Keskustelu:Kommunismi

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Marxismi rocks!

 --πLUOMA | etusivu / bio / tuotanto / kysyπ sunnuntai 21. syyskuuta 2008 13.38

Kannatatko kommunismia? --Alez (Keskustelu) Smile, foo.jpg 21. syyskuuta 2008 kello 13.40 (UTC)
Se vähän riippuu. Stalinia vastustan jyrkästi, Leniniä vastustan lievästi, Maoa vastustan jyrkästi. Jos kommunismi on tervettä, niin kannatan. Jos se toimisi, se olisi tosi hyvä.

 --πLUOMA | etusivu / bio / tuotanto / kysyπ sunnuntai 21. syyskuuta 2008 13.44

Minun mielestäni kommunismin perusajatus on hyvä. --Alez (Keskustelu) Smile, foo.jpg 21. syyskuuta 2008 kello 13.50 (UTC)
Olen suunnilleen samaa mieltä.

 --πLUOMA | etusivu / bio / tuotanto / kysyπ sunnuntai 21. syyskuuta 2008 13.58

Mielestäni kaikki toiminta, joka tähtää kaikkien hyvinvointiin on, niin kuin te sen ilmaisette, hyvä. Valitettavasti niiden kaikkien toimeenpano ja toiminta ei ole niin "hyvä", kuin itse ajatus. --Smallmario.gifTraaniSmallmario.gif 21. syyskuuta 2008 kello 16.35 (UTC)
Kaikki toiminta on kiva juttu.

 --πLUOMA | etusivu / bio / tuotanto / kysyπ sunnuntai 21. syyskuuta 2008 17.02

Viittaanette siihen että, kiva<hyvä? Eli toiminta käytännössä ei ole yhtä mukava kuin toiminta perjaatteessa. Ja joo, korjasin myös oman typoni... --Smallmario.gifTraaniSmallmario.gif 21. syyskuuta 2008 kello 17.23 (UTC)
Tuo kaikki toiminta on kiva juttu -kommentti taisi olla puhdasta sekoilua.

 --πLUOMA | etusivu / bio / tuotanto / kysyπ keskiviikko 29. huhtikuuta 2009 12.19

Mukavia miehiä olivat Stalin, Hitler ja Mao. Hyvinvointi on pahasta. Turmelee. --6xyzqwelopz54321 21. syyskuuta 2008 kello 17.13 (UTC)
Jos Marx eläisi, hän luultavasti kääntyisi haudassaan huomatessaan, miten hänen keksimänsä hieno aate on sössitty.--♣Meteori 21. syyskuuta 2008 kello 17.19 (UTC)
Jos Marx eläisi, mitä hän tekisi haudassa? --6xyzqwelopz54321 21. syyskuuta 2008 kello 17.27 (UTC)
Nussisi Engelsiä?

 --πLUOMA | etusivu / bio / tuotanto / kysyπ sunnuntai 21. syyskuuta 2008 17.41

Elävää vai kuollutta? --6xyzqwelopz54321 21. syyskuuta 2008 kello 17.55 (UTC)
Ei se elävää uskaltaisi.

 --πLUOMA | etusivu / bio / tuotanto / kysyπ maanantai 22. syyskuuta 2008 04.14

Mallineesta[muokkaa]

Artikkelissa on tällä hetkellä alkuaineet-malline. Haluaisin tietää, että miksi? --Alez (Keskustelu) Smile, foo.jpg 14. lokakuuta 2008 kello 12.55 (UTC)

En tiedä, mutta Pesunöyhtä on laittanut sen sinne. Joten luultavasti siinä on jokin vitsi. Kysy häneltä itseltään.

 --πLUOMA | etusivu / bio / tuotanto / kysyπ tiistai 14. lokakuuta 2008 12.59


Kommunismin puoliintumisaika[muokkaa]

Olen (henk. koht.) kehittänyt teorian siitä, että kommunismilla on puoliimtumisaika. Tämä aika on arviolta noin 70-80 vuotta, todiseena Neuvostoliitto ynnä Jugoslavia. Kuuba, Kiina ja Pohjois-Korea (K,K ja K) eivät ole vielä yltäneet tähän vuosilukuun, joten niitä ei voida käyttää (vielä) teoriaani vastaan. Selventääkseni teoriaa annan esimerkin.

