Keskustelu Hikinewseistä:Etusivu

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hjassan! suuri ja mahtava Interwiki, hommaapa jotenkin tähän Hikipedian hienoon MediaWikiin DynamicPageList-laajennus, niin uutissivuston uusiminen olisi mukavan helppoa... Pliis. Tuolla kerrotaan ilmeisesti lisää. Tai jotain ainakin. --JAT 23. syyskuuta 2006 kello 06.23 (EDT)

Katselin sivua, mutta en tajunnut sivusta paljoakaan. Lisäksi menin katsomaan käyttöoikeuksiani, mutta ei siellä mitään interwikiä näkynyt... Enkä pysty näemmä tekemään sinustakaan, vai olisinko tehnyt jo? Tutkin asiaa... --Liity minuun tai kuole --Hjassan 23. syyskuuta 2006 kello 07.16 (EDT)

Jep. Missään käyttöoikeus-valikoissa ei näy Interwikiä. Mitäs tehdään? --Liity minuun tai kuole --Hjassan 23. syyskuuta 2006 kello 07.18 (EDT)

No voe hitto. Kukahan tätä sivustoa oikeasti edes pyörittää :)? Sivulla Toiminnot:Listusers kuitenkin teikäläisen kohdalla Interwiki, niin arvelin, että jos se olisi jotenkin onnistunut. On tuolla sitten vielä yliherra Carlb, jonka puoleen pitää kohta kääntyä, jos ei parempaa keksitä... Hmm. --JAT 23. syyskuuta 2006 kello 07.23 (EDT)
No mutta. Meillähän onkin Dynamic Page Listin kakkosversio käytössä! Ilmankos ei tehnyt mitään... Selvisi versiosivulta. Pitääkin ruveta suunnittelemaan uutispalvelun uudistamista. --JAT 23. syyskuuta 2006 kello 07.37 (EDT)

Onko tuon potun tarkoitus olla tuolla ylhäällä? Tyhjä valkoinen tila näyttää tyhmältä. Vai onko se sittenkin tarkoituksella?

Joo se pottu näkyy eri tavalla IE:llä, Firefoxilla ja (kai Operallakin). Pitäisi siis viilata hieman. Alkuperäisessä kuvassa kun on niin isot marginaalitkin ympärillä... --JAT 06:28, 29 syyskuu 2006 (EDT)

Senkin pullamössönuoriso[muokkaa]

Nyt lisää uutisia jääkiekosta, perkeleen kermaperseiset taikinanaamat! Tai edes euroviisuista! Jotain oikeasti ajankohtaista eikä jatkuvaa poliittis-tekijänoikeuslaillistista besserwisseröintiä! Mistä tällekin toimittajakunnalle maksetaan?!

Teidän Tyräel Haara-Pallila, hän, jonka sydämen paikalla on ankeriaan pyörittämä dynamo.

Ideoita.[muokkaa]

Tuli tässä vain selatessa mieleen, että Hikinewsiin tulee uutta sisältöä aika harvakseltaan. Pitäisiköhän Hikinewsin puolelle lisätä jokin hieman "ajankohtaista"-palstaa muistuttava osio, johon voitaisiin väännellä vaikkapa Ylen teksti-TV:n otsikoita? Vaikkapa "Päättäjät uskovat tasa-arvoon" ja heti perään "Hallitus laskee taas pääomaveroja, ja köyhäntukia leikataan." voisi olla isekvä yhdistelmä. Ja tietenkin loistava "Kysely: Lapset tekevät perheen", joka on jo itsessään vertaansa vailla. --Liity minuun tai kuole --Hjassan 21. marraskuuta 2007 kello 19.11 (UTC)

Uutispalvelun nimeksi Hikiuutiset[muokkaa]

Suomenkielisen Wikipedian uutispalvelu sai nimekseen Wikiuutiset. Meidän tulisi seurata perässä, ja nimetä tämä Hikiuutisiksi. Ukon poika 1. joulukuuta 2007 kello 12.14 (UTC)

Kyllä Hikinews kalskahtaa ainakin meikäläisen korvaan paremmin, oli sitten kuinka sekoitus ensimmäisestä "kolmannesta" kotimaisesta. Mutta mitäs muu väestö sanoo?--Smallmario.gifTraaniSmallmario.gif 1. joulukuuta 2007 kello 16.13 (UTC)

Apua[muokkaa]

Tein uutisen formulakiusaamisesta, mihin se katosi, eikös ne ennen siirtynyt suoraan etusivulle, onko nyt jokin tarkastuskäytäntö, vai bugaago netti? --Cpp 16. maaliskuuta 2011 kello 20.45 (UTC)
Taitaa johtua siitä, ettei noita luokkia ole vielä olemassa... Eikä kukaan jaksa tai osaa (minä) tehdä niitä... Ainakaan oikein. --Cpp 16. maaliskuuta 2011 kello 20.45 (UTC)
Miks mä en näe kirjoittamaani tekstiä muuta kuin tässä tai historian muutoksia tutkiessa? --Cpp 16. maaliskuuta 2011 kello 20.45 (UTC)
En tiedä, minulla on sama ongelma... --Cpp 16. maaliskuuta 2011 kello 20.45 (UTC)

