Kalajärvi

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kalajärvi on tarunhohtoinen paikka Itä- tai Pohjois-Venäjällä. Voi myös olla, että Kalajärvi on oma valtionsa. Luotettavien tietojen puuttuessa johtopäätökset alueesta täytyy tehdä kuulopuheiden ja varhaisenpien sukupolvien kertomusten perusteella. Faktaa kuitenkin on, että ainakin yhden ihmisen tiedetään siellä käyneen tai sieltä palanneen.

Historia[muokkaa]

Ensimmäinen dynastia[muokkaa]

Kalajärvellä tiedetään olleen useita eri hallitsijoiden aikakausia, jolloin alueen kehitys ja elintaso on vaihdellut suuresti. Kalajärven historia alkaa kuitenkin tiettävästi jo ajalta, jolloin aikaa ei oltu vielä keksitty, joten näin ollen tarkempi ajoitus jäännee ikuiseksi mysteeriksi. Varmaa on kuitenkin se, että mikään ei ole yhtä epävarmaa...

Luotettavista lähteistä saamammiemme tietojen mukaan Kalajärvellä on kuitenkin ollut joskus hallitsija, ehkä jopa useampia. Ensimmäisenä Kalajärven hallitsijana pidetään yleisesti Pyhää Yrjöä tai Haisevaa Laattaa, eri lähteistä riippuen. Varmaa lienee kuitenkin, että kumpikaan näistä ei ole edes käynyt Kalajärvellä, saatikka palannut sieltä.

Ensimmäisen dynastian aika on ilmeisesti ollut erittäin rauhallista, sillä kenenkään ei ole kuultu kuolleen ajan verisimmissäkään taisteluissa. Tässäkin tapauksessa tietojen keruuta on vaikeuttanut, että ilmeisesti kirjoitustaito ei ole koskaan levinnyt Kalajärvelle asti, joten kirjoitettua materiaalia alueen historiasta ei ole saatavilla. Suullinenkin perimätieto olisi tietysti voinut siirtyä nykypäivään, mutta koska kukaan ulkopaikkakuntalainen ei ilmeisesti ole vielä tähän päivään mennessa uskaltanut astua jalallaan alueelle, alueen historia on pysynyt edelleen mysteerinä.

Toinen dynastia[muokkaa]

Toisen dynastian aikaa pidetään selvästi Kalajärven historian verisimpänä aikana. Tästä ei kuitenkaan voida olla täysin varmoja, sillä ajalta ei ole säilynyt yhtään verta, joka voitaisiin syöttää hyttysille tarkempia tutkimuksia varten. Aikakaudesta voidaan kuitenkin todeta, että ilmeisesti toisen dynastian aikana Kalajärvi kävi sotaa monella rintamalla ja se oli aikanaan sotilaallisesti erittäin kehittynyt valtio. Ainoana haittana sodankäynnille oli, että kaikki ihmiset olivat kuolleet alueelta jo ensimmäisen dynastian aikana, joten ylivoimaisista aseistaan huolimatta Kalajärvi ilmeisesti hävisi aikakauden sodat sotilaiden puutteen vuoksi. Hyökkääjille sodan voittaminen ei kuitenkaan tarkoittanut muuta kuin vaikeuksia, sillä ilmeisesti kaikki vihollisvaltioiden sotilaat kuolivat etsiessään pois Kalajärveltä.

Kolmas dynastia[muokkaa]

Kolmannen dynastian aikana kalajärvelle ei muuttanut ainuttakaan ihmistä eikä sieltä lähtenyt ketään, koska alueella ei asunut siihen aikaan ketään, paitsi yksinäinen Kotipitsan kuski, joka etsi itseään ja kirjoitti päiväkirjaansa ratkaisevansa naisongelmansa oman käden kautta.

Nykyaika[muokkaa]

Nykyään kalajärvi on kehittyvä alue, joka kärsii jo lievästä ylikansoituksesta. Aikaisemmin kukaan kalajärveläinen ei ollut nähnyt toista alueella asuvaa kuljeskellessaan alueella. Nyt asiat ovat kuitenkin muuttuneet ja Kalajärvellä tiedettään asuvan myös ihmisiä, jotka ovat nähneet toisiaan. Tätä pidetäänkin ehkä suurimpana aluetta koskaan kohdanneena haasteena, johon alueen uusi hallitsija, jonka nimeä en nyt muista, pitää alueen suurimpana akilleen kantapäänä tulevaisuutta ajatellen. Muita haasteita alueelle on tullut kehittyvän tekniikan myötä. Koiravaljakot ja öljylamput tekevät tuloaan alueelle ja niiden käyttöön ottoon on varattu aikaa seuraavat sata vuotta. Edellisen kerran samanlainen tekninen läpimurto tapahtui kolmannen dynastian loppuvaiheilla, jolloin alueella opittiin käyttämään tulta], mutta se onkin toinen tai kolmas tarina.

