Jussi Halla-aho

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suositeltu1.png

Star.svg
Tämä artikkeli on jostain käsittämättömästä syystä suositeltu sivu.
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Jussi Halla-aho.
Hikiquote notext.png Hikisitaateissa on kokoelma Jussi Halla-aho -sitaatteja.
DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
...tämä kirjoitus teki ilmestyessään Jussi Halla-ahoon ”suuren vaikutuksen”? Hänen mukaansa ”tekstistä (kuten Ellilän teksteistä yleensäkään) on vaikea löytää väitteitä, joista voisi perustellusti olla eri mieltä.”
Wiki letter w.png
Tämän sivun loppua ei ole näkökentässä. Älä skrollaa alaspäin, jos haluat selvitä täältä elossa. Lisäksi artikkeli on muutenkin erittäin puuduttava. Tämä on viimeinen varoitus. Jos jatkat, et voi enää perääntyä!

”Täällä lorvivat ugandalaiset ja muut elintasosyöpäiset eivät ole muuta kuin HIV -positiivisia raiskaajia. Toivoa vain sopii, että asianajaja Matti Vuorenkin [sic] muija sattuisi heidän tielleen ja tartuttaisivat häneenkin AIDSin. Nauttisin tästä suuresti”

~Mitä Olavi Mäenpää sanoo[1]

”Kollektiivisessa närkästyksessäni huomaan välillä, että minun on vaikea tuntea aitoa sympatiaa näiden rikosten uhreja kohtaan. Tunnen houkutusta ajatella, että naiset saavat sitä, mitä pyytävät. Yritän kuitenkin olla ajattelematta näin. Koska kaikki naiset eivät ole sellaisia kuin Virtanen, Biaudet ja Filatov. Raiskaukset tulevat joka tapauksessa lisääntymään. Koska näin ollen yhä useampi nainen tulee joka tapauksessa raiskatuksi, toivon hartaasti, että uhrinsa sattumanvaraisesti valitsevien saalistajien kynsiin jäisivät oikeat naisihmiset. Vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä. Mieluummin he kuin joku muu. Heihin ei tehoa mikään muu kuin se, että monikulttuuri osuu omaan nilkkaan.”

~Mitä Halla-aho sanoo[2]

”Sanon aivan suoraan, että jos maahanmuuttajajengi raiskaa Rosa Meriläisen, minä olen tapauksesta yksinomaan iloinen. Olen valmis sanomaan tämän suoraan aivan koska, missä ja kenelle tahansa. Pystyn myös perustelemaan sen:
• Se on moraalisesti oikein, koska Meriläisen kaltaiset ihmiset ovat syyllisiä siihen, että noita tyyppejä tulee Suomeen.
• Se vähentää raiskaajien Suomessa oloon syyttömien naisten tilastollista todennäköisyyttä tulla raiskatuksi.
• Se on opettavaista.”

~Mitä Halla-aho aina valmiina myös sittemmin poisti blogistaan[3]

”kukaan ei tajuu muutenkaan ja nyt viel meni poikki poikkiksen kaa >____< mä en oikeesti enää KESTÄ jatkaa elämää !!”

~Mitä Janika, 14 v, sanoo

Eurooppalaiset ovat tuskastuneita siihen, että maahanmuuttajalaumat ovat muuttaneet eurooppalaisen arkipäivän selviytymistaisteluksi.”

~Mitä Halla-aho sanoo[4]
Jussi ”The Chosen One”[5] Halla-aho
Halla-aho.png
Halla-ahon on epäilty kopioineen elkeensä ja ajattelunsa pitkälti Lars Levi Laestadiukselta.
Koko nimi: Jussi Endlösung Halla-aho
Syntymäaika: 1971
Syntymäpaikka: Pohojammaa
Uskontokunta: ateisti[6]
Kuolintapa: keskusteluohjelmassa pitkässä suorassa lähetyksessä perussairauteen (suun kuivumisoireyhtymä)
Hiusten väri: ei tiedossa
Hymiö: C:-}
Saavutukset: Taskussa ravintolatarjoilijan paperit vuodelta 1994 :) [7] On suututtanut Suomen tiedostavia suvaitsevaisia. Tahtoo uskoa, että on triggeröinyt kaikki Suomen tiedostavat suvaitsevaiset. Johti Suomen toiseksi suurinta eduskuntapuoluetta melkein kolmen päivän ajan. Ensimmäinen poliitikko, joka dogwhistlaa rasisteille ym. ekstremisteille kurkku- ja klikkausääntein.
Miksi mainitaan
Hikipediassa:
Hikipedian plagiointi Scriptassa
Pilkkanimet: Hallis, kalpea kuminatsi,[8] tohtori Rotu, rabbi Bergroth, Eiran Erehtymätön, Rusoposki-Goebbels, Peltolammin Lastenvaunubardi, mahdollisesti ihmiskunnan terävin kynä Jussi,[9] Hullu-uho, sivari; Te Tunnetusti Hyvin Kriittinen Ajattelija, Analyyttinen, Mielestäni Varsin Älykäs yms. (suomalaiset toimittajat), tieteellinen ajattelija (dosentti Jari Ehrnrooth[10])

Jussi "Voisitko määritellä" Halla-aho, kannattajien kesken leikillisesti Mestari (s. 1971), on kielitieteilijä, islamologi, kulttuuriantropologi, demografiafriikki, moniavioisuuden kokemusasiantuntija, slavofiili ja persujen kaupunginvaltuutettu (2009–) sekä kansanedustaja (2011–2014, 2019–), europarlamentaarikko (2014–2019) ja nykyinen eduskunnan puhemies (2023–) Helsingistä. Hän on tullut tutuksi Suomen kansalle värikkäistä mielipiteistään, jotka ovat keränneet uskollisen lukijakunnan hänen verkkopäiväkirjassaan, eli Internet-ajan uudiskielellä plokissa, Scripta – kirjoituksia uppoavasta lännestä (nimi viittaa ns. islamisaatioon). Halla-aho on niittänyt mainetta yhdistämällä alikehittyneen kommunikaatiokyvyn monologistrategiaan, jossa ei koskaan voi tulla sanoneeksi mitään faktisesti hölmöä: jos siitä ei tykättykään, se oli huumoria ja suurin osa muista vain saattoi itsensä naurunalaiseksi[11][12] astuessaan halla-aholaisen ironian ansaan. Politiikan taiturina hän on kehittänyt asenteen, jossa kisa, jota ei itse voi varmuudella voittaa, on lähtökohtaisesti epäreilu, sekä mediasuhteen, jossa jää aina nalkkiin vain miedoimmista törttöilyistään.

Halla-aho on Internet-profeettana olemisensa lisäksi vapaa-aikanaan SS-upseeri, siis Suomen Sisu -nimellä tunnetun paramilitaristisen rattopoikakerhon ali-Führer, entisen johtajan Pekka Siitoimen muutettua pysyvästi kuun pimeällä puolella sijaitsevaan tukikohtaan.[13]

Halla-aho demonstroi epäuskoisille, miten kulttuurimarxilaiset soluttautujat sekä Afrikan Sarven ihmissaasta toimivat, kun hän liittyi persuihin ja kymmenessä vuodessa mädätti puolueen demografian niin, että Timo Soini cuckitettiin cuckiksi tunkiolle. Vuonna 2017 perussuomalaiset siirtyi uuteen aikaan Halla-ahon ja hänen tahdottoman kaaderinsa komennossa. Puheenjohtajuudestaan (2017–2021) huolimatta Halla-aho kiistää yhä mahdolliset yhdeydet tai vastuusuhteet hänen ja perussuomalaisten välillä.

Halla-ahon kielitieteilijätausta näkyy erityisesti hänen pohjattomassa rakkaudessaan semantiikkaan, pääasiassa sellaisessa muodossa, jossa hän ei suostu osallistumaan minkäänlaiseen julkiseen keskusteluun ennen kuin joku on määritellyt hänelle kaikki keskustelussa esiintyvät termit, käsitteet, metaforat, verbit, välimerkit, interjektiot, partikkelit, numerot, osallistujaroolit, sijamuodot, johtimet, yhdyssanojen perus- ja määriteosat, luonnehdinnat sekä värisanat. Jos joku sattuu tähän pyyntöön vastaamaan, Halla-aho toteaa keskustelun edenneen "vähän erikoisiin sfääreihin" ja vetäytyy mielipalatsiinsa jatkamaan kognitiivis-semanttisia harjoitteitaan nojatuolissa takkatulen äärellä.[14]

Politiikassa

”Jussi Halla-ahon kansallinen maine sai alkunsa jostain ihan tarpettomasta Hesarin kesä-uutisesta, jota ilman hänen blogillaan olisi edelleen ehkä 20 lukijaa.”

~nimim. JTS, Osmo Soininvaaran blogin kommentit[15]

Jussi Halla-aho on kirjoilla perussuomalaisten riveissä. Ennen hajoamistaan perussuomalaiset kuitenkin tapasivat muistuttaa, että Halla-aho ei edusta puoluetta tai sen näkemystä, mitä nyt on vain kirjoilla siellä. Hieman samaan tapaan kuin esimerkiksi Tampereella kirjoilla olevat eivät edusta tamperelaisia, kotirauhan rikkomiset eivät edusta Jehovan todistajia uskonliikkeenä ja Halla-ahokaan ei ole lynkkauksia vaativa punaniska tai fascismista lumoutunut loose cannon, vaan suositteli puolueeseen sisään James Hirvisaaren ja Juho Eerolan.[16][17]

Halla-aho ei vastusta maahanmuuttajia tai maahanmuuttoa, kunhan se tapahtuu hänen ehdoillaan, olivat ne sitten mitkä tahansa. Salliva turvapaikkapolitiikka johtaa väistämättä siihen, että elintasoshoppailijat, joita ei vainoa kukaan, ainakin pyrkivät maahan, ja selvää on, että yksi heistä täällä on huonompi kuin kymmenen oikeata pakolaista hylättyinä. Vaatimattoman perustuslaillisten keinojen ohella Halla-aho on ehdottanut julkisen tuen piirissä loisivien maahanmuuttajien vapaan liikkuvuuden rajoittamista.[18] Maahanmuuttokriitikot voivat antaa tukensa Halla-aholle turvallisilla mielin, sillä tämän toivomat kansalaisoikeuksien rajoitukset koskisivat vain niitä tukea erityisesti kaipaavia erikoisryhmiä, joiden asuminen maassa ei alun perin olekaan syntymäoikeus, toisin kuin vuosikymmenten ajaan valtion tukeen turvautuneilla. Halla-ahon ympärille onkin kehittynyt kokonainen älyllinen vastarintaliike, Homma ry. Pakolaisia ja kehitysmaiden asukkaita Halla-aho auttaisi mieluiten näiden omissa maissa lakkauttamalla kehitysavun.

Tieteellisesti täydellinen maahanmuuttokriitikkotyyppi-indikaattori, joka on kehitetty Itä-Suomen avoimessa ylilaudassa.

Maahanmuuton syvimpänä ongelmana ovat kuitenkin kulttuurit ja näkemykset, jotka eivät ole samanlaisia vaan ongelmallisia törmätessään. Tätä törmäystä myöhäismoderni länsimainen monikultturismi (mokutus) tahallisesti ja tahtomattaan vain edistää. Alueilta, joissa tapahtuu tyttöjen ympärileikkausta, kunniamurhia ja homojen lynkkaamisia kivittämällä (Tehtaanpuistossa ampumisen sijaan), tulee ihmisiä, joista osaa on vaikeaa onnistua sopeuttamaan Suomeen. On vaikeaa, että maahanmuuttajaryhmä säilyttää kulttuurinsa joitakin tunnusmerkkejä, jotka ilmentävät tiettyä kulttuurista monoliittia, ja siten kätkevät vähintään potentiaalisia verikostoja ja klitoriksenkatkoksia. Kulttuuri- ja maahanmuuttopoliittinen valtadiskurssi ei ole kovin analyyttinen eikä kiinnostunut kokonaisuuksien tutkimisesta, ja siltä jää siksi maahanmuuttokriitikoiden ja kansallismielisten mukaan huomaamatta, että maahanmuuttajien yliedustus rikostilastoissa ei ole vain assimilaatio-ongelma itsessään, vaan myös saa Halla-ahon tulevaisuudennäkyihin, joita mikään väestötieteilijöiden näkemys tai historiallinen vertailukohta ei tue.

Halla-aholaisessa katsannossa mokutus on luonut muun muassa Suomeen hallinnollisen kulttuurin, jossa tietyt vähemmistöt nauttivat ansaitsemattomia aineellisia etuoikeuksia pelkästään ryhmänsä ja sen kulttuurin perusteella. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sosiaalitoimi kustantaa somalivanhemmille uudet lastenvaunut jokaista uutta lasta kohden, koska somaliperinteen mukaan lapsen henki jää vaunuihin asumaan. Somalian somaleilla tuskin on varaa ostaa jokaiselle lapselle uudet lastenvaunut, Halla-aho huomauttaa, eikä perinne rehellisesti sanoen vaikuta kovin autenttiselta. Halla-ahon mukaan somalit ”ovat huomanneet, että mitään niin hölmöä he eivät voi keksiä, etteivätkö täkäläiset tädit sitä uskoisi”.[19] Sittemmin kävi ilmi, että Halla-ahon muisti oli muovannut tämän vakuuttavan esimerkin kolumnista, jonka mukaan yksi maahanmuuttajaperhe (ei mainintaa alkuperämaasta) oli palauttanut heille annetut lastenvaunut liian halpoina,[20] mutta saipahan Homma-kansanliike ainakin riemuitsemisen ja vahingoniloisen muistuttelun aiheen vuosikymmeneksi, ennen kuin kellekään tuli mieleen tarkistaa Mestarin lähdettä.

