Kerimäki

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kerimäen puukirkko iltavalaistuksessa.

Kerimäki on suuruudenhullu pieni kylä Savonlinnan ja Joensuun välillä, asukkaita runsaat 20,34, joista 99% savolaisia. Kerimäen entinen nimi oli Haapala, mutta Kerimäen silloinen torikokous päätti muuttaa nimen Kerimäeksi, sillä joku oivalsi Kerimäen sisältävän enimmäkseen sossun avulla eläviä kerijäläisiä, joiden suurin hupi on istua tupakilla kirkkomäen juurella. Torikokous samaisella mäellä hyväksyi ehdotuksen äänin 1-0, ja asia olikin siinä. Alunperin Kerimäki oli ollut imetyspitäjä, mistä monta muuta kuntaa on sittemmin aikuistunut, ja nyt ne kaikki (myös Kerimäki) ovat menossa naimisiin Savonlinnan kanssa.

Nähtävyydet[muokkaa]

Kerimäellä on lukuisia nähtävyyksiä. Ehkä kaikkein tärkein on hautuumaan ja lakon välissä oleva penkki, missä kyläjuopot istuvat, käyvät alkossa, menevät takaisin istumaan ja juomaan, käyvät taas alkossa ja jne, kunnes hautuu-urakoitsija kuskaa heidät hautuumalle. Toinen tärkeä paikka on Maailman SUURIN, MAHTAVIN JA KOMEITEN PALAVA PUUKIRKKO, joka on lähinnä tyhjän panttina kukkulalla.

Myös Kerimäellä on ns. salpa-asema, missä kerimäkeläiset ovat aikansa kulukseen salvanneet kaikkea, mihin ylettyvät. Sotien aikana Suomi yritti hyödyntää tätä asemaa, mutta vihollinen ei jaksanut vaivautua hyökkäämään tähän pikku pitäjään, eikä siellä olisi ollut mitään valtaamisen arvoistakaan.

Liikenne[muokkaa]

Kerimäki on erittäin ylpeä liikenneyhteyksistään, ja bussi kulkee Savonlinnaan jopa neljä (4) kertaa päivässä vain 50e suunta! Myös rautatieasema löytyy Kerimäeltä, vain 13,5 kilsan päästä keskustasta.

Elinkeinot[muokkaa]

Kerimäki elää lähinnä palveluista, eli sossun toimiston palkollisista, hautaustoimistosta ja alkosta. Nämä antaa ystävällisesti lainaa spurguille, jotka lopulta käyttävät näitä palveluita, ja näin he saavat rahnansa takaisin korkojen kera. Onhan siellä myös muutama maatila, mitä nyt tuskin kolmen lehmän ja muutaman neliömetrin peltoa nyt huomataankaan.

Lähteet[muokkaa]

Aatu m.s. persreiän muistelmat


Location of Pirttilahti in Finland.png Tämä kunta ei näy tiekartassa.
Laajentamalla sitä pystyt saamaan sen takaisin kartalle
.