Aine (valtio) K sisältää kommunismia ja vallankumous on toteutunut. Aikaa ensimmäiseen puoliintumiseen kuluu noin 70-80 vuotta, ja tällöin kommunismin rakenne alkaa exponentiaalisella nopeudella hajota, jolloin aine K vaurioituu, eli hajoaa kappaleiksi. Useita kappaleita muodostuu, aineen K jämistä ja kommunismi on haihtunut tyhjyyteen.

Eli... Kirjoitin tämän tänne, koska en osaa (vielä) muotoilla asiaa kunnon kokonaisuuteen, lisäksi haluan esittää asian teille (hikipedian käyttäjille ja , Halleluja!, ylläpitäjille), ennen kuin poistaisitte aiheen roskana, hömpältä kun se kuullostaa. Mitäs mieltä olette? --"Ceterum censeo plumbeus esse delendam" Terveisin kone, jonka aivojen sijalla on laatikko joka surisee 27. huhtikuuta 2009 kello 17.18 (UTC)

Kommunismia ei ole maapallolla ikinä ollutkaan. Ainakaan tässä viimeisen viiensadan vuoden aikana.

 --πLUOMA | etusivu / bio / tuotanto / kysyπ tiistai 28. huhtikuuta 2009 06.24

Mielenkiintoinen teoria. Eikä millään pahalla, Luoma, mutta kommunismia on ollut tässä ihan lähialueilla minun elinaikanani. Kommunismin marxilaisista koulukunnista omalla mantereellamme on toteutettu ainakin marxismi-leninismiä (eli stalinismia), titolaisuutta ja vähän Hoxhan oppejakin. Toivottavasti sen sijaan kommunismia ei maapallolla enää ikinä tule olemaan, ainakaan seuraavien viiensadan vuoden aikana. --Napoleon 28. huhtikuuta 2009 kello 09.55 (UTC)
Kommunismi voi tarkoittaa kahta asiaa, joko Marxin utopiaa tai sitten tätä yhtäällä jos toisaallakin kokeiltua (proletariaatin) diktatuuria. Marxin utopia ei ole aivan oikein vielä missään päin maailmaa suuremmassa mittakaavassa toteutunut. --62.142.196.87 29. huhtikuuta 2009 kello 10.59 (UTC)
Napoleon: minun mielestäni Marxin ajatukset eivät ole täysiä susia sen takia, että Neuvostoliiton, Kiinan sun muiden tapauksessa niiden toteuttamisen seurauksena oli hirmuinen diktatuuri? Se oli niiden idioottidiktaattorejen vika, ei marxismin. Ja vaikkei marxismi käytännössä toimisikaan, voi se olla arvokasta – siinä on monen monta hyvää puolta, ja sen voisi saada toimimaan joillakin muutoksilla. Ainakin se antaa inspiraatiota uusia järjestelmiä kehitettäessä, jos ei muuta. Ja muistaakseni sinulla ei ole muita perusteita kapitalismin paremmuudelle kommunismiin nähden kuin se, että tähän mennessä käytännössä kommunismi on johtanut diktatuuriin ja yksilönvapauksien toteutumiseen ja kapitalismi ja markkinoiden vapaus myös yksilönvapauksien enenemiseen. Tämä lakkaa olemasta validi peruste heti sitten kun Marxin ajatuksia osataan soveltaa ja muokata oikealla tapaa, ja sitä paitsi minusta tuntuu vähän siltä että kapitalismi on parastaikaa todistamassa, miten se lopulta kääntyy sekä itseään että yksilönvapauksia ja hyvää elämänlaatua vastaan.

 --πLUOMA | etusivu / bio / tuotanto / kysyπ keskiviikko 29. huhtikuuta 2009 11.22

Reiluuden & tasapuolisuuden vuoksi sanottakoon sama fasismista. (Einstein sanoi jotain sellaisista tyypeistä, jotka tekevät saman asian yhä uudelleen ja odottavat erilaisia tuloksia.) --Napoleon 29. huhtikuuta 2009 kello 11.24 (UTC)
Ne ihmiset vasta pellejä ovatkin, jotka luulevat, että kaikki tapahtuu aina saman kaavan mukaan ja on uusittavissa...

