ES-Jonne

Hikipediasta
(Ohjattu sivulta Jonne)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”jätkä on 30v ja selaa/toimii modena Hikipediassa. itse olisin pano hommissa”

~jonne huutelee
Jonneus on vakava sairaus.

ES-Jonne (Homo sapiens paerinaeviljamicus) on stereotypia peruskoulu- tai lukioikäisestä teinipojasta, joka terrorisoi ympäristöään viritetyllä mopollapolkupyörällä ja juo energiajuomia, kuten ES. Jonneilla on myös tyypillinen tapa huudella meemejä koulun käytävillä. Jonne tykkää pelata myös CS:ää ES-huuruissa JA KIRJOTTAA YLILAUDAL CAPSIT PÄÄL :D:D:D. Naispuolista jonnea kutsutaan jonnaksi.

Jonneja ei tule sekoittaa tekopirteämpään ja jopa vastuuttomampaan swag/YOLO-sakkiin, tosin ei haittaa jos sekoittaakin[1].

Alalahkot

Jonnejen eri alalahkot ovat kuuluisia ympäri Suomea. Jonneja on kuusi alalahkoa. Tuhovoima riippuu aina jonneprosentista. Jonnejen alalahkoilla on myös vuosikerrat.

  • ES-jonnet (vanha, 2005–): Tavallisin jonnejen muoto
  • Mopojonnet (ikivanha, 2000–): Yläkoululaisia, jotka aina yrittävät haastaa riitaa vanhusten kanssa keulimalla heidän vierestään 6000 desibelin mopoilla
  • BMX-jonnet (muinainen, 1990–): Mopojonnejen esi-isät, jotka muinoin keulivat BMX:llä "limupullo" kädessään
  • Kovikset (legendaarinen, 1985–): Velttoja housuja ja Tommy Hilfigerin boksereita käyttävät vanhin jonnejen alalahko, joivat vain limsaa, edes ES:sästä ei tiedetty

Historia

Tunne ero

Joskus kauan sitten, kun kaikki oli vielä paremmin, eräs anonyymi teki langan, jossa hän paljasti saaneensa selville, miksi Kuvalaudan taso oli niin huono. Hän oli saanut selville eräällä IRC-kanavalla irkatessaan, että kaikki Kuvalaudan modet ja useimmat käyttäjätkin olivat myös Jonnewebin ahkeria selaajia. Useat anonyymit kauhistuivat ja sitten raivostuivat tästä paljastuksesta.

Jonnejen määrä nousi huomattavasti, kun Jonnewebin etusivulle ilmestyi uutinen "Jonneweb ja Kuvalauta aloittavat yhteistyön. Kuvalauta.fi on "herrasmiesten taidekuvasivusto", jonka pääasiallisena keskustelunaiheena ovat kalat ja karhut. Erityiskiitos yhteistyön mahdollistamisesta kuuluu Kuvalaudan keskustelupalstan käyttäjälle "Anonyymi", joka on ahkerasti levittänyt tietoa Jonnewebistä."

Alun vakavan liiketoiminnan jälkeen Jonneista on tullut eräs tärkeä osa meidän kaikkien Lähde? lautailukokemusta.

Tosin on väitetty, että vanhahomojen jonnekammo johtuu lähinnä laaduttomasta lapsuudesta tai siitä, että siitä ollaan vasta irtaantumaisillaan.

Jokaisesta tämän artikkelin lukemiseen kulutetusta minuutista lahjoitamme kymmenen euroa jonneille ostaakseen ES:ssää jotta he pysyisivät poissa Hikipediasta.

Jonnen neuvo -kuvasta tuttu sekä monissa jonneen liittyvissä kuvissa esiintyvä henkilö oli nimeltään Atte Toikka (1997–2019). Hän oli Malminkartanosta kotoisin oleva rap-artisti ja kuului Laulavat kulkurit -nimiseen rap-yhtyeeseen. Monet hänestä pyörivät kuvat on otettu vuosia sitten, Reportaasinyymin haastattelun mukaan Jonnen neuvo-kuva otettiin hänen ollessaan 9-vuotias. Attea pidetään jonneilun esikuvana. Atte Toikan haastattelu Jonne-ilmiöstä on luettavissa [1].

Jonneilu

Jonneilija on nyymi, joka on oikeasti ohittanut jonneikänsä jo ajat sitten mutta esittää netissä Jonnea, esimerkiksi for the lulz.

Jonneilijan keski-ikä on oman päättelyni tilastojen mukaan yleensä yli 18 vuotta ja tyypillinen jonneilija onkin statistiikkojen perusteella ammattikoululainen, joka kykenee erottamaan spurdo spärlölölön ja muun jonneilun nerokkaan piilohuumorin. Hän tähdännee paskamyrskyyn.

Tuntomerkkejä nettijonneilijan tunnistamiseksi

  • ES – Jos epäillyn kirjoittamassa tarinassa mainitaan vähintään neljä kertaa ES, on tämä kriteeri täytetty.
  • Make, Joni, Hermanni, Viljami, Viljamin veli ja Korianteri – Jos tarinassa on vähintään yksi, mielellään useampi, edellämainittu henkilö, tämä kriteeri on täytetty.
  • ALLCAPS – EI VITTU VILJAMIN VELI OPETTI MEIDÄT KOODAA EI JUMA MEISTÄ TULEE KUULUISII XD

Katso myös

Aiheesta muualla

ES-Jonne Hikinewseissä

Viitteet

  1. kunhan ei risteytä