Kauneimmat paikat tehdä itsemurha

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Joissain paikoissa itsemurha on vain helppoa. Tuollakin riittää että huutaa "Olen juutalainen ja Hitler haisee." Tämä artikkeli ei ole näistä. Kun elämä ei ole helppoa, miksi kuolemisen pitäisi?

Itsemurha on monen ihmisen finaalinen päämäärä. Albert Camus on pitänyt tärkeimpänä kysymyksenä sitä miksi ihminen ei tekisi itsemurhaa. Siksi tähän tärkeään asiaan on syytä panostaa. Itsemurha on kenties elämän tärkein siirtymäriitti. Sitä ei saa tehdä puolihuolimattomasti humalassa jossain syrjäisessä ja sottaisessa radanvarressa.

Tälle artikkelille on syvä tarve, sillä jokainen tietää että Suomessa on itsemurhaongelma. Ongelma siitä, että ihmiset tekevät itsemurhiaan banaalisti latteissa paikoissa. He tekevät niitä myös epäkiinnostavilla tavoilla. Mutta tämän ongelman korjaaminen ei ole tämän tietopaketin aihepiirissä. Sen sijaan otamme oppia luonnosta absurdilla marssillamme kohti lopullista asioiden päättymistä.

Suomi[muokkaa]

Lapin lakeudet[muokkaa]

Elä sie etelänmies huiot, mikset sie viillä pitkittäin?

Lapin lakeudet tarjoavat ainutlaatuisen kauniin maiseman, jossa tasainen mutta kumpuileva maisema tarjoaa silmänruokaa. Alue tarjoaa sekä aloittelijoille että kokeneille suisidaalikoille sopivia haasteita. Koskematonta luontoa katsellessa voi vain katsoa edessä siintävää mahtipontista kauneutta. Sen edessä sitä todella tuntee kuolevansa, tai olevansa valmis siihen. Maisema johon voi upputua ja kadottaa itsensä. Hukkuminen vaikeaa. Ruumiin löytyminen kyseenalaista. Sitten tulevat sudet ja muut haaskansyöjät.

Sopii kaikille luonnonläheisille ihmisille, joiden luonteen päälle ottaa luonnollisilla tavoilla. Lapin lakeuksille itsemurhaavien luonteeseen kuuluu yhteys luonnon kanssa. Suisidaalikko ihailee luontoa jonka osaksi hän on pian tuleva, kaikeksi mutta ei miksikään.

Eksoottiset paikat[muokkaa]

Rooma[muokkaa]

Colesium.jpg

Rooman muinaisuutta kumisevat kadut tarjoavat mitä loistokkaampia ja kulttuurisesti arvokkaimpia paikkoja joissa ihmisvilinässä viihtyvä ihminen voi jäädä auton alle yrittäessään viiltää ranteitaan auki. Rooma toki jo maineensa vuoksi lupaa paljon. Ja paikkana se antaa vielä enemmän. Tosin ei luvattua, mutta kuitenkin. Rooman militaari kulttuuri viehättänee stoalaisia itsemurhaajia. Toisaalta Roomasta löytyy myös Colosseum, joka taatusti virittää kristillisetkin itsemurhaajat tekoonsa sopivaan vireeseen.

Firenze[muokkaa]

Requiescat in pace, bastardo.

Firenze (aka. Florence), tuo renessanssin helmi, tarjoaa itsemurhaajalle runsaasti mahdollisuuksia. Tarjolla on korkeat kalliot joilta näkee alla olevaan keskiaikaiseen kaupunkiin. Tarjolla on myös huikeita arkkitehtuurisia taideteoksia joihin kiipeämällä saa vankan kokemuksen kaiken yläpuolelle kohoamisesta. Puitteet sopivat erityisen hyvin kultturellin ihmisen itsemurhalle. Suisidaalikko voi myös ennen kuolemaansa nauttia aidosta ylihintaisesta italialaisesta ruuasta. Sopii myös Hannibal Lecter -faneille sekä nörteille jotka ovat pelanneet liikaa vanhoja Assassins Creed -pelejä. Paikassa kohtaa matala ja korkea, korkeakulttuuri ja jotain jota ei oikein edes kehtaa kutsua kulttuuriksi. Joka tapauksessa on huojentavaa tietää että korkealta putoava itsemurhaaja päätyy osaksi maisemaa. Parempaa maisemaa on vaikeaa hakea. Ja lopuksi kenties jokin katukoira nauttii levähtäneen maksasi kivan Chiantin kanssa.

Sahara[muokkaa]

Autiomaa, autiomaa, hiekalla tulta ja purppuraa.

Saharan autiomaa tarjoaa eksoottisen itämaisen kulttuurin sävyttämät puitteet itsemurhalle kuin itsemurhalle. Alueella asuvat ihmiset ovat lisäksi harvinaislaatuisen kunnioittavia ; Alueen kulttuurissa kun on pitkään arvostettu itsemurhia, etenkin laajennettu itsemurha.

Parhaimmillaan paikalliset jopa auttavat prosessissa ja kouluttavat tehtävään. Räiskyvässä kulttuurissa sitä tuntee elävänsä ja kuolevansa täydellä liekillä yhtenä voimakkaana leimahduksena, joka haihtuu raukeasti kaasupurkauksen tavoin erämaahan. Alueen ainoita heikkouksia on infrastruktuurin vähyys ja luonnon monomaanisuus. Kuitenkin itämainen kulttuuri antaa toivoa. Pienellä mielikuvituksella voi ajatella lampun hengen tarjoavan kolme toivomusta. (Lentokone, tornitalo, mattoveitsi.)

Japani[muokkaa]

Sumimasen, voimmeko auttaa?

Japanin harmoninen kulttuuri muistuttaa siitä miten sivistyneeksi luokitellussa kulttuurissa voidaan arvostaa itsemurhaa. Länsimainen ihminen on etääntynyt ZENistä. Siksi modernia sivistynyttä tietotekniikan käyttöön keskittynyttä länsimaisen miehen taakkaansa karsastavan ihmisryhmän edustajaa kiinnostaakin sellainen syvä viisaus ja ymmärrys jota vain keskiaikainen elävältä suolistamiseen keskittynyt kulttuuri voi tarjota. On kaunista kuinka länsimaista sarjakuvaa matkivien tuotoksien avulla maan kulttuuriin tutustunut länsimaalainen tavoittelee samuraihyveitä. Joka tapauksessa suisidaalikkoa Japani harmonisine kulttuureineen viiltää syvältä, kulttuurin ja syvät arvot kykenee oikein tuntemaan sisuksissaan. Sisäistäminen on vaikeaa, mutta jos tässä onnistuu kaikki on hyvin zen.

Autiot saaret, hylätyt paikat[muokkaa]

Island1.jpg

Autio saari tarjoaa itsemurhaajalle mahdollisuuden taistella itseään luontoa vastaan. Konfliktissa mutta kuitenkin kohti yhteistä tavoitetta. Useat autiosaaret ovat vaikeita paikkoja elää, mikä tekee niistä tavallaan kiinnostavia paikkoja kuolla. Hyvin harva asia on yhtä nautinnollinen kun se, että saa viillettyä ranteensa auki itse valmistamallaan kivikautisella piikiviveitsikyhäelmällä. Moni kuolee yrittäessään.