 --πLUOMA | etusivu / bio / tuotanto / kysyπ keskiviikko 29. huhtikuuta 2009 11.27

Kuten Marx. --Napoleon 29. huhtikuuta 2009 kello 11.30 (UTC)
No ehkäpä Marxkin oli pelle joissain määrin. Ja haluan tähdentää, että vaikka Marxin ajatukset eivät koskaan ikinä kuuna päivänä voisikaan todellisuudessa toimia, niin kapitalismikin johtaa rappioon. Ei ole vielä hyvää järjestelmää keksitty. Tai ehkä pitäisi keskittyä enemmän oman moraalin ylläpitoon – sillä ihmisethän ne tekevät hyvän tai huonon maailman, eivät niinkään erilaiset järjestelmät.

 --πLUOMA | etusivu / bio / tuotanto / kysyπ keskiviikko 29. huhtikuuta 2009 11.31

Ei ole hyvää järjestelmää keksitty, mutta kommunismi on sieltä huonommasta päästä. --Napoleon 29. huhtikuuta 2009 kello 11.36 (UTC)
Mutta jos perustetaan diktatuuri ja lätkäistään sille otsaan "kommunismi"-leima, tarkoittaako se, ettei kommunismin aate toimi käytännössä? Jos kyse olikin "kommunistisissa kokeiluissa" vain nimellisesti kommunismista?

 --πLUOMA | etusivu / bio / tuotanto / kysyπ keskiviikko 29. huhtikuuta 2009 11.35

Entäpä jos fasismin kohdalla on sama? Tai sinun suosikkisi uusliberalismin? Kommunistisilla systeemeillä oli tiiviit yhteydet marxilaiseen teoriaan, ja ne nauttivat myös aikansa merkittävien kommunismin teoreetikoiden tukea - muuten rautaesiripun tällä puolella, missä sai mielipiteitä ilmaista vapaasti. Kyllä kommunistiset systeemit sentään jotain kertovat. Kertovat meinaan vapaudelle tuhoisasta aatteesta. --Napoleon 29. huhtikuuta 2009 kello 11.41 (UTC)
Fasismilla ja uusliberalismilla on kommunismiin nähden selkeästikin se ero, että ne eivät käytännössä toteutuneina pohjautuneet vanhempaan utopiaan, jota oltaisiin lähdetty väärinymmärtämään ja raiskaamaan, vaan fasismin ja uusliberalismin tapauksessa ei ollut alun perinkään mitään suuruudenhullua mutta kunnioitettavaa ihannetta, vaan ne ovat alusta asti olleet sitä samaa raadollista inhottavuutta. Uusliberalismissa on toki eräällä tavalla sama kuin kommunismissa on ollut: kuulostaa paperilla paljon paremmalta kuin mitä käytännössä on – mutta kun kommunismissa voi tehdä selkeän eron Marxin ja Leninin/Stalinin/Maon välille, joista ensimmäinen on alkuperäinen opin perustaja ja nämä muut opin raiskaajia, uusliberalismissa taas ei alusta lähtienkään ole ollut muuta kuin naiivia höpötystä, jonka alle on koko ajan kätkeytynyt opin todellinen hirveys. Marx sen sijaan oli oikeasti ihmisten tasa-arvon asialla eikä käyttänyt ihanteitaan valepukuina oikeille ajatuksilleen. ...fasismin ja kommunismin vertaaminen on vähän niin kuin vertaisi skientologiaa kristinuskoon; Jeesuksen opetukset olivat alun perin fiksuja ja myötätuntoisia, mutta turmeltuivat hyvin pian ei hänen vaan hänen seuraajiensa takia, skientologia taas on alusta lähtien ollut samaa rahastavaa mielipuolista ja typerää kulttia.

