John Lennon

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli John Lennonista.

”Voin kävellä ovesta ulos ja mennä ravintolaan. Voitko kuvitella, miten upeaa se on? Tai mennä elokuviin! Ihmiset tulevat usein kyselemään nimmareita tai sanovat "hei", mutta he eivät häiritse.”

~John Lennon hehkuttaa New Yorkin viihtyisyyttä viimeisessä haastattelussaan

John Lennon (9. lokakuuta 1921, Gaborone - 24. joulukuuta 1980, Tokelau) oli Beatlesin jäsen.

Uransa loppupuoliskolla Lennonista otettiin paljon kuvia päihdevalistustarkoituksiin. Lennonin julkisuuskuvalle saattoi olla jopa eduksi, ettei hän ehtinyt elämässään kovin pitkälle matkallaan Juice Leskiseksi.

John Lennon syntyi merkityksettömänä pikkurääpäleenä. Alasti, ja äitinsä masusta, perinteiseen tyyliin. Hänen isänsä ei ollut Jumala. Hän ei syntynyt neitseellisesti. Hänen syntymänsä oli pääosin pelkkää poissulkevaa argumentointia. Lennon ei koskaan lapsuutensa aikana kärsinyt köyhyydestä eikä menettänyt vanhempiaan. Päin vastoin: hän sai rikkaalta isältään ennakkoon perinnöksi miljoona puntaa rahaa ja asui perheensä omistamassa ökykartanossa heti Strawberry Fieldsin naapurissa.

John Lennon tuli kuuluisaksi siitä, että yhden hauskan illan jälkeen Liverpoolilaisessa pubissa hän krapulapäissään päätti perustaa soitinyhtyeen rikkaiden ystäviensä kanssa. Sitten he lähtivät Hampuriin treenaamaan soittamista. Ennakkoperinnön saanut Lennon meni asumaan viiden tähden hotelliin ja kävi iltaisin taksilla punaisten lyhtyjen alueella soittelemassa kappaleita ystäviensä Paul McCartneyn, George Harrisonin, Stuart Sutcliffen ja Pete Bestin kanssa. Hepä eivät olleet saaneetkaan isiltään rahaa puntaakaan, joten heidän oli tyydyttävä asumaan teatterin takana olevassa läävässä Tony Sheridanin kanssa. Tästä asiasta Lennon aina jaksoi naljailla ystävilleen. Sheridan oli palkattu pändiin laulajaksi, koska hän oli ollut siinä huonompi kuin kukaan beatleseistä. Hotellihuoneessaan Lennon kokeili hasista. Hän käytti huumetta vain siksi, koska se oli hänen mielestään kivaa ja mukavaa puuhaa.

Kun pändi sitten saikin pätäkkää ja tyttöset kiljumaan hameet korvissa, syntyi beatlemania. Kaksi ystävystä jättivät pändin ja heidän tilalleen otettiin yksi hörökorvainen kaveri. Beatlemania tarkoittaa sitä että perustetaan krapulapäivänä kaveripiiristä koostuva soitinyhtye jonka yhdellä jäsenistä on hörökorvat.

Kaikki (etenkin hörökorvaiset) nuoret miehet alkoivat yksinkertaisesti elättelemään toivoa rahasta ja tyttösistä. Kaikillehhan oli jo alusta asti selvää, että Lennon ei ollut sen parempi muusikko kuin hänen bändikaverinsa tai baarimikkonsa tai no, sinäkään. Mutta kun tyttöset kirkuivat hameet korvissa, päättivät levy-yhtiöt alkaa kutsua Beatles-porukkaa superlatiiveilla ja vertasivat heitä ihan oikeisiin musiikin ammattilaisiin. Levy-yhtiöt yhdessä vaatevalmistajien ja soitinmyyjien kanssa alkoivat ylläpitää beatlemaniaa. He kutsuivat tätä "nuorisokulttuuriksi".

Lennon nousi toisen kerran maailman tietoisuuden sanottuaan haastattelussa Beatlesin olevan suositumpi kuin Jeesus. Jumala kuitenkin veti herneet nenäänsä tästä ja järjesti levynpolttotalkoita ympäri Yhdysvaltoja. Lennon oli myös kehunut Adolf Hitleriä, mitä haastattelija ihmetteli ja sanoi Lennonille, että Liverpooliahan oli pommitettu toisen maailmansodan aikana rajusti. Lennon oli kerskaillut, että Aatupa oli säästänyt hänen henkensä. Todellisuudessa Liverpool oli niitä harvoja kaupunkeja Englannissa, jotka säästyivät pommituksilta kokonaan ja vain vaurastuivat vaurastumistaan muiden kaupunkien riutuessa köyhyydessä pitkään.

Myöhemmin Lennon julisti myös olevansa mursu, mutta korjasi pian tämän jälkeen olevansa puuseppä ja että mursu olikin Paul. Monikaan ei tajunnut Lennonin viittaavan puusepällä Jeesukseen, sillä kukaan ei tuossa vaiheessa enää käsittänyt Lennonin jorinoita muutenkaan.

Forrest Gump ja John Lennon.

Ajan kanssa beatlesit tulivat vanhemmiksi ja he joutuivat yhä epätoivoisemmin peittämään orastavia kaljujaan pitkillä tukilla, parroilla ja viiksillä. Kun tilannetta parannettiin marijuanalla ja LSD:llä oli soppa valmis. Levymyynti romahti.

Onneksi John Lennon keksi pelastuksen. Hän keksi hajottaa beatlekset. Näin levymyynti jatkui jonkin aikaa. Soolourallaan Lennon keskittyi omahyväiseen saarnaamiseen.

Kun Lennon täytti 40 vuotta, alkoivat rahahanat kuihtua tyystin, joten hän julkaisi comeback-albumin. Tällä levyllä vain puolet lauluista on Johnin omia ja loput olivat japanilaisten seuraajien tekeleitä. Lennon palasi julkisuuteen optimistisena ja toivekkaana tulevaisuudesta ja kiertueista. Kuitenkaan ei mennyt hyvin, joten Lennon päätti pelastaa tilanteen siten että antoi Beatles-fanin nimeltä Mark Chapman ampua hänet hengiltä. Tämän vuoksi Lennonin ja Beatlesin musiikki myy edelleen ihan kelvollisesti.

Lennonia on muistettu huonoissa pilkkalauluissa, nimeämällä puolet New Yorkin Central Park -kaatopaikasta mansikaksi ja muuta kivaa.

Katso myös[muokkaa]

Naziflag.gif edeltäjä:
Chuck Berry
Rockin absoluuttinen itsevaltias
1963-1969
seuraaja:
Benny Andersson
Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.