Joikaaminen

Hikipediasta
(Ohjattu sivulta Joiku)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Joiku.
Liika joikaaminen on haitallista suun limakalvoille

Joikaaminen on ihmisoikeuksien julistuksen vastainen, epäinhimillinen ja tuomittava kuulustelumenetelmä. Joikukidutusta käytetään silti kolmentasoisena.

Uhrin kannalta vähiten tuhoisa on kuulustelutilanne, jossa hänen läsnä ollessaan mainitaan sana "joiku". Monien ihmisten mielenterveys vaarantuu. Tunnettua lienee, että 10 000 metrin maailmanennätys 2,29 minuuttia ja osia hylättiin, kun oli todistettu ennätyksen tekijän valmentaneen itseään 1. asteen joikukidutusmenetelmällä.

Toinen, huomattavasti kyseenalaisempi kuulustelumenetelmä on pakottaa henkilö kuuntelemaan joikaamista. Selviytymistodennäköisyys toisen asteen joikukidutuksesta riippuu kokonaan siitä, onko henkilö musikaalinen vai ei.

Kolmannessa asteessa henkilö pakotetaan kuuntelemaan joikaamista musiikkiina, tunnistamaan erilaisia joikuja, analysoimaan niitä musiikkina ja kansankulttuurina sekä osallistumaan joikaamiseen selvänä. Jo menetelmää sinänsä on pidettävä erittäin julmana, koska henkilö joutuu räikeän aivopesun ja tarkoituksella aiheutetun ambivalenssin uhriksi. Joikukidutuksesta ei kenenkään uhrin tiedetä selviytyneen hengissä ja sitä käytetäänkin lähinnä rikkaruohontorjuntaan sekä hiekkapuhaltamisen korvaavana menetelmänä.

Treble staff with notes 01.svg JA AAMUN KIURU KIRKKAUDESSA SOITTAA. Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä.
Lisäämällä artikkeliin kuorolaisia saat altot ja baritonit paremmin esiin
.