Monet maahanmuuttokriitikot ovat muistuttaneet, että lain ja siinä määrättyjen rangaistusten tulee olla samat kantaväestölle ja kaikille maahanmuuttajaryhmille. Homma ry:n käytännön mukaan tämän yhteydessä 95 kerralla sadasta tulee mainita myös 1) vieraan kulttuurin pahuus-olemus ja 2) noudatettava kulttuuri. Jos nämä perustelut kuultuasi pidät imperatiivina vain lain noudattamista, etkä käsitä, miksi sitä ei voisi sanoa tarkkaan ja yksinkertaisesti, ymmärrätkö edes, millaiselle tuhoisalle relativismille annatte epäsuorasti kannatuksenne? Halusimme tai emme, suomalaisuuteen kuuluvat olennaisesti Halla-ahon E(u/i)rabia-hallusinaatiot, ja ne olisikin otettava Suomen ulkopolitiikan keskeiseksi ohjenuoraksi, jonka läpi kaikki päätökset viedään; maahanmuuttajille sääntöjä laatiessa sopii käyttää mallina kohteliaisuuden, auttamisen, silmiin katsomisen ja vieraanvaraisuuden idyllistä ja täysin fiktiivistä suomalaista tapakulttuuria.

Halla-aho suhtautuu yleensäkin myönteisesti lain ja mielivallan rajan hälventämiseen institutionalisoidun väkivallan alueella:

»Pelottavaa on vain se, että poliisi ei vallitsevassa mediailmapiirissä voi ampua luotia päähän kiviä nakkelevalle ihmissaastalle. Itse vasemmistohuligaanihan on vain liikaa amerikkalaisia elokuvia nähnyt hyytelötytinä, joka kaatuu puhaltamalla.[21]»

»Poikien kanssa pohdin, että suoranaisiin laittomuuksiin ja vaaratilanteisiin puuttuvan poliisin ohella meillä pitäisi olla jonkinlainen muhamettilaisyhteiskunnista tuttu partasuumiliisi, jonka toimialaa olisivat kaikenlaiset intuitiivisesti tunnistettavat mutta lainsäädännön kannalta vaikeasti kodifioitavat ärsyttävyydet. Miliisit voisivat partioida jalkakäytävillä ja jaella sähköpiiskalla tärskyjä mölyäville pultsareille, häiritseville hare krishnoille ja Unicefin rahankerääjille, ihmisiä töniville mummoille sekä räkiville ja kiroileville teineille.[22]»

Koska Halla-aholla on kaksi tytärtä ja yksi poika,[7] mikä onkin takuulla tosi hyvä juttu, ”pojat” viitannevat johonkin aatteelliseen veljeskuntaan.

Siinä missä Halla-aho tietää parisuhteen toimivan, kun vahvatahtoinen mies kertoo naiselleen jykevästi kaapin paikan, hänen parlamenttiavustajansa Mikael Lith[23] on vielä kiinni alkeellisissa pahoinpitely- ja uhkailumetodeissa oman tyttöystävänsä kanssa.[24] Lithin ongelmallinen naissuhde ilmenee myös jatkuvana Laura Huhtasaaren rojalistisena kuolaamisena.[25] Logiikka-Mestarin kisällillä lienee vielä hieman opeteltavaa päättelyssäkin: Mikä on totuus? Kristikunnan suojamuuri.[26]

Halla-aho puuttuisi kaupunkiasuntojen hintatasoon rajoittamalla maahanmuuttoa[27] ja nuorten lisääntyneisiin huumeongelmiin poistamalla maahanmuuttajia Suomesta[28]. Hänen selkeimpiä linjanvetojaan on toinen hänen kahdesta (2) vaalilupauksestaan vuoden 2014 Euroopan parlamentin vaaleissa, joissa hän tuli valituksi: "Olen luvannut, että valituksi tullessani pyöräilen Kilpisjärveltä Hettaan kesäkuun alkupuolella."

Suhde islamiin

"[O]lisi itse asiassa täysin perusteltua kysyä, miksi rotat, torakat ja coloradokuoriaiset eivät saa tulla Suomeen vapaasti, jos kerran veroelätit, rikolliset ja potentiaaliset islamistitkin saavat."
Jussi Halla-aho, RTLMC 18.12.2009[29]

Halla-aho tunnustaa näkökantaa, jota akateemiset maahanmuuttokriitikot sekä uus- ja (kulttuuri)kristilliskonservatiivit saattavat joskus itsestään puhuessa kutsua islamonauseaksi (poliittisen korrektiuden nimitys islamofobia). Tämä edustaa islamiin kohdistetun kritiikin tiettyä lajia, jota olisi mahdollisuuksien rajoissa ilman foliota[30] kutsua islamohysteriaksi. Islamilaisten maiden olot tai Isiksen kaltaisten terroristijärjestöjen valloitukset jossain Balkanista kaakkoon ei Jussi Halla-ahoa kiinnosta. Eurooppaan ei-sotilaallisesti päästetyt islaminuskoiset saavuttavat omillaankin sen, minkä mahdollistavat yhdessä islaminuskon kanssa muutama muu memeettinen elementti t. kulttuurinen heimo/klikki, jotka kaikki liittyvät maahanmuuttoon ja joista jokainen johtaisi yksin samaan ennen pitkää: tuhoavat eurooppalaisen sivilisaation.[31]

Halla-ahon islam-höpinöille mahdollisten vastausten skaala kulkee vauhkoimmasta rennoimpaan rasisti!!1, perustuslakinuiva sisäpoliittisen kulttuurihegemonian propagoija[32], ksenofobi, islamofobi, yksinkertaisesti vainoharhainen, loistava kirjoittaja ja ainoa todenpuhuja tässä maassa jossa kansainvälinen korrektiuden virallinen totuus johtaa sukupolven sisällä Stalinin Neuvostoliiton sensuuritasoon. Vaikka vihjailuun ole tarvetta, hänen käsityksensä islamin luonteesta verrattuna esim. kristinuskoon ehkä ovat mitä ovat – Väkivallan, tappamisen ja kuoleman kultti: Islam ei ole ensisijai­sesti us­konto, vaan fa­sismia muistut­tava totalitaristi­nen po­liitti­nen ideologia ja mi­litaristis-ekspan­siivi­nen kultti­liike”, kuten julistaa Halla-ahon Scriptan jokaisen sivun oikeassa reunassa suosittelema sivusto, joka hänen mukaansa kertoo ”kaiken mitä sinun tulee tietää islamista”[33] – koska Halla-aho ei kykene historian tarkasteluun.[34]

Urakehitys

Under construction.png Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli tai osio on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.

Oikeusmurha (2008)

Jussi Halla-ahoa on myös sorrettu julkisesti kärkevien mielipiteittensä takia mm. Suomen oikeuslaitoksen toimesta. 2008–2009 Halla-aho sai tuomioon uskonrauhan rikkomisesta väitteellään, jonka mukaan islam on pedofiiliuskonto pyhittäessään pedofilian pitäessään pyhänä yhdeksänvuotiasta naivana em. parafiliasta kärsinyttä profeettaa. Teoria edustaa ns. moninkertaista uuskalvinistista lumipallologiikka. Valitettavasti Halla-aho on ateisti, joten hänellä ei ole uskontoa tai muuta tekosyytä, jonka turvin ääneen mainitut typeryydet voidaan katsoa hyväksyttäviksi. Halla-aho tuomittiin 30 päiväsakkoon. Oikeudenkäynti oli poliittinen ja rasistinen, sillä Halla-aho on poliitikko ja rasisti.

Helsingin käräjäoikeus aivan oikein hylkäsi syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, sillä sen takana olevan blogikirjoituksen kohdan kohdalla kyseessä oli todella ollut satiiri.[35] Median kaksoisstandardia havainnollistamaan pyrkinyt kirjoitus sai kimmokkeen Kalevan jutusta, jonka mukaan humalassa tappaminen voisi näin perstuntumalta olla ”suomalaisten kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre”. Joku teki Kalevasta kantelun, mutta Julkisen sanan neuvosto[36] ei ottanut sitä käsittelyyn. Halla-aho kirjoitti, että ”ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre”, tarkoituksenaan kysyä retorisesti, suhtauduttaisiinko tällaiseen muunnelmaan samanlaisella tyyneydellä.[37] Halla-aho ja apulaisvaltakunnansyyttäjä valittivat uskonrauhan rikkomistuomiosta korkeimpaan oikeuteen, ja vuonna 2012 oikeuslaitoksen vittuunnuttua kyllin olmiin se langettikin tuomion molemmista rikoksista. Halla-aho tuomittiin 20 bonuspäiväsakkoon.

»Suurimpana erona näen sen, että YYA-hyssyttely ei koskaan saavuttanut samanlaista totaalisuuden tasoa kuin monikulttuurikorrektius. Neuvostoliittoon kohdistuvaa kritiikkiä saattoi olla vaikea saada julkaistuksi, ja se herätti raivoisia vastareaktioita, mutta kriitikoiden ei tosiasiallisesti tarvinnut pelätä joutuvansa esimerkiksi käräjille Neuvostoliiton loukkaamisesta.»
(Halla-ahon narttumaista ruikutusta PS-nuorten Rahvas-lehdessä 1/2013.[38] Huomatkaa Mestarin varsinaiset kriittiset mielipiteet maahanmuutosta (0 oikeusjuttua).)

Halla-ahon näkemyksen mukaan oikeusistuimet, kuten korkein oikeus, eivät anna varsinaisia tuomioita, vaan lähinnä muutaman yksittäisen ihmisen henkilökohtaisia mielipiteitä, joista ei kannata sen kummemmin piitata.[39] Televisiohaastatteluissa Halla-aho kysyttäessä tyrmäsi syytökset edes islaminvastaisten mielipiteiden esittämisestä, koska hän oli vain muodostanut ”väistämättömiä loogisia johtopäätöksiä”[40] tosiasioista, kuten vaimouden alaikärajasta, jota Muhammad laski mittavasti esi-islamilaisen arabikulttuurin feministisestä normista.

Median moraalisen tuomioistuimen edessä Halla-aho on joutunut vastaamaan lähinnä Facebookissa kertomastaan sunnuntaipäivän kyynisestä vitsistä siitä, miten Kreikan tilanteeseen ei enää taida auttaa kuin sotilasjuntta.[41]

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja (2022)

Puoluetoveri Mika Niikon jouduttua eroamaan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan paikalta hänen suositeltuaan Ukrainalle suomettumista[42] astui Halla-aho tuohon tehtävään. Kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, oli Halla-aho venäläisille venäjäksi puhuttuine videovetoomuksineen[43] jämäkästi ja äänekkäästi tuomitsemassa hyökkäystä, mikä lipesikin sitten alle viikossa hurmokselliseksi/apokalyptispaniikilliseksi Wienin portit -soololarpiksi. Halla-aho vaati YK:ta ja Natoa pysäyttämään sotilaallisesti barbaariset itämaiset ”hordet”.[44] Mikäli ratkaisu kuulostaa turhan ydinsotaherkältä, ei hätää:

»The Russian launch procedure does not depend on one man. If P seriously tries to launch nuclear weapons, I am pretty sure someone will administer a 9mm tranquilizer via the back of the head.»
(Jussi Halla-aho Twitterissä 1. maaliskuuta 2022[45])

Päähän ampuminen on Halla-ahon mielessä herkässä vuosikymmenestä toiseen; ketään ei jotenkin voi estää, suitsia tai neutraloida muilla keinoin, oli kyse sitten poliisin ensisijaisista tehtävistä, kohteliaista ehdotuksista Tehtaanpuistossa[46] tai hyökkäyssotivista itsevaltiaista. Mieleen ei kaikelta paukuttelulta mahdu ajatuksia siitä, mitä seurauksia tällaisten skenaarioiden Twitteriin tykittelystä ulkoasiainvaliokunnan pj:nä saattaa olla ja ovatko ne esimerkiksi joillekin valtiollisille propagandakoneistoille mieluisia. Halla-ahon ja puoluetovereiden erona näyttäisikin olevan se, että nämä[47] pelaavat Putinin pussiin tahallaan tai toimintansa välinpitämättömänä sivutuotteena, Halla-aho vastoin tavoitteitaan.

Mä haluun nähä kun pakitat, pitkin samaa ouroborosta, joka hälyn laukas ku pakina

Eräs Halla-ahon etenkin ydinkannattajien kaksoisajatteluun läpi menneistä hämäystaktiikoista on yksinkertaisimmillaan seuraavanlainen:

 • Sano esimerkiksi: ”Suomen kurdit pitäisi galvanoida.”
 • Sano edellisen läheisyydessä myös: ”Älytön esitys sosialidemokraatilta siinä. Jos se hyväksytään, niin pitäisi hyväksyä myös Suomen kurdien galvanointi, ja sitä hän tuskin haluaa?”

Esimerkki tästä on Halla-ahon suurin hitti (vaikka se onkin monia tuntemattomampia vieraskirjaraitoja laimeampi):

»Kollektiivisessa närkästyksessäni huomaan välillä, että minun on vaikea tuntea aitoa sympatiaa näiden rikosten uhreja kohtaan. Tunnen houkutusta ajatella, että naiset saavat sitä, mitä pyytävät. Yritän kuitenkin olla ajattelematta näin. Koska kaikki naiset eivät ole sellaisia kuin Virtanen, Biaudet ja Filatov. Raiskaukset tulevat joka tapauksessa lisääntymään. Koska näin ollen yhä useampi nainen tulee joka tapauksessa raiskatuksi, toivon hartaasti, että uhrinsa sattumanvaraisesti valitsevien saalistajien kynsiin jäisivät oikeat naisihmiset. Vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä. Mieluummin he kuin joku muu. Heihin ei tehoa mikään muu kuin se, että monikulttuuri osuu omaan nilkkaan.[2]»

»Sanon aivan suoraan, että jos maahanmuuttajajengi raiskaa Rosa Meriläisen, minä olen tapauksesta yksinomaan iloinen. Olen valmis sanomaan tämän suoraan aivan koska, missä ja kenelle tahansa. Pystyn myös perustelemaan sen:
• Se on moraalisesti oikein, koska Meriläisen kaltaiset ihmiset ovat syyllisiä siihen, että noita tyyppejä tulee Suomeen.
• Se vähentää raiskaajien Suomessa oloon syyttömien naisten tilastollista todennäköisyyttä tulla raiskatuksi.
• Se on opettavaista.[3]»

Avauksessa operoi limittäin kaksi logiikkaa, joista ensimmäisessä vain kun raiskaukset lisääntyvät, niiden valikoituminen tietyille naisille toisten sijaan on toivottavaa. Toisen logiikan (”Heihin ei tehoa mikään muu kuin se, että monikulttuuri osuu omaan nilkkaan” ensimmäisessä lainauksessa, toinen lainaus) mukaan nimettyjen naispoliitikkojen raiskaus olisi itsessään ilahduttavaa ja sillä olisi heihin kallisarvoisia vaikutuksia.[48] Kun Halla-ahon toiveista syntyi ”raiskauskohinaa” ja rikosilmoitustakin harkittiin, Halla-aho vetosi logiikoista ensimmäiseen ja nördeili näkyvistä toisen hienossa krokotiiliajatuskokeessa:

Se oikeudenmukaisuuden periaate, jonka esitän keskustelun kohteena olevassa, naista ja monikulttuurisuutta käsittelevässä kirjoituksessani, ei ole mitenkään uusi, omaperäinen tai omituinen. Asiasta on noussut kohu vain siksi, että sovellan tätä periaatetta kolmeen räjähdysherkkään aiheeseen samanaikaisesti: a) naisen vastuuseen, b) raiskauksiin, c) maahanmuuttoon. Tämä yhdistelmä saa osalta lukijoista järjen valon himmenemään. Pyrin seuraavassa esittämään saman periaatteen käyttämällä vähemmän räjähdysherkkää materiaalia: a) ihmisen vastuuta, b) ihmisten syömistä, c) krokotiileja.