Huh huh[muokkaa]

Sain ihme shokin kun luulin tätä WikiNewsin etusivuksi ja katsahdin tuota Kekkos-uutista... Kyllä sitä vanha konkarikin erehtyy joskus! Cpp

Etusivun jutut[muokkaa]

Mitenkä juttuja voi saada etusivun listalle? Onko se vain harvojen ja valittujen yksilöiden etu, vai voiko kenenkä tahansa tuotos päästä kyseiselle paikalle? Cpp 16. maaliskuuta 2011 kello 20.45 (UTC)

En tajua mitä selität. Siinä pitäisi olla luettelo uutisista, mutta se ei toimi, koska emme osaa/jaksa. --MasterBlaster 16. maaliskuuta 2011 kello 22.16 (UTC)

Tarkoitan siis tuota "Ajankohtaista" boxia Hikipedian Etusivulla.Cpp 16. maaliskuuta 2011 kello 22.22 (UTC)

Hoidinkin tuossa puolivahingossa Hikinewsin etusivun kuntoon. Teitä saattaa kuitenkin kiinnostaa se "ehdota ajankohtaista-palstalle"-namiska. --MasterBlaster 16. maaliskuuta 2011 kello 22.36 (UTC)
Kiitoksia. Onko "ehdota ajankohtaista-palstalle"-namiska oikea myös "Hikinews-otsikoissa viime päivinä"-otsakkeen osalta ajankohtaista palstalla? Ei mtnCpp 16. maaliskuuta 2011 kello 22.40 (UTC)

Huomenta ihmiset![muokkaa]

Minulla on unelma. Unelma toimivasta Hikinews -palvelusta. Mielessäni häilyy siis helvetin iso remontti jossa mm. Hikinewsien luokat ja tuo tuoreimmat uutisotsikot esittelevä loota menisivät kokonaan uusiksi. Nykykäytäntö on helvetin hankala ja kenenkään into ei riitä tuota päivittämään.

Pääpiirteissään ajatukseni on tämmöinen: Päivämääräluokat heitetään romukoppaan ja kaikille uutisartikkeleille tulee ainoastaan yksi luokka. Uusimpien otsikoiden listaus hoidetaan DPL-juttusella (jonka toiminnan luulen jotenkuten pääpiirteissään ymmärtäväni). Jos joku intohimoisesti rakastaa nykyistä käytäntöä ja haluaa ehdottomasti sen säilyttää, vaietkoon iäksi, tai jos jollallakullalla on parempi idea niin puhukoon nyt. --Tämän kommentin tarjosi: Winston Laatukommentteja jo vuodesta 2007 8. tammikuuta 2012 kello 07.58 (UTC)

Esittele ja sen jälkeen toteuta parempi tai helpompi käytäntö ja ainoa seuraus on byrokraatin aseman lähestyminen ellet mene muuttamaan jotain mistä joku muu tykkää. --MasterBlaster 8. tammikuuta 2012 kello 10.49 (UTC)
Noinniinku näin se menisi: Uutisenluontimallineita rukataan siten, että uutinen saa luokaksi esmes Luokka:Hikinews-uutinen ja uutisen defaultsortiksi tulisi sen luontipäivämäärä. Näin kaikki uutiset näkyisivät yhdessä luokassa, päivämääräjärjestyksessä. DPL sitten näppärästi hoitaa sopivan määrän (5-15) uusimpia otsikoita tuohon Hikinews-etusivulle ja erillisiä päivämääräluokkia ei tarvita. Tekniset yksityiskohdat ehken vaativat vielä hiomista, koska nopealla testillä tuo ei ihan noin simppelisti toiminut. Olen silti varovaisen optimistinen. Ehken teen vielä yön pimeinä tunteina lisää testailuja. Sen verran saattaa tulla floodia että aloittelen savottaa stealth-modessa. --Tämän kommentin tarjosi: Winston Laatukommentteja jo vuodesta 2007 8. tammikuuta 2012 kello 15.35 (UTC)
Godspeed, colonel Winston. --MasterBlaster 8. tammikuuta 2012 kello 16.24 (UTC)
Siinäpä se nyt on. Koska oma järkeni ei riitä DPL:n muuttujien kanssa pelaamiseen, arkistosivu näyttää tällä hetkellä maksimissaan 1000 uutista, joten se kaipaa vielä hiomista. Tällä julkaisutahdilla tässä on kuitenkin nelisen vuotta aikaa keksiä siihen joku parempi systeemi. --Tämän kommentin tarjosi: Winston Laatukommentteja jo vuodesta 2007 18. tammikuuta 2012 kello 15.56 (UTC)
Mainio uudistus, mainiota toimintaa. Palkinnon ja ison tunnustuksen arvoinen. --Napoleon 19. tammikuuta 2012 kello 12.43 (UTC)
No kiitosta tuota. Eihän tämä nyt niin. Tää nyt on vaan tämmönen. --Tämän kommentin tarjosi: Winston Laatukommentteja jo vuodesta 2007 19. tammikuuta 2012 kello 16.41 (UTC)

