Jari Koskinen

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Jari Antero Koskinen (s. 1961 Hauholla) oli Kataisen hallituksen maa- ja metsäläistalousministeri. Golfin, salibandyn, kokoomuslaisuuden ja jääkiekkoyrittämisen ohella maanviljelystä harrastava Koskinen on toiminut samassa virassa kerran aiemminkin, Lipposen II hallituksessa 2002–2003.

Koskisen kansanedustajaura alkoi kunniakkaasti siten, että hän jäi rannalle vuoden 1995 eduskuntavaaleissa, mutta pääsi silti varamiehenä parlamenttiin, kun Iiro Viinanen päätti näyttää keskisormea vaihteeksi myös omille äänestäjilleen siirtymällä kesken kauden Pohjolan emännän palvelukseen.

Kun Koskinen oli näin saanut pientä vetoapua, urkeni hänelle nopeasti messevä ura Kansallisen Kokoomuksen eduskuntaryhmässä. Maanviljelyn harrastajana Koskinen oli Kokoomukselle arvokas ase käytettäväksi Keskustaa vastaan, vaikka näin rikottiinkin kaikkia velvoittavia suomalaisen politiikan pelisääntöjä (maanviljelijä saa liittyä vain Keskustaan ja poliisi vain Kokoomukseen).

Vuonna 2001 Koskinen valittiin Kokoomuksen varapuheenjohtajaksi, ja seuraavana vuonna hänestä tehtiin maalais- ja metsäläisasiainministeri. Kaikki näytti sujuvan hienosti siihen asti, kunnes kokoomuslaiset pettivät Koskisen täysin kykenemättöminä tajuamaan tämän korvaamattomuutta. Vuoden 2007 eduskuntavaalien jälkeen puolue ei esittänyt Koskista ministeriksi Vanhasen II hallitukseen. Sen sijaan Koskiselle tarjottiin Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan pestiä. Koskinen lukitsi itsensä ryhmähuoneeseen ja kieltäytyi kunniasta. Hän kieltäytyi myös päästämästä ketään muuta sisään useiden päivien ajan. Kun salkuttomuusmökötystä oli kestänyt aikansa, Koskinen teki viinaset ja häipyi kesken kauden Lontooseen Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin johtokuntaan pohtimaan sitä, kuinka Eurooppa voisi nousta jaloilleen toisen maailmansodan raunioista. Koskisen jättämän aukon eduskunnassa kykeni joku varasijalle jäänyt orimattilalainen poliisi täyttämään mainiosti kenenkään huomaamatta mitään eroa.

Keväällä 2011 Kokoomus meni nousemaan suurimmaksi eduskuntapuolueeksi, ja Koskista tietysti otti kuuppaan, kun hän ei ollut enää edes kansanedustaja. Turhapa olisi salkkuja toivoa. Vaan katso, pääministerihinkuinen puheenjohtaja Jyrki Katainen osoitti olevansa empaattinen kokoomuslainen nostamalla Koskisen ministeriksi eduskunnan ulkopuolelta – koska vitut äänestäjät haluaa päättämässä ketään sellaisia nähdä, joita ovat oikeasti äänestäneet. Koskinen suostui tekemään rauhan Kokoomuksen kanssa, kun Eurooppakin oli jo ehditty melkein kokonaan jälleenrakentaa.

Maa- ja metsätalousministerinä Koskinen on profiloitunut tukemalla ministeriönsä virkamiehiä näiden valitsemaa linjaa uhkaavaa tutkimustietoa vastaan. Kalastuspolitiikan kritiikki taas johtuu Koskisen mukaan siitä, että tutkijoilla ja muilla kansalaisilla on liikaa aikaa käytettävissään. Hallituksen työurauudistusten pitäisi onneksi hankkiutua eroon moisista hallintoa hankaloittavista vapaa-ajan ongelmista.[1]

Koskinen heivattiin kesällä 2014 ulos uudesta Stubbin hallituksesta, jota salkunhaltijoiksi saataisiin enemmän äänten perään olevia virnunaamoja.

edeltäjä:
Hemuli
Sika-Liisa
Suomen maalais- ja metsäläisministeri
20022003
20112014
seuraaja:
Juha Korkeaoja
Petteri Orpo
Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.

Viitteet[muokkaa]