Kuvitellaan suljettu tila, jossa ovat henkilö X, henkilö Y, häkkiin suljettu nälkäinen krokotiili ja kattokruunussa roikkuva henkilö Z.

Henkilö Z on jossain määrin perehtynyt krokotiilien käyttäytymiseen. Hän tietää, että jos krokotiili päästetään häkistä, se käy joko X:n tai Y:n kimppuun ja syö tämän. Toisaalta krokotiilille luultavasti riittää ateriaksi yksi ihminen. Henkilöä Z vaara ei kosketa henkilökohtaisesti, koska hän on turvassa kattokruunussa.

Henkilö X haluaa, että krokotiili päästetään häkistä, koska se selvästi ei ole tyytyväinen häkissä olemiseensa. Z huutaa kattokruunusta, että ei kannata, krokotiili syö jommankumman teistä. Henkilö Y ei tiedä krokotiileista mitään, eikä siksi ota kantaa asiaan.

X päästää krokotiilin häkistään. Kattokruunussa roikkuva Z päästää syvän huokauksen ja toivoo sydämessään, että koska krokotiili tuossa tuokiossa syö joko X:n tai Y:n, tulkoon syödyksi mieluummin X, koska X - vastoin Z:n asiantuntijamielipidettä - päästi krokotiilin häkistä. On korostettava, että koetilanteessamme Z voi ainoastaan esittää toiveita. Hän ei voi komentaa krokotiilia tai vaikuttaa sen käyttäytymiseen.

Tässä kohdassa pysäytämme ajan kulumisen ja keskitymme moraalisiin kysymyksiin:

a) Onko X, joka päästi krokotiilin vapaaksi, mielestäsi enemmän vastuussa kuin Y siitä, että kohta jompikumpi kuolee? X:llähän ei varsinaisesti ollut pahaa tarkoitusta (= jonkun syödyksi tuleminen), ainoastaan hyvä (= krokotiili vapaaksi).

b) Vaikka X ei mielestäsi, motiiveistaan tai jostakin muusta syystä johtuen, olisi enemmän vastuussa kuin Y siitä, että kohta joku kuolee, oletko sitä mieltä, että vain helvetin syvimmistä onkaloista ryöminyt demoni voisi pitää häntä suurempana vastuullisena?

c) Jos hyväksytään, että X, teostaan johtuen ja motiiveistaan riippumatta, on enemmän vastuussa pian saapuvasta kuolemasta kuin Y, onko kohtuutonta toivoa, että X - mieluummin kuin Y - saisi kärsiä X:n teon seuraukset (= syödyksi tulemisen)? Jos tämän toivominen on kohtuutonta, millä tavalla X:n suuremman vastuun tulisi realisoitua?

d) Onko kattokruunussa roikkuva Z mielestäsi syyllistynyt ihmisten syömisen ihannoimiseen tai siihen lietsomiseen? Hänhän oli alunperin pyytänyt, ettei krokotiilia päästettäisi lainkaan vapaaksi, koska hän halusi, ettei kumpaakaan (X:ää tai Y:tä) syötäisi.

e) Kun joko X tai Y on syöty, onko Z:n mielestäsi suoritettava itsekritiikki ja osallistuttava "Miksi ihmisen syönti on kaikissa tilanteissa väärin ja kauheaa" -kurssille?

Jos olet ymmärtänyt edelläolevan vertauksen, muuta...

a) henkilö X hallitsematonta maahanmuuttoa kannattavaksi ja jo tuomittujen maahanmuuttajaraiskaajien karkottamista vastustavaksi naiseksi ("vihervasemmistolainen maailmanparantaja tai hänen äänestäjänsä"),

b) henkilö Y hallitsemattomaan maahanmuuttoon kriittisesti tai välinpitämättömästi suhtautuvaksi naiseksi,

c) krokotiili hallitsemattomaksi maahanmuutoksi sellaisista kulttuureista, joissa naisen raiskaaminen on sosiaalisesti hyväksyttävämpää kuin Suomessa,

d) henkilö Z Jussi Halla-ahoksi.[49]

Tunnetko maailman suloiseksi ja olosi raukeaksi? Hommalaiset tuntevat. Kinkympää kiihotusta kaipaaville on aineistossa Halla-ahon argumenttikärki märkänä ja ”übermokutuksen” retoriikan parodiahorisontti hellänä:

»Variaationa tavara-argumentista voidaan mainita lintu-argumentti: ihmisten on saatava liikkua vapaasti, koska linnutkin saavat lentää vapaasti. Ihmiset ja muuttolinnut ovat kuitenkin vertailukelvottomia kahdesta syystä: 1) Suomessa talvehtivat linnut ovat elimellinen osa suomalaista ekosysteemiä, ts. välttämättömiä Suomelle; 2) lintujen tuloa ei oikein voi estää. Veronmaksajien rahoilla elelevien turvapaikkaturistien tuskin voidaan katsoa olevan välttämättömiä Suomen taloudelle tai yhteiskuntajärjestykselle. Lisäksi heidän tulonsa ja asettumisensa voidaan estää, vaikkapa vain lopettamalla ilmaisen rahan ja ilmaisten asuntojen jakaminen.

Lisäksi minua ihmetyttää se, että jos ylipäänsä koetaan mielekkääksi rinnastaa ihmisten ja eläinten liikkuminen, miksi vertailukohdaksi valitaan juuri linnut, joiden liikkumisen estämiseen ei ole sen enempää keinoja kuin tarvettakaan. Entä rotat, torakat ja coloradokuoriaiset? Niiden liikkumisvapaus on vähintäänkin kyseenalainen, juuri siitä syystä, että niistä katsotaan olevan haittaa vastaanottavalle yhteiskunnalle. Siinä, missä lintu-argumentti on virheellinen, olisi itse asiassa täysin perusteltua kysyä, miksi rotat, torakat ja coloradokuoriaiset eivät saa tulla Suomeen vapaasti, jos kerran veroelätit, rikolliset ja potentiaaliset islamistitkin saavat.[29]»

Kun ihmisten vertausta rottiin ja torakoihin arvosteltiin varhaisella Hommaforumilla, Halla-aho vastasi:

»Kun vielä jeesustelulta maltat lukea, mitä siinä sanotaan, huomaat, että ihmisiä ei verrata eläimiin vaan osoitetaan, että eläinargumentit eivät ole hyviä, koska eri eläimiin suhtaudutaan eri tavoin.[50]»

Tähän voi vedota, koska Halla-ahon blogikirjoitus keskittyy härkäseen saivarteluun satunnaisia eläinvertauksia vastaan ja sisältää klausuulin ”jos ylipäänsä koetaan mielekkääksi rinnastaa ihmisten ja eläinten liikkuminen”, mutta samaan aikaan Halla-aho ei kirjoita ”yhtä hyvin eli huonosti voitaisiin verrata maahanmuuttajia tuholaisiin kuin kyyhkysiin”, vaan ”Siinä, missä lintu-argumentti on virheellinen, olisi itse asiassa täysin perusteltua” verrata turvapaikanhakijoita syöpäläisiin vastakohtana mokutuksen ontoille eläinvertauksille. Omalta osaltaan Jari Leino kommentoi:

»Minun mielestäni Matias kuvasi rehellisesti sen vuosia jatkuneella aivopesulla rakennetun tiedostamattoman reaktion, joka on jokaisella (jopa valveutuneimmallakin) suomalaisen päiväkoti- ja koulujärjestelmän läpikäyneellä nykyään. Asennekasvatus eli aivopesu saa aikaan sen, että ihminen haluaa lopettaa lukemisen. Lisäksi hän näkee mielessään tekstin kirjoittajan Karjalalippis päässä. Vuosikymmenien mädätyksen tuloksia ei korjata hetkessä.[51]»

Muita vastauksia kritiikkiin

HikiNews

Jussi Halla-aholla on komennossaan Euroopan suurin trolliarmeija, jolla ei ole (elintärkeitä) kytköksiä Venäjän federaatioon. Halla-aho-kritiikkiin vastaavat siten painavimmin hänen ulkoraajansa. Kärjistyksiin ja mustamaalaamiseen syyllistyneitä vasuripoliitikkoja ja iirin kielen tutkijoita tuo joukkio päihittää argumentatiivisesti sosiaalisen median ja sähköpostin kautta, kuten oikeus ja kohtuus onkin; arvioiden mukaan vain noin yksi kymmenestä tuhannesta viestistä on laiton uhkaus tai yllytys rikokseen. Jälkimmäinen olisi muutenkin hyvä poistaa rikoslaista, sillä sivistyneeseen oikeuskäsitykseen ei kuulu vastuu muiden teoista, kuten siitä, että omia agitaatioita totellaan. Esimerkiksi erään vasemmistopoliitikon vaadittua perussuomalaisia irtisanoutumaan vuoden 2015 PS:n Halla-ahon kynäilemästä maahanmuutto-ohjelmasta antoi Halla-aho Facebookissa päiväkäskyn ”Muistakaa käydä Veronikan seinällä irtisanoutumassa!” He kävivät. Halla-aho suostui poikkeuksellisesti kommentoimaan Yleisradiolle vastatoimiensa etiikkaa ihailtavan 13-vuotiaasti: ”Uskoisin Veronikan olevan samaa mieltä siitä, että ihmiset ovat vastuussa omista tekemisistään ja muilla ei ole kollektiivista vastuuta siitä.”[52]

Mikä saikaan aikaan harvinaislaatuisen mestarintuikkeen?[53]

Puolisotilaalliset virtuaalijoukot liittyvät myös elokuun 2017 totaaliseen Halliksen pimennykseen. Silloin tapahtui vihdoin se, mistä Jussi oli meitä niin pitkään yrittänyt varoittaa, Suomen ensimmäinen (ja toistaiseksi ainoa) jihadistinen terrori-isku, jossa marokkolainen matkapuhelimen käytön opetteluun kyvytön höynä (ei kuitenkaan niistä se, jota Halla-aho erittäin paljon arvostaa) sai veitsellä hengiltä kaksi ihmistä. Paikalla oli myös afganistanilainen turvapaikanhakija Ahmad Hosseini, 18, joka juoksi puukottajan perässä yrittäen estää tätä sekä auttoi uhria, ja Turun Sanomat teki Hosseinista jutun. Ei aikaakaan, kun Ilja Janitskinin perseestä revityistä uutisistaan, törkeistä kunnianloukkauksistaan ja kiihottamisista kansanryhmiä vastaan sangen tunnettu Mitä Vittua??!! -valemedia syytti ”maahantunkeutuja” Hosseinista sankaria leipovaa lehteä valehtelusta. Kriittinen analyyttinen ajattelija Jussi Halla-aho jakoi Facebookissaan tämän Mitä Vittua??!! -jutun, jota kommentoi: ”Tavoistani poiketen jaan tämän median sisältöä, koska jutusta löytyvän kuva- ja videoevidenssin perusteella väitteet näyttävät pitävän kutinsa ja ’vastuullisen median’ eli Turun Sanomien toiminta todella härskiltä.” Mitävittuaevidenssi koostui parista kuvasta ja puolen minuutin pituisesta videosta tilanteesta, jossa uusnatsioletettu oli kumartunut erään uhrin puoleen ja Hosseini seisoi vieressä, eli viimeksimainittu todistettavasti ei auttanut (yhtä kymmenestä puukotetusta noiden kyseisten sekuntien aikana)! Hosseini oli tietysti auttanut toista uhria, tämä oli Turun Sanomien normaalissa journalistisessa prosessissa tarkistettu eri lähteistä, veri Hosseinin vaatteissa oli dokumentoitu ja kuviakin oli. Kaiketi nuivan epäluulon hermeneutiikkaan sitten haisi härskiltä, että juttuun ei ollut sisällytetty juuri poskeen puukotetun naisen verenvuodon tyrehdytyskuvia. Näistä seikoista kuultuaan Halla-aho puolustautui:

»Halla-aho kertoo, että pointti oli hänen mielestään se, että suomalaisia auttajia ei nostettu esille.

– Kuten kuvastakin kävi ilmi, niin siellä on tietysti pyritty aika oman agendan mukaisesti valikoimaan niitä ihmisiä, joita nostetaan esille, ja sitten kun auttaja ei sovikaan siihen profiiliin, jota halutaan nostaa esille, niin ne vaietaan kokonaan, Halla-aho sanoo.

Turun Sanomat oli yrittänyt Härkösen mukaan saada haastattelua myös suomalaismieheltä, mutta tämä ei ollut suostunut haastatteluun. Suomalaismiestä oli tavoitellut toinen toimittaja, ei jutun tehnyt Härkönen.

– Sitä ei Turun Sanomissa kerrottu, se on ihan mahdollista. Sen Turun Sanomat olisi voinut kirjata juttuun, Halla-aho sanoo.

Halla-aho ei katso, että hänellä olisi vastuu korjata Facebook-sivuille kirjoittamaansa.

– Sen tarkistaminen, miten asiat oikeasti menivät, on tiedotusvälineiden tehtävä, Halla-aho sanoo.

