Jari Lindström

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sandglass vermin .svg Päivitystä kaivataan!
Tämä artikkeli ei ole ehkä paskaa, mutta se kaipaisi kipeästi päivittämistä.
Ole siis reippaampi kuin se, joka lisäsi tämän laatikon tähän, ja tuo artikkeli tähän päivään.
Stop hand.png Tämä sivu on täyttä faktaa!
Tämän sivun aihe on niin käsittämättömän tyhmä, että siitä ei tarvitse repiä huumoria.

»Olin todellla yllättynyt siitä ja ensimmäinen reaktio oli että "oho". Sitten sanoin, että katsotaan kuinka äijän käy.»
(Lindström kuvailee tuntojaan kuultuaan oikeusministerin salkusta1 http://yle.fi/uutiset/lindstrom_myontaa_osa_ps-kannattajista_pettyneita/8124968 )

»Hei. Otetaas nyt ihan rauhallisesti. Myrsky vesilasissa.»
(Oikeusministeri Lindström perustuslaillisuudesta Ylen haastattelussa 19.12.2016)

»Se, että leikkaa tukia puolelta, niin siinä on sitten toinen puoli, että ei leikkaa puolelta tukia»
(Työministeri Lindström Kelan aktiivimallitilastoista Ylen haastattelussa 5.4.2018[1])

Jari "Jarppa" Lindström (s. 28. kesäkuuta 1965 Kuusankoski) on perussuomalainen koppava kalju paperimies, joka pantiin keväällä 2015 opettelemaan ministerin tehtäviä osana Sipilän hallituksen työllistämisohjelmaa. Pitkin vaalikampanjaa ja hallitusneuvotteluja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini elämöi siitä, miten tehtäviin tulee aina valita pätevin, ja miten persuilla on niin monenlaista osaamista, että iskee runsaudenpula; näiden puheiden demonstraationa Suomeen tuli sitten paperiamis oikeusministeriksi. Aiemmin on pidetty lähinnä arveluttavina vitseinä oikeusministereitä, joilla ei ole korkeampaa akateemista oikeustieteen tutkintoa, mutta Lindström on pätevöitynyt tehtävään kansan oikeustajun syväasiantuntijana. On sitä paitsi melkoisen elitististä vaatia, että ministerit ymmärtäisivät jotain vastuualueistaan, kun heidät kuitenkin on parlamenttiin äänestetty, prkl. Sitä paitsi Lindström otti vahvasti tuntumaa oikeusasioihin jo aiemmalla istuntokaudella Perussuomalaisten ryhmäjohtajana, jolloin allekirjoitti dementikko Pentti Kettusen lakialoitteen, jossa esitettiin, että suomalaisen ja synnittömän avioliiton piirissä synnyttävät saisivat ylimääräisiä eläke-etuja. Kun joku ulkopuolinen tajusi, että esitys oli tyystin perustuslain vastainen, Lindström kummasi nimensä aloitteesta ja vaati tämän jälkeen parempaa valmistelutyötä.2 http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisten_ryhmajohto_vahtii_lakialoitteita_tulevaisuudessa_tarkemmin/7205984

Lindström jäi maaliskuussa 2017 sairauslomalle, mutta työuupumuksen merkkejä oli huomattavissa puoli vuotta myöhemminkin.