 --πLUOMA | etusivu / bio / tuotanto / kysyπ keskiviikko 29. huhtikuuta 2009 11.50

Niin sitä voisi kuvitella, jos ei tunne fasismin ja uusliberalismin taustoja. Kyllä niissäkin omat ideologiset ihanteensa on. (Ja kuten kuvitella saattaa, on myös niitä, jotka sanovat, että Hitler "pilasi" fasismin tai että kansallissosialismi ei mitään fasismia ollutkaan...) Fasismi tietysti suhtautuu yksilönvapauteen aika lailla samalla tavalla kuin kommunismi. Minä vastustan molempia yhtä voimakkaasti juuri siitä syystä. --Napoleon 29. huhtikuuta 2009 kello 11.58 (UTC)
Joissain määrin voisi myös ajatella, että pitäisikö yksilönvapauksien kukoistamisen olla kaikista korkein ihanne? Kun tuntuu, että yhteiskunnassa, jossa yksilön- ja markkinoiden vapaudet kukoistavat äärimmillään, on sitten kulttuurin rapistumista, konsumerismia, suorituskeskeisyyttä ja sitten yksittäisten ihmisten tasolla rakkaudettomuutta, kylmyyttä, esineellistämistä ja urakeskeisyyttä. Voi vaikuttaa liirumlaarum-höpötykseltä, mutta jotenkin se vallitseva järjestelmä vaikuttaa myös ihmisten yleisiin asenteisiin ja käyttäytymiseen. Ihmisoikeuksien lisäksi pitäisi olla ihmisillä myös velvollisuuksia, kulttuuria pitäisi suojella nykyistä enemmän, samoin luontoa, ja jollain keinolla olisi vielä saatava ihmisiä nykyistä tasa-arvoisemmiksi. Kaikkein raadollisinta on, jos ihmisillä on vapaus johtaa toisia ihmisiä, mikäli nämä siihen suostuvat – eli siis hallita rahalla. Siinä syntyy asetelma, jossa vähemmistöllä on lokoisammat oltavat kuin enemmistöllä ja käytännössä kaikki vain palvelevat vähemmistöä, sillä täysin omilla jaloilla seisominen olisi liian työlästä. Joissain tilanteissa yksilönvapauksien korostaminen voi siis johtaa vain toisenlaiseen ihmisten hyväksikäyttöön ja riistoon, jossa ei yksilönvapauksia käytännössä ole. (Ja nyt satunnaista kevennystä: http://www.collegehumor.com/video:1907543)

 --πLUOMA | etusivu / bio / tuotanto / kysyπ keskiviikko 29. huhtikuuta 2009 12.13

Suuntaan katseeni kommunismin saavutuksiin ympäristönsuojelun ja vapaan kulttuurielämän saralla... aika paska on track record siellä kyllä. --Napoleon 29. huhtikuuta 2009 kello 12.19 (UTC)
Niin on. Mutta samaa hallaa tekee tämä nykyinen yhteiskunta/ihmiskunta, hitaammin vain. Eikä enää edes niin hitaasti. Minkäs teet kun joka ainut keksitty järjestelmä on läpimätä? Minä ainakin keskityn vaalimaan parhaaksi katsomaani ihannetta, vaikken pyrikään toteuttamaan sitä käytännössä.

 --πLUOMA | etusivu / bio / tuotanto / kysyπ keskiviikko 29. huhtikuuta 2009 13.22

Minusta toteutettavuudellakin on jotakin arvoa, kuten myös yksilönvapauksilla. Edelliseen pyrkiessä kommunismilla on tapana uhrata jälkimmäiset. Mutta jos haluat valita kahdesta pahasta suuremman, niin mikäs siinä. Onhan sekin jonkinlainen ratkaisu. --Napoleon 30. huhtikuuta 2009 kello 08.21 (UTC)
Juttu ei ole siinä, että tahtoisin kommunismin nyt oikeasti toteutettavaksi ja käytännössä tapahtuvaksi: juttu on siinä, että jos ihmiset tunnustavat realiteettien lisäksi ihanteita, he toimivat yksilötasolla paremmin ja maailma on vähän parempi paikka. Eli siis anarkistista ja kommunistista aatemaailmaa haluan nimen omaan omassa mielessäni elättää – en vallankumousta valmistelemalla tai poliiseja kivittämällä, vaan vaikkapa vähän vähemmän kuluttamalla, kapitalismin ja nykyisen meiningin valtavat epäkohdat mielessä pitämällä, vähän muitakin samanlaiseen itsenäisesti ajattelemiseen herättelemällä. Ja kerropa minulle, mikä oli ihanne fasismin tai kansallissosialismin takana? Epäilemättä sielläkin sellainen oli, mutta varmaankin aika helvetin paljon itsessään huonompi ja hirveämpi kuin mikä oli Marxin ihanne. Enkä näe Neuvostoliiton tai muiden kommunismiyritysten muuttumista painajaismaisuudeksi niinkään kommunismin tai sosialismin (vaikka niitäkin kyllä edustivat), vaan totalitarismin vikana. Kommunismi käytännössä tosin tuo muassaan aivan liian helposti totalitarismin ja diktatuurin, se on totta, mutta se ei silti ole itse kommunismin vika, vaan kommunistien. Tuossa ihan järkipuhetta. Ja kuten tuossa vapun aikoihin Teemu Mäki sanoi telkkarissa: Neuvostoliitto oli kommunismi yhtä paljon kuin Espanjan inkvisitio on kristinusko.