(...)

Halla-aho poisti Facebook-jakonsa myöhemmin.

– Totesin pienen harkinnan jälkeen, että MV-lehti on niin latautunut, että jos mitään sen julkaisemaa jakaa, huomio kiinnittyy itse lähteeseen, Halla-aho kertoo.»
(Turun Sanomat 21.8.2017)

»Linkitti sieltä mitä tahansa materiaalia, keskustelu kiinnittyy lähteeseen eikä asiaan [turvapaikanhakijuuden perustella keksittyyn roskaan, toim. huom.]»
(Halla-aho Helsingin Sanomille 21.8.2017)

Välittömästi Halla-ahon MV-jaon jälkeen TS-juttuun Hosseinia haastatellulle toimittajalle alkoi ropista tappouhkaus- ja kuolemantoivotusviestejä tauotta, ja pian häntä alettiin häiriköidä myös tosielämässä ja seurata kaupungilla; seuraavana keväänä vihaviestejä oli tullut yhteensä tuhansia.[54][55][56][57][58]

Halla-aho on arvostellut Suomen valtamediaa paitsi poliittisen korrektiusideologian omaksumisesta, myös kaksoisstandardeistaan toisaalta perussuomalaisten ja halla-aholaisten, toisaalta poliittisesti hyväksytympien tahojen käsittelyssä. Esimerkiksi keväällä 2011 uutisoitiin paljon mokuttajien vastaanottamista ja jopa maahanmuuttotutkijoiden työstään saamista uhkauksista. Sitoutumattomien tutkijoiden ja Helsingin yliopiston kanslerin sanan lisäksi[59] ei tutkijoidenkaan kämyiltä saamista uhkauksista ole ”näyttöä”, mikä panee Halla-ahon ”epäilemään, onko niitä [mitään uhkauksia kansallismielisiltä] todellisuudessa tapahtunut lainkaan”. Sen sijaan hän sättii mediaa siitä, ettei se puutu laittomiin uhkauksiin, joita muiden puolueiden pienjäsenet kirjoittavat nettiin. Halla-ahon esimerkit näistä ovat kolme puolueisiin kuulumatonta yksityishenkilöä ja yksi kepulainen.[60] Viimeksi mainittu tosin toivoi vain joidenkin ihmisten tulevan ”jonkun muun” ampumiksi, mutta Halla-aho katsoo, että tapauksen olisi tasapuolisuuden vuoksi pitänyt johtaa Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemen hiillostamiseen. PS:n puheenjohtaja Timo Soinilta vainolaismedia nimittäin ”tivasi” kaikenlaista silloin, kun perussuomalainen varavaltuutettu Rami Sipilä oli Facebookissa suorasanaisesti uhannut tappaa maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin. Halla-aho: ”Soinilta tivattiin, irtisanoutuuko hän Sipilän uhkauksista vai edustavatko ne perussuomalaisten virallista kantaa”. Halla-ahon mielestä ”hänen [Sipilän] "uhkauksensa" ei ollut kovin vakavastiotettava”, koska se oli kirjoitettu valtuutetun omin sanoin ”tunnekuohun vallassa”. Halla-aho katsookin, että puolue, joka ei ole kertonut kannattavansa äärimmäisyyksiä, on oletuksena niistä erillään, myös silloin, jos yksittäinen jäsen on menettänyt hallinnan. Tunteellisten, jopa kiihkeiden sävyjen vuoksi voi ohittaa myös puolueen varavaltuutettujen ja valtuutettujen keskuudessa tavatut kymmenet tuhannet rasistiset, kansalaisoikeuksien vastaiset tai kansallissosialistiset yksittäistapaukset, joille ei ole vastinetta muissa eduskuntapuolueissa.

Toisen Halla-ahon uhkausesimerkeistä kirjoitti hänen kanssaan pitkäaikaisessa painisuhteessa oleva bloggari ja turkulainen Panu Höglund. Höglundin yleisen huomion mukaan ”Persulle joutaisi luoti mennä yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos.” Valitettavasti hän jakoi kantansa Vihreiden kansanedustajaehdokas Ana María Gutiérrez Soraisen Facebook-sivuilla ja, järkyttävää kyllä, Gutiérrez Sorainen ei lähtenyt toimiin sananvapausrikollista vastaan lukuun ottamatta hyssyttelevää vastausta ”Panu, ei niin rajua tekstiä. Maltti on valtti.” ! :O Tuotuaan tämän esille Halla-aho myönsi epäsuorasti kannatusjoukkojensa vihapuheen kirjoittamalla ”viime aikoina on puhuttu paljon ylläpitäjän vastuusta foorumilla julkaistun materiaalin suhteen” ja pyysi vastaavasti sekä Gutiérrez Soraiselta että puoluejohtaja Anni Sinnemäeltä näkemystä itse mielisairaaksi kuvaamansa henkilön, joka ei ole Vihreiden jäsen, kommenteista. Halla-aho tivasi myös heidän mielipidettään ”Gutiérrez Soraisen vastuusta oman Facebook-seinänsä moderaattorina” jättäen mainitsematta oman monivuotisen täydellisen piittaamattomuuspolitiikkansa itse johtamiensa sivustojen rikollisesta fanimateriaalista. Artikkelin lopuksi Halla-aho vahvistaa, että perussuomalaisten uhkauksista ei ole ”samanlaista näyttöä kuin mitä minä tässä olen esimerkinomaisesti esittänyt”.

Gutiérrez Sorainen vastasi viittaamalla Scriptan vieraskirjassa neljä vuotta olleeseen laittomaan uhkaukseen:

»Cosmo Hunk saa mun puolestani hukkua paskaansa vaikka joisakin kirjoituksissansa osoittaakin älyllisyyden merkkejä.[61] Jos multa lipeää homma käsistä niin mä saatan ihan silkaa vittumaisuuttani käydä Turussa tanssittamassa pesäpallomailaa jäppisen päässä. Saavat ne rääkymisensä oikeuteen haastamisesta hiukkasen perspektiiviä.

Ovathan kaikki lukeneet sadun Poika & Susi..»
("Ilkka" 31. joulukuuta 2007[62][63])

Tuohan on kuitenkin sen verran hyvin sanottu, ettei Halla-ahokaan ole halukas poistamaan sitä. Hän ei siten jatkanut vihreiden kanssa aiheesta enää. Vieraskirjassa luettavissa vielä 12 vuoden päästä julkaisuhetkestään uhkaus ainakin on.

Halla-aho ei tarkoittanut mitä sanoi esimerkiksi puolustaessaan Mikko Ellilää ja tämän tekstiä ”Yhteiskunta koostuu ihmisistä”, josta on Halliksen mukaan ”vaikea löytää väitteitä, joista voisi perustellusti olla eri mieltä. Ideologinen eri mieltä oleminen on tietysti toinen asia.” Ellilän kirjoituksessa sanottiin muun muassa ”Jos kuri heltyy, neekereiden biologinen afrikkalainen kansanluonne manifestoituu taas heidän käytöksessään” ja ”Jos afrikkalaiset muodostavat väestön enemmistön jossain Afrikan ulkopuolisessa maassa, tämä maa muuttuu Afrikaksi”.[64] Kielitieteilijä Halla-aho käytti jälkeen päin uraauurtavaa semanttista teoriaansa selittämään miten se, millaisia johtopäätöksiä Ellilä verifioiduista tosiasioista vetää, on toinen asia ja afrikkalaisen rappion johtuminen "neekereiden biologisen afrikkalaisen kansanluonteen manifestoitumisesta" on vain Ellilän esittämä mahdollinen tulkinta tosiasioista, eikä siis kuulukaan Halla-ahon allekirjoittamiin väitteisiin. Siitä huolimatta muut selitykset Ellilän Halla-ahon vakuutuksella ehdottoman totuudenmukaisesti kuvaamille ongelmille ovat yhtä perusteettomia kuin rotubiologia, koska mustaa biologista kansanluonnetta ei ole tieteellisesti osoitettu vääräksi.[65] Samalla järjenjuoksulla myös Halla-ahon ennusteet Eurooppaan matemaattisella varmuudella rakentuvasta kalifaatista ovat yhtä hyviä kuin akateemisten väestötutkijoiden Youssef Courbagen ja Emmanuel Toddin ennusteet muslimien globaalista maallistumisesta, sillä molemmissa tulkitaan jollain tavalla muslimimaahanmuuttajien määrän ja lisääntymistiheyden kaltaisia faktoja, eikä Halla-ahon tapaa ole todistettu vääräksikään.[66] Niin loogista se on.

Vuonna 2005 Halla-aho tosin ihan itse kirjoitteli, mahdollisesti nuoruuden ylilyöntinä 34-vuotiaana, ”negridisestä rodusta” (1800-luvulla vielä sangen tieteellinen termi), jonka kehno, ”geneettisesti selittyvä älykkyysosamäärä” mitä ilmeisimmin on vastuussa Afrikan kurjasta tilasta. Kolonialismista sun muusta puhumisen kaltainen asioiden turha komplisointi on ongelmallista, koska sen moottorina on ainoastaan halu vältellä todennäköisintä selitystä” l. Occamin maksiimia,[67] mutta näistä vanhoista rotuhierarkiajutuista ei tarvitse välittää, ei ole mediakaan koskaan huomannut. Toisaalta Halla-aho katsoo näiden vähä-älyisten tummien tänne lappaamisen liittyvän erittäin kompleksiseen Eurooppaa hallitsevan kommunistiklikin luokkakonfliktimasinoinnin ja jatkuvan vallankumouksen salaliittoon.

Armoton Halla-aho-kritiikki ja -vastakritiikki on levinnyt myös populaareille propagandataajuuksille: rap-artisti, ärsyke Palefacen hitti ”Helsinki – Shangri-La” (2010) sisältää virulentin säkeistön ”Maamme maahanmuuttopolitiikka kusee omaan nilkkaan / jos Timo Soinin traumat takaa äänestyksen vilkkaan / hura-huh-hah-hei, / oikeistopopulistit! Halme, / Halla-aho, Jörg Haider, Ku Klux Klan.” Joku toinen olisi särkynyt sisältä, mutta Halla-aho kimpaisi väittelyn valtakunnalliselle paraatipaikalle (Helsingin medialukion televisioituun vaalitenttiin), missä hän antoi levyraadissa kyseisestä protestilaulusta murska-arvion (”laskelmoitu yritys”) ja väitti lähteenään oma pää, että VR:n makasiinit poltti ”Palefacen kaveri”.[68] YleX tavoitti Palefacen jonkun festarin tauolta naureskelemasta levyvaliokunnalle.[69] Pale alkoi imitoida YleX:n kameralle ilmeisesti Jussia, mitä ei tosin olisi mahdollista päätellä pelkästään matalasta kummelinasaalista ja poskien pöhistämisestä. Toistettuaan Halla-ahon puoliminuuttisen kommentin sanasta sanaan ulkoa Paleface vakuutti rempseänä, ettei musiikkikritiikki ollut ”satuttanut syvintä”.

Muita näkemyksiä

”En ajattele asioita henkilökohtaisesti.”

~Jussi Halla-aho 12.3.2017[70]
HikiNews

Halla-aho on arvostellut liittoutuneiden toimintaa Natsi-Saksaa kohtaan:

»On ihan perusteltua pitää Nürnbergin oikeudenkäyntiä farssina. Kyllähän syyllisyyskysymykset oli päätetty jo etukäteen, ja tuomioita lätkittiin absurdein perustein. Esim. Albert Speer (arkkitehti) sai pitkän vankeustuomion siksi, että tiesi juutalaisten joukkomurhasta mutta ei pyrkinyt estämään sitä.

Aivan kuin diktatuurissa elävällä yksittäisellä ihmisellä olisi velvollisuus ryhtyä oman henkensä kaupalla kaatamaan sitä diktatuuria.[71]»

Timo Soini omaksui puoluejohtaja-aikoinaan Paksukaisen tunnistettavan gagin, neljännen seinän rikkovan turhautuneen "See what I have to deal with here?!" -katseen.

Näin puhui Jussi Halla-aho. Albert Speer oli Saksan valtakunnan varusteluministeri, joka osallistui merkittävällä tavalla Saksan teollisuuden sotaponnistuksiin, missä käytettiin orjatyövoimana sota- ja keskitysleirivankeja, minkä Speer tiesi. Hän myös valehteli, ettei tiennyt holokaustista mitään, vaikka hänen on sittemmin osoitettu olleen mukana esim. erään Auschwitz-nimisen fasiliteetin suunnittelussa; sen käyttötarkoitus on tuskin voinut tulla arkkitehdille täytenä yllätyksenä. Speerin määritteleminen tuossa yhteydessä ”arkkitehdiksi” vielä sulkeissa erikseen on prikulleen yhtä asiallista kuin kutsua Salazaria ”taloustieteen professoriksi”.[72] Speer toki on yksittäinen ihminen, mutta hän sattui olemaan myös aktiivinen osa diktatuuria. Ketään ei sodan voiton (tai häviön, jos niin halutaan) jälkeen tuomittu vain diktatuurissa elämisestä ilman vallankumouksien yrittämistä.

Nämä asiat sanoi Jusalle jopa Hommaforumin jäsen ennen kuin ensiksimainitun rohkeasta kannanotosta oli edes saatu negatiivista mediahuomiota,[73] eikä J.H.-a. ullatus ullatus koskaan vastannut. Jotenkin myös näistä kokonaisuudessaan 177 kappaleesta ”sovittuja” tuomiosta 35 oli vapauttavia, mutta ehkei tämä tee Halla-ahosta epärehellistä; sen sijaan on täysin mahdoton ajatus, etteikö olisi hänen tiedossaan Speerin olleen varusteluministeri. Päättelyharjoitus:

Premissi 1) Jussi Halla-aho pitää natsijohtajien oikeudenkäyntiä oikeusmurhana. Premissi 2) Jussi Halla-aho perustelee tätä käsitystä tahallisesti ja pelkästään roska-argumenteilla, jotka eivät kestä pienintäkään tarkastelua. Premissi 3) Roska-argumentissaan Jussi Halla-aho väittää orjatyövoimaa käyttänyttä natsiministeriä viattomaksi syntipukiksi. Johtopäätös: ilmeisin ja joka tapauksessa meitä naamalle läiskivä tulkinta on, että Jussi Halla-aholla on jonkinlaisia natsisympatioita. Tämä on tulkinta, mutta tulkinnan kutsuminen ilmeiseksi ei ole mielipide, vaan tosiasioiden pohjalta tehty väistämätön johtopäätös. Toki häntä saattavat vain ärsyttää media, liittoutuneet ja muut maailmanparantajat niin paljon, että hän on valmis hämärtämään käsityskykynsä vaikka natseista tölviäkseen heitä. Tällaista kriittisyyttä Halla-aho haluaa tuoda Suomen politiikkaan.

