Itsekritiikki

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Stop crap.png Tämä artikkeli on merkitty parannettavaksi välittömästi, koska sen sisältö tai aihe on kakkaa.
Voit auttaa Hikipediaa muokkaamalla artikkelia paremmaksi.
Jos parantaminen ei kiinnosta ketään, artikkelille käy huonosti.

Itsekritiikki on itseen kohdistuvaa kritiikkiä. Itsekritiikkiä voi luonnehtia.... voi vittu mikä aloitus. Kokeillaan uudestaan:

Itsekritiikki on tunnetila, jossa ihminen kokee oman mielikuvituksensa tai tietonsa riittämättömäksi johonk-- ei helvetti tästä ei tule taas mitään. Ja nyt tässä on taas liian vähän sinisiä linkkejä, sanavalinta on köyhää, ja ...ei, nyt alkaa vainoharhaisuus taas iskeä, yritetään vielä.

Itsekritiikki on eräänlainen ihmisen aivoissa tapahtuva psykologinen ilmiö, jossa tekijä tarkastelee tekemäänsä tuotosta ja toteaa sen käyttökelvottomaksi.... ei, vaan riittämättömäksi... ei, vaan... vittu tästä ei tule taas mitään. Ei yhtään omaperäistä, samanlaista tuubaahan voi lukea vaikka Wikipediasta... Voi tätä tuskaa, voi tätä kurjuutta, minusta ei ole kirjailijaksi!! Eikä muusikoksi! Minusta ei ole astronautiksikaan!! Minusta ei ole edes Wowittajaksi, koska en pysty.... en pysty.... en pysty... en pysty....en pysty.... *niisk*

Nyt alan ymmärtää, miltä Sibeliuksesta tuntui 8. sinfoniaa säveltäessä... Pakko pistää *niisk* tähän {{paskaa}}-malline, jotta joku osaava ihminen voi auttaa tätä köyhää taideteostani, joka on vain varjo siitä, mitä ennen kykenin tuottamaan.

Wiki letter w.png Tämä tynkä on artikkeli. Voit muokata artikkelia auttamalla Hikipediaa.
Harkitse myös, voisiko tämän tynkämallineen vaihtaa johonkin hauskemmista tynkämallineista.


Itsekritiikin lähteillä[muokkaa]

Kokeillaas uudelleen... Itsekritiikki on suunnilleen yhtä vanha ajatus kuin elämä itse. Siitä ei voi antaa varmoja todisteita, mutta tekemällä uskaliaita päätelmiä nykyhetkestä ja vertaamalla menneisyyteen voidaan todeta seuraavaa:

 • Yksisoluiset olivat ensimmäisiä eliömuotoja planeetalla
 • Yksisoluiset muuttuvat koko ajan
 • Yskisoluiset pyrkivät yhteistyössä keksimään uusia juttuja

Jos haluaa löytää kaikkeuden itsekriittisimmän neuroosipallon, pitää vain aivastaa ja katsoa käteensä. Joka hemmetin virus, jonka kuka tahansa kaivaa nenästään, korvistaan, hampaidensa välistä tai... mistä kuka kaivaakin, on itsekritiikin äärettömiin jakautuva temppeli. Se ei koskaan ole tyytyväinen itseensä, mikä on kaikkein selviytymiskykyisimmältä olomuodolta koko planeetalla ihan kiitettävä suoritus. Joka kerta, kun se luo itselleen seuraajan, se koittaa josko erilaisuus olisi sittenkin parempi kuin olla oma itsensä ja tehdä mitä tapaa tehdä.

Myöhemmät elämän olomuodot planeetalla ovat jatkaneet viruksen ihailtavaa työtä, mutta näyttäisi olevan olemassa kaava, jossa aivojen koon kasvu on suorassa suhteessa oliolajin itsekritiikin kykyihin. Siitä syystä onkin surullista, että homo sapiens lajiin päästyään planeetan kehitys on jumahtanut tyystin. Tämä siitäkin huolimatta, että ihmiset käyttäytyvät toimiessaan melkein tarkalleen samalla tavalla kuin suuret esikuvansa, virukset.

Itsekritiikin työkalut[muokkaa]

On monia tapoja saavuttaa itsekritiikin kykyä. Listattuna alapuolella ovat jotkin tehokkaimmiksi tähän asti todetuista:

 • Yksisoluisuus
 • Evoluutio
 • Elinympäristö
 • Heijastava pinta
 • Vaimo
  • On kyseenalaista onko tämä kohta suoraan itsekritiikkiä, mutta jos vaimo sanoo että se on niin kai se silloin on...
 • Muisti
 • Kipu
  • Missä tahansa kehon alueella. Tämä on välitön ja tehokas keino Hikipedian opiston tutkimuksien mukaan
 • Ajattelutyö
 • Virhe
  • Jos sen tajuaa virheeksi


Seuraavat asiat taas ovat pahasti itsekritiikin kanssa yhtä mieltä, mikä taas suoraan tarkoittaa, ettei tulekaan olleeksi itsekriittinen, jolloin... Tässä ne nyt ovat:

 • Kaverit
  • Riippuu luonnollisesti kavereista
 • Alkoholi
  • Toimii vähän samalla tavalla kuin kaverit, mutta menee astetta pidemmälle eikä hauku sinua jos kuset housuihisi
 • Jonkun naapurina asuminen
 • Mielihalut
 • Oma ääni
 • Ympärillä olevat muut Kokoomusnuoret
 • Liian tiukka kravatti
 • Liian tiukka hattu
 • Valtiollinen alamaisia
  • On erityisen paha jos he nostavat toisen kätensä suoraksi aina kun tulet huoneeseen
 • Jos tilisi saldon lukujono on pidempi kuin sen tilinumero on

Itsekritiikin lähteillä[muokkaa]

Vahva visuaalinen esimerkki siitä, mitä tapahtuu kun itsekritiikki jää narikkaan. Materiaali nähtävillä Hikipedian opiston nörttejä käsittelevässä luennossa.

[Hikipedia]n tutkimuksien mukaan on mahdollista, että itsekritiikki ei ole, toistuvista kännisten yliopistoprofessorien väitteistä huolimatta, mielen ominaisuus. Uudempien, vallankumouksellisten tutkimusten mukaan se saattaa itse asissa olla raskasmetalli aiheuttama myrkytystila.

Hikipedian oletusten mukaan (jonka pohjana on lähinnä kahdeksan kuukauden edestä tutkimusbudjetin tuhlaamista sekä vartin verran istumista googlen maps-sovelluksen edessä) itsekritiikki luultavasti on muiden metallien tavoin maaperästä kaivettavaa malmia, jota esiintyy erityisesti Suomen maaperässä. Oletusten mukaan suomalaisten esi-isien vuosisatoja hengittämät höyryt ja ravinnon mukana syödyt pitoisuudet ovat tehneet heistä sellaisia mököttäviä, itseään sättiviä ihmisraunioita, joita he ovat tänä päivänä.

(Samalla tutkimuksella on myös pystytty rajaamaan Golf-virran vaikutus lähimaastoon. Ruotsiin se ei selvästi puhalla ollenkaan, ja Venäjällekin päin mennessä se ei yllä lähellekään Moskovaa...)

Hikipedian tutkimuksissa on myös paljastunut, että monet suurimmista valtiosta, muista materiaalisista rikkauksistaan huolimatta, eivät ole onnistuneet kaivauksissaan iskemään vielä ainoaankaan itsekritiikkiesiintymään. Suomi onkin tehnyt (vientimaana kun tunnetaan) parhaansa kaivaakseen maasta itsekritiikin raskasmetallia, valmistanut niistä toimituskelpoisia kiekkoja ja myynyt parhaansa mukaan eteenpäin sekä pitänyt aiheesta seminaareja, jossa asiaa on huudettu parhaan mukaan. Itsekritiikin määrä on siitä huolimatta pysynyt ikävä kyllä häpeällisen vähäisenä.

Voi vit...[muokkaa]

Itsekritiikin lähteillä tuli vahingossa kahdesti otsikoksi. Hitto sen toisen piti olla itsekritiikin aluperä. On on se nyt sa... Ai joo täälä voi olla jotakin mukuloita lukemassa. Ei p...

Historian suuria itsetutkiskelijoita[muokkaa]

Yleinen oletus on, ettei itsekritiikin kanssa voi koskaan mennä liian pitkälle. ...ja niin se onkin. Tämäkin kaveri tajusi varmaan juuri mokansa mittakaavan ja olotila on sen mukainen.


Monista maailman merkkimiehistä ei olisi tullut sitä mitä heistä tuli, jos he eivät olisi osanneet joskus harkita omia sanojaan ja tekojaan. Samasta syystä naisista ei koskaan tule suur-miehiä.

Kaikki dinosaurukset

Joku luultavasti kertoi heille "olet dinosaurus"-vertauksen ja he vetivät siitä oman johtopäätöksensä...

Julius Caesar

Asiaa ei ole syytä ajatella liian vaikeasti. Kaveri johti koko tunnettua litteää maata ja antoi sitten juuri valtansa huipulle kiivettyään puukottaa itsensä hengiltä koko keisarikunnan nimissä.

Jeesus Kristus

Kunpa tämäkin vain olisi ajoissa tapahtunut niin olisi paljolta vältytty...

Hän näki tarpeeksi vaivaa muuttuakseen kuolevaiseksi ja kertoakseen kaikille kansoille, että kaikissa ihmisissä on jo syntyjään jotakin mätää. Jos hän oli ihminen, niin silloin hän tunnusti, että hänessä itsessäänkin siis oli jotakin mätää.

Mitä? Eikö se ole ihan looginen yhtälö?

Henry VIII

Hän oli ihan rehellinen mies ja tunnusti ettei hänenstä ollutkaan aviomieheksi. Hän oli jopa niin tarkkaavainen omasta persoonastaan, että hän tajusi sen monta kertaa vielä uudelleenkin.

Edward J. Smith

Hän myönsi että sitä jäävuorta olisi kannattanut varmaan väistää, näin jälkikäteen ajatellen...

Vladimir Iljitš Uljanov

Hän tunnisti kuolinvuoteellaan, että oli saattanut olla iso virke päästää se itseriittoinen viiksinaamainen virnuilija lähellekään minkään maan vallan kahvaa.

Adolf Hitler

Hän nauroi paskaista naurua tajuttuaan miten naurettava ajatus juutalaisten kuljettaminen Madagaskarille olisi. Hän löysikin ongelmaan myöhemmin mielestään paljon paremman ratkaisun...

Albert Einstein

Hän loi ajatuksen koko maailmankaikkeuden luonteesta, mutta asiaa uudelleen harkittuaan hän totesi ettei se mitenkään voikaan pitää paikkaansa ja päätti pitää kiinni vain yhdestä yhtälöstä. (Sääli ettei tämä oman rajallisuutensa havainnointi ajanut häntä parturiin)

Matti Meikäläinen

Vaimolle annettu lupaus Ikeaan mukaan tulemisesta saa kenet tahansa sättimään itseään.

Itsekritiikki tutkimuskohteena[muokkaa]

Itsekritiikki tutkimuskohteena on haastava. Jotkut voisivat sanoa sen olevan jopa "v...n mahdoton" yhtälö. Sen aiheuttaa tapa, jolla kenen tahