Jukka Hankamäki

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Stop hand.png Jukka Hankamäki on julistettu idiootiksi Yhdistyneiden kansakuntien
Ole oma itsesi, ja se riittää” -julistuksen liian kirjaimellisen noudattamisen vuoksi.
Kyllä habitus jo jotain kertoo.
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Jukka Hankamäki.


”– – aurinkoa ottava mies ei ole laiska. Nurmikolla makaava mies ei ole lepotilassa vaan jumalallisessa potentiaalisessa tilassa.”
~Jukka Hankamäki[1]
Liberaalin ajattelun mukaista ei ole se, että puolustetaan mahdollisuutta kieltäytyä seksistä keholliseen itsemääräämisoikeuteen vedoten, kuten uuden seksinkieltolain perusteluissa.”
~Jukka Hankamäki[2]

Tri Jukka Sakari Hankamäki (s. 30. kesäkuuta 1966 Tyrvää) on suomalainen ammattifilosofi ja Pim Fortuynin homssuinen ja yhteiskunnallisella tasolla harmiton versio. Hankamäki edustaa itse kehittämäänsä fenomenologis-freudilais-dialogis-kansallismielis-antiakateemis-maskulistis-homoseksuaalista koulukuntaa. Oman arvionsa mukaan hän olisi maailmankuulu, jos kirjoittaisi englannin kielellä,[3] jota ei kuitenkaan sitten jostain syystä käytä.

Ura ja ajattelu[muokkaa]

Jukka Hankamäki väitteli tohtoriksi (kolme arvausta) Esa Saarisen ohjauksessa Simone Weilin eksistenssifilosofiasta vuonna 1997.[4] Hän on toiminut tutkijana ja opettajana Tampereen yliopistossa vuosina 1994–95, Helsingin yliopistossa 1996–97, 1998 ja 2003–04, Taideteollisessa korkeakoulussa 2000–01 ja Teatterikorkeakoulussa 2007. Nykyisin hän toimii Helsingissä vapaana filosofina ja kirjailijana.[4]

Hankamäen filosofiset juuret ovat Martin Heideggerin fenomenologiassa ja filosofisesti tulkitussa psykoanalyysissä. Hän on esitellyt suomalaisille Martin Buberin ja Emmanuel Levinasin dialogista filosofiaa. Dialogi millä tahansa elämänalueella tosin tarkoittaa Hankamäelle saman sukupuolen edustajien välistä ja siten täydellistä kanssakäymistä, koska Platon tykkäsi pojista. Self-styled-pääteoksessaan Enkelirakkaus: Filosofia ja uskonto homoseksuaalisuutena (2008) Hankamäki todistaa länsimaisen antiikinjälkeisen filosofian dualismien juontuvan siitä, että nämä filosofit olivat heteroita ja heillä oli Oidipus-kompleksi.[4]

Hankamäki tuki Johanna Tukiaisen liemessä kiehunutta ulkoministeri Ilkka Kanervaa katsoen, ettei ulkopolitiikkaa pidä hoitaa strippareiden logiikalla. Hankamäki on tarpeeksi tyhmä ollakseen ymmärtämättä, että seksi ja politiikka perustuvat kaksinaismoralismiin. Tai sitten kyseinen seikka johtuu vain siitä, että homoksi itsensä normalisoineena hän ei ymmärrä asiasta mitään. Mafialta tunnettuun omertà-tyyliin Hankamäki kirjoitti tutkimuksessaan Filosofia räjähti, tulevaisuus palaa näin:

»Seksin tulkitsemista anarkistiseksi puoltaa eräs tietty yhteiskuntamme perusolemusta koskeva havainto: tosiasiassa kaikki merkitykselliset ja arvoja sisältävät asiat ovat sellaisia, jotka tapahtuvat päivänvalolta piilossa, kun taas päivänvalolle alttiit asiat, joita edustavat vaikkapa työelämän rakenteet ja roolit, ovatkin pelkkiä valheilmiöitä aivan niin kuin tv-mainokset ja showesitykset. Aidosti merkitykselliset asiat ja päätökset tehdään aina subterrestiaalisella eli maanalaisella tasolla. Esimerkiksi taloudellinen ja poliittinen valta itse toimittaa asioitaan kiertämällä lakeja, kähmimällä määrärahoja sekä sekä lobbaamalla viranhaltijoita, toisin sanoen viranomaiskontrollin ulkopuolella. Miksi myös kansalaiset eivät tekisi niin? Seksuaalisuuden tärkein opetus anarkistille on tavassa, jonka mukaisesti seksuaalisuus ohjaa kieltämään instituutioihin sisältyvän valhevallan ja myöntämään kaduilla, kujilla ja hämärissä sänkykamareissa tapahtuvan tosiasiallisen vallankäytön. Seksi on siis parasta anarkiaa aivan niin kuin sen julkinen ja näkyvä puoli eli rakkaus on vaikuttavinta vallankumousta.[5]»