Parillakin lehdellä oli otsaa katsoa Nürnberg-heitto uutisoinnin arvoiseksi, ilmeisenä pyrkimyksenään mustamaalata Halla-ahoa levittelemällä hänen sanojaan. Tämä herätti, kuten kaikki milloinkaan tapahtunut, marttyyrihenkeä Hommaforumilla, mutta jopa kritiikkiä ”omien” parista:

”Halla-aho ei toki antanut aihetta Iltalehden törkeälle vääristelylle, mutta hän muiden mukana tarjosi ja tyrkytti tähän tilaisuutta kultalautasella. – – Taas annettiin totalitarismia ja tyranniaa tukeville, rahan perässä koirana juokseville valtamedioille, ja "toimittajina" itseään pitäville egoistisille ihmisvihaajille lyömäase toisinajattelijoita ja ihmisoikeusaktivisteja vastaan.”

~nimim. ”Pöllämystynyt”[74] (kokonaisviestimäärä 7 060)

”Tämä taas on tätä, Jussilla on mielipide historiallisesta tapahtumasta/henkilöstä/otuksesta ym. Tämä mielipide on tietenkin väärä ja Jussi pitää saada linnaan.”

~nimim. ”mannym”[75] (kokonaisviestimäärä 11 179)

”Eikö median tyhmyydellä ole mitään rajaa? Onko pohja näkyvissä?”

~nimim. ”Juha Päivärinta”[76] (kokonaisviestimäärä 834)

”Speer oli kyllä natsien pätevimpiä miehiä. Jos jotakin voidaan sälyttää harteille, niin venäläisten sotavankien käyttö orjatyövoimana.”

~Mitäs keskitysleiriläisistä. Nimim. ”Paul Ruth”[77], kokonaisviestimäärä 8 650.

”Itse ketjun aiheeseen sanoisin että jälleen kerran iltalehti on onnistunut alittamaan oman tyypillisen heikon tasonsa. No eipä se porukka joka saa pas*ahalvauksen aina kun joku lehtineekerikommukka lyö nazzikortin pöytään ehken kuitenkaan Jussia äänestäisi.

Tietysti kaikkien Persuehdokkaiden kannattaisi pitää nyt vaalien alla erityisen matalaa profiilia omista historiakäsityksistäänkin: tietyt asiat kun on nyt vaan sovittu ja tavallisille ihmisille, jotka eivät ole enempä perehtyneet aivan valtavirtahistoriaan, kaikki Hollywoodtuotokset ja kommunistien väritykset edustavat sitä absoluuttista totuutta jonka vienokin korjaaminen vaikkapa Beevorin, joka sentään on taatusti liittuneiden mielinen historioitsija, tulkitaan hirveäksi nazzz...”

~nimim. ”Jaska Pankkaaja”[78] (kokonaisviestimäärä 9 436)

”Iltalehdellä lienee oma gestaponsa, kuten muillakin lehdillä.”

~nimim. ”normi” (koko kommentti)[79] (kokonaisviestimäärä 10 018)

”Mielestäni rehellisyys ja suorapuheisuus ovat tässä tärkeämpiä arvoja, kuin toimittajien mielihalujen perässä kipittäminen parin uuden äänestäjän toivossa.”

~nimim. ”Nüivistunut”[80] (kokonaisviestimäärä 353)

”On todella lapsellista kuvitellakaan, että erilaiset voittajien järjestämät syyllisyys ym teatterit olisivat jotenkin tasapuolisia ja oikeudenmukaisia. Asioiden kiihkoton tarkasteluhan on Jussin vahvinta osaamista. Suosittelisin Hommalaisillekin lisää rohkeutta pysytellä valitsemallaan tiellä, edes täällä Hommassa. Nykyinen toimittajisto on pääosiltaan niin ammattitaidotonta, ettei sitä tarvitse pelätä, se on kiihottuneessa tilassa ja siten hampaaton.”

~nimim. ”tarhuri”[81] (kokonaisviestimäärä 1 113)

Poistin useita viestejä ja suljen ketjun.

~ylläp. ”Miniluv”[82] (kokonaisviestimäärä 31 389)


Jos siis tyyppi valehtelee natsijohtajan kunnian puolesta, on hommalaisen todellisuuskäsityksen mukaan mustamaalausta ja nimittelyä väittää, että kyse on natsien symppaamisesta. Erityisen nutipääkunniamaininnan ansaitsi kuitenkin nimimerkki ”Kullervo Kalervonpoika” (viestisaldo 3 439 + pitkä ura nuivienvetelyblogissa):

»Nurnbergin oikeudenkäynti ei poikkea mitenkään muuten kuin, saamansa julkisuuden vuoksi (aina ja kaikkialla aikaisemminkin) voittajien jakaman oikeuden keinoista ja päämääristä.

Iljettävintä kyseisessä farssissa oli se, että demokratiaa rummuttaneet länsiliittoutuneet käyttivät avointa takautuvaa lainsäädäntöä hävinneiden hengissä säilyneiden johtajien etukäteen sovitun likvidoimisen pyhittämiseen. Takautuva lainsäädäntö sotii kaikkia Magna Chartasta saakka (muodollisesti) länsimaiseen oikeusjärjestelmään sisällytettyjä periaatteita vastaan.[83]»

Toisaalta prosessi nojasi useisiin perustaviin oikeusperiaatteisiin, kuten nyt vaikka siihen, että siviilien tarkoituksellinen surmaaminen on oikeuden vastaista. Jos noudatamme Kullervon oikeusvaatimuksia, ei edes Adolf Hitleriä olisi voitu tuomita juuri mistään, koska natsidiktatuurin lain nojalla ei natsidiktaattori voi tehdä mitään lainvastaista. Sen sijaan Kullervo Kalervonpoika esittää selkeäsanaisesti, että pari vähäiseen omaisuusrikokseen, typeryyteen ja rikokseen sentimentaalisuutta vastaan syyllistynyttä maahanmuuttajalasta – Suomen lipun kaatuneiden muistopäivänä alas repinyttä – karkotettaisiin välittömästi, jos meillä olisi hyvä maahanmuuttopolitiikka.[84]

Muihin Halla-ahon huoliin hänen taistellessaan vapautemme puolesta kuuluu Helsingin koulujen kasvisruokapäivä, joka johtanee pian lounasraharyöstöjen kaksinkertaistumiseen ja entistä suurempaan jengiytymiseen. Halla-aho ei aristellut hetkeäkään kutsua tätä uutta käytäntöä vuonna 2010 ammattimaisessa puheenvuorossaan kaupunginvaltuustossa "stalinistiseksi"[85] (ks. Stalin-kortti), sillä tuskin koskaan historiallisesti on terrorisoitu ravinnonsaannin rajoittamisella kaikkia tielle sattuvia kansoja niin kuin Josif Stalinin valtakautena. Kaltevan pinnan tuntijat useasta maasta ovat myöhemmin kirjoittaneet Helsingin kaupunginvaltuustolle asiantuntijalausunnon, jossa huomautetaan, että 1932–1933 kymmeneltä miljoonalta ukrainalaiselta hengen vienyt Neuvostoliiton Holodomor-politiikka (Голодомор, ’nälällä tappaminen’) alkoi nimen omaan tofun syöttämisenä Kiovan koululaisille yhtenä arkipäivänä viikossa. Helsingin kaupunginvaltuuston sisällä on kerätty nimiä aloitteisiin päätöksen kumoamiseksi, mutta valtuutettujen enemmistö on tähän mennessä autoritaarisesti äänestänyt tai pakotettu äänestämään kasvisruokapäivän puolesta, eikä mitään muutosta asiaan ole saatu.

Politiikan ulkopuolella

Kielitieteily ja filosofinen anti

Halla-aho on slaavilaisen filologian lisäksi myös mm. afgaanikulttuurin tuntija. Tämä miniatyyriessee esittelee hänen ankaria loogikon kykyjään ja lahjaansa tiivistää pitkän tutkimuksen tulokset selkeiksi synteeseiksi. Vaativassa tiedeympäristössä kehittynyt asioiden erittelytapa parantaa politiikan tasoa. Tutkijoille ominainen suhteellisuudentaju avaa mahdollisuuksia uudistuksille, joita keskinkertaiset poliitikot eivät koskaan saa aikaiseksi.[10]

Kirjoitus vaatii myös lukijoiltaan hieman asiantuntemusta, jottei tri Halla-ahoa taaskin ymmärrettäisi väärin. Selvää on, että Halla-aho ei viittaa vain silpomisia sisältäviin islamilaisiin ja heimokulttuureihin – jotka toki ovat Afganistania laajempi ilmiö –, vaan muuhunkin (”Kaiken näkemäni ja kuulemani perusteella”): esimerkiksi sodankäyntiin, joka siis näin avautuvan uuden näkökulman mukaan kasvaakin, ei suinkaan esimerkiksi helvetin ilmeisistä geopoliittisista syistä, vaan afgaanien vahvasta, yhtenäisestä jopa geneettisestä kulttuurista.

”Mitä kala tekee? Ui. Miten kalan uiminen lopetetaan? Pannaan kala päiviltä. Mitä vasemmistohuligaani tekee? Heittää kiviä. Miten vasemmistohuligaanin kivenheitto lopetetaan?”

~Jussi päättelee, pt. 2 396[21]

”Jos Suomessa asuvat afrikkalaiset ovat keskimäärin yhtä älykkäitä kuin suomalaiset, ainoat selitykset ovat: – – b) ... että Suomeen tulevat afrikkalaiset ovat saaneet paljon parempaa ruokaa kuin afrikkalaiset keskimäärin. Mikäli näin on, mikä on se hätä, jota he pakenevat? Olemmeko varmasti auttaneet niitä suurimmassa hädässä olevia afrikkalaisia? Vaiko vain värittäneet omaa katukuvaamme päästämällä tänne pulskimmat ja pystyvimmät?”

~Jussi päättelee, pt. 5 112[86]

Halla-ahon tausta on selkeästi humanismin puolella. Syntyperäisenä suomalaisena hän on tehnyt yhteiskunnan kannalta välttämätöntä työtä eli tutkinut muinaista kirkkoslaavia. Kielitieteilijänä hän on ollut paljon tekemissä Microsoft Word -ohjelmiston kanssa ja tuottanut siten paljon tekstiä, eli siis mustaa valkoisella. Tässä Halla-ahon ongelma piilee. Mustat kirjaimet – valkoisella pohjalla – eivät aina muista olevansa vieraalla paperilla. Tämä on johtanut kriisiin.

Halla-aho on julkisesti vaatinut Arial-fontin nimen vaihtamista Aryaniin. Se, mitä Aryan tarkoittaa englanniksi, on Halla-ahon mukaan ratkaisuehdotus kriisiin, ei lähtökohtaista puolueellisuutta, eikä edistä mitenkään Halla-ahon poliittisia tavoitteita. Sitä paitsi ”[a]inoa mitattava ja siten kiistatta olemassaoleva ihmisarvo on yksilön instrumentaalinen arvo”[87] eikä mikään fontti tahi rotu.

»Kunnes joku kertoo minulle, että miten niin kaikki ovat samanarvoisia, olen edellä sanotusta seuraten sitä mieltä, että erilaisuus on eriarvoisuutta ja että kaikki ovat eriarvoisia.»
(Halla-aho, ”Ihmisarvosta”, 13.4.2005)

Hyvin rohkea on Jussi. Hän pistää itsensäkin likoon pitäessään ”selvänä, että yli laidan on heitettävä ensimmäisenä vähäarvoisin lasti, ts. taiteilijat ja kielentutkijat”. Vakaahkon arvomäärän omaavat realistisesti ne, jotka tuottavat eniten hyötyä ja hynää ihmisille, vaikka ihmisillä ei siis ollut mitään todistettua arvoa. Ja tämän takana hän seisoo. Kun tämä verrattain varhainen kirjoitus on haastatteluissa tullut esiin, on Halla-aho sanonut, johdonmukaisesti, vapaasti lainaten: ”Ei minulla ole mitään velvollisuutta lähteä tässä kertomaan suhteestani vuosia vanhoihin artikkeleihin.” Näin kannattajatkin. Halla-ahon fanitytöistä ainoastaan Takkiraudan kirjoittajalla on tarpeeksi apodiktista otsaa väittää kirjoituksen olleen satiiri.[88] Vaan jos olette ideologisista syistänne tästä raivostuneet, niin huomatkaa!

»Sen sijaan, toisin kuin egalitaristit kuvittelevat, eriarvoisuudesta ei seuraa vähempiarvoisten kaasuttaminen, ellei kaasuttamiselle ole muuta pätevää syytä. Mielestäni olen arvokkaampi kuin metsäpolulla lojuva hiirenraato, mutta en minä sen takia revi raatoa palasiksi.»
(Halla-aho, ”Ihmisarvosta”, 13.4.2005, kursiivi alkuperäisessä)

Kasarin loppu oli karua coming of age -aikaa.[89]

Halla-ahon tapauskohtaiset perustelut raadonsyönnille, häpäisylle ja pilkkomiselle hyötykäyttöön ovat edustettuina tämän artikkelin politiikkaa käsittelevässä osassa. Filosofian professori Timo Airaksisen mukaan Halla-aho näyttäytyy ennakkoluulottomana, kärsivällisesti harkitsevana suunnittelijana, jonka suhtautuminen on suvaitseva silloin kun kansankokonaisuus kestää ruhojen tai sairaiden elinten sisällyttämisen.

