James Knox Polk

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
James Knox Polk
Newpolk.JPG
Yhdysvaltain presidentti
vallassa 18451849
edeltäjä John "Nynny" Tyler
seuraaja Zachary Taylor
syntyi 3. marraskuuta 1795
Pohjois-Carolina
kuoli 15. kesäkuuta 1849
Nashville, Tennessee
puolue Yhdysvaltain demokraatit

James "Takatukka" Knox Polk (17951849) oli turhimpia Yhdysvaltojen presidenttejä. Maan 11. presidentti sijoittuu presidentilliseen välikauteen Andrew "Apinanraivo" Jacksonin ja Abraham Lincolnin välille. Tuon välikauden kaikki presidentit olivat turhaa sakkia, mutta James Knox Polk kuuluu ehdottomasti heidänkin joukossaan mitättömyyksien osastolle, täysin tarpeettomien jaostoon. Historioitsijoita on pitkään askarruttanut kysymys, oliko Polkin takatukka typerämmän näköinen kuin Martin Van Burenin poskiparta. Konsensusta aiheesta ei toistaiseksi ole.

Elämä[muokkaa]

James Knox Polk valittiin presidentiksi 1845. Siihen asti hän oli elättänyt itsensä huonosti palkattuna hiusmallina. On edelleen silkka arvoitus, kuinka Polk lopulta päätyi politiikkaan.


Takatukka[muokkaa]

Polk (oik.) ja hänen tunnetuin luomuksensa (vas.).

James Knox Polk keksi takatukan. Tämä onkin ehkä hänen kestävin saavutuksensa. Polk oli kuitenkin edellä aikaansa, sillä ilmiö tuli muotiin vasta 1980-luvulla, eikä edes se tehnyt Polkista vähemmän naurettavan näköistä. Kuten kuvitella saattaa, Polkia pilkattiin jatkuvasti hänen kampauksensa vuoksi. Hän vastasi pilkkaan johdonmukaisesti suhteettomalla väkivallalla käyttäen usein seinistä villieläimen voimilla revittyjä naulaisia lankunpätkiä ja tuliaseita.


Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.