Kalajoki

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
”Kalajoen hiekat...”
~Kalajoen hymni
Kalajoen dyyneissä elää ties minkälaista möyrijää.

Kalajoki (kansainvälisesti Kalabama) on pokerinpelaajien paratiisi ja nistien Bahama. "Täällähän on paljon kunnon kaloja", pokerihait pohtivat paikkakunnalle saapuessaan. Kalajokiset pitävät Kalajoessa virtaavia kaloja kuitenkin omaisuutenaan eivätkä lahjoittele niitä muille. Voit tietysti yrittää ostaa niitä. Tämä on mahdollista kalastamisaltaasta, joko kaupassa tai Hiekkassärkillä.

Kalajoen edessä on Kallansaari, joka sekin viittaa kaloihin. "Lähetään Kallaan", ihmiset sanoivat joskus. Saarelle on hankittu itsehallinto, jota kalajokiset pyrkivät laajentamaan koko Kalajokea koskevaksi. Tällä pyritään tekemään Kalajoesta matkailupaikka. Olisihan se hienoa, kun Kalajoella käydessä olisi ikään kuin ulkomailla, vaikka lämmin kausi kestääkin noin puoli tuntia vuodessa. Nykyään Kalajoen matkailuelinkeino ei vielä ole kovin kehittynyttä. Ihmisiä juotetaan humalaan juhannuksena ja sitten heillä kuuntelutetaan rok-musiikkia. Humalaiset konttaavat hiekkadyyniin ja juovat lisää. Kohta he ovat niin sekaisin, että heidät saa hiihtämään suksilla hiekalla keskellä kesää.

Kalajoelta tulee paljon kuuluisuuksia. Tunnetuin heistä on Jussi Jokinen, The Fish, JJ, kunnon kala. Myös Helena Petäistö tulee Kalajoelta. Hän ei ollut katsonut koskaan televisiota aloittaessaan televisiotoimittajana. Ei kaikkea tarvitse tietää, kalajokiset ajattelevat. Niin sitä vaan silti maailma valloitetaan. Myös herra nimeltä Olga K. tulee Kalajoelta. Hänen nimensä itse asiassa on vakoojanimi. Olga kävi veneellä Kallan saarilla haistelemassa, miltä kalalta kalastajat haisevat. Tätä ennen kunnon vakoojan tavoin hän oli kysynyt lupaa asialle. "Ok", oli vastattu. Myös herra Saari on Kalajoelta.

Hiekkasärkät on suosittu matkailukohde, koska nuorena siellä on ryypätty joka juhannus. Sitten vanhempana mennään lomamökkiin tai lomaosakkeeseen muistelemaan miten nuorena on ryömitty hiekassa ja ryypätty. Nyt ryypätään sivistyneesti, eikä kukaan raahaa pois selviämään jos ei ulos sammu, paitsi jos on juonut itsensä hengiltä. Näistä tapauksista ei medialle kerrota. Ne ilmoitetaan hukkuneiksi, koska on kunnia-asia hukkua Kalajoella, koska huonokuntoinen väsyy jo ennen kuin pääsee niin syvään veteen , johon voi hukkua. Rantavedessä voi kyllä yrittää uida selällään, jos jaksaa ja osaa uida kolme kilometriä niin. Hiekkasärkillä otetaan myös paljon aurinkoa, mutta terveyskeskus täyttyy usein, kun paleltumisvammoja hoidetaan. Nekin merkitään hoitokertomukseen palovammoina, ettei Hiekkasärkkien maine matkailukeskuksena menisi.

Muita tapahtumia Kalajoella on esimerkiksi Poliisien yliajoviikot Bimmer Partyt, johon kaikki maan johtavat BMW asiantuntijat kokoontuvat potkimaan renkaita ja pariutumaan lähihoitajien kanssa. Näissä bensalenkkarikarkeloissa on mm. kuvattu kuuluisa "Sierrä jättää sen" -video, mikä kertoo kyseisen juhlan ilmapiiristä enemmän kuin tarpeeksi.

Väestö[muokkaa]

Perinteinen kalajokinen on nokkava, rasistinen maalaisjuntti, jonka aivoihin ei mahdu ajatusta kulttuurista. Kalajokisten kiinnostus rajautuu traktoreihin, lehmiin, alkoholiin, tupakkatuotteisiin, sukupuoliyhteyteen ja moottoriajoneuvoihin. Kalajoki on tunnettu sykkivästä rasismistaan ja ahdasmielisyydestään eri ihmisryhmiä kohtaan. Näihin kuuluvat muun muassa maahanmuuttajat ja heteroseksuaalisuudesta poikkeavaa seksuaalisuutta edustavat. Tämän takia Kalajoella ei erityisemmin tavata näitä ihmisryhmiä, joista ainoa tunnettu poikkeus on Teemu Sumell.

Kalajoki 2010-luvulla[muokkaa]

2010-luvulla kaupunginhallitus yritti luoda Hiekkasärkistä rikkaiden eläkeläisten lomakylää (aurinkohiekat), jossa osittain jopa onnistuttiin. Järjettömillä tonttien vuokrilla kyettiin rahoittamaan kauan kaivatut tietyöt. Lisäksi kaupungin "keskustaa" on uudistettu mm. korvaamalla perinteiset betonireunukset renkaat puhkovalla graniitilla. Tällä puolestaan saadaan ajettua seniilit pois Kalajoen "keskustasta" Hiekkasärkille, jossa vuokratonteilla saadaan heiltä nyhjettyä loppukin omaisuudesta. Tämä puolestaan rahoittaa Ostoskylä Raitin rakentamisen.

Kalajoella on 80 km/h rajoitus aina läpi kaupungin keskustasta Rahjaan, jotta ihmiset saataisiin poikkeamaan Hiekkasärkillä. Lisäksi nopeuskameroita asennettuna 100 metrin välein, jottei ohittaminen tulisi kenellä mieleenkään kyseisellä tien pätkällä.


800px-Taajama 571.svg.png Tämä paikka ja sitä käsittelevä artikkeli ovat tynkiä.
Estä väkivaltaiset alueliitokset laajentamalla artikkelia
.