Joulukalenteri

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Oireet. Jos on pahat periodioireet, niin esimerkiksi Englannissa voidaan vapauttaa murhasta ja sillee. Kyllä se meillekin tulee ja sillee. Hormoniharmonisointia!”

~Pentti Nieksen (The Joulukalenteri)
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli joulukalenteri.

Joulukalenteri on ehkäisymenetelmä, jossa on luukkuja, joita availlaan. Joulukalenterien toiminta perustuu siihen, että joulukuun ensimmäisenä päivänä kaikki luukut avataan neulalla ja katsotaan, mitä luukun takana on, ja sitten loppukuun ajan irrotetaan yksi luukku joka päivä. Jotta päivät eivät menisi sekaisin, on luukut numeroitu. Joulukuun 13. päivä avataan luukku, jossa numero 13.

Kalenterissa on ostettaessa ehjä kuva. On aika yleistä että luukun takana on aivan järjetön ja ulkokuvaan mitenkään liittymätön kuva. Tälläiset "anarkiakalenterit" innostavat lapsia särkemisen ja rikkomisen kautta. Toisissa joulukalentereissa kuva muuttuu siten että avattu luukku sopii pintakuvaan ja muuttaa sitä jotenkin jouluisemmaksi. Esimerkiksi ikkunasta kurkistava pedofiili voi muuttua tontuksi, pihalla kirmaava sikapossu kinkuksi ikkunalaudalle ja niin edespäin.

Joulukalenteri on raskauksia ehkäisevä, ja se onkin kenties eniten käytetty ehkäisymenetelmä. Myös miehille yritetään kehittää joulukalenteria. Joulukalenterin luukku sisältää estrogeenia ja progestiinia. Luukku vaikuttaa estämällä hypotalamuksen säätelyhormonien FSH:n ja LH:n erittymisen ja siten munarakkulan kypsymisen ja ovulaation. Joulukalenterit ovat luotettavia, jos luukut muistaa avata säännöllisesti ja ohjeen mukaisesti.

Suklaisten joulukalentereiden on havaittu taltuttavan makeanhimoa ja motivoivan odottamaan kärsivällisesti seuraavaan aamuun. Tämä saattaa johtaa ajantajunnan kaikkoamiseen suklaan toivossa.

Joulukalentereja auotaan tavallisesti 24 päivää peräkkäin, joka päivä samaan aikaan. Luukun avaus voi myöhästyä alle 12 tuntia normaalista ottoajasta, jolloin myöhästyminen ei vaikuta tehoon. 24 päivän avaamisen jälkeen pidetään 341 päivän tauko. Tästä on kuitenkin merkkikohtaisia poikkeuksia. Joulukalenterien teho säilyy myös tauon aikana.

Joulukalentereja saa Suomessa vain partiolaisilta, mutta jälkijoulukalentereja voivat yli 15-vuotiaat ostaa ilman reseptiä.

Joitakin joulukalentereja käytetään myös aknen ja hirsutismin hoitoon.

Esimerkki[muokkaa]

JOULUKALENTERI (ethän kurki)
1. Punatulkku 2. Kissanpentu 3. Yksi kynttilä 4. Kurkistava tonttu
5. Villasukka 6. Suomen lippu 7. Olkipukki 8. Lopun aikojen peto
9. Kurkkiminen on rumaa 10. Kaksi kynttilää 11. Lintulyhde 12. Kristitty lauluryhmä
13. Lucia-neito tai kynttiläkruunu 14. Tyhjä lompakko 15. Valtava kauppakeskuksen lasku 16. Jätkänkynttilä
17. Kolme kynttilää 18. Lumilyhty 19. Jouluinen porkkana 20. Lumiukko
21. Lordi 22. Lahjapaketti 23. Noitarovio 24. Jeesus tai Joulupukki

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]