Juhani Tanski

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

EU ei ole rauhanprojekti. EU-maat on käyny hyökkäilemässä eri maita Euroopassa ja muissakin maanosissa.”

~Juhani Tanski (2014)

”Anteeks?”

~juontaja

”Ee, Afganistaniin saakka..”

~Tanski

”EU?!”

~juontaja

”EU-maat. Kuuntelehan tarkemmin.”

~Tanski[1]
Juhani Tanski.
Kuva kansallistettu täältä

Juhani Tanski (s. 1947) on Kuopion Työttömät ry:n hallituksen puheenjohtaja (1997–) sekä suomalainen poliitikko, joka on toiminut nykyisen Suomen Työväenpuolueen puheenjohtajana sen perustamisvuodesta 2006.

Tanski oli 1970-luvulla maolainen Helsingissä, eli oletettavasti hyvin paska tyyppi. 1980-luvulla hän muutti Leppäviran Oravikoskelle – ihan totta – ja harrasti hieman vihreää kylätoimintaa. Parannuttuaan kommunismista Tanski on palannut tavoitettujen kansojen keskuuteen ja pysyvästi onnellisen näköinen mies. Häntä on havainnoitu nykyisen kotikuntansa Kuopion pääkirjaston nettikoneilta. Siellä tuo möhömaha, joka kirjoittelee tekstinkäsittelyohjelmilla tekstejä puolueensa käyttöön, välttää Kuopion Työttömälle hieman pulmallisen tietokoneen ostamisen. Puuhaapa muutakin. Illalla on kuultu lehtisalissa omaisnaisen vetoomus ”Tuu Juhani pois jo!”

Tanski ei ole edes sosialisti[2], mutta muu STP koostuu suurelta osin kommariänkyröistä. Tanski on kunnallisvaaleissa aina sinnikkäästi ehdolla Kuopion alueella varmaan aina ainoana pienpuolueiden edustajana.

Tanskin mielestä eurosta tulee luopua, koska toinen vaihtoehto talouden ongelmien ratkaisemiseksi olisi liittovaltiokehitys, joka ei vain sovi.[1] Kysymykseen Euroopan unionin mahdollisista hyvistä puolista Tanski vastaa riipaisevasti: ”Aiv traittu faind... faind kut, kud points pat aim soritusei tät ai hävnt biineibltu faind wan.”[3]  1. 1,0 1,1 http://areena.yle.fi/tv/2242426
  2. Juhani Tanski: STP ei ole kommunistinen puolue (Kansan Uutiset 26.9.2006)
  3. http://areena.yle.fi/tv/2258745

Aiheesta muualla[muokkaa]

Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.