Kerberos

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kerberos
800px-Cerberus-Blake.jpeg
Taiteilija William Blakella oli lemmikkikerberos, jota tosin muut eivät pystyneet näkemään.
Alkuperämaa Kreikka
Ulkonäkö
Väritys Ruskea
Säkäkorkeus 10–50 metriä
Pää 3 kpl
Raajat 4 kpl
Häntä Ei häntää, tilalla käärme

Kerberos on suurikokoinen koirarotu. Säkäkorkeus uroksilla on 25–50 metriä, nartuilla 10–45 metriä. Paino uroksilla on noin 500–1000 kg ja nartuilla n. 400–750 kg. Kerberoksen väritys on ruskea tai musta, myös harmaata väritystä on tavattu, joskin harvinaisesti. Alusvillaa ei ole. Karvanlaatuja ovat karkeakarvainen, lyhytkarvainen ja pitkäkarvainen. Englannissa kerberokset jaetaan kahteen kokoluokkaan painon mukaan.

Rotuhistoriaa[muokkaa]

Kerberoksen alkuperästä ei ole varmaa tietoa, mutta ensimmäiset merkinnät siitä löytyvät jo antiikin Kreikan historiallisista kirjoituksista ja myyteistä. Kerberoksia käytettiin jo tuolloin mm. vahtikoirina epämääräisissä paikoissa, jonne ei haluttu päästää ketään sisälle (tai ulos). Mainittakoon, että Tylypahkan isännöitsijällä Rubeus Hagridilla on lemmikkinään Pörrö-niminen kerberos.

Luonne[muokkaa]

Kerberoksen luonne on ystävällinen, varma ja rauhallinen, lapsirakas, rohkea ja kova. Ärsytyskynnys on kohtuullisen korkea ja koira omaa kohtuullisen terävyyden. Kerberokset ovat tunnettuja suuren koiran luonteestaan. Rotu kuitenkin soveltuu huonosti seurakoiraksi, ja sitä ei kannata päästää epäkuolleiden tai minotaurusten lähettyville.

Heikkoudet[muokkaa]

Vaikka kerberokset ovatkin lähes voittamattomia, niillä on tiettävästi muutamia heikkouksia. Jos kohtaat kulkukerberoksen esimerkiksi pimeällä kadulla voit yrittää seuraavaa:

  • Osoita sille ystävällisyyttä (tiettävästi juoppo nimeltä Herakles on ainoa, kuka on onnistunut tässä).
  • Yritä nukuttaa se musiikilla (jos et kuitenkaan osaa soittaa kuin suutasi, yritä jotain muuta, kuten harppua, huilua tai lyyraa).
  • Juota sille Lethe-joen vettä (tarvittaessa Aurajoen mutakin kelpaa).
  • Syötä sille huumattuja hunajakakkuja (vältä kuitenkin kokaiinin yms. piristävien huumeiden käyttöä, tulos voi olla päinvastainen kuin halusit).

Jos mikään näistä ei toimi, voit aina yrittää ottaa jalat allesi, sillä olet todennäköisesti ketterämpi kuin tuhatkiloinen kolmipäinen tankki. Hikipedia ei kuitenkaan ota mitään vastuuta, jos yksikään näistä ohjeista ei toimi. Voit siis työntää vahingonkorvausvaateesi paikkaan, jonne aurinko ei paista.

Bee.svg Tämä eläinlaji on vaarassa kuolla sukupuuttoon. Laajentamalla kantaa saat sen ehkä selviytymään.