Keskustelu:Wikipedian artikkelit

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tänään sattui harvinainen tapaus: nauroin Helsingin Sanomia lukiessani. Kyseessä tosin oli Kuukausiliite (Heinäkuu 2007), mutta silti. Tunsin halua jakaa hauskan artikkelin myös sellaisten käyttäjiemme kanssa, joilla ei syystä tai toisesta ole mahdollisuutta Helsingin Sanomien tai sen liitteiden lukemiseen, enkä keksinyt parempaakaan paikkaa, missä artikkelin sisältöä voisi kuvailla. Jussi Pullisen artikkeli Asiat tärkeysjärjestykseen sivulla 16 esittelee wikigroaning ("wikitaivastelu")-testimenetelmää, jonka avulla selvitetään jonkin asian tai henkilön merkitys katsomalla, paljonko hänestä on Wikipediassa kirjoitettu. Artikkelissa esitellään muutamia paljonpuhuvia vertailuja suomenkielisestä Wikipediasta, joiden pohjalta jokainen voi tehdä itse omat johtopäätöksensä Wikipedian käyttökelpoisuudesta. Artikkelissa ei kerrota, milloin artikkelien sanamäärät on laskettu, mutta arvattavasti vertailtavan artikkeliparin sanamäärät on laskettu samaan aikaan. Seuraavassa siis Wikipedia-artikkelien pituuksia sanoina (joista paljastuu siis aukottomasti myös asioiden merkitys suhteessa toisiinsa):

4871

*Tähän on ymmärrettävä selitys: huomattavasti suurempi osa Wikipedian aktiivikäyttäjistä on tekniikan ylioppilaita kuin aviopuolisoja. Itse asiassa Wikipediaa aktiivisesti käyttävän tekniikan ylioppilaan todennäköisyys pysyä naimattomana on melkoinen.

Ja oletettavaa on, että Hikipediassa suhdeluku parien välillä (mikäli molemmista on artikkeli) lienee samansuuntainen. Tässäpä kaikille tekemistä sadepäiväksi: tehkää Wikipediassa lisää vastaavia vertailuja! --Napoleon 7. heinäkuuta 2007 kello 09.40 (UTC)

Toistaiseksi tätä sivua ei oikein käy muokkaaminen, sillä Orwellin setä ei hyväksy artikkeliarvion nro 13 nimeä. Toisaalta ko. kohta kannattaisi säilyttää, koska Wikipedia-artikkeli siitä on oikeasti tahattoman koominen, mutta toisaalta artikkeliin ei voi nyt tehdä lisäyksiä tai korjauksia. Perin hankala tilanne, ja esiintyyhän sama ongelma muissakin artikkeleissa, joissa esiintyy kiellettyjä sanoja. --Napoleon 30. elokuuta 2007 kello 10.38 (UTC)
Juu, sensurointi on viritetty estämään tiettyyn rajaan asti P____O000oo___D----jne. -tyyppiset kiertoyritykset, joten siitä koitui odottamattomia ongelmia. Korjaus onneksi hoitui wikien välisellä linkillä. -- JATkeskustelu 30. elokuuta 2007 kello 15.09 (UTC)

Tässä kolme uutta vertailua painamalla satunnainen artikkeli-linkkiä:

  • Hannuksenlampi - 78 ; Pasi Lampela - 106
  • Rene Russo - 165 ; Johan Vitali - 53
  • Ranskan viides tasavalta - 314 ; Gillingham - 147.

Siinä on teille oikeasti satunnaisia vertailukohtia, päättäkää itse, mikä on merkittävä aihe ja mikä ei pituuteen suhteutettuna. Juusomoro 17. elokuuta 2008 kello 17.57 (UTC)

Mikä on kun ei toimi???[muokkaa]

Mikä on kun ei malline toimi? --Pullamössö 21. heinäkuuta 2009 kello 15.19 (UTC)

Kyllä se minulla vain toimii. --Napoleon 21. heinäkuuta 2009 kello 15.21 (UTC)
No nyt se tosissaan taas toimii. Välillä häviää tausta ja reunat. --Pullamössö 21. heinäkuuta 2009 kello 15.20 (UTC)

Syklitsiini[muokkaa]

Laita jotain fiktiivisestä huumemainostustarkoituksessa tehdystä SA-artikkelista "Syklitsiini". Johdannon toinen kappale: Syklitsiiniä käytetään myös päihteenä, koska se tuottaa suurina annoksina hyvänolontunteen ja voimakkaita hallusinaatioita. Helposti saatava aine on etenkin nuorten suosiossa, ja se on eräs yleisistä alkoholin tai huumeiden kanssa sekakäytettävistä itsehoitolääkkeistä. Päihdyttävä vaikutus perustuu suurimmilta osin antikolinergiseen myrkytystilaan. Syklitsiini voi päihdekäytössä aiheuttaa riippuvuutta sekä toleranssin eli sietokyvyn kasvua, ja yliannostus voi johtaa kuolemaan. ja lopussa Vaikutukset muistuttavat hulluruohoa ja difenhydramiinia. Kommentin jätti 176.10.99.204 (keskustelu – muokkaukset).

Marzinea ainakin oikeasti käytetään delirianttina, eikä semmoisesta kertominen suositellussa artikkelissa itsessään ole minusta noloa, vaikka kulma ei olisi yleinen. Ei kukaan täällä varmaan tiedä tarpeeksi siitä mikä tekstissäsi on höpöä, ja sinuun emme luota. Vähän omien väkilobbausta tämä. --Kuri 16. huhtikuuta 2016 kello 19.31 (UTC)

Kurin liityttyä Cripsiin hänen homoseksuaaliset taipumuksensa tulivat ilmi. Taipumusta esiintyi etenkin alaselän kohdalla; niskanikamissa jopa liikaa. --136.243.98.54 16. huhtikuuta 2016 kello 20.26 (UTC)