 --πLUOMA | etusivu / bio / tuotanto / kysyπ torstai 21. toukokuuta 2009 13.28

Taas tällänen riita tuli. JONES, HOMO! --Idan (keskustelu | muokkaukset - {{#ec:Idan|}} muokkausta) 29. huhtikuuta 2009 kello 11.47 (UTC)
Ai, jaa... Idan, kerran kun olemme kommunismin keskustelusivulla, niin täällä pätee ainakin suuri osa kommunismin laeista (ehkä), joten jos minä olen kerran homo, niin olemme kaikki tasa-arvoisesti homosexuaaleja tällä sivulla, kiitos.

Ps. Muuten, nimeni kirjoitetaan nollalla ei OOlla... PPS Taidat muuten olla vihoissasi minulle siitä tyttöystävä-jutusta... Vai rähjäätkö muuten vain? --"Ceterum censeo plumbeus esse delendam" Terveisin kone, jonka aivojen sijalla on laatikko joka surisee 30. huhtikuuta 2009 kello 08.44 (UTC)

Homoilu on kivaa. Syököön huorat vaan pullaa kun oikeet miehet nai.

 --πLUOMA | etusivu / bio / tuotanto / kysyπ torstai 21. toukokuuta 2009 13.28

Kapitalismi, kommunismi ja fasismi rakentuvat sen hourekuvitelman päälle, että ihmiselle olisi jotenkin tervettä elää niin kookkaissa laumoissa, että niitä alettaisiin kutsumaan valtioiksi. Ja koska ihmisen ei kuulukaan toimia näin isoissa laumoissa, siitä seuraa vääjäämättä vaikeuksia. Ainoat syyt, jotka pitävät näitä systeemejä kasassa, ovat hallitsijoiden tahto säilyttää oma edullinen asema ja siitä sikiävät massanhallintainstrumentit pelko, uhkaileminen ja valehtelu.

Ihmisten funktio ei ole tällaisen, sen omat kapasiteetit ylittävän rykelmän hallitseminen. Ihmisen funktio on syödä, nukkua ja panna. Ja ehkä lisääntyä.

Kaikki aiemmin sanottu on paskaa. Lukuun ottamatta Luoman mielipidettä homoilusta.

Teidän Tyräel Haara-Pallila, hän, jonka sydämen paikalla on ankeriaan pyörittämä dynamo.

Tossa on asennetta, mutta on typerää etsiä ihmisen elämälle sen ulkopuolista funktiota. Mutta tosiaan voisimme kyllä pienemmissä kyläyhteisöissä elää. Jos meitä olisi vähemmän ja jos ois isompi planeetta. Sitten vaan ei olis kulttuuri eikä taide niin helposti kaikkien saatavilla ja sitä olis vähemmän, se ei ois kivaa. Pitäis olla toistensa kanssa yhteistyössä olevia luonnonmukaisia kyläyhteisöjä, mutta myös teknologiaa, kirjallisuutta ja musiikkia. Ei valtioita.

 --πLUOMA | etusivu / bio / tuotanto / kysyπ torstai 21. toukokuuta 2009 18.41

Eihän pallon pidä olla isompi, ihmisiä vaan pitäisi olla vähemmän.
Teidän Tyräel Haara-Pallila, hän, jonka sydämen paikalla on ankeriaan pyörittämä dynamo.