Jussi Halla-aho on myös ihailtu reetori.[90][9][91] On länsimaisen kulttuurin keskeisiä opinkappaleita, että Halla-aho voitti kaikki väittelyt, keskustelut ja satunnaiset sananvaihdot/terveiset. Jos luovumme tästä periaatteesta, kulttuurimme perusta romahtaa. Halla-ahon puhetaito on hienovarainen jatkuva tour de force, joka ei enää ole entisellään, jos siitä poistaa yhdenkin elementin:

»[E]siintyminen oli helvetin ärsyttävä ja uskomattoman negatiivisen ja byrokraattisen oloista. Purra puhuu kirjakieltä valittavalla tyylillä, naama mutrulla ja eleettömänä. Hän on kun se nalkuttava peruskoulun äidinkielen opettajatar, jotka kaikki oppilaat inhosi. Harvoin näkee valtapoliitikoksi pyrkivää henkilöä, joka on näin epäsympaattinen. Toivon hartaasti, että Purrasta ei tule puheenjohtaja [perussuomalaisille Halla-ahon jälkeen]. Hän tulee massiivisesti epäonnistumaan koska hän henkii negatiivisuutta ja on niin non-likeable, ettei kukaan pysty assosioitumaan häneen.»
(nimim. Totti, Hommaforum[92])

Vaikka opetuslapsen kuvaus sopii täydellisesti myös Mestariin itseensä, Purra on nainen, joten magia on poissa.

Kansanvalistustyö

Jussi Halla-ahosta on tullut innoittaja hommanauteille, jotka eivät ole saavuttaneet ajattelua tai itseilmaisua. Tässä haetaan ilmeisesti sanaa ”ihailu” tai ”arvostus”, mutta se ei ole postaajan ominta tunneskaalaa.

Halla-aho on eräs Suomen tunnetuimmista henkilöistä, joka kuuluu VHM- eli valkoinen heteromies -kansalaisjärjestön organisaatioon. Yhdistyksen tavoitteena on levittää tietoisuutta tästä väestöryhmästä ja sen elintavoista. Halla-aho myy kotisivuillaan[93] VHM- ja VHN (”valkoinen heteronainen”) -teksteillä varustettuja paitoja, joiden kohderyhmänä ovat muut hänen kaltaisensa, joiden kohdalla näistä ominaisuuksista kahta ei voi päätellä ulkonäön perusteella.

Henkilökohtaiset viholliset

”Mikään ei ole yhtä säälittävää kuin virpova lapsi, paitsi ehkä Kevätpörriäisen myyjä. Kun tulen tietoiseksi siitä, että nyt on se aika vuodesta, yritän väijyä ovisilmästä ja olla hipihiljaa.”

~Jussi Halla-aho 21.3.2016[94]

Jussi Halla-aho on siinnyt myös kaukasidivihollisia, jotka yleisesti ottaen ovat sellaisia kuin se yksi Mestarilta munaa suuhun anonut – Tehtaankadulla kimppuun käyviä homoja. Halla-aho mainitsee tästä törkeästä ja pelottavasta tapauksesta ”Katuhäirinnästä”-kirjoituksessaan:

»Yksi nykymaailman ärsyttävimmistä piirteistä on se, että kadulla ei saa olla rauhassa. Varsinkin pysähtyminen on vaarallista, koska silloin joku urpo tulee välittömästi selittämään. Muutama viikko sitten polttelin tupakkaa talomme edessä. Kadun toisella puolella olevasta Tehtaanpuistosta ilmestyi suunnilleen ikäiseni, siististi pukeutunut mies, joka hissukseen käveli kohti. Arvelin hänen tulevan pummimaan tupakkaa. Sen sijaan hän lausui: "Terve! Sinä näytät mieheltä, joka tarvitsee kunnon suihinottoa." "Ei pidä paikkaansa", vastasin. "Voinko näyttää, mitä osaan", hän kysyi. "Et voi", vastasin. "Miksi en", hän kysyi. "Koska en halua", vastasin. "Oletko varma", hän kysyi. "Olen", sanoin. "Harmi", hän sanoi ja käveli pois.

– –

Tehtaanpuiston homon kanssa mietin hetken, että jospa hakisin yläkerrasta pyssyn ja ampuisin päähän. Olisiko sitä seuraava hekuma niin suuri, että se ylittäisi vankilareissusta seuraavan harmituksen? Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino.[22]»

Jälkimmäistä lainatuista kappaleista tultiin vastoin odotuksia lukemaan, joten Halla-aho poisti sen vaivihkaa kirjoituksesta.[95]

Mediasalaliitto

Tämä kuva loukkaa syvästi hallislaisten uskonnollisia tunteita. Tahojen, jotka haluavat ylläpitää monologiyhteyttä hallislaisiin, tulee välttää tämän halventavan kuvan julkaisemista. Muuten seuraa hirveitä.

Koko Suomen mediakenttä on salaliitossa Jussi Halla-ahon uran tuhoamiseksi. Mediasalaliitosta on paljonkin todisteita, mutta Halla-aho ei itse suostu kommentoimaan niitä, koska te nyt ootte ihan siis tollasia ettei teille nyt alennuta selittämään, koska Halla-aho tietää ihan just tasan tarkkaan, miten ihan kokonaan väärin te taas nekin esittäisitte. Halla-aho onkin hyvää vauhtia rakentamassa ympärilleen boikottien suojamuuria,[96] ja todennäköisesti pian enää KCNA saa häneltä haastatteluja. Halla-aholaisesta mediapolitiikasta on kuitenkin mahdollista esittää muutamia peruspilareita, joita noudattamalla voi välttää Jussi Halla-ahon sosiaalisesti taitamattoman kiukuttelun kohteeksi joutumisen:

 • Jussi Halla-aholta ei pyydetä haastattelua – hän ilmoittaa itse, milloin on valmis puhumaan.
 • Jussi Halla-aholta ei kysytä – hän kertoo itse, kun katsoo maailman olevan siihen valmis.
 • Jussi Halla-ahoa ei käsitellä negatiivisesti.
 • Jussi Halla-aho päättää itse, milloin käsittely on negatiivista.
 • Jussi Halla-ahoa ei keskeytetä. Ikinä.
 • Kukaan ei selitä Jussi Halla-ahon lausuntoja tai kirjoituksia, ei edes hän itse.
 • Lukekaa loput vittu blogista. Muutoin länsi uppoaa.


Tiesitkö, että...

Jussi Halla-aho kotona virkistysasussaan.
DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
 • ...Jussi Halla-aho valittiin vuonna 2016 Lidlin pihalla järjestetyssä[97] huippukokouksessa Suomen tyhmimmäksi mulkuksi?[98]
 • ...Jussi Halla-aho EI ole homo?
 • ...Jussi Halla-aho on ehdolla Hollywood-elokuvan E. T. – The Extra Terrestial 2 pääosaan? Kuulemma yksinomaan korkealentoisten mielipiteittensä ansiosta.
 • ...Jussi Halla-aho on Suomen toiseksi seksikkäin mies Matti Vanhasen jälkeen?
 • ...Jussi Halla-aho vaikuttaa myös erittäin isänmaallisessa (suhteessa Sloveniaan) yhtyeessä Laibach?[99]
 • ...Jussi Halla-aho ei slaavilaisuutensa sekä B- ja C-hepatiittein vuoksi voi olla minkäänlainen terveyttä puhkuva kansallissosialisti?
 • ...Jussi Halla-aho polttaa muttei juo (kuin kölninvettä, Lasolia, Masinolia ja Diesel 100:aa, ja niitäkin kohtuudella)?
”Kuva on yksinkertaisesti vaikuttava ja hyvä, niin uutiskuvana kuin apokalyptisena taideteoksenakin – – Ylläoleva kuva esittää sitä Eurooppaa, jonka me jätämme lapsillemme ja lapsenlapsillemme. Näin uskon ja pelkään minä, näin uskoo ja toivoo imaami, ja näin ennustaa globaali empiria sekä Euroopan demografinen kehitys.” Halla-aho perustelee tätä tunnetun kioskikirjailijan J. R. R. Tolkienin tuotannon avulla.[100]
 • ...Jussi Halla-aho on saanut enemmän vittuilupostia kuin kukaan toinen suomalainen?
 • ...Jussi Halla-aho ei ole käynyt Kuussa (toisin kuin parempi väki)?
 • ...Jussi Halla-aho on (petollisesti) hyväntahtoisen siiselin näköinen?[101]
 • ...Jussi Halla-aho kirjoittaa saatanalliset säkeensä vihakellarissaan?
 • ...Jussi Halla-aho ei ole rasisti vaan maahanmuuttokriittinen?
 • ...Jussi Halla-aho ei ole menneisyydessäkään koskaan ollut homo, eikä ole sitä vieläkään?
 • ...viherpunikit ja mokuttajat ovat perustaneet salaliiton, jonka ainoa tarkoitus on sabotoida Jussi Halla-ahon vahvassa nosteessa olevaa poliitikon uraa? Mikäli Jussi Halla-ahon menestys joskus on vähäistä tai vähenee, on tämä punaviherislamistimokuttajien mustamaalauksen syytä.
 • ...Jussi Halla-aho tekee helposti epätosiksi todistettavien huhupuheiden pohjalta hallitukselle kirjallisia kysymyksiä pienemmän mittakaavan päättäjien rahaketkuiluista, ja kun huhut todistetaan epätosiksi, Halla-aho pyytää anteeksi kieltäytyen korjaamasta asiaa, koska kansanedustajan koskemattomuus ja tälleen?[102]
 • ...”[m]inun on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti. Tämän reptiilin erityisen limainen alalaji on ruotsalainen sosiaalidemokraatti”[103] on aika tujua tekstiä ihmispelkoisen oloiselta humanoidilta, jonka sammakkoeläinnielaukset kuuluvat kovempaa kuin sen puhe?
 • ...Jussi Halla-aho ei voi olla talkin avulla sisulaiseen joukkoon solutettu pakistanilainen vakooja Abed Nadir? Jussi tajuaa ihmisistä huomattavasti vähemmän ja ajautuu useammin sosiaalisiin konflikteihin, koska ei ymmärrä käytöstään.
 • ...Jussi Halla-ahon ideologisen vastapoolin väitteistä huolimatta hänellä ei ole mitään tekemistä uusnatsien kanssa, sillä uusnatsit eivät omien sanojensa mukaan sekaannu mihinkään ala-arvoisiin sivarin käyneisiin humanistinörtteihin?
 • ...Jussi Halla-aho fanittaa J. R. R. Tolkienia?
 • ...Jussi Halla-aho tykkää Kalle Päätalosta?[104] Ihan oikeesti Jussi, skarppaa nyt.
 • ...maahanmuuttoon liittyvät ongelmat ovat poikkeuksetta islamin syytä?
 • ...maahanmuuttoon liittyvät ongelmat ovat poikkeuksetta marxistisen kulttuurieliitin saatanallisten suunnitelmien syytä?
 • ...maahanmuuttoon liittyvät ongelmat ovat poikkeuksetta Halla-ahon syytä?
 • ...Halla-ahon mukaan Angry Birds on ”todella hyvä elokuva”?[105]
 • ...Jussi Halla-aho on absolutisti, joka rakastaa IPSC:tä (practical shooting), SRA:ta (sovellettu reserviläisammunta), perinneaseammuntaa, metsästystä sekä asehistoriaa ja -teknologiaa,[38] koska tietysti?
 • ...Halla-aholla on hänen vaimonsa Hillan mukaan ”hieno profiili ja kauniit silmät sekä [!] vakaa ja vakuuttava ääni”,[106] joten pakko se on kai uskoa?
 • ...Halla-aho on (hommalaisten keskuudessa) ihailtu suuri byroninen rakastaja,[107] joka tunnetusti kosi Hillaa kolmannessa persoonassa?[108]
 • ...Timo Soini on kertonut, että hänen tunnemaisemansa on kuva pienviljelijän sielusta?[109] Tässä analogiikassa Halla-ahon sielua kuvittanee passiiviss-aggressiivinen Seyß-Inquart, joka päästää tulvat tuhoamaan sadon, kun liittoutuneet hyökkäävät.
 • ...Halla-ahon kunniaksi on sanottava, että hän ei sentään ole gospelmuusikko?
 • ...Halla-aho itsekin kiistää natsiyhteyksien olemassaolon? Kysymykseen, haluaisiko Halla-aho olla natsien kanssa tekemisissä, hänen ei ”tarvitse edes vaivautua vastaamaan [eikä hän] koe oleva[nsa] velvoitettu kommentoimaan tämmöisiin vanhoihin”.
 • ...neroisan antologian Totaalista sotaa esipuhetta pidetään yleisesti Halla-ahon tärkeimpänä ja järjellisimpänä tekstinä?
 • ...Jussi on hyvä myös puhkaisemaan puhaltamansa kuplan ja ampumaan itseään jalkaan?[110]
 • ...Jussi Halla-ahon kriitikko ei ole uskottava, jos on aiemmin kannattanut häntä, koska tuollainen narsisti on kääntänyt kelkkansa saadakseen lisää hyväksyntää tai jotain?[111]
 • ...jos pallit eivät kosketa, sitä ei lasketa?

Katso myös

Hikiaineisto2.png Hikiaineistossa on lähdeteksti Hommasanasto.

Jussi Halla-aho Hikinewseissä

Aiheesta muualla

YouTube-kansan suosikkeihin kuuluvat korvat, fibroomat ja vasen pikkuvarvas. Vaativammat etnokulinaristit saattavat tosin pitää kuivakan sionistisena, koska suurin osa verestä puuttuu valuttamattakin.