Upeita linjauksia, mutta missä ne näkyvät Hankamäen omassa elämässä? Ilmeisesti päivänvalolta piilossa. TV1:n Voimalassa hän sanoi, että Kanervakin vain toteutti ”inherenttejä” pyrkimyksiään tekstatessaan puutarhaviestejä povipommille.[6] Hankamäki myös jatkoi, että ”seksuaalisuus on eräänlaista fundamentalismia, koska silloin kun ihminen haluaa nussia, hän on tosissaan, kun taas politiikka on sovittelun kenttää, jolloin kysymys kuuluu, voiko olla sovitteluun perustuvaa seksiä??”.[7]

Poliittisesti Hankamäki on kansallisliberaali, joka oli ehdolla perussuomalaisten kansanedustajaksi vuoden 2011 vaaleissa.[4] Hän on puolustanut mahdollisimman laajaa sananvapautta kaikkien poliittisten oikeuksien ja tieteellisen ajattelun perustana.[4] Hankamäen arvion mukaan Eurooppa on islamisoitumassa, sanoivat väestö- ym. tieteilijät mitä tahansa, ja Jussi Halla-ahon kirjoitukset ovat ”99-prosenttisesti pelkkää asiaa”[8]. Maahanmuuttokriitikoiden vastustuksen Hankamäki selittää psykoanalyyttisesti:

»Kun muutamat toimittajatytöt sittemmin jonottivat haastattelua Jussilta Helsingin oikeustalolla, heillä näytti olevan kosteana muutakin kuin silmät. – – [O]letan, että naisten raivossa Jussia kohtaan on peiteltyä ihailua. Psykoanalyyttisesti arvioiden Halla-aho on se patrioottinen fallos, jonka kautta Yhteiskunnallinen Järjestys puhuu ja joka räävittömän avoimesti nauttii sitä, että hän vaaraan antautumisenkin uhalla syöksyy kohti kuolemattomuutta sekä toteuttaa samalla ihmisten itsekkäät intohimot Kansakunnan Kokonaisedusta ja lajinsäilytyksestä. – – Halla-ahon vihervasemmistolaisiksi sanotut mieskriitikot puolestaan ovat niitä villatakkinuttuisia kirjatoukkia, joiden identifikaatio patriarkaaliseen valtaan on pysähtynyt oidipuskompleksin toistamiseen.[9]»

Hankamäki on myös perin avokätisesti verrannut Halla-ahoa Aleksandr Solženitsyniin[10].

Hankamäen Kari Peitsamo -imitaatio

Nykyfeminismin tyrannisesta ylivallasta tavallisiin, kiltteihin miehiin kävi Hankamäen mielestä hyvänä esimerkkinä rikostuomio tapauksessa, jossa joku äijä oli mennyt kopeloimaan naisen haaroväliä julkisessa saunassa (ks. lainaus artikkelin alussa). Hankamäki perustelee: ”Vain tyhmä lehmä voi ajatella, että menenpä saunaan ja riisunpa pilluni paljaaksi heteromiesten edessä ilman vähäistäkään mahdollisuutta seksuaaliseen kontaktiin.” Kyseisellä naisella oli ollut uimapuku päällä, ja mies oli tunkenut kätensä sen sisään. Hankamäen näkemyksessä ”ihminen, joka torjuu noinkin intiimissä yhteydessä kuin saunassa tapahtuvan lähentelyn, on poikkeuksellisen ahdistunut, jopa sairas.” Hankamäki päättää mietintänsä:

»Minun käy sääliksi heteromiehiä, ja ihmettelen, kuinka vaikeaa heillä voi olla, kun heidän seksuaalinen libidoenergiansa luontaisesti suuntautuu tuolla tavoin käyttäytyviin otuksiin. Seksistä nauttiakseen heteromiesten täytyykin olla melkoisia olla (sic) masokisteja, ja käsitykseni mukaan sadomasokismista nauttiminen kuuluu tämän vuoksi nimenomaan heteroseksuaalisuuden olemukseen toisin kuin homoseksuaalisuuteen, joka on osapuolten yhteensopivuuden vuoksi tasapainoisempaa.[2]»