MIELENOSOITUS[muokkaa]

Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo Kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo kristo --asfjpasfoaspfojasfpo (sfoöhfåohasfåoashfo | åoashoasdohasd - {{#ec:Idan|}} asdsadåasd¨åkåasd) 18. asasdasdsdads 2009 dfgdgf 20.42 (YTR) 21. toukokuuta 2009 kello 14.50 (UTC)

Toimii teoriassa, ei käytännössä[muokkaa]

Tehdäänpä tämä kaikille mukasossuille ja mukakommareille selväksi: Kommunismi toimii ainoastaan teoriassa. EI KÄYTÄNNÖSSÄ. Hyviä esimerkkejä väitteestäni ovat suuri ja mahtava Neuvostoliitto, joka oli suuri, muttei niin mahtava kuin luultiin, ja Kiina. Neuvostoliitto romahti johtuen Gorbatšovin tihutöistä nimeltään perestroika ja glasnost. Kiina taas on kehittymässä kovaa vauhtia demokraattisempaan suuntaan. Vieläkään ei ole keksitty kunnollista sosialistista kansantasavaltaa, jossa sovellettaisiin vain Marxin oppeja. Aina ovat neuvostodiktaattorit niitä muokanneet: On syntynyt leninismi, stalinismi, Hruštšovin linja ja Brežnevin oppi. Suomea on yritetty työntää Neuvostoliiton vaikutuspiiriin: SDP ja SKDL ovat sitä yrittäneet. Me oikeistolaiset ja keskustalaiset, vapaat yrittäjät, olemme pitäneet Suomesta huolta aina sen sisällissodasta kylmään sotaan asti, ja aiomme pitää nytkin. Okei, kyllähän pienimuotoinen vasemmistolaisuus sallitaan, mutta ääriaatteet ja anarkistiset aatteet ovat ovat juuri sitä törkyä ja kuonaa mitä maailma on täynnä. Koiviston aikaan oltiin rähmällään Neuvostoliiton edessä nuolemassa valtaapitävien kenkiä. Kekkonen ja Paasikivi sentään pitivät Suomen hereillä ja varuillaan. Eli lyhyesti: Ajatus on ihan hyvä, mutta käytännössä toimimisessa on vielä parantamisen varaa. --Faktaa: Twister on peli. lähde? 16. kesäkuuta 2010 kello 07.53 (UTC)