Tarkempi sijainti[muokkaa]

Arvailut alueen sijainnista ovat kiihtyneet viimevuosina. Monet maat ovat pyrkineet saamaan alueen nimellisen omistuksen itselleen, vaikka alue luokitellaankin edelleen monessa lähteessä (yht. 0 kpl) omaksi itsenäiseksi valtiokseen. Tärkeintä olisi kuitenkin löytää alue ennen kuin tarkemmat johtopäätökset voidaan vetää. Alue kuitenkin sijaitsee kehä 3:n ulkopuolella, joten siellä ei tiettävästi esiinny elämää, mikä selvisi hyvin tehdessämme kenttätutkimustyötä Helsingin keskustan alueella Itä-Ugandassa. Ehkä historian luotettavin tietolähte Hikipedia kertoo alueen kuuluvan Espooseen, joten tieto pitää silloin paikkansa, ja muut tiedot ovat vääriä tai oikeita riippuen siitä, keneltä kysytään ja kuka vastaa.

Nähtävyydet[muokkaa]

Alueella ei tiettävästi ole mitään nähtävää sokeille, joten niiden, jotka haluavat jotain nähdä ei kannata olla värisokeita, sillä [väri]]en näkemisestä on hyötyä esimerkiksi liikenteessä ja väritettäessä lasten värityskirjaa. Niille, jotka näkevät, alue tarjoaa ainutlaatuisen elämyksen. Alueen historian monimuotoisuudesta ja verisyydestä johtuen, alueella ei kuitenkaan ole mitään nähtävää, tai sitten siellä on paljonkin, mutta kukaan näkevä ei ole siellä käynyt. Kuulopuheiden mukaan alueen luonto saattaa kuitenkin olla näkemisen arvoinen arvottomuudessaan. Alueella tärkeimmäksi nähtävyydeksi voidaan lukea pitseria, jota tiedetään pidettäneen ainakin muutaman tunnin ajan ennen sen mentyä konkurssiin. Toinen suosittu turistikohde viimevuosina on ollut tasavallan presidentin linna, joka kuitenkin monen harmiksi ei sijaitse Kalajärvellä päinkään.

Ilmasto[muokkaa]

Alueen ilmasto on monimuotoisuudessaan häikäisevä. Kalajärvellä tiedetään tavatun niin jääkärhuja kuin leijoniakin sovussa korttia palmujen alla pelaten. Alueelta löytyy myös jäävuori, johon Titanikin tiedetään törmänneen, ilmeisesti jäävuori oli kuitenkin toinen tai sitten se oli aivan sama. Alueen ilmaston tekee hyvin erikoiseksi juuri järvialue. Järveä kutsutaan kaikkien yllätykseksi Kalajärveksi, mutta nimen alkuperästä ei ole tietoa. Ilmeisesti tarunhohtoinen järvi kuitenkin vaikuttaa alueen ilmastoon niin suuresti, että lunta sataa vain kesäisin ja sekin tulee alas vetenä. Kemiallista ja fysikaalista reaktiota ilmiön takana ei ole pystytty selvittämään, mutta todennäköisesti filosofit pystyvät sen ajallaan ratkaisemaan.

Alueen luonto ja ilmasto ovat siis uskomattomia erikoislaatuisuudessaan. Se onkin taannut Kalajärven kehityksen yhdeksi johtavista kalastusvaltioista maailmassa.

Elinkeinot[muokkaa]

Kalastus on tiettävästi ainoa alueella koskaan harjoitettu elinkeino. Jokainen alueella asunut ja asuva ihminen saa ilmeisesti elantonsa kalastuksella ja sitä harjoitetaan vuodenajasta toiseen. Alueen kalastuskulttuuri on kuitenkin niin kehittynyt, että hurjien sakkojen pelossa toimittajamme eivät ole päässeet sen hienouksia selvittämään ja näin se on pysynyt hämärän peitossa.

Välimatkat[muokkaa]

Koska aluetta ei ole löydetty, välimatkoja ei ole pystytty selvittämään. Arvailuja on kuitenkin esitetty ja tässä niistä muutama:

  • Helsinki 21km
  • Vantaa 7km
  • Uganda 10 000km