Kapteeni Selviö

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stop crap.png Voi olla, että tämä artikkeli on syvältä, mutta se on ryöstetty muun kielisestä Uncyclopediasta vaihtelevantasoisella menestyksellä. Varasta itse paremmin!


Kapteeni Selviö
CaptainobviousChooseOption.jpg
Syntymäpäivä Ei tiedossa
Siviilisääty Eronnut
Koti Maapallo
Ammatti Supersankari
Voimat Ei tiedossa
Heikkoudet Thaimaalainen ruoka
Star.svg
Tämä artikkeli on kouluesimerkki siitä, miltä hyvä sivu voi näyttää. Tee näin.

”Tämä artikkeli kertoo minusta.”

~Kapteeni Selviö tästä artikkelista

”Sinä olet tietenkin [aseta nimesi tähän].”

~Kapteeni Selviö sinusta

[aseta nimesi tähän] lukee tätä artikkelia.”

~Kapteeni Selviö

”Este es un artículo acerca de mí.”

~Capitán Obvio tästä artikkelista

”Jos ensimmäisellä kerralla et onnistunut, epäonnistuit.”

~Kapteeni Selviö menestyksestä

George W. Bush oli huono presidentti.”

~Kapteeni Selviö George W. Bushista

”Hän on helpoin pano täältä Vladivostokiin.”

~Kapteeni Selviö äidistäsi

”這隊長告訴你你知道的.”

~Kapteeni Selviön kiinalainen kollega

Kapteeni Selviö on supersankari. Hän on siis yksi niistä kavereista, jotka taistelevat antisankareita, superkonnia ja muita pahiksia vastaan. Etuliitteen "Kapteeni" merkitys on vain symbolinen. Kapteeni Selviö ei oikeasti ole sotilasarvoltaan kapteeni armeijassa, laivastossa, ilmavoimissa, rannikkovartiostossa tai Pelastusarmeijassa. Hän ei myöskään ole minkään lentokoneen, kalastusaluksen tai rahtilaivan kapteeni, mikä tarkoittaa sitä, että jos hän joutuisi ohjaamaan jotain edellä mainituista, hän ei tietäisi mitä tehdä.

Kapteeni Selviön tunnus on iso, pilkuton Ö. Tämä ympyränmuotoinen kuva on painettu hänen asunsa rinnukseen. Vaikka se onkin identtinen muualla käytettävien pilkuttomien Ö:iden kanssa, eivät nämä muut Ö:t välttämättä suoranaisesti viittaa Kapteeni Selviöön. Ne voivat viitata myös pilkkunsa kadottaneeseen öylättiin, pötsiin, sähköön tai mihin tahansa sanaan, jossa on ö-kirjain (ilman pilkkuja). Toisinaan Kapteeni Selviö kantaa mukanaan suurta kilpeä, jonka pääasiallinen tarkoitus on estää hänen oman supersankariryhmänsä jäseniä pieksemästä häntä hengiltä.

Kapteeni Selviön arkkivihollinen on Tohtori Salakavala. Häntä vastaan Kapteeni taistelee lukuisissa sarjakuvakirjoissa ja tv-sarjoissa, mutta jotenkin Tohtori onnistuu aina selviämään taisteluista ja liittymään mukaan taas seuraavassa tarinassa. Tämä voi johtua siitä, ettei Kapteeni Selviö yksinkertaisesti onnistu tuhoamaan häntä.

Kapteeni Selviötä ei sovi sekoittaa Sherlock Holmesiin, josta kaikki vain sattuu näyttämään yhtä yksinkertaiselta kuin Kapteeni Selviöstä.

Huom: Kapteeni Selviö ei esiinny samassa asussa tosielämässään kuin tässä kuvassa.

Ensimmäinen ylöskirjattu havainto Kapteeni Selviöstä on löydettävissä niiltä ajoilta, kun hän vielä kävi Charles Xavierin mutanttikoulua päästäkseen jäseneksi Ryhmä-X:ään. Vain harva tietää hänen todellisia voimiaan. Eräät ovat arvelleet niiden liittyvän levitaatioon, superälyyn tai kuolleiden henkiin herättämiseen. Useimmilla ihmisillä on kuitenkin tapana unohtaa, että hänellä ylipäätään on supervoimia ja että hänen nimensä on Kapteeni Selviö.