Nimityspäivästä lähtien oli melko selvää, että Lindström olisi se persuministeri, joka ensimmäisenä mokaisi hommansa, mutta useimmat luulivat, että hän tekisi sen oikeusministerin toimialalla. Sen sijaan Lindström lähti työministerin ominaisuudessa sooloilemaan tavalla, joka on sinänsä ominainen tyypille, joka luulee yhä olevansa pelkkä perussuomalainen bloginpitäjä. Suurin piirtein välittömästi nimityksensä jälkeen Lindström ryhtyi maalailemaan seinille mystisiä näkyjä työnantajan Kela-maksujen palauttamisesta. Eleessä ei sinänsä ole mitään kovin erikoista: se istuu itse asiassa hyvin Sipilän hallituksen valitsemaan työmarkkinajärjestöjen uhkailemiseen epämääräisillä katastrofiseurauksilla, jos ei tanssita kyselemättä hallituksen pillin mukaan, olkoonkin, että kohdistui ensimmäistä kertaa työnantajapuoleen. Sen sijaan lievästi erikoista on, että Lindströmin uhkaus olisi erittäin kauaskantoinen miljardiluokan reformi, jonka mahdollisuudesta ei ole halaistua sanaa hallitusohjelmassa. Silti vielä samalla viikolla oli hehkutettu lähes orgastisesti hallituspuolueiden keskinäistä yksimielisyyttä ja yhtenäisyyttä sekä jaettua tilannekuvaa ym. vastaavaa paskaa. Lindstöm sai lausuntojensa jäljiltä tiettävästi pikaisen ja epädramaattiseksi mainitun puhelun pääministeri Sipilältä. Lindström on sittemmin ilmoittanut "ottaneensa opikseen" tästä tapauksesta,3 http://yle.fi/uutiset/lindstrom_kela-maksukohusta_otan_opikseni_naista_kokemuksista/8034820 sillä ministerithän ovat valtioneuvostossa lähinnä opettelemassa vaikeatajuisia asioita, esim. että saattaa olla epäsuotavaa vedellä hatusta massiivisia pilipaliesityksiä ilman hallitusohjelman tukea. (Tai vaatia työnantajapuolelta mitään, mutta tämä sisältyy implisiittisesti Sipilän hallitusohjelmaan.) Persujohtaja Soini käytti jo klassikoksi muodostunutta persuselitystä, jonka mukaan Lindström ei oikeasti tarkoita asioita, joita hänen suustaan pääsee, vaan ko. päästöt ovat sananvapauden itsetarkoituksellista harjoittamista.4 http://yle.fi/uutiset/soini_lindstromin_kela-maksuavauksesta_ministeri_on_kayttanyt_sananvapautta/8034507 Lindström reflektoi myöhemmin hämmästystään siitä, että pitäisikö tässä nyt alkaa miettiä, mitä sanoo. Hän peräsi myös vastuullisuutta: "Todella toivon, ettei näille yksittäisille heitoille annettaisi turhan suurta painoarvoa. Olemme niin herkässä tilanteessa työmarkkinoiden kanssa, että tämän keskustelun käyminen julkisuuden kautta yksittäisiä asioita esiin nostamalla ei ole kovin viisasta", Lindström totesi Ylelle osoittaen sellaista (itse)tiedostamisen puutetta, ettei tähän voi lisätä enää oikein mitään niin, että siitä vielä tämän hauskempaa tulisi.5 http://yle.fi/uutiset/tyoministeri_huomasi_ettei_olekaan_tavallinen_pulliainen_pitaa_alkaa_miettia_mita_sanoo/8049007

Onneksi oikeusministerin asioista Lindström tajuaa vielä vähemmän kuin työmarkkinakysymyksistä, joten hupi ei tähän lopu. Aiemmin Lindström on mm. ilmoittanut kannattavansa kuolemanrangaistusta ja palaamista markka-aikaan. Lindström ei usko kykenevänsä hoitamaan tehtäviinsä kuuluvia esittelyjä eduskunnan hyväksymän uuden avioliittolain edellyttämiin lakimuutoksiin, koska pelkää saavansa niistä homopöpöjä. Esittelyt todennäköisesti jäävät jonkun henkiseltä iältään yli seitsenvuotiaan virkamiehen tehtäväksi.6 http://yle.fi/uutiset/oikeusministeri_lindstrom_sukupuolineutraalin_avioliittolain_esitteleminen_minulle_nihkeaa/8106055

Suomen tasavallan nykyinen oikeusministeri sai poliittisen innostuksen palon Tony Halmeelta.7 Tony Halme ratkaisi Jari Lindströmin puoluevalinnan, HS Kotimaa 30.5.2015 2:00 Halme (1963–2010) oli aivovammainen showpainija, joka fantasioi täysistunnossa pedofiilien kivesperäisestä anaalipenetraatiosta ja harrasti luvattomia tuliaseita sekä sekäkäyttöä liikenteessä.

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]

 • JARPAN SIVUT. Ministerin huvittava kotisivukokonaisuus, jolla tarjolla mm. Koirajuttuja. V. 2016 kätketty salasanan taakse. (Web Archive)

Viitteet[muokkaa]

 1. Vrt.
  - Siltainsinööri Lindström: "Se, että puolet lujuuslaskelmista meni väärin, niin siinä on toinen puoli, että puolet meni oikein"
  - Valtuuskunnan pj Lindström palaa Potsdamista 1945: "Se, että puolet Euroopasta jäi yksipuoluediktatuuriin, niin siinä on toinen puoli, että puolet ei jäänyt"
  - Linnanherra Lindström 1339: "Se että puolet kuoli ruttoon, niin siinä on toinen puoli, että puolet ei kuollut"
  - Neuvostovirkamies Lindström 1986: "Se, että puolet ydinvoimalasta räjähti helvettiin, niin siinä on sitten toinen puoli, että puolet ei räjähtänyt"
  - Lindström & suffragetit: "Se, että puolet väestöstä ei saa äänestää, niin siinä on sitten toinen puoli, että puolet saa"
edeltäjä:
Lauri Ihalainen (työ)
Anna-Maja Henriksson (oikeus)
Suomen työttömyys- ja oikeustajuministeri
20152019
seuraaja:
Antti Häkkänen (oikeus)
Timo Harakka (työ)