Kasperi

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee Seinäjoen lähiötä. Kasperi on myös suomalainen miehen etunimi.

Kasperi on Seinäjoen ensimmäinen lähiö, joka on tarkoitettu juopoille. Kasperi oli 1990-luvun alussa vielä täysin asumatonta, metsäistä, ruskeaa ja soista aluetta. Seinäjoen kasvaessa keitaaksi alkoi kiinnostus Kasperin rakentamisesta. Aikanaan alueen suunnitteluun haettiin esimerkkiä Nurmon laidoilta. Alkuperäisen kaavan piirsi arkkitehti Jere Karalahti Espoosta. Nimi kaupunginosalle annettiin alueen laidalla sijainneen ojan mukaan. Kasperi sijaitsee n. 14-15. km:n päässä Seinäjoen lentokentältä, josta pääsee nopeasti takisin kotiin paratiisiin tai Romaniaan. Kasperin sijainti on siis erittäin hyvä. Kasperin asukasluku on n. 13 ihmistä, 48 juoppoa ja Hand-Man. Kasperissa K-Market Kympin kellarista käsin pyöritetään mm. Seinäjoen mafiaa, josta mm. Jere Karalahti ostaa suurimman osan kokaiinistaan.

Kasperi koostuu slummialueesta ja kaatopaikasta. Alueella on runsaasti palveluita, mm. Huumetalo/Pub-Jesperi, ilotalo nimeltä Ilotalo ja uimiseen tarkoitettu suihkulähde. Kasperi on matalaa ja tasaista aluetta kuten koko Australia. Ainoastaan Palliskanvuori ja Kiveksentien silta kohoavat korkeammalle muusta maastosta. Palliskanvuoren ympäri on rakennettu valaistu suoraan kävelevien ihmisten juoksutusrata, talvella sama rata on tarkoitettu ampumahiihtoon. Kasperissa katujen nimien päätteenä on "viita", Kaksi suurinta tietä ovat Kaspermanviita ja Vierinviita. Etuosat katujen nimiin on saatu mm. kuuluisilta henkilöiltä, uskonnollisilta pyhimyksiltä, viinakappiailta, linnuilta ja Jukolan seitsemältä veljekseltä. Viitoja ovat mm. Lintukivesviita, Juolukkapenisviita, Juhaninpersviita ja Urpukluviita. Kasperissa on myös kaksi koulua, jotka ovat Helluntaikoulu sekä Kehitysvammaisille suunnattu ala-aste. Nykyään Kasperi on Seinäjoen toiseksi pienin lähiö, jossa puhutaan närpiönruotsia sekä pienessä vähemmistössä ählämiä.

Kasperi tunnetaan myös erittäin kovista urheilujoukkueista esim. Kasperin soutajat, eli KaSou. KaSou harjoittelee pääasiallisesti puistossa sijaitsevassa suihkulähteessä. Kasperilaislapsien yleisimmät nimet ovat olleet 2000-luvulla muunmuuassa Rätti, Luuttu ja Kyrpä. Kasperilaislapset leikkivät yleensä "Kirveshippaa"

Kuuluisia kasperilaisia[muokkaa]