Juutalaiset

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
Merkittävimpiä esteitä juutalaisten maailmanvallalle on, että huomattavan suuri osa heidän ajastaan kuuluu kuolettavan pitkissä ja tylsissä seremonioissa, joiden henki on onnekkaasti lainattu myös muihin abrahamilaisiin uskontoihin.

Juutalaiset ovat kansa, joka on lähtöisin nykyisen Gobin autiomaan alueelta Kiinasta. He ovat Euroopan ja koko maailman luonnollinen herrakansa. Maallikkojen keskuudessa juutalaiset tunnetaan parhaiten uskonnostaan, joka liittyy jotenkin kivien palvomiseen Mooseksen johdolla ja koristeiden tekemiseen kuivasta makaronista.

Juutalaisten pääelinkeinot ovat saippuan valmistus ja aseiden osto Yhdysvalloista.

Juutalaisten alkuperä[muokkaa]

Juutalaiset ovat seemiläinen kansa. He siis polveutuvat Nooan pojasta Seemistä. Heidän geneettisesti läheisimmät sukulaisensa ovat arabit. Raamatun mukaan juutalaisten kantaisä on Aabraham. Tosin Aabraham on myös arabien kantaisän Ismaelin isukki, joten Lähi-idän kansojen voidaan todeta olevan varsin sisäsiittoisia.

Tarinan mukaan Jumala siunasi Aabrahamin ja lupasi hänen jälkeläisilleen siunauksensa. Tässä vaiheessa hänellä oli jo Ismael. Iisakista, joka ei vielä ollut syntynytkään, ei puhuttu muuta kuin lupauksena. Eli todellinen valittu kansa olisikin Raamatun mukaan arabit.

Juutalaisten keksinnöt[muokkaa]

Heikosta maineestaan huolimatta juutalaisia saadaan kiittää lukuisista nyky-yhteiskunnan mukavuuksista ja suurista keksinnöistä. Juutalaisilta opimme mm. 1900-luvun lystikkäimmän seuraleikin: "Viimeinen pari uunista ulos." Lisäksi juutalaisille kuuluu kunnia reippaan leiritoiminnan aloittamisesta. Näillä reippailla kesäleireillä kehittyi myös suosittu urheilulaji sadan metrin sähköaitajuoksu. Alunperin toveri- ja ryhmähenkeä nostattamaan tarkoitetut leirit ovat sittemmin muuttuneet kapitalistiporvareiden käsissä esimerkiksi lasten ja nuorten maksullisiksi kesäleireiksi.

Juutalaisten merkittävin keksintö on kuitenkin chutzpah. Tämä tarkoittaa sitä asennetta ja ajatusmaailmaa, mikä on sellaisella pojalla, joka ampuu isänsä ja äitinsä, ja sen jälkeen vaatii oikeudessa eläkettä, sillä hän on orpo.

Juutalaisuus ja uskonto[muokkaa]

Väitetään, että juutalaisten uskonto olisi juutalaisuus. Lukuisista väärinkäsityksistä ja harhaluuloista huolimatta nykyajan tieteellisillä tutkimuksilla voidaan todeta, ettei juutalaisilla ole ollut mitään tekemistä uskonnon kanssa, vaan että suurin osa nykypäivän juutalaisista olisi enemmän tai vähemmän ateisteja. Tämä voidaan päätellä jo johtamalla seuraava lause juutalaisuskoa tarkoittavasta muinaisheprean sanasta jvvtutlsuskot, joka tarkoittaa 'ja vitut uskota'. Juutalaisuutta esiintyy lähes jokaisessa maailmanuskonnossa. Mutta ateismi ei estä juutalaisia vaatimasta Israelia itselleen, sillä Jumala on luvannut sen heille joskus vuonna annodazumal.

On esitetty, että juutalaiset olisivat perustaneet uskontonsa – sikäli kun se sellaista on – väärinymmärryksille. Jumala esimerkiksi sanoi juutalaisten johtajalle:

»Älä tapa.»

Juutalaiset johtajat tai kansa kuulivat sen:

»Älä tapa juutalaista.»

Juutalaisten kritiikki[muokkaa]

Juutalaiset ovat luontaisen paremmuutensa ja geneettisen ylemmyytensä vuoksi saaneet paljon kritiikkiä juutalaisuudestaan. Merkittäviä ja intellektuaalisesti huomattavimpia juutalaisten kriitikoita ovat Martti Luther, paavi Paavali IV, Richard Wagner, tsaari Aleksanteri III, Kronstadtin Pyhä Johannes, Adolf Hitler, Josif Stalin, Muslimiveljeskunta ja Saudi-Arabian kuningaskunta kaikkine alamaisineen. Nämä tahot ovat suositelleet juutalaiskritiikissään useita toimenpiteitä, joiden jälkeen juutalaisista tai juutalaisilla ei olisi enää mitään ongelmaa. Tällaista menetelmää kokeiltiin Keski- ja Itä-Euroopassa 1940-luvulla. Myöhemmin tunnetut intellektuellit juutalaiskriitikot, kuten Mahmud Ahmadinejad ja Jussi Halla-aho, ovat kritisoineet tämän ratkaisuyritykseen kohdistuvaa kritiikkiä eli ns. holohölinää.

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]

Female-UN.jpg Sinä olet lesbo ja tämä artikkeli on tynkä, koska tässä laatikossa lukee niin.
Laajentamalla artikkelia saat laatikon ehkä katoamaan
.