Juristi

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Juristi eli lakimies on pohjamudissa viihtyvä, niljakas raadonsyöjä, jonka erottaa parhaimmin mateesta siitä, että:

Niljakas juristi Englannista

a) juristi ei ole kala

b) vain made maistuu herkulliselta haudutettuna kermakastikkeessa[1].

Tyypillinen juristi on peruskoulun ja lukion mielistelemällä ja nenäkkyydellä saaduilla kympeillä läpi kahlannut hikipinko, jonka asioiden ulkoaopettelukyky on astronominen, jolla on kyltymätön seksuaalinen himo välimerkkejä kohtaan, jonka rahanhimo on rinnastettavissa mustan aukon vetovoimaan ja jonka rinnalla korkkiruuvikin seisoo asennossa.

Jack London kirjoittaa juristeista[2] näin:

Lakimies pakenee lehtimiehiä helvettiin

Kun Jumala oli viimeistellyt kalkkarokäärmeen, rupikonnan ja vampyyrilepakon, hänellä oli vielä hiukan niljaa jäljellä, josta hän viimeisteli lakimiehen. Lakimies on kaksijalkainen elukka, jolla on korkkiruuvi sieluna, vettä aivoissa ja selkäranka liimasta ja hyytelöstä. Siinä kohtaa missä muilla on sydän, lakimiehellä on mädäntyneiden periaatteiden kasvannainen. Kun juristi kävelee kadulla, ihmiset kääntävät selkänsä, enkelit taivaassa itkevät ja Piru sulkee helvetin portit inhoten.

Yhdelläkään ihmisellä ei ole oikeutta ryhtyä juristiksi, niin kauan kuin jossain on riittävän syvä lätäkkö itsensä hukuttamiseen tai köyttä itsensä hirttämiseen. Juudas oli herrasmies; hänellä oli riittävästi omaatuntoa itsensä hirttämiseen petettyään mestarinsa. Lakimiehellä ei ole. Eesau myi esikoisoikeutensa soppakuljosta. Juudas myi Mestarinsa 30 hopearahasta. Amiraali Cronsted myi Suomenlinnan venäläisestä kullasta. Juristi myy vaikka vanhan isoäitinsä ja antaa pyörätuolin kaupan päälle, jos hinnasta sovitaan.

Eesau petti itsensä; Juudas petti Jumalansa; Cronsted petti isänmaansa. Juristi kyllä pettää ihan kenet tahansa.

Juristin tuntomerkkejä ovat sliipattu olemus, kallis puku tai jakkupuku, kyky saivarrella jopa kalvinistiteologit näännyksiin ja loppumaton mielenkiinto ihmiselämän likaisimpia yksityiskohtia kohtaan.

Vaikka Homo sapiens yleisesti ottaen kuuluukin pääjaksoon Vertebrata eli selkärankaiset, juristin pääjaksosta ei olla aivan varmoja, ja juristi yleensä sijoitetaankin joko pääjaksoon Cnidaria tai Mollusca. On syytä epäillä juristien kuuluvan jälkimmäisiin, sillä useat pääjalkaiset ovat tunnettuja hyvin korkeasta älykkyydestään.

Viitteet[muokkaa]

  1. Juristi ei maistu hyvältä minkään kanssa haudutettuna, vaikka hautuvan juristin katsominen tuntuukin herkulliselle.
  2. Vai oliko se sittenkin lakkorikkureista, asiasta ei voi olla ihan varma...http://ourworld.compuserve.com/homepages/nalc820/scab.htm