Katolinen kirkko

Hikipediasta
(Ohjattu sivulta Katolisuus)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ecclesia Catholica Romana
Emblem of the Papacy.png
suurin ja kaunein
Paavi Franciscus
Pääalue Eurooppa, Israel, Etelä-Amerikka
Syntyi 300
Pyhät alueet Jerusalem, Vatikaani, Tampere, Avignon
Pietari, Jeesuksen avainkaulaopetuslapsi, saa Taivasten valtakunnan avaimet isolta kiholta itseltään muiden taivastellessa tilannetta. "Koeta nyt sitten olla hukkaamatta näitä kankia."

Katolinen kirkko tai virallisemmin Hänen Pyhyytensä Jeesuksen Kristuksen Pyhän Yhtenäisen Rooman ja Kaikkein Kansojen sekä Hänen Pyhyytensä Paavi Johannes Peeveli MXXIV:n ja Kaikkien Häntä Edeltäneiden ja Häntä Seuraavien Pyhin Suurin ja Kaunein Jumalan Lasten Kirkko Päällä Maankuoren on uskontokunta, joka perustuu 300-luvun kulttiklassikkoon nimeltä Raamattu. Katolisella kirkolla on yli miljardi jäsentä, joiden vakaumuksen taso heiluu häilyvän ja fanaattisen rajamailla. Näin isoon organisaatioon on mukava kuulua, sillä kavereita riittää ja vastaanotto on lämmin, kunhan et ole muslimi, homo tai nainen.

Kirkon historia

Katolisen kirkon historia on pitkä, verinen ja tylsä, joten tästä artikkelista löydät siitä tiiviin paketin iltalukemiseksi.

Katolinen kirkko syntyi väärinymmärryksen tuloksena pian Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen. Kun Jeesus heräsi kuolleista ja tuli tervehtimään opetuslapsiaan, hän totesi kätellessään Pietaria, että "Annahan kun aivastan välillä", sillä Israelin infrastruktuuria ei vielä tuolloin rahoitettu amerikkalaisten verovaroilla. Pietari oli (jälleen, tapansa mukaisesti) nauttinut viiniä hieman liikaa ja kuuli, että Jeesus puhui jotain Taivaan Valtakunnan Avaimista. Jeesuksen kotiinmenoaika tuli nopeasti, eikä hiukan pieleen kuultua lausahdusta ehditty korjata. Ei mennyt kuin 200 vuotta ja Pietari jalkavaimoineen oli masinoinut noiden neljän väärinkuullun sanan takia itselleen hurjan virkamieskoneiston ja keskittänyt alkukirkon vallan itselleen. Pietarin opetus- ja ilmeisesti muutkin lapset käyttivät tästä virasta esi-isänsä työtoverin Paavalin mukaan työnimikettä paavi, joka on 2000-luvulle tultaessa yksi ihmiskunnan masentavimpia asioita.

Aina silloin kun katolinen kirkko ei keskiajalla ollut polttamassa harhaoppisia, niin kirkonisät rähisivät keskenään. Tunnetuimpia häiriköitä olivat Martti Luther -niminen juoppo, Jean Calvin -niminen juristi ja äiti Teresaksi kutsuttu vessojen siivooja. Toisinaan kirkko järjesti jäsenilleen elämysmatkoja nimeltä ristiretket.

Nykyään paavi on yhä riesana, ja maallistuneet demokratiat kieltävät miekkakäännytyksen, joten kirkon on etsittävä perversionsa muualta. Tuoreimmat ideat liittyvät keski-ikäisiin pappeihin ja nuoriin kuoropoikiin, mutta projekti ei vielä oikein kestä päivänvaloa.

Mikäli Frank Zappaa on uskominen, katoliset tytöt käyvät tosi kuumana deiteillä.

Kirkon oppi

Hyi, paavi. Pidättyisit pikku-/kuoripojissa!

Katolisella kirkolla on sakramentteja joka asialle aina leivän leikkuusta alkaen. Opin tärkeimmät kohdat ovat paavi ja karman laki.

Paavi

Pääartikkeli: Paavi

Koko kirkon idea nojautuu siihen, että on olemassa golf-kärryllä ajeleva (tällä hetkellä valkoihoinen) vanha mies, joka on aina täysin oikeassa. Useimmat muut uskontokunnat pitävät paavia Saatanan inkarnaationa, mutta tämän on arveltu johtuvan kateudesta, koska katolisilla on parhaat kirkot kaupungin parhailla paikoilla ja muut, kuten luterilaiset, joutuvat saarnaamaan lähiöissä ja savannilla.

Karman laki

Katoliset eivät usko karmaan. Sen sijaan heitä kiehtoo ajatus, että jokin olento vahtii ja arvioi jatkuvasti heidän tekemisiään. Katoliset saavat tietää tuloksensa joka vuosi 25. joulukuuta.

Sakramentit

Katolisen kirkon uskonoppi perustuu seitsemään sakramenttiin (sacramentum). Nämä ovat

Kuolemansynnit

DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
Katolinen kirkko ei saanut pysyvää jalansijaa Suomessa. Syytä on siinä, että niin usein tuomio kuului "pannaan!"

Katoliset uskovat, että mikäli olet tehnyt kuolemansyntiä ja kuolet ennen ripittäytymistä, joudut Helvettiin. Kuolemansyntejä ovat mm.:

  • Seksin harrastaminen
  • Ruoalla leikkiminen
  • Kirkon arvosteleminen
  • Hikipediaan kirjoittaminen
  • Katolinen-sanan kirjoittaminen muodossa katollinen.

Katolisen kirkon asenne seksiin on hyvin selkeä. Joudut suoraan Helsinkiin, mikäli harrastat suuseksiä, anaaliseksiä, esiaviollista seksiä, seksiä saman sukupuolen kanssa, seksiä jaloilla tai sormilla, seksiä veden alla, seksiä keittössä, seksiä valot päällä tai (pahimpana) seksiä alasti. Kuten edellä on selkeästi sanottu: Jumala ei todellakaan ole tarkoittanut ihmistä harrastamaan seksiä. Kirkon asenteeseen on saattanut arvostelijoiden mukaan vaikuttaa myös se, että kautta historian lähes kaikki paavit ovat olleet impotentteja. Vatikaanin edustajat ovat totta kai kieltäneet moiset väitteet naurettavina, koska heistäkin 60% on erektiohäiriöisiä.

Katso myös