Keskisormi

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Naisen keskisormi.

...

~Keskisormi

Keskisormi sijaitsee keskellä kämmentä, ja se on todistetusti ihmisen pisin sormi. Keskisormi on niin kaunis ihmisen ruumiinosa, että Hikipedia oli kerran päättänyt ottaa sen omaksi logokseen.

Historiaa[muokkaa]

Keskisormesta ei tiedetty ennen 1900-lukua mitään. Kämmenen keskellä ollut "uloke" yleensä poistettiin laittamalla se Coca-Cola-pulloon noin 20-vuodeksi ja antamalla Coca-Colan hiilihappojen tehdä tehtävänsä tai antamalla pässin järsiä se irti, mikä tosin on paljon edellä mainittua keinoa kivuliaampi, mutta paljon nopeampi. Vasta vuonna 1906 kuuluisat tiedemies Isaac Newton keksi sen olemassaolon, kun hän vahingossa suutuspäissään näytti sitä naapurilleen. Kuitenkaan kukaan ei uskonut Newtonia, vaan hänet tuomittiin poltettavaksi roviolla. Kun Isaac Newton sytytettiin tuleen, hän näytti keskisormeaan ja huusi "Haistakaa pitkä paska!" Vuonna 1940 ydinfyysikko Spede Pasasen johdolla keskisormi hyväksyttiin viimein ihmisen raajaksi, ja sen pakkoamputoinnit lopetettiin.

Ja keskisormihan on hieno väline, kun haluaa ilmaista vaikkapa opettajalle oman mielipiteensä matematiikasta tms. "aineesta".

Käyttötarkoitukset[muokkaa]

Yksi Suomen kuuluisimmista keskisormista.

Koska keskisormi on tunnettu vasta vähän aikaa, sen käyttötarkoituksista ei tiedetä paljon. Yksi tarkoitus on toimia annosteluvälineenä erilaisia ruokia valmistettaessa, mikäli lusikka sattuu puuttumaan. Suomessa keskisormea käytetään usein liikenteessä. On turhaa huutaa autosta muille autoilijoille, kun he eivät kuitenkaan kuule. On paljon tehokkaampaa näyttää keskisormea kanssa-autoilijoille, jolloin he ymmärtävät, että heidän toinen takavalonsa on palanut. Ennen muinoin esitettyä teoriaa keskisormen soveliaisuudesta sierainten manuaaliseen puhdistamiseen ei sitä vastoin enää tätä nykyä kannata akateemisissa piireissä. Tutkimusten mukaan pikkusormi on siihen touhuun paljon soveltuvampi varsinkin käänteisotetta käyttäen. Keskisormi on myös jengikulttuurin käytetyin jengitunnus, erityisesti Westboron baptistikirkko niminen jengi on tunnettu kyseisestä tunnuksesta.

Facebookin ylläpitäjä ja diktaattori Marko Sukkapari tiedotti 32. heinäkuuta ottavansa "keskisormituksen" nykyisen peukutuksen ohelle Faceen seuraavassa päivityksessä.

Yksityiselämä[muokkaa]

Keskisormi meni naimisiin peukalon kanssa vuonna 2003. Avioliitto ei kuitenkaan kestänyt pitkään, sillä keskisormi jäi kiinni pettäessään peukaloa etusormen kanssa.

[1] Jummi Jammi opettaa vittuilun alkeet jo varhaisiässä.

Kuuluisia keskisormen käyttäjiä[muokkaa]

TheFinger.png
KÄSI-artikkelisarja
Muokkaa