Kalevi Wahrman

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Äärivasemmistolaisten sissien on havaittu hiiviskelevän erityisesti tässä artikkelissa!
5451.jpg.gif
Artikkelin lähellä olemistakaan ei suositella kenellekään, eikä todellakaan Roope Ankalle.
5451.jpg.gif

Tämähän ei tietenkään koske Punaisen armeijakunnan jäseniä, Jaakko Laaksoa tai Käyttäjä:Bassmania.
Wikipedia-logo-v2-en.svg
Bruuu-hhuuu-hu-uttokansantulo! Wikipedian niin kutsutut "asiantuntijat" eivät ole kirjoittaneet tästä aiheesta (vielä) yhtään mitään!

Kalevi Wahrman (s. 1950) on porvoolainen teleasentaja, herastuomari ja Suomen Kommunistisen Puolueen jäsen. Hän on pyrkinyt eduskuntaan niin monta kertaa, että ei ilmeisesti muista tarkkaa lukemaa enää itsekään – tarkin hänen arvionsa on "ainakin viisi". Hänestä ei totisesti ole Wikipedia tiennyt kirjoittaa mitään, eikä luultavasti Hikipediakaan olisi, ellei hänelle olisi käynyt lystikästä pikku sattumusta.

Eduskuntavaaleissa 2019 SKP:n ehdokas Wahrman jakoi Uudenmaan vaalipiirissä ehdolla ollessaan ehdokasnumeronsa 98 Helsingin vaalipiirissä ehdolla olleen perussuomalaisten Jussi Halla-ahon kanssa. Koska perussuomalaisten kannattajien keskimääräinen älykkyysosamäärä on merkittävästi mm. kyseistä ehdokaslukua alhaisempi, päätyi usea uusimaalainen persu äänestämään vahingossa Halla-ahon sijasta Wahrmania. Vanha kommunistikonkari saavutti lopulta hurjan 483 äänen saaliin, jolla ei aivan päästä eduskuntaan, mutta joka on silti merkittävästi korkeampi kuin hänen vuoden 2015 vaalien 49 äänen saaliinsa.

Näinkin käydä voi.

Wahrmaniin liittymättömistä syistä perussuomalaiset, RKP ja Kokoomus taistelivat viimeiseen saakka Uudenmaan viimeisestä eduskuntapaikasta. Tässä taistossa Kokoomus veti lopulta pisimmän korren. Jotkut ovat esittäneet, että Wahrman olisi ehdokasnumeroonsa liittyvällä häslingillä vienyt perussuomalaisilta heille rehellisesti kuuluvan 40. kansanedustajan, vaikka tosiasiassa tämän äänisaalis on vain murto-osa siitä, mitä perussuomalaiset olisivat ehdokkaansa läpimenoon tarvinneet. Tämän virheen voinemme antaa heille anteeksi, eihän D'Hondtin menetelmästä ota muutoinkaan kukaan tolkkua. Ainakin heille on löytynyt oiva syntipukki seuraavaa neljää vuotta silmällä pitäen.

Wahrman kannattaa Suomen vasemmiston yhtymistä uudeksi SKDL:ksi, paluuta Paasikiven-Kekkosen linjaan sekä internetin sensuuria, joten hänen ihanne-Suomessaan luultavasti myös Hikipedia joutuisi sulkemaan ovensa pysyvästi peläten yksisuuntaista lippua Viaporin vankileiriin. Hikipedia myöntää herastuomari Wahrmanille arvonimet Porvoon Mestari ja Hamarin Vozhd ja toivottaa miellyttäviä eläkepäiviä – eiköhän niistä 483 äänestä riittäne kerrottavaa lapsenlapsille kiikkustuolissa istuksien.

Aiheesta muualla[muokkaa]