Liite: Jussi Halla-ahon tunnistaminen

Itseltään 67-vuotiaana

Halla-aho näyttää tavallisessa olomuodossaan ainakin seuraavilta asioilta:

 • Westernin hautausurakoitsijalta
 • Mieheltä, joka pystyy leikkaamaan paperia huulillaan
 • Kilpikonnalta, jolle ei koskaan kasvanut kilpeä
 • Eraserheadin vauvalta
 • Osakkaalta, joka organisoi koko taloyhtiön vastustamaan lähitontille suunniteltua kehitysvammaisten palvelutaloa
 • Tupakkatauolla homoksi oletetulta
 • Puuteroidulta suoruumiilta
 • Nosferatun nörttiveljeltä
 • Henkilöltä, jolle "kiusaantunut hiljaisuus" on vain "hiljaisuutta"
 • Spekulatiivisten biologien hahmotelmalta 2400-luvun ihmisestä
 • Jos kurjet olisivat kädellisiä
 • Henkilöltä, jonka sukupuolen määrittäminen hankaloituu mitä enemmän vaatteita hän riisuu
 • Keitetyltä hummerilta (vietettyään 10 minuuttia auringonvalossa)
 • Personoidulta yöpakkaselta Hugo Simbergin maalauksessa
 • Mieheltä, joka haluaa tuoda esiin myös Alfredo Stroessnerin hyviä puolia
 • Hyperkorrektilta työnhakijalta, joka yrittää haastattelussa peitellä huonokuntoisia hampaitaan
 • Epäonnistuneelta törmäystestinukelta
 • Kaupungin virkamieheltä, jolle tuottaa suurta mielihyvää evätä lasten liikuntatapahtuman lupa
 • Henkilöltä, joka ei pysty kuvittelemaan hirmutekoa, jota ei suorittaisi
 • Henkilöltä, joka ei pysty kuvittelemaan ainuttakaan hirmutekoa, jota ei suosittaisi (jollekin muulle, koska ei omin käsin pysty suorittamaan)
 • Albiinolta rukoilijasirkalta
 • Tyypiltä, joka ensimmäisenä ehdottaa kannibalismia vuoristossa tapahtuneen lentokoneonnettomuuden jälkeen
  “HATFUL OF HALLA”.png
 • Siltä, mitä Timo Soini näkee juuri ennen kuin herää keskellä yötä hikisenä omaan huutoonsa
 • Mieheltä, joka on hyvin vastahakoisesti läsnä vaimonsa sisaren häissä
 • Joseph Goebbelsin roolilta Perikadon (Der Untergang) kesäteatteriproduktiossa
 • Täytetyltä Jussi Halla-aholta
 • "Jussi Halla-aholta" Visulahden vahakabinetissa
 • Mieheltä, jolla on paljon vakavia ja kriittisiä mielipiteitä Peter Jacksonin Tolkien-filmatisointien jokaisesta osa-alueesta
 • Mieheltä, joka on ylpeä harvinaisesta veriryhmästään
 • Naapurilta, joka mieluummin kävelee seitsemänteen kerrokseen kuin jakaa hissikorin kanssasi
 • Kun Pikku apulainen pyysi Pelle Pelotonta tekemään hänestä oikean pojan
 • Riikka Slunga-Poutsalon käsitykseltä nerosta
 • SS-Totenkopfin lapsille suunnatulta muovimaskotilta
 • Mieheltä, jonka on laskettava kymmeneen useita kertoja päivässä
 • Abed Nadirin zombilta
 • Mieheltä, joka voi ajaa partansa märällä talouspaperilla
 • Leukeemiselta murmelilta
 • Michelin-mieheltä keskitysleirivankeuden jälkeen
 • Hyvätapaiseltä karvattomalta mangustilta, joka hautoo kostoa koulukiusaajilleen
 • Eka Vekaran veljeltä, jota kalvaa "tuhlaajapojan isoveli" -kompleksi
 • Jussi Halla-ahon boikotoimalta Aamulehden Jussi Halla-ahoa esittävältä valokuvalta
 • Tommi Liimatan keksimältä antagonistilta
 • Liejuryömijän dinosauruksiin kuuluneelta edeltäjältä
 • Papukaijalta, joka on paikannut pakkasen kuolettamaa nahkaansa karkealla kankaalla
 • Kun Oopperan kummitus riisuu naamionsa ja kirjoittaa vastineen HS:n musiikkikriitikolle
 • Miltä körtit näyttäisivät, jos 2. maailmansota olisi ratkennut toisin
 • Mieheltä, joka yhden lapsensa alkaessa käyttäytyä vaikeasti alkaa nähdä tämän ensisijaisesti taloudellisena velvoitteena ja rasitteena
  Touko-Pouko 40 vuotta myöhemmin verenhukassa. (Kuva: @jalopiina, Twitter)
 • Alberichilta Lars von Trierin ohjaamassa Wagnerin Ring-produktiossa
 • Kaverilta, joka hyvin nopeasti kääntää keskustelun pois pitkistä yöllisistä retkistään hautausmaalle
 • Ikävän ja nihilismin jokapäiväiseltä kamppailulta
 • Francis Baconin viimeiseltä maalaukselta
 • Mieheltä, jonka itseluottamus on ollut pilvissä sen jälkeen, kun hän kerran luki yhden populaariartikkelin evoluutiopsykologiasta
 • Kesäkurkkuallergikkojen vertaistukiryhmän vetäjältä edeltäjänsä hautajaisissa
 • Mieheltä, joka jonain päivänä kasvattaa maailman huonoimman parran voittaakseen merkityksettömän riidan tai vedonlyönnin
 • Mieheltä, joka pyytää ravintolassa pillin vesilasiinsa
 • Tyypiltä, jonka kirjahyllyssä komeilevan pääkallon aitoudesta kukaan ei uskalla kysyä
 • Mieheltä, joka kaataa vettä chilikastikkeeseen
 • Mieheltä, joka kaataa vettä juhlien yhteiseen chilikastikkeeseen
 • Mieheltä, joka tilaa hammastahnansa nettikaupasta
 • Sheldon Cooperilta 90-vuotiaana[112]
 • Nuuskamuikkusen "unohdetulta" sukulaiselta ja vastaukselta kysymykseen "Mikä synkeä salaisuus Nuuskamuikkusella ilmiselvästi on?"
  Jussi Halla-ahon tunnistaminen voi olla haasteellista.
 • Mieheltä, joka paheksuu enemmän päiden täyttämistä viinalla kuin luodeilla
 • Krooniselta fellaationpuutteelta
 • Mieheltä, joka sammuu kolmannen keskioluen jälkeen
 • Ajattelijalta, jonka tyhjentävään roastaamiseen riittää pelkkä Panu Höglund
 • Tyypiltä, joka aloittaa väestönsuojassa ensimmäisen riidan
 • Alipainoiselta androgyyniltä, jonka mielestä väkivalta on aliarvostettu ongelmanratkaisukeino
 • Ainoalta aksolotlilta, joka tuli vanhaksi saavuttamatta silti sukukypsyyttä
 • Mieheltä, jonka ensimmäinen assosiaatio suihinotosta on päähän ampuminen
 • Mieheltä, jonka ensimmäinen assosiaatio kaikesta henkilökohtaista epämukavuusaluetta hipovasta on päähän ampuminen
 • Hississä sihisevältä vesihiideltä (niljakas, todennäköisesti väärässä ajassa ja ehdottomasti epäsopivassa ympäristössä stressaantuneena)
 • Mieheltä, joka kerjää sympatiaa fibroomillaan
 • Rotanpoikasia rääkkäävien lasten pelotteluun keksityltä olennolta
 • Jos Sofi Oksasen habitus paljastuisi drag-esitykseksi
 • Mitä seurasi, kun Pentti Linkola kokeili Frankensteinin konsteja
 • Huumorintajuiselta poliitikolta
 • Tuumorinhajuiselta poliitikolta
 • Perheenisältä, joka vanhempainillassa kiusaamisongelmasta puhuttaessa ottaa esiin tilastoja
 • Hyväntahtoiselta siiseliltä
 • Samu Sirkan assistentilta, joka VIHAA laulamista, unelmia ja etiikkaa


Viitteet

 1. http://web.archive.org/web/20000118133117/personal.eunet.fi/pp/treddy/perkele/vappup.htm
 2. 2,0 2,1 /https://www.halla-aho.com/scripta/monikulttuurisuus_ja_nainen.html
 3. 3,0 3,1 http://hommaforum.org/index.php?topic=530.msg8390#msg8390
 4. http://www.halla-aho.com/scripta/diagnostiikka_ja_hoito_suvaitsevaisittain.html
 5. Klikkaa kuvaa nähdäksesi tekstin

 6. Halla-aho on kuitenkin harkinnut johonkin uskontokuntaan liittymistä, sillä älyvapaiden mielipiteiden esittämistä ei katsota niin pahaksi rikkeeksi, mikäli kuuluu johonkin uskontokuntaan ja käyttää sitä tekosyynään.
 7. 7,0 7,1 http://www.halla-aho.com/jussi/
 8. http://cmx.fi/kysy/single.php?d=201312141568
 9. 9,0 9,1 vilpitön luonnehdinta, nimim. ”Chew Bacca”, Hommaforum
 10. 10,0 10,1 Jari Ehrnroothin kolumni: Politiikka huutaa älyllistä ajattelua. Yle 23.5.2019
 11. ja herättää kysymyksiä lukutaidostaan
 12. tai esitti ottavansa tosissaan, koska perustellut syyt kritisoida Mestaria ovat niin vähissä
 13. Suomen Sisu on pitänyt vielä hiljattain suositeltavaa lukemista -tyyppisellä listallaan Alfred Rosenbergin teoksia. Jos nukuit historian tunneilla, tyyppi tuomittiin kuolemaan Nürnbergin oikeudenkäynneissä johtavana natsien rotu- ja uskontoideologian luojana. [1][2] [3]
 14. http://www.soininvaara.fi/2011/07/27/poliittisesta-terrorismista-ja-aatesuuntien-syyllisyydesta/
 15. Halla-ahon suosikit 2010. Lista sai oman puolueen jäsenen huomauttamaan, että sillä olevia ei ainakaan kannata äänestää: http://hommaforum.org/index.php?topic=40440.0
 16. Helsingin Sanomat: Halla-aho ja Eerola kokevat Hirvisaaren leimanneen heidätkin, 4.10.2013. Hirvisaari leimasi heidät kutsumalla Seppo Lehdon eduskuntataloon ja kuvaamalla siellä ugrisupremasistin roomalais-germaanisen tervehdyksen. Onneksi Perussuomalaiset pitkäjänteisesti korjaavat aina tarvittaessa, että puolue ei ole samaa mieltä omien jäsentensä näkemysten kanssa eikä puolue ole näkemyksiltään jakautunut, vaan molemmat väitteet ovat median levittämiä valheita. "Ehkä viimeisen vuoden on ollut vähän se tilanne," Halla-aho kertoo, "että aina jos Hirvisaari on sanonut jotakin mistä on saanut revittyä kohuotsikoita , minut on tavalla tai toisella ympätty siihen mukaan. – – Tällä on pyritty pitämään yllä myyttiä jostakin Hirvisaaren–Halla-ahon möläyttelyakselista. – – Toisaalta olen vakaasti sitä mieltä, että ei Hirvisaari ole medialle ykköskohde. Minun ja Timo Soinin välillehän tässä yritetään muun muassa Hirvisaarta apuna käyttäen rakentaa jakolinjaa ja riitaa. Se on turha yritys, tällaista jakolinjaa ei ole." O rly?
 17. https://hommaforum.org/index.php?topic=43200.10;wap2
 18. Halla-aho Vieraskirjassaan vuonna 2006:
  Lastenvaunut-2006-j-h-a-vieraskirja.png
  Jha-lastenv2.png
  (lähde)
 19. [4] (Internet Archive) (kolumni)
 20. 21,0 21,1 http://www.halla-aho.com/scripta/guestbook/vieraskirja74.html
 21. 22,0 22,1 https://web.archive.org/web/20071010081140/http://www.halla-aho.com/scripta/katuhairinnasta.html
 22. https://be.linkedin.com/in/mikael-lith-b8b96833
 23. http://archive.is/KDt9j
 24. http://archive.is/pKusl
 25. Lith.png
  [5]
 26. Jussi Halla-aho palaa Brysselistä viemään puolueensa vaalivuoteen – Hänelle perussuomalaiset ei ole yhden asian liike, mutta asumisen hintakin palautuu maahanmuuttoon. Helsingin Sanomat 11.8.2018
 27. http://archive.is/ucEs3
 28. 29,0 29,1 http://www.halla-aho.com/scripta/sananen_sotalapsista_ja_evakoista.html
 29. https://foreignpolicy.com/2010/01/04/eurabian-follies/
 30. oikeasti tuota ei ole käyttänyt kukaan
 31. http://aikapommi.wordpress.com/2008/01/17/islam-ei-ole-uskonto/
 32. Samalta sivustolta koko kappale, jonka on tarkoitus vastata kysymykseen Entä islamilaisen sivilisaation suuret saavutukset kautta histo­rian? spekulatiivisella perusteesillä, jonka jakaa lähinnä akateeminen kreationisti, yleisvalehtelija Tapio Puolimatka:

  ”Islamilaiset saavutukset taiteiden, kirjallisuuden, luonnontieteen, lääke­tieteen ja muilla vastaa­villa alueilla eivät millään tavoin kumoa sitä tosi­asiaa, että is­lam on luonnostaan väkivaltainen. Myös roomalainen ja kreikkalainen sivili­saatio tuottivat monia suuria saa­vutuksia näillä alu­eilla, mutta vaalivat sa­malla myös väkivallan voi­makkaita perinteitä. Samaan aikaan kun Rooma antoi maailmalle Vergiliuksen ja Ho­ratiuksen nerokkuuden, se oli myös gladi­aattoritaisteluiden, kristittyjen teurastuk­sen ja — aikoinaan — hillittö­män mili­tarismin koti.