Kollegansa Pekka Himasen skandaaleista Hankamäki on sanonut, että ”[p]oliitikkojen moraali on yhtä tuoretta ja raikasta kuin suoraan esinahan alta kaivettu kutunjuusto, ja myös oikeuslaitoksen moraali on vahvassa sinihomeessa”.[11]

Anarkismi-kirjassaan Hankamäki totesi, että ”merkittävimpinä ajattelun suunnannäyttäjinä tästä ajasta jäävät historiaan Arnold Schwarzenegger ja Madonna”, ”koska he ovat saaneet asiansa koko maapallon väestön tietoisuuteen”.[12] Kirjassaan Työttömän kuolema Hankamäki sanoi: ”jos Arnold Schwarzenegger ja Madonna menisivät työvoimatoimistoon, viranomainen kysyisi heiltä ensimmäiseksi heidän osaamisensa ja suoritetut tutkintonsa.” Ja: ”Mikäli minä olisin Arnold Schwarzenegger tai Madonna, vastaisin että osaan muun muassa tyhjentää roskatynnyreitä ja siivota käymälöitä. Työviranomainen ottaisi asian todesta ja kirjoittaisi sen lomakkeeseen...[13][14]

Maantiepyöräilyä harrastava Hankamäki väitteli tohtoriksi saadakseen fillariinsa silinterikäyttöisen moottorin, mutta treeniä hän harjoittaa kiusatakseen Alexander Stubbia[15] ja päätyäkseen hänen kanssaan ruotsalaiseen pullakahvilaan istumaan.[16]

Hankamäen kirjat on vuodesta 2007 julkaissut pääasiassa Books on Demand, [4] eli suomeksi sanottuna niitä painetaan sitä mukaa, kun joku marginaalihompanssi kiinnostuu.

Valitut teokset[muokkaa]

 • Minän rakentuminen ihmistieteissä (1994)
 • Minä: Minäfilosofioiden filosofiaa (1995)
 • Dialoginen filosofia: Teoria, metodi ja politiikka (2003)
 • Filosofia räjähti, tulevaisuus palaa: Vähä katekismus filosofiselle anarkistille (2005a)
 • Työttömän kuolema: Johdatus uuteen työyhteiskuntaan ja työn filosofiaan (2005b)
 • Filosofiset viuhahdukset: Populaarifilosofisia tekstejä sekseistä, vallasta ja filosofisista liikkeistä (2007)
 • Enkelirakkaus: Filosofia ja uskonto homoseksuaalisuutena (2008)
 • Sensuurin Suomi: Filosofisesti korrekteja kolumneja arkipäivän ajatusrikoksista (2009)
 • Kansallisfilosofinen manifesti: Suuntaviitat tulevaisuuden Suomeen (2009)

Verkkokirjat[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]

 1. Enkelirakkaus, s. 323.
 2. 2,0 2,1 http://hankamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/196576-seksuaalisuuden-rikollistamisesta
 3. http://kupuramiekka.blogspot.fi/2015/06/amen-yhden-sydameen-ei-valttamatta.html
 4. 4,0 4,1 4,2 4,3 4,4 4,5 Wikipedian lähteistetty Hankamäki-artikkeli, mahd. Jukka Hankamäen kirjoittama
 5. Hankamäki 2005a, s. 178.
 6. https://youtu.be/oVsmVKmr-cU?t=54s
 7. https://youtu.be/oVsmVKmr-cU?t=6m
 8. http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2008/10/kun-sanomat-menivt-perille.html
 9. J. Sakari Hankamäki: ”Maahanmuutosta asiallisesti”, teoksessa Mitä Jussi Halla-aho tarkoittaa? (toim. Ville Hytönen, Savukeidas 2010), s. 187–188.
 10. Ibid., s. 192.
 11. http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2013/03/hautala-himanen-oikeuskanslerilla.html
 12. Hankamäki 2005a, s. 46.
 13. Hankamäki 2005b, s. 95.
 14. http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2012/08/madonnan-konsertti-jatti-ristiriitaiset.html
 15. http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2010/09/kokoomus-taipuu-kuin-uri-gellerin.html
 16. http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2012/12/kahvilat-ja-maantiepyorailyn-hillitty.html
Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.