Jouko Turkka

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Jouko Turkka.
Jouko Turkan katse ja ilmeet liittyvät täydellisesti kulloinkin esitettävään asiaan ja sen sisältöön.

Jouko Mali Turkka (17. huhtikuuta 194222. heinäkuuta 2016) oli suomalainen evankelista, joka herätti ja havahdutti huomiota maailmalla aina esiintyessään. Erityisesti Jouko Turkka tunnetaan kiinteästä ja palavasta katseestaan sekä kaksi numeroa liian suuresta villapaidastaan, joka oli hänen erottamaton pukimensa neljän vuosikymmenen ajan. Vastoin yleistä käsitystä Turkka ei ollut hullu, vaikka tunsikin tämän elämänpiirin erinomaisesti.

Onko tämä kokoelma irrallaan rimpuilevia tosiasioita?[muokkaa]

Jouko Turkka esiintyi paatoksellisessa hypnoosissa. Hänen taitojaan tarvittiin ensi kerran Bodominjärven surmatöiden selvittelyssä kesällä 1960 ja usein sen jälkeenkin. Jouko Turkka on usein muulloinkin antanut virkavallalle hypnoottista apuaan. Turkan kuuluisa lause ”Toistat kaiken mitä sanon!” on lausuttu yleisesti kuorossa mm. Moskovan Punaisella torilla, Vatikaanin Pietarinkirkonaukiolla ja Suomen Kansallisteatterissa. Manipulointikyvyt Jouko Turkalla ovat likipitäen täydelliset, mistä syystä hän on kouluttanut useita nuoremman polven näyttelijöitä.

Jouko Turkka teatterilehtorina[muokkaa]

Jouko Turkan keskeisiin metodeihin kuului syödä itse ja syöttää oppilaille omaa paskaansa. Turkka oli omaksunut tämän opetusmetodin itse Martti Lutherilta, joka väitti lusikallisen nauttimisen omaa paskaa joka aamu olevan terveellistä. Nämä osittain kolmannen valtakunnan opetusmetodit olivat kauhistuttavan tehokkaita ja sotivat eettisiä arvoja vastaan, joten Turkka erotettiin opettajantehtävistään. Kostoksi tästä Jouko Turkka laittoi teatteriopiskelijat niistämään nenänsä ilman nenäliinoja ja tulemaan kameroiden eteen; syntyi uusi moderni Kevään seitsemäntoista veljestä ja heidän räkäiset nenänsä.

Jouko Turkka neuvottelijana[muokkaa]

On tavallaan ollut suuri sääli, ettei Jouko Turkka ollut mukana Moskovan neuvotteluissa syksyllä 1939. Paasikiven apurina Turkka olisi vastannut Stalinin ja Molotovin katseisiin samalla mitalla ja pannut epäilemättä vielä paremmaksi. Turkan tuijotuksesta tulee helposti vauhkoontunut, hullu ja pelokas olo.

Katso myös[muokkaa]

Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.