Kapteeni Selviö Titanicista

Kapteeni Selviö hyväksyttiin Ryhmä-X:ään hänen älykkyytensä ja äänekkyytensä ansiosta. Näillä ominaisuuksillaan hän lähes tulkoon onnistui ajamaan koko muun ryhmän pöpilään vajaassa viikossa. Hyödyllisyytensä Kapteeni osoitti ensimmäistä kertaa ärsytettyään erään pahiksen (Hopeasurffarin aikamatkalla olleen mutanttikloonin) hulluksi selviöitä ilmentävillä väittämillään, joiden ansiosta muut ryhmän jäsenet onnistuivat taltuttamaan roiston. Myöhemmin hän joutui kuitenkin Xavierin puhutteluun, sillä toiset olivat vain tulleet pelastamaan häntä kloonin kynsistä. Vielä myöhemmin hän sai X-Ryhmästä potkut, joiden perusteluina oli puhekuplien floodaus turhilla puheenvuoroilla. Kamelin selän katkaisseena kortena pidetään yleisesti sitä kertaa, kun Magneto onnistui tunkeutumaan Ryhmä-X:n päämajaan ja viemään Xavierin CD-kokoelman sekä X-boxin Kapteeni Selviön piilotettua pääoven avaimen liian ilmiselvään paikkaan.

Kapteeni Selviön karkotuksen syynä saattaa olla myös osittain hänen epäamattillisena pidetty suhteensa hänen apuriinsa, Vesiselväpoikaan. Vaikkei ryhmällä ollut oikeastaan mitään tällaista toimintaa vastaan, suhteen hävytön luonne, johon kuuluivat mm. julkisilla paikoilla flirttailu ja kähmiminen ravintoloissa, sai osakseen ei-haluttua huomiota Oikeuden Puolustajilta.

Se ei olisi ollut mikään ongelma, ellei se olisi ollut niin... niin saatanan ilmiselvää.

~Teräsmiehen kommentti suhteesta

Salainen identiteetti???[muokkaa]

Kapteeni Selviö saattaa olla tosielämässä Banksy.

Vaikka Kapteeni Selviö rajusti asian kiistääkin, on esitetty spekulaatioita siitä, että hän ja Hra. Päivänselvä olisivat yksi ja sama henkilö. Tällaisia ehdottelevat perustavat epäilyksensä tiettyihin sattumuksiin. Esimerkiksi joka kerta hetkeä ennen Kapteeni Selviön ilmestymistä Hra. Päivänselvä katoaa koilottaen kovaan ääneen: "Lähden nyt! En silti ole menossa tekemään mitään mielenkiintoista! Ja takuuvarmasti en ole menossa lähimpään puhelinkoppiin vaihtamaan ylleni supersankariasua, jota minulla ei luonnollisestikaan ole, kuten ei useimmilla ihmisillä ole!"

Nämä identiteettiteoreetikot tulevat kuitenkin aina tyrmätyiksi väitteinensä. Se tosiseikka, että Kapteeni Selviö on useaan otteeseen ilmoittanut, ettei hän ole Hra. Päivänselvä, sekä se, että sellainen identiteetti olisi liian ilmiselvä, hyväksytään useimmiten vastatodisteiksi, joilla heidän teoriansa kumotaan.

Kapteeni Selviö ja populaarikulttuuri[muokkaa]

Yksi monista tienvarsikylteistä, jotka ovat Kapteeni Selviön käsialaa.
Toinen samanlainen.

Koska Kapteeni Selviö on mitä selvimmiten kyvytön roikkumaan muiden supersankarien seurassa, hänen uransa kulttuuripuolella on kärsinyt pahasti. Kokonaista 30 minuuttia jouduttiin leikkaamaan pois ensimmäisestä X-Men-elokuvasta hänen roolihahmonsa hävitettämiseksi filmistä tyystin. Syynä tähän oli hahmon "liiallinen ennalta-arvattavuus". Hän on lisäksi tehnyt television saralla yhden historiallisen ilmestymisen Dr. Philissä. Tuon kymmenen sekuntia kestäneen esiintymisensä aikana hän ehti sanoa "Hetkinen, tämä kaverihan on täysi huijari, joka puhuu paskaa vain, koska ei muuta osaa."

Kapteeni Selviön neljä ensimmäistä sarjakuvaseikkailua myytiin loppuun pikaisesti, mutta kysyntä hyytyi pian tämän jälkeen, ja lukijat alkoivat valittaa "ennalta-arvattavasta käsikirjoituksesta". Nykyään hän saa vain pieniä rooleja muiden supersankarien sarjakuvissa. Tällöin hänet laitetaan usein sanomaan jotain sellaista kuin "Tuo asteroidi tulee suoraan meitä kohti!" tai "Jos emme pian pura tätä vetypommia, koko kaupunki kuolee sen räjähtäessä!"

Kapteeni Selviön 900-sivuinen omaelämäkerta koki surkean lopun sekin saatuaan hylkäyskirjeen kaikilta kustantamoilta. Kirjassaan, jonka nimi on "Tämä on kirja minusta, Kapteeni Selviöstä", hän olisi viimeinkin myöntänyt sen, minkä muut ovat tienneet jo pitkään:

”Luulenpa, että jatkuvalla tarpeellani tehdä päätelmiä kaikesta on jotain tekemistä sen kanssa, että tulen sanoneeksi aina kaikkein ilmiselvimmät asiat.”

~"Tämä on kirja minusta, Kapteeni Selviöstä", sivu 22

Omaelämäkerta pitää sisällään seuraavat luvut:

 1. Muutamat ensimmäiset sivut
 2. Syntymäni ja se, kuinka eri sukupuolta olevat vanhempani kasvattivat minut
 3. Vartaloni ja sen monet toiminnot (Sisältää erityisen tarkasti tehdyt, yksityiskohtaiset osiot ja diagrammit siitä, mitä hänen sisäelimensä tekevät.)
 4. Kasvua; ne kovat oppitunnit, jotka kävin läpi esimerkiksi oppiessani kävelemään ja syömään
 5. Murrosikä, muutoksen aika elämässäni
 6. Kyllä, olen tosiaankin ollut elossa viimeiset 40 vuotta
 7. Se aika, kun kirjoitan tätä omaelämäkertaa ja teen niitä juttuja, joita liitän siihen
 8. Kyllä, kuolen varmastikin jonain päivänä
 9. Tämä on viimeinen luku

Kapteeni Selviö on tähdittänyt myös seuraavia elokuvia:

 • Kapteeni Selviöllä on rooli
 • Kapteeni Selviöllä on vuorosanoja
 • Kapteeni Selviö alkaa olla aika kuuluisa
 • Kapteeni Selviö on annettavansa antanut elokuvateollisuudelle

Selvännäkijä?[muokkaa]

Kapteeni Selviö on uransa varrella kokeillut myös ennustamista. Tässä eräitä hänen kuuluisimpien näkyjensä julkilausumista:

”Kaikkien ihmisten on syytä hankkia uusi kalenteri seuraavien 12 kuukauden sisällä.”

~Kapteeni Selviö

”Joku kuolee tänään.”

~Kapteeni Selviö

”Joku syntyy tänään.”

~Kapteeni Selviö

”Sinä syöt ruokaa seuraavien 30 päivän kuluessa tai kuolet.”

~Kapteeni Selviö

”Huomenna on uusi päivä.”

~Kapteeni Selviö

”Tulevaisuus on tulossa.”

~Kapteeni Selviö

”Joku hengittää tänään.”

~Kapteeni Selviö

”Kahden tai kolmen vuoden kuluttua on tuleva vuosi, jonka voi jakaa kokonaislukuihin luvulla 2.”

~Kapteeni Selviö

”Totisesti, nykyiset tapahtumat saattavat muuttua menneiksi tapahtumiksi, mutta muistakaa aina, että tulevaisuudessa tulee olemaan tulevia tapahtumia, nyt ja aina.”

~Kapteeni Selviö

”Kaksi seuraavaa vuotta ovat kaksi tulevaa vuotta.”

~Kapteeni Selviö

”Joku vanhenee tänään.”

~Kapteeni Selviö

Katso myös[muokkaa]

”Tämä artikkeli on päättynyt.”

~Kapteeni Selviö

”Ellei lasketa mukaan tuota yllä olevaa sitaattia. Siinä tapauksessa se ei ole ohi, ennen kuin on päästy sitaatin loppuun.”

~Kapteeni Selviö

”Ja tuota.”

~Kapteeni Selviö

”Tämä saattaa olla viimeinen sitaatti.”

~Kapteeni Ei-Niin-Selviö

”Sinun olisi syytä lopettaa lukeminen tähän. Artikkelissa ei ole enää mitään luettavaa.”

~Kapteeni Selviö

”Paitsi tuo sitaatti. Sekään ei kuitenkaan ole viimeinen tekstinpätkä tällä sivulla.”

~Kapteeni Selviö

”Lisäksi on vielä tuo edellinenkin sitaatti. Ja tämä.”

~Kapteeni Selviö

”Luulenpa, että tämä on loppu.”

~Kapteeni Selviö

”Siis artikkelin loppu. Ei mitenkään kaiken loppu.”

~Kapteeni Selviö

”No nyt loppuu.”

~Kapteeni Selviö

”Artikkeli loppuu. Tähän loppuu.”

~Kapteeni Selviö

”Kiitos lukemisesta.”

~Kapteeni Selviö

”Sinun pitäisi hankkia elämä.”

~Kapteeni Selviö