Jos jokin toimii teoriassa, sen pitää toimia myös käytännössä. Jos osoittautuu, että näin ei ole, teoriaa pitää korjata. Siten sanoisin kommunismin olevan teorianakin vähintään vakavasti puutteellinen. Tottahan toki on, että kommunismin eri suuntien välillä on eroja. Esim. trotskilaiset mielellään tuovat esille sen, että kunnioittavat ihmisoikeuksia ja yksilöä ja demokratiaa enemmän kuin Stalin – mikä on aika itsestään selvää, sillä olisi varmaankin mahdotonta kunnioittaa niitä enää vähemmän. Mutta heikoilla ollaan silloinkin, jos pitää omaa paremmuutta sillä pönkittää, että ainakaan emme ole kommunisteja. Anarkismi ei muuten ole mitenkään väistämättä sosialistista.
Demokratiaan kandee vedota silloin, kun se on puolellamme. Kun se saattaa kääntyä vastaan, otamme kvalifikaatiot kalupakista. Pakkohan niitä on olla, mutta ne olisi hyvä pitää kyllä pöydällä koko ajan. Kiitosta toki ansaitsee anteliaisuus, jossa "pienimuotoinen vasemmistolaisuus sallitaan". Kiitos sallimisesta. Onneksi isänmaan vartijat sallivat tämänkin.
"Te" oikeistolaiset ja keskustalaiset olette pitäneet Suomesta paskaa huolta ihan noin luvalla sanoen ihan sisällissodan jälkeisestä joukkonälkäänniinnyttämisestä ja kuningashankkeesta lähtien (siitähän tosin Maalaisliitto pysytteli kyllä erossa). Kommunistit juonivat kaappaushankkeita, mutta onneksi nuoren maan oikeisto keskittyi dissailemaan ja halveksimaan ensimmäistä presidenttiään, perustuslain laatijaa, kovaa laillisuusmiestä, joka koetti hieman kansallista sopua ja yhteistyötä rakentaa. Hienosti antoivat myös periksi rettelöimään lähteneille dementoiduille pohjalaisille kvasifasisteille, jotka joukkohakkasivat kirjapainotoiminnan harjoittajia ja kidnappasivat valtiomiehiä vapaa-ajanhuveinaan. Siinäpä sitä huolenpitoa. Agraarisen porvaripuolueen kaljupää veteli maassa halutessaan kaikista naruista neljännesvuosisadan ja salli Moskovan-kortin käyttämisen sisäpolitiikassa harjoittaen sitä ihan kelpo mitassa itsekin. Parlamentarismin annettiin näivettyä, presidentti sopi jutuista kahden kesken naapurimaan diktatuurin kanssa. Valvonta ja vastuu yhden vallanhimoisen käppänän käsissä. Kissass-toimintaan lähtivät mukaan porvaripuolueetkin, myös Kansallinen Kokoomus. UKK oli senkin ehdokkaana eräissä presidentinvaaleissa, jossa valinnanvaralla totisesti juhlittiin. Ai niin, ikääntyvän presidentin toimikautta myös jatkettiin neljällä vuodella ilman vaaleja, erittäin hyvin demokratian henkeen sopivalla poikkeuslailla. Kokoomuksen 34 kansanedustajasta muutama uskalsi äänestää vastaan, muille kelpasi kovasti. Idänkaupan vuorineuvokset harjoittivat parasta porvarillista bilateralismia naapurimaan ihanan orjayhteiskunnan kanssa. Kaikki voittaa!
Paasikivi tarjoili maalle Stalinin lahjan, YYA:n, ja meni filosofialla management by perkele. Tiesi kaiken, muut oli ihan tyhmiä. Kekkonen kahmaroi vallan itselleen, teki itsestään korvaamattoman ja sirkustirehtöörinä neuvoi koulutettuja puudeleitaan olemaan rohkeampia parlamentarismin kanssa. Diivaili jatkokausispekulaatioiden kanssa, mutta poikkeuslaki sentään kelpasi. Hoiti valtion asioita kännissä (niin tosin moni muukin). Koivisto sitten koetti kääntää kurssia parlamentaariseen suuntaan, mutta maassa vallitsi vähintään sama hiljainen autoritaarisuus kuin aiemminkin, hänen ilmeisellä hyväksynnällään.
Kekkoslovakisoitumisen (Kekkoslovakisierung; nykyisen ulkomaankauppaministerimme mukaanhan mitään sellaista ei ikinä edes tapahtunut: etelän median keksintöjä jälleen!) kaudella Neuvostoliitto laskettiin maan sisäpolitiikkaan, ja sitä käytettiin häikäilemättä oman poliittisen edun ja uran rakentamiseen. SKDL:n viidenneltä kolonnalta tuskin mitään muuta koskaan odotettiinkaan kuin Neuvostoliiton nuoleskelua (heillä näet oli ideologiset perusteet siihen, toisin kuin näillä muilla munattomilla surkimuksilla), mutta suomettuminen pääsi vauhtiin, kun maan antikommunistiset voimat vähitellen alkoivat sensuroida itseään, muuttaa linjojaan neuvostodiktatuuriystävällisiksi ja nuoleskella niin idän kuin kodinkin