Kari Salmelainen

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stop hand.png Kari Salmelainen on julistettu idiootiksi, sillä hän ei ole osallistunut julkiseen elämään,
kuten vapaan kansalaisen velvollisuuksiin kuuluu.

Kari Salmelaisen (s.1948) pärstä ilmestyi ensimmäisen kerran tv-ruutuun vuonna 1985 , jolloin hän ryhtyi juottamaan suomalaisia tv-katsojia Napakymppi-ohjelman myötä. Ohjelma osoittautui juridisesti ongelmalliseksi, koska kysymyksessä oli ilmeinen paritus tai ainakin sellaisen yrittäminen. Salmelainen yritti kovasti kääntää asian huumoriksi hokemalla alituisesti

”"Hei tää on vaan tämmöstä leikkiä!"”

Ohjelma oli ensimmäisiä suomeksi puhuttuja tirkistelyviettiä tyydyttäviä ajantäyteohjelmia ja sen suosio oli valtava. Salmelaisella oli optio suorittaa naispuolisten napakymppimatkalle lähtijöiden koeajo niin halutessaan ja tiettävästi Salmelainen hyödynsi tätä mahdollisuuttaan sangen estottomasti.

80-luvun Salmelainen.

Salmelainen jalkautuu toreille[muokkaa]

Napakymppi-ohjelman suosio tiesi Salmelaiselle kysyntää myös erilaisiin kylätapahtumiin, joissa hän jakoi nimikirjoituksiaan ja siemennestettään aina tilaisuuden tullen. Kari Salmelainen oli ennen pitkää suomalaisen naisen varauksettoman palvonnan ja ihailun kohde. Vaikka tämä ei tähän liitykään, kerrottakoon myös, että ainakin jossakin vaiheessa Kari Salmelaisen omakotitalossa oli öljylämmitys.

Vuonna 1998 Kari Salmelainen esiintyi yhdessä ohjelmassaan todistettavasti selvin päin, jolloin hänelle myönnettiin Selvis-patsas hyvästä yrityksestä kohottaa profiiliaan.

Salmelainen ruotsinlaivalla tekeytyneenä saksalaiseksi turistiksi.

Suosio hiipuu[muokkaa]

Vuosituhannen vaihteeseen tullessa alkoi ilmetä merkkejä Napakymppi-ohjelman suosion hiipumisesta. Osasyy tähän oli laajentunut tirkistelyohjelmien tarjonta; niille oli olemassa jo täysin omat tv-kanavansa. Napakympin lähetysaika sijoitettiin nöyryyttävästi sunnuntaiaamuun ja turhautuneen Salmelaisen sijaan ohjelman juontamisen hoiti Remontti-Reiska Jorma Piisinen. Myöhemmät asiasta tehdyt kyselytutkimukset paljastivat, etteivät katsojat olleet huomanneet juontajissa merkittäviä eroavuuksia.

Talk-show[muokkaa]

Kari Salmelainen yritti paluuta oman talk show'n turvin, mutta ohjelma loppui ennenkuin se ehti kunnolla edes alkaa. Kari Salmelaisen tv-juottajan ura katsotaan siis päättyneeksi viimeistään vuonna 2002.

Laulajana[muokkaa]

Kari Salmelainen kokeili onneaan myös laulajana. Hänen tunnetuin laulunsa "Tahdon olla sun napakymppis" on Salmelaisen tunnustus siitä, että hän halusi aina (salaa) olla Napakympissä Herra X:n paikalla, kun studioon tuotiin kilpailemaan kolme seksikästä naista.

Salmelainen nykyään[muokkaa]

Salmelaisen on nähty tekevän töitä todella "hauskana" stand-up-koomikkona Viking Linella seniorisakkia naurattaen. Hän myös ilahduttaa humalaisia teinejä nimittelemällä näitä saimaannorpiksi ja tunkeutumalla samaan pöytään jatkaen nöyryytystä ruotsalaisten mummojen nauraessa[1] taustalla ja suomalaisten 65-vuotiaiden kannustushuutojen raikuessa. Salmelainen nappaa myös paukkusi laivan baarissa, jos katsot häntä silmiin tai kiinnität huomiosi hänen vanhaan, mummoja kiihottavaan olkihattuunsa.

Viitteet[muokkaa]

  1. Tietämättä mistä on edes kyse, mutta nauraen kun kyseessä on suomalainen.