaa: "Tilin avaus tulee olemaan helppoa. Painat vain Windows-logoa ja odotat viisi minuuttia. Jos taas haluat sulkea tilisi, pankki kysyy sinulta "Oletko varma?. Sen jälkeen sinun on vain painettava yhtäaikaa CTRL-ALT-DEL-ESC-END-HOME." [5]
 • Intian taikauskolakia[6] myötäillen myös Suomen hallitus on tehnyt lakialoitteen vastaavasta laista:
  • Saa:
  • Pyhät miehet ja gurut, kuten pääministeri ja kansanedustajat saavat markkinoida ihmetekojaan, kuten Sote-uudistusta.
  • Itsensä ruoskiminen on sallittua, jos se tapahtuu hallituksesta eroamisen jälkeen.
  • Kummitusten, kuten Nato-mörön karkottaminen ja sen markkinointi.
  • Sen ennustaminen, kuinka tänä vuonna tulee olemaan vähemmän työttömiä kuin ensi vuonna.
  • Puoluefestivaalien aikana jumalana esiintyminen.
  • Ei saa:
  • Puoskaroida sukupuolta toiseksi avioliittolain takia.
  • Tehdä psyykkisiä leikkauksia, kuten kuntauudistusta.
  • Yliluonnollisten voimien käyttäminen äänestäjien höynäyttämiseen.
  • Mielisairaan (lue: äänestäjän) käyttäminen omaksi hyödykseen.(Sanomalehti KALEVA 1.4.2014, s.10)
 • Erään uskonlahkon sisäisestä kurinpidosta noussut polemiikki on saanut oikeusministerin tuomitsemaan myös kansankirkon terminologiaa: koska Suomessa vain tuomioistuimet saavat tuomita on päätetty vaatia kirkkoa muuttamaan tuomiokirkot jonkin muun nimisiksi ja tuomiokapitulin virkanimike lopettaa tai vaihtaa toiseksi, koska "tuomion" käyttäminen näistä vie ajatukset "viimeiseen tuomioon", joka sekin on Suomen oikeuskäytännön vastainen termi. Myös jääkiekon ja muiden urheilulajien kurinpitolautakuntien toiminta pitää oikeusministerin mukaan lakkauttaa ja näiden pelien tuomareiden tilalle pitää saada koulutetut virkamiehet. Tulevalla jääkiekkokaudella jäähytuomioita antavatkin kentän reunalla poliisiviranomaiset, koska Suomessa ei voi olla kahta rangaistusjärjestelmää.[7]
 • Matkapuhelimien vaarallisuudesta on jälleen saatu varoittavia esimerkkejä. Yhdysvalloissa kaksi ihmistä kuoli teinin surmaamana tämän saadessa vieroitusoireita Ipodin takavarikosta. [8] Kiinassa matkapuhelin aiheutti kahden ihmisen kuoleman pudotessaan paskahuusin reiästä. Pakko-oireiset hyppäsivät sen perään, jolloin matkapuhelin vapautti tukahduttavia kaasuja lannan seasta. Neljä muuta pelastettiin huussista. Puhelimesta on annettu etsintäkuulutus. [9]. Onkin alettu vaatia, ettei vastavalmistuneille hankittaisi ainakaan kalleinta mallia, jos ne näin aiheuttavat kadotessaan vakavia vaaratilenteita.