diktatuuria, lyhyesti ilmaisten pelata peliä. Niin kävi Maalaisliitto-Keskustalle, niin kävi SDP:lle, niin kävi lopulta Kokoomuksellekin. Jos tämä selitetään sillä, että se oli välttämätöntä säilymisen kannalta, haiskahtaa suomettumisen tuomitseminen hitusen tekopyhältä. Mutta ei se mitään, kaikki käännetään parhain päin kyllä varmana. Välttämätöntä oli käydä alamaisiaan joukkoteurastukseen johtaneen, tiensä läpi pienen, puolueettoman Belgian polttaneen mielipuolisen Hohenzollern-keisarin jalkavaimoksi Suomi-neitoa tarjoamassa keisarikunnan murskatappion alla. Välttämättömyys oli pitää hyvää pataa 20. vuosisadan kahden suurimman pahan, natsien ja neuvostokommarien kanssa. Välttämättömyys. Ei vaihtoehtoja. Sitten kun ne pahat kuolevat, puhukaamme innolla ja rohkeasti moraalista.
Eli lyhyesti: Suomen puolueet ovat syvältä joka ikinen. Ne ovat moraalittomia, typeriä, halveksittavia roistoja ja erityisen vastenmielisiä yrittäessään esiintyä vastuullisina isänmaan palvelijoina, kun niillä ei muuta ole ikinä ollut mielessä kuin ryhmäetu ja valta. Ne ruokkivat omien kannattajiensa vastenmielistä itsetyytyväisyyttä sen sijaan, että yrittäisivät tarjota ratkaisuja, joita niillä ei ole unelmahötön, rakkauslässytyksen, fantastisen fantasian ja mielikuvanysväyksen aikakaudella. Jospa sitten jokainen saa sitä, minkä ansaitseekin. Kun ei muuta keksitä, jänkätään sitä, miten on Suomi sukupolvien työllä rakennettu tällaiseksi paikaksi, joka on yksilölle masentava ja musertava. Kiitos siitä, kaikki rakennustöissä olleet poropeukalot oikealta, vasemmalta ja sieltä niiden pakaroiden välistä myös.
Mitenkäs tämä enää liittyi kommunismiin...? No tota... siis. Vihainen nuorimies kuittaa :) --Napoleon 16. kesäkuuta 2010 kello 09.39 (UTC)
P.S. Kirjoittajan näkemykset eivät välttämättä edusta Hikipedian tai sen emoyhtiön virallista kantaa. Lisäksi kirjoittaja on saattanut olla kännissä. --Napoleon 16. kesäkuuta 2010 kello 09.39 (UTC)
Enhän minä kännisssä kun krapulassa vainhan minä. Minua luullaan useinkin huumeveikoksi, vaikka olenkin vain härö ihminen. --Faktaa: Twister on peli. lähde? 16. kesäkuuta 2010 kello 11.23 (UTC)
Sinäkinkö? Ja minä kun luulin itsestäni puhuvani. Halataan! Nyt lähden virittelemään rusakonpyydyksiä. --Napoleon 16. kesäkuuta 2010 kello 11.50 (UTC)
Tuon syvääluotaavan analyysin voisi upottaa osaksi sivua. Niin hyvää se on. --Liity meihin tai kuole --Hjassan 16. kesäkuuta 2010 kello 12.12 (UTC)
Näin kolme vuotta myöhässä haluaisin kehoittaa "syvääluotaavan analyysin" kirjoittajaa perehtymään vaikkapa Viktor Vladimirovin teokseen Näin se oli... : Muistelmia ja havaintoja kulissientakaisesta diplomaattitoiminnasta Suomessa 1954-84. Minkäänlaista referaattia en ala kirjoittamaan, mutta kysyn vielä retorisesti, olisiko ao. analysaattori kenties halunnut YYA-sopimuksen, puolueettomuuspolitiikan ja rauhanomaisen yhteisolon sijasta uuden sodan Suomen ja Neuvostoliiton välille, kaksi edellistä kun menivät niin hyvin. "Henkilökohtaisen diplomatian" vastaisen mentaliteetin voin jotenkin ymmärtää: "Jos ei mennä virallisten kanavien kautta niin sitten ei mennä ollenkaan eikä ilkeiden kommareiden kanssa saa keskustella muuta kuin kiväärinpiipun lävitse", lausuttuna peukalo suussa ja isänmaallinen itku kurkussa. Puolueista esitettyihin mielipiteisiin yhdyn hallituspuolueiden osalta.
Keskustelun (krapulaisella?) tilityksellään aloittaneelle "härölle ihmiselle", mikäli hän tämän viestin jonakin ajanhetkenä lukee, annan seuraavanlaisen neuvon: juo Robert Anton Wilsonia ja Robert Shea'tä mukaillen lasillinen lysergihapon dietyyliamidilla terästettyä mehua ja hakkaa päätäsi tiiliseinään baijerilaisen rock-musiikin tahdissa - hyvässä lykyssä neuronisi saattavat asettua konfiguraatioon, joka on jossakin määrin kyvykäs käsittelemään todellisuutta. Jos aikaa jää, matkusta Libyaan ja katso, jos löytäisit sairaaloitten ja kastelujärjestelmien raunioista vapaan yrittäjyyden hylsyjä. --Rohmofantti logo.png Röhmöfantti Rohmofantti logo.png 30. huhtikuuta 2013 kello 16.07 (UTC)