Katja Hänninen

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

”Illan tapahtumishta minulla ei ole muuten kommentoitavaa.”

~Katja Hänninen[1]
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Katja Hänninen.


Katja Hänninen eli Känni-Katja eli Känninen-Hänninen (s. 1980) on raahelainen Vasemmistoliiton kansanedustaja, joka pyllähti eduskuntaan vuonna 2014 varasijalta Merja Kyllösen voitettua Euroopan parlamenttivaalissa Nobelin kirjallisuuspalkinnon lyyrisistä ansioistaan. Hänninen pystyi uusimaan kansanedustajanpaikkansa vuoden 2015 eduskuntavaaleissa, koska varsinainen vaalipäivä oli sunnuntai, jolloin Raahen Alko on kiinni.

Eduskunnassa Hänninen on saavuttanut mainetta päivittämällä säännöllisesti blogiaan, jonka kirjoitukset ovat keränneet yhteensä 0 kommenttia, mutta hänen parlamentaarisen uransa tähtihetkenä voi pitää hihityskänniytymistä Ruotsin valtiopäivien puhemiehen parlamentaarisilla juhlaillallisilla toukokuussa 2016. Eduskunnan puhe- ja järjestysmies Maria Lohela määräsi Hännisen ja kansanedustaja Pirkko Mattilan (ps) poistettavaksi tilaisuudesta ylenmääräisen viinailun vuoksi. Hänninen kuljetettiin Karoliiniseen instituuttiin selviämään humalaisesta kikatuskohtauksestaan, mutta hän halusi vielä selvittyäänkin jatkaa Vasemmistoliitossa.

Hänninen on kertonut ottaneensa edustustilaisuuksien alkoholinkäytössä mallia puolueen entisestä puheenjohtasta Paavo Arhinmäestä, joka sammahti Sotšissa kuin positiivisella näytteellä kasteltu olympiatuli talvella 2014. Känninen-Hänninen joutui myöhemmin myös puhuttelumiehen puhutteluun, missä oletettavasti pyöritteli silmiään, jos nyt pääsi edes sinne selvänä.

Känni-Katjan edesottamukset tulivat ilmi marraskuussa 2016, jolloin hän kommentoi asiaa valitellen, ettei kukaan – esimerkiksi hän itse – ollut reilusti kertonut asiasta tuoreeltaan saman vuoden toukokuussa. Hännisen mukaan tilanteessa ei tapahtunut mitään asiatonta, lukuun ottamatta sitä, että hän örvelsi kutsuvieraana Ruotsin valtiopäivien puhemiehen illallistilaisuudessa täydessä tuiterissa.

Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.

Viitteet[muokkaa]