 • Matkustajakoneen pudottua hautausmaalle Ukrainassa kuolleita on löydetty jo yli 500. Malesialaista tutkimusryhmää estettiin pääsemästä paikalle, sillä lentokoneen alas ampuneet kapinalliset ovat todennäkösesti aseistautuneita. Hollannista luvataankin lähettää turvaksi aseettomia sotilaita rauhaa turvaamaan, sillä voihan heitä paremman puutteessa käyttää vaikka kilpinä. (viite)
 • Ulkomaat, Venäjä, sotateknologia: Venäjän Presidentti Vladimir Putinin kylpyhuoneessa kuljeskeli noin 2-3cm pitkä hämähäkki. Putinin saapuessa paikalle hän pelästyi hämähäkkiä niin, että päätti virittää räjähteitä hämähäkin saastuttamaan epäpyhään huoneeseen ja painaa liipaisinta. Räjähtäneen seinän toisella puolella kylvyssä ollut pari vaati korvauksia, mutta muuten räjähdys oli onnistunut. Eräs palvelijoista teki toisaalta virheen sanoessaan, että Putinin kannattaisi ryhtyä räjähde-ekspertiksi, ja viettääkin nyt ansaittua lomaa Siperiassa. [10]
 • Kotimaa, Tampere, eläintensuojelu: Ravintoloitsija pidätettiin elossa olevien kalojen pahoinpitelystä. Sunnuntaipäivänä ravintolassa työajalla syömässä käyneet viranomaiset huomasivat, että kalojen akvaario ei täytä eläintensuojelumääräysten asettamia standardeja. Rikkomuksiin kuului mm. liian puhdas lasi, jonka läpi kalat tuppasivat uimaan. Myös vieressä toljottaviin ihmisiin puututtiin; heitä ei selvästikään ollut tarpeeksi viihdyttämässä näitä yksinäisiä elämänmuotoja. Hapensyöttö altaaseen pysäytettiin ja altaan maapohja poistettiin, sillä kyseessä olevat elukat ovat vesieläimiä. Ne eivät siis pärjää maalla eivätkä näin ollen hengitä happea. Akvaariossa sijainnut pieni, kivinen linna käskettiin myös hävitettäväksi, sillä kalat voisivat jäädä jumiin tähän vaaralliseen rakennukseen. Ravintoloitsijalle määrättiin 500 euron sakko. [11]
 • Ulkomaat, Eurooppa, sodat: Venäjän asettamat venäjänvastaisten pakotteiden vastapakotteet huolestuttavat monia pohjoismaita. Esimerkiksi Norjassa kysellään jo kapuloita Suomesta; samoin uusia pattereita niihin.[12] Suomea vastapakotteet eivät kuitenkaan näyttäisi koskevan, sillä edellisenä päivänäkin Venäjältä lähetettii virallista postia. Hyväntekeväisyyteen osoitetun paketin sisältä löytyi mm. vanhoja T-paitoja sekä revolveri. Ei tiedetä, mitä Putinin päässä liikkuu, mutta asiantuntijat veikkaavat, että kyseessä on tyhjiö. [13] Toisaalta tyhjyys ja aseet eivät ole ainoa asia, mitä Eurooppaan on lähetetty. Ukrainan viralliset pellonkastelijat pelkäävät valtavia kuorma-autoja, joita on lähetetetty ajelemaan maaseudulle. Poliisin mukaan niissä autoissa, joista kuski vielä löytyi, moni oli ollut reilusti yli 0 promillen humalassa. Kuulemma rekoista löytyi kaikkea painavaa ja turhaa, kuten Harry Potter -romaaneja ja hernekeittoa. [14]Myös Viron alueella mellakoidaan. Tallinnassa käydään vuotuinen kahakka siitä, kuka pääsee ensin laivaristeilylle Helsinkiin ja ketkä jäävät rannalle odottamaan seuraavaa laivaa. Rauhan turvaamiseksi Yhdysvallat on lähettänyt Viroon panssariasusteita ja -vaunuja. Hankaluuksia aiheuttaa se, etteivät Virolaiset osaa lukea käyttöohjeita. [15] Yhdysvallat käytti samaa reissua myös uusien, panssaroitujen sukellusveneidensä testaamiseen. Kuulemma hait tuppasivat tulemaan vanhoista liian usein läpi. "Ei siinä muuta, kyllä miehistöllä on kalustot haiden tappamiseen – kalliin paperin tuhlaaminen korjaustöihin vain surutti", kommentoitiin Yhdysvaltain laivastosta. [16] Myös ryhmä jedisotureita on lähetetty apuun. Pahaksi onneksi tuuli kuljetti heidät Saharaan, ja eksyneet pakolaiset yrittävätkin nyt kaikin voimin saada jostakin kyytiä Eurooppaan. [17]
 • Ruotsalaiset ovat löytäneet suositusta alkoholijuomasta vaaarallista kemikaalia. Näytteen havaittiin sisältävän huomattavia määriä divetymonoksidia. Sen tiedetään aiheuttavan joka vuosi useita kuolemia. Aineen alkuperää tutkitaan. Näytteessä oli myös vähäisempi määrä primäärisiin alkoholeihin kuuluvaa etyylialkoholia, joka sekin on vaarallinen kemikaali[18]. Näytteet tutkittiin luotettavassa venäläisessä laboratoriossa, joka myös löysi suomalaisista juustoista jäämiä antibiooteista, joita ei edes käytetä tuotantoeläinten hoidossa maassamme.[19]
 • ps. "Ruotsin aluevesillä on havaittu todennäköinen sukellusvene. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Klaus Viking." on hiukan tylsä, miten olisi jatkoksi siihen: Venäjän lähetystö tiedottaa, että jos se nyt sattuisi olemaan heidän, siinä olisi vain lomalla olevia merisotilaita.[20]
 • Alkoholiongelma: Apple on erittäin vihainen BBC:n paljastuksesta yhtiön Kiinassa sijaitsevien tehtaiden työoloista ja kuinka työntekijät tuppaavat sammumaan työaikana. "Kyllä sitä nyt muutaman oluen saa ottaa" sanotaan yhtiön kommunikeassa. [21]
 • Ulkomaat. Väkivaltaisia lasten piirrettyjä vaaditaan taas vastuuseen lasten ja nuorten väkivaltaisuudesta. Tuomioistuimeen on tuotu vaatimus amerikkalaisen animaatiosarjan "Family Guy" kieltämiseksi yhdysvalloissa tapahtuneen ampumistapauksen takia, missä kaksivuotias ampui äitinsä käsiaseella. Tapahtuma on kuin suoraan jaksosta, jossa "Stevie" ampui äitiään, sanotaan vaatimuksessa.[22]
 • Tasavallan presidentti on uudenvuodenpuheessa kiitänyt kansalaisia menneestä vuodesta ja kertoi soittaneensa Putinille. Sale oli muistuttanut Vladsteria että vaikka Itä-Euroopan ajassa ollaankin, Suomi on yhä osa länttä. Hän sanoi maininneensa Talvisodan hengestä ja kuinka se on yhä syvällä Suomen kansan sydämessä. Suomen metsät ovat tarvittaessa täynnä Hannes "russakantappaja" Hynösiä oli presidentti maininnut puhelimeen. Putin oli kuulemma iskenyt tässä kohtaa luurin Salen korvaan. Uudenvuodenpuheessa pressa vihjaisi jotain aseiden uudelleen kätkemisestä "ihan muuten vain". <kesken, saa muutkin jatkaa> [23]
 • Tiedonanto (vastaanotettu puhelimitse): Soittaja: Me, Tosi Profeetan puolustajat, ilmoitamme ottavamme vastuun tanskalaisen Profeettaa ja islamia pilkanneen pilalehden toimitukseen tehdystä hyökkäyksestä... Puhelimeen vastannut toimittaja: Anteeksi, sanoitteko "tanskalaisen"? Soittaja: Kyllä, tanskalaisen pilalehden... Toim.: Hyökkäys tehtiin ranskalaiseen pilalehteen... Soittaja: Eikö se ollutkaan Jyllands-Postenin toimisto? Toim.: No ei, tapoitte ranskalaisia toimittajia. Soittaja (toisille samassa huoneessa): Allah armahtakoon, teimme virheen veljet, mitä me nyt teemme? (muminaa)... Siis me, totanoin, sori vaan, me nyt erehdyttiin toimituksesta ja maasta. Bye. <klik> [24]
 • Norjan vankeinhoitolaitos on hätää kärsimässä vankiluvun takia ja siksi he aikovatkin vuokrata vankiloita muualta maailmasta. Neuvotteluja on tehty jo Hollannin viranomaisten kanssa myönteisin tuloksin.[25] Norjalla on jo "Pako New Yorkista"-mallinen vankilasaari, johon on sijoitettu henki- ja seksuaalirikollisia. Ongelma saaren suhteen on, etteivät vangit halua sieltä pois.[26] Mitä sitten tehdä Breivikin suhteen, tämä kun masentaa vartijat jatkuvilla pyynnöillään paremmasta pumpattavasta Barbarasta,[27] tähän liittyen Norja on saanut tarjouksen Yhdysvalloista. ADX Florence-vankilassa olisi kuulemma vapaita sellejä ihan kuin häntä varten.
 • Päätös lopettaa perinteiset alapäälehdet Jallu ja Kalle tulee lisäämään tietokonehuoltoon tulevien tablettitietokoneiden ja kannetttavien määrää: hyvälle paperille painettujen miestenlehtien sivut on ollut helppo pyyhkäistä puhtaaksi talouspaperilla, sama ei onnistu tabletin ruudulta eikä varsinkaan kannettavan näppäimistöltä. Playboyn päätös lopettaa tissien esittely lehden sivuilla on lisännyt Tieteen Kuvalehden tilausten määrää. [28] [29]