Muutin tuota pääuutisesittelyjuttusta vähän erilaiseksi. Se on nyt vähän ankeamman näköinen ja vaikeampi käyttää, mutta toisaalta vähän teknisesti edistyneempi kuin edellinen. Vellova keskustelu aiheesta lienee paikallaan. --Tämän kommentin tarjosi: Winston Laatukommentteja jo vuodesta 2007 9. helmikuuta 2012 kello 09.34 (UTC)

Olet näyttänyt jo sen verran osaamista, että kiinnitän enemmän huomiota temppujesi opettelemiseen kuin niistä bablaamiseen. Nyt ainoa kysymys on, että mitkä kriteerit uutisen on täytettävä ollakseen "pääuutinen". --MasterBlaster 9. helmikuuta 2012 kello 11.53 (UTC)
Jos aihe kestää aikaa enemmän kuin pari päivää ja/tai uutinen on muuten laadukas niin sitten pääuutiseksi. Veikkaan että kuntauudistusta puidaan jonkin aikaa. Jos joku siitä saa uutisen aikaiseksi, niin se voisi olla seuraava pääuutinen. --Tämän kommentin tarjosi: Winston Laatukommentteja jo vuodesta 2007 9. helmikuuta 2012 kello 12.20 (UTC)

Gallupeista[muokkaa]

Tuo gallup-idea on sinänsä ihan kiva, mutta ei toimi tuollaisenaan. Kuka tahansa vatipää voi nimittäin käydä laittamassa gallupin viestiosioon (MIKSI HITON PIMPULAN TUMPULASSA SELLAINEN PITÄÄ OLLA?!?) jotain URL-mökellystä ja näin tärvellä etusivun infrastruktuurin perusteellisesti. Näin kävi myös makkarakyselyn kanssa. --Meteori 8. maaliskuuta 2013 kello 20.51 (UTC)

Nykysellään tuo viritys näyttää hajoavan jo yhteen ainoaan tarpeeksi pitkään viestiin. Vastatoimia kehitellään. --MasterBlaster 8. maaliskuuta 2013 kello 20.59 (UTC)
Ainoa mitä keksin tähän hätään on pakottaa se jollakin muotoilukeinolla kompaksiin boksiin. Minulla ei ole tosin aavistustakaan miten se toimii dropdownin kanssa. --MasterBlaster 8. maaliskuuta 2013 kello 21.03 (UTC)

LOL[muokkaa]

Vaihtakaa nyt ihmeessä jo tuo pääuutinen. --Aatos Kotka (keskustelu) 5. maaliskuuta 2014 kello 14.26 (UTC)

Onko bussissa runkkaamisen jälkeen tullut yhtä hyvää? Eikä se edes ole niinkään aikalaissatiiria kuin hikikulttuuria. --Kuri (keskustelu) 5. maaliskuuta 2014 kello 15.28 (UTC)
Olen tottunut mieltämään myös pääuutiset ajankohtaisiksi, ja tuon raportin parodioimasta jutusta on jo vierähtänyt aika tovi. Eikö vaikka Ukrainan tilannetta käsittelevä uutinen voisi sopia. --Aatos Kotka (keskustelu) 5. maaliskuuta 2014 kello 15.52 (UTC)
Lieneeköhän raportin tekijä lukenut Solohovia?--SigBassman.jpg Bassman (Agitaatiot 5451.jpg.gif Tuotokset) 5. maaliskuuta 2014 kello 21.15 (UTC)

Otsikkohupaa[muokkaa]

Löytyisikö jostain esim. tämän sivun reunoilta tilaa otsikkoparodioille, jotka olisivat valelinkkejä, olisivatko ne hyvä idea ja alettaisiinko keksiä? Tyyliin

Nyt se on virallista: Koiran omistamisesta laitonta Iranissa
Oletko psykopaatti? Tässä yksinkertainen kyllä–ei-kysymys
Blogisti ei uskonut eliittiin
Juontaja harrasti vessaseksiä Nenäpäivä-lähetyksessä: "Tehtiin mitä piti"

--Kuri (keskustelu) 7. marraskuuta 2015 kello 21.06 (UTC)

Jos tilaa järjestyy, niin mielestäni kaikin mokomin. --Napoleon (keskustelu) 26. marraskuuta 2015 kello 05.21 (UTC)

Muissa medioissa nyt[muokkaa]

Eikö muoto muussa mediassa olisi parempi? --Tämän kommentin tarjosi OY Kattolämmitys AB (vittuile, stalkkaa) 7. joulukuuta 2015 kello 15.38 (UTC)

Kuri, napoleon, aatos kotka, ukonvaaja, ja pjoona11 ovat inceleitä,,,[muokkaa]

, -