  Lisäksi, kun otetaan huomioon islamin 1300-vuotinen historia, niin isla­milai­sen sivi­lisaa­tion saavutukset ovat melko vaatimattomia verrattuina länsimai­seen, hindulai­seen tai konfutselai­seen sivilisaatioon. Monista is­lamilaisista saavutuksista kiitos kuuluu itse asiassa islamilaisessa impe­riumissa eläneille ei-muslimeille tai vastikään islamiin kääntyneille. Eräs suurimmista isla­milai­sista ajattelijoista Averroes joutui vaikeuksiin oi­keaoppisen is­laminopin kanssa tut­kittuaan ei-islamilaista (kreikkalaista) filo­sofiaa ja suosittuaan län­tistä ajatte­lutapaa. Kun islamin impe­riumin dhimmi-väestöt hupenivat lähes­tyttäessä toi­sen vuosituhannen puolta väliä, alkoi islamin sosiaalinen ja kult­tuurinen rap­peutuminen.”
  [6]

  Dhimmi tarkoittaa muuten juutalaisia ja kristittyjä – tässä ennen kaikkea ihmistä, joka ei ole muslimi. Mutta eihän Jussi mitään tällaista ole sanonut, vaan suositellut.
      Jos väkisin etsitään historiantutkijoista sellainen, joka pitää yhteistörmäystä nykyislamin kanssa uhkana koko läntisen sivilisaation olemassaololle, niin Bernard Lewis on sellainen, ja hän kirjoittaa:

  ”Extending over three continents, [Islam] embraced a wide variety of races, creeds, and cultures, which lived side by side in reasonable if intermittent harmony. Sectarian strife and religious persecution are not unknown in Islamic history, but they are rare and atypical, and never reached the level of intensity of the great religious wars and persecutions in Christendom.”[7]

 33. Erityinen, kansallismielisissä piireissä harvinainen alalaji: satiiri jo ennen kuin joku siitä älähtää.
 34. ei jokin ”Julkisen Sanan Neuvosto”, josta Halla-aho puhuu
 35. http://www.halla-aho.com/scripta/muutama_taky_illmanin_mikalle.html
 36. 38,0 38,1 http://www.ps-nuoret.fi/lehti/vihervasemmiston-paasaatana
 37. http://yle.fi/uutiset/jussi_halla-aho_ei_aio_erota_valiokunnan_puheenjohtajuudesta/6175831
  ”Halla-ahon mielestä korkeimman oikeuden päätös ei ole mikään "taivaallinen totuus" vaan muutaman ihmisen henkilökohtainen tulkinta. Hän pitää päätöstä vääränä ja epäoikeudenmukaisena.”
 38. Ajankohtainen Kakkonen 8.9.2009, 02:40
 39. Halla-aho: Kreikkaan tarvittaisiin sotilasjuntta, HS 14.9.2011
 40. Mika Niikko eroaa ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan tehtävästä Ukraina-tviitin vuoksi. Yle 8.2.2022 (Archive.is)
 41. Обращение к россиянам от друга россиян - An appeal to Russians from a friend of Russians. Jussi Halla-aho YouTubessa 26.2.2022.
 42. Ulko­asiain­valio­kunnan jäsenet ryöpyttävät puheen­johtaja Halla-ahon vaatimusta lännen väliin­tulosta: ”Hän haluaa kolmatta maailman­sotaa”, ”Suomen kannalta jopa vaarallista”. HS 1.3.2022 (Archive.is)
 43. https://twitter.com/Halla_aho/status/1498590647497986048
 44. Joihin suostuminen olisi saattanut olla perhesuhteiden kannalta yksinkertaisempaa
 45. samoin kuin Hommaforum
 46. ”When it all comes down to dust / I will rape you if I must / I will help you if I can // When it all comes down to dust / I will help you if I must / I will rape you if I can” (Leonard Cohen: Story of Meriläinen)
 47. https://www.halla-aho.com/scripta/kommentti_raiskauskohinaan.html
 48. https://hommaforum.org/index.php/topic,7.msg275488.html#msg275488
 49. Lainattu artikkelissa https://mikepohjola.wordpress.com/2015/07/30/epaloogisuuksien-leikkipuisto/
 50. Halla-aho ohjasi kannattajansa vasemmistopoliitikon Facebook-sivuille – ja trolliarmeija hyökkäsi. Yle 11.2.2015

 51. Näin Jussi Halla-ahon silmät syttyivät, kun hän kertoi, mitä tekisi Ylen rahoitukselle – kokosimme parhaat palat Ylen suuresta vaalikeskustelusta. HS Nyt 12.4.2019 (Wayback Machine)
 52. Puukottajaa jahdannut turvapaikanhakija: "Jonkunhan oli pakko auttaa". Turun Sanomat 20.8.2017
 53. Turun Sanomat teki valheuutisen maahantunkeutuja Ahmed Hosseinista. MV??!!-lehti 20.8.2017
 54. Halla-aho jakoi Facebookissa auttajaa mustamaalaavaa artikkelia. Turun Sanomat 21.8.2017
 55. Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”. Helsingin Sanomat 21.8.2017
 56. Rebekka Härkönen kirjoitti yhden jutun ja joutui pakenemaan kotikaupungistaan uhkausten vuoksi – Nyt hän kertoo, miksi nykylaki ei suojele vihapuheen uhreja tarpeeksi. Helsingin Sanomat 3.4.2018
 57. http://mediaseuranta.blogspot.fi/2010/03/hs-tutkijat-joutuivat-rasististen.html (kopio HS:n jutusta ”Tutkijat joutuivat rasististen uhkailujen kohteiksi” 15.3.2010)
 58. http://www.halla-aho.com/scripta/hieman_uhkailuista.html
 59. Ei ole mahdollista, että kommentoija tarkoittaisi tällä muuta kuin Höglundin naislauseita.
 60. http://www.halla-aho.com/scripta/guestbook/1991.html
 61. http://amgs.puheenvuoro.uusisuomi.fi/72175-nettipalstan-pitajan-vastuusta
 62. http://www.halla-aho.com/scripta/minne_menet_mikko.html
 63. http://www.halla-aho.com/scripta/lisayksia_edelliseen.html
 64. Kuten ei kreationismia selityksenä maailman synnylle, Koraanin totuutta selityksenä islamin suosiolle, sitä, että jos 70 % Homman henkilökultisteista olisi vain ohjattu http://www.seksinovellit.fi/hin vuonna 2005, koko kansanliike olisi käynyt tarpeettomaksi...
 65. https://web.archive.org/web/20190522052901/http://www.halla-aho.com/scripta/guestbook/vieraskirja2.html
 66. Jussi Halla-aho analysoi Palefacen "Shangri-La"-kappaleen
 67. Paleface dissaa Jussi Halla-ahoa
 68. Jussi Halla-aho HS:n Facebook-haastattelussa: ”Joka haluaa seurustelu-upseerin tai bilehileen puheenjohtajaksi, älköön äänestäkö minua”. Helsingin Sanomat 12.3.2017
 69. "Aihe: Seitsemän Euroopan maan suurlähettiläät tuomitsivat liettualaishistorioitsijan"
 70. Stalinin nimen trivialisoinnissa vastakkaisessa tarkoituksessa ei maahanmuuttokriitikoilla koskaan ollut minkäänlaista ongelmaa.
 71. http://web.archive.org/web/20181028004449/https://hommaforum.org/index.php/topic,37815.msg516425.html#msg516425
 72. http://hommaforum.org/index.php/topic,38214.msg519771.html#msg519771
 73. http://hommaforum.org/index.php/topic,38214.msg519801.html#msg519801
 74. http://hommaforum.org/index.php/topic,38214.msg519812.html#msg519812
 75. http://hommaforum.org/index.php/topic,38214.msg519816.html#msg519816
 76. http://hommaforum.org/index.php/topic,38214.msg519849.html#msg519849
 77. http://hommaforum.org/index.php/topic,38214.msg519975.html#msg519975
 78. http://hommaforum.org/index.php/topic,38214.msg520011.html#msg520011
 79. http://hommaforum.org/index.php/topic,38214.msg520046.html#msg520046
 80. http://hommaforum.org/index.php/topic,38214.90.html
 81. http://hommaforum.org/index.php/topic,38214.msg520071.html#msg520071
 82. https://kullervokalervonpoika.wordpress.com/2014/05/22/maahanmuuttajien-kunnioitus-sankarivainajia-ja-suomea-kohtaan/
 83. [8] Ks. myös Homma: ”Tämän täysin stalinistisen päätöksen kunniaksi valmistan viikonlopulla pippurista häränfilettä. Sen oheen kasviksia tuoreena ja keitettynä. Palan painikkeeksi hyvää punaviiniä ja mukavaa seuraa.

  Kasvisten syöntiä en vastusta, mutta pakottamista tiettyyn ideologiseen ruokavalioon en voi kannattaa.
  Kasvatan itse kesäisin salaatit, tillin ja muut helppohoitoiset kasvikset. Kasvikset ovat herkullisia, mutta pakottaminen on täysin sairasta. Ettekö te helvetti tajua! Se, joka kannattaa tällaista menoa, hyväksyy varmaan loputkin stalinistivihreiden touhut. Kyse on samasta hivuttamisesta kuin monikultturismin sisäänajossa.

  Vielä kerran. Helsingin kaupunki otti yhden askeleen kohti totalitarismia. En käsitä tätä touhua. Eikö historia ole opettanut yhtään mitään.

  Vihreät on stalinistinen liike. Tämä vain ihan sen vuoksi, jos jollakin on jäänyt asia huomaamatta. Hörhölauma, joka toteuttaa mielivaltaista politiikkaa elämän kaikilla sektoreilla. Tuhon siemen yhteiskunnan rattaissa.


  (myöhemmässä viestissä:) Kävin katsomassa pätkän kaupunginvaltuuston istunnosta netissä juuri äsken. Eilen en ehtinyt kyseistä showta seuraamaan.

  Katsokaa ihmeessä ja päätelkää itse mistä on kyse.

  http://www.helsinkikanava.fi/kaupunginvaltuusto/kaupunginvaltuuston-kokous-3-17-2-2010-klo-18

  Jussin puheenvuorot ovat ajassa 3.31 ja 4.10. Jussikin puhuu stalinismista ja päätöksen ideologisesta merkityksestä.

  En ollut tietoinen Jussin puheista ennen edellistä kirjoitustani tässä ketjussa. Ajatuksemme näyttävät osuvan melko tarkalleen yksiin. Näin on käynyt monen asian suhteen ennenkin. Sama geneettinen erityispiirre kenties?? Tai sitten mummoilla kepit kirkossa samassa nurkassa joskus kauan sitten.”


  Hessu, vieras
 84. https://www.halla-aho.com/scripta/palataksemme_hetkeksi_alykkyyskysymykseen.html
 85. http://www.halla-aho.com/scripta/ihmisarvosta.html
 86. http://takkirauta.blogspot.fi/2011/05/se-veera-alahtaa-johon.html
 87. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1194616343991891
 88. https://twitter.com/sananvastuu_/status/1509127613633155079
 89. Hikiaineisto:Voi_hyvää_päivää,_internet#Kuka_on_turha_julkkis.2C_tai:_Jussi_tiet.C3.A4.C3.A4.2C_mit.C3.A4_nappeja_minussa_painella_.3C3 — Koska Halla-aho ennen akateemisen uran puutettaan väitteli slaavilaisen kantakielen morfologian ongelmista, hänen TOHTORIUTEENSA sopii vedota rationaalis-analyyttiseksi poliitikoksi ja uskottavaksi maahanmuuttoajattelijaksi tekevänä asiana, kun taas Mestarin fanipoikien mielestä esimerkiksi lähihistoriantutkijuus niiltä, jotka ovat tuoneet esille sen ilmeisen ja osoitettavissa olevan tosiseikan, että Halla-ahon politiikan ja maailmankuvan perustassa on harhainen rasismi, ei anna mitään ymmärryksen eväitä, jotka eivät mitätöityisi, mikäli tutkijalla on yhteyksiä poliittiseen vasemmistoon, mikä muuttaa oikeasta tutkijasta poliittiseksi propagandistiksi (kuten Oula Silvennoisesta voimme nähdä, persu-universumissa Vihreä liitto lasketaan vassaripuolueeksi). Jos Halla-ahoa kritisoinutta tutkijaa ei voi tulkita vasemmistolaiseksi, Halla-aho huomauttaa toistuvan Halla-aho-kritiikin todistavan Halla-aho-pakkomielteestä, joka kompromettoi tutkijan.[9]
 90. http://web.archive.org/web/20210710212020/https://hommaforum.org/index.php/topic,132112.msg3325958.html#msg3325958
 91. http://www.halla-aho.com/scripta/tuotteita.html
 92. https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/946756185444576?pnref=story
 93. http://web.archive.org/web/20070826081930/http://www.halla-aho.com/scripta/katuhairinnasta.html
 94. http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Kotimaa/1194678311158/artikkeli/jussi%20halla-aho%20suuttui%20aamulehden%20arkistokuvista.html
  http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Halla-aho+boikotoi+Aamulehte%C3%A4+valokuvan+takia/1135266065720
  https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/220122/Hallaaho+narkastyi+Aamulehdelle+valokuvastaan
 95. http://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000002929860.html maksumuurin kierto
 96. https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/1131983996921793 Web Archive
 97. http://www.youtube.com/watch?v=5Ud_SqZvRZk&feature=related (ks. oikeanpuolimmaisin heebo)
 98. http://www.halla-aho.com/scripta/tulevaisuudenkuva.html
 99. Kummallista, että hyväntahtoisen siiselin näköisen entisen kirkkoslaavin opettajani fiksaatio mustien miesten raiskailuihin Kaisaniemen puistossa näyttää näinä päivinä määrittävän Suomen poliittisen diskurssin. Todella outoa. ”Janne” 17.11.2008 kello 19:05 [10]
 100. http://yle.fi/uutiset/halla-aho_pahoittelee_virhettaan__vastapuoli_valmis_oikeustoimiin/7207468
 101. http://www.halla-aho.com/scripta/sosiaalidemokraatin_selkaranka.html
 102. http://www.halla-aho.com/scripta/suomen_sisun_suurkarajat_1032013.html
 103. https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/985100154943512
 104. Me Naiset 2.11.2012: Jussi ja Hilla Halla-aho: "Äly on seksikästä"
 105. Märät unet.png
  (lähde)
 106. Me Naiset 2.11.2012. ”Meidän on vaikea sinutella toisiamme.”
 107. http://archive.is/lq035
 108. Maahanmuuttajiin kohdistuvan rasismin selviönä ottamisesta mediassa kertoneen, ihan asiallisen oloisen blogitekstin lopuksi: ”Ai niin, 23-vuotias mies, joka löi Alia päähän oslolaisessa puistossa, ilman syytä ja keskellä kirkasta päivää, oli ghanalainen maahanmuuttaja. Ellei häntä ja kaikkia hänen kavereitaan olisi päästetty Norjaan, ihmisiä ei lyötäisi päähän oslolaisessa puistossa, ilman syytä ja keskellä kirkasta päivää.” Sitä ei siis kävisi lainkaan. Varmasti tämä on vahinko, tuntuu vähän pahalta Jussin puolesta.
 109. [11] Jussi K. Niemelää käsittelevä kohta
 110. Sheldon Hallis.jpg