Kannibalismi

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Anoppikin hiljeni.”

~nimim. Kokeilin sukujuhlissa

”Minun sisälläni kuoli joku lapsi, joka uskoi loputtomaan maailmaan.”

~CMX
Kannibaaleja tutkimusmatkailijan kimpussa.
Keskiajan Euroopassa suosittiin grillausta.

Kannibalismi on pahanmakuisten yleinen harrastus. Kannibalismin harrastajia tai ammattilaisia kutsutaan kannibaaleiksi. Kannibaaleja taas kutsutaan ihmissyöjiksi lähinnä heidän ruokailutottumustensa tähden. Ihmissyöjiä taas ei kutsuta miksikään vaan heidät ammutaan, jos tavataan itse teossa. Länsimaalaisten nihkeän suhtautumisen vuoksi kannibaabit ovat siirtyneet Afrikkaan ja muihin maapallon tutkimattomiin pusikkoihin turvaan lähetyssaarnaajilta.

Kielletyn luonteensa takia kannibalismi on saavuttanut eräänlaisen kulttimaineen nuorisopiireissä. Niissä kannibalismia kutsutaan avaruusajan ruokavalioksi, joka lupaa tehdä kasvien hyväksi saman, mitä vegetarismi teki kotieläimille.

Tiettävästi ihminen maistuu parhaalta paistettujen vihreiden tomaattien kera.

Ihmissyönnin olympialaiset[muokkaa]

Afrikassa järjestetään neljän vuoden välein ihmissyöntikilpailu. Eniten eläviä syönyt (ja hengissä säilynyt) voittaa. Tapahtuma menee niin, että kaikki kilpailijat heitetään 10 metrin syvyiseen ja 30 metrin levyiseen kuoppaan, jossa on hyvin jyrkät seinät, ettei kukaan pääse pakenemaan. Sen jälkeen kaikkien kädet sidotaan selän taakse naruilla. Kun lähtölaukaus ammutaan, kaikki juoksevat toistensa kimppuun koettaen syödä toisiaan elävältä. Potkiminen on sallittua vain, jos sitä ei käytetä tappamiseen. Jos jossain havaitaan sääntöjä rikkova, hänet ammutaan siltä seisomalta.

Viime vuosina tapahtumaa on hallinnut suvereenisti somalialainen Abdullahi Yusuf Ahmed.

Kannibalismi muualla maailmassa[muokkaa]

”Tässä Herramme veri, tässä Herramme liha... Nyt pakanoiden säädöksistä nousee kristityn... Vi-ha! ...ja kun saapuu sovittaja, sokkeloista sakastin... On silloin matkansa päänä... pakastin!”

~YUP

Yleinen harhaluulo on, että kannibalismia ei esiintyisi enää lainkaan USA:ssa, Euroopassa tai Aasiassa. Silti vuosittain pelkästään Amerikassa ihmissyönnistä ja muusta saman kaltaisesta kyseenalaisesta toiminnasta tuomitaan kuolemaan jopa kymmeniä ihmisiä vuodessa. Suomessa vastaavanlaisesta gourmet-aterioinnista saa ristiriitaisen 14 (kolmetoista) vuoden elinkautisen kakun paikallisen kiven sisässä. Euroopan hienostomaissa yksittäiset mm. vaikutusvaltaisten henkilöiden keskuudessa sattuneet tapaukset pyritään peittämään. Aasiassa kannibalismi on perinteinen keino päästä eroon ei-toivotuista lapsista.

Kannibalismi hyväksytään yleisesti, jos sen harjoittaja on tarpeeksi karismaattinen, älykäs ja filmaattinen.

Japanissa esiintyi kannibalismia toisen maailmansodan aikana. Vangiksi saaduista amerikkalaisista lentäjistä tehtiin teriyakia. Näin saatiin lyötyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla: päästiin nenäkkäistä ja kovaäänisistä ärsyttävistä amerikkalaisista eroon ja toisaalta saatiin lisätäydennystä vähiin käyneisiin muonavaroihin. Ikävä kyllä amerikkalaiset eivät suhtautuneet tähän asian vaatimalla huumorintajulla, vaan hirsipuu paukkui sodan jälkeen ahkerasti. Kuriositeettina mainittakoon, että ei ollut paljosta kiinni, etteikö George H. W. Bush olisi päätynyt japanilaiseen soppatykkiin.

Paikat, joissa esiintyy kannibalismia[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]

Lemony snicket food.gif Tämä ruokaan liittyvä artikkeli on aivan mauton.
Mausta siitä parempaa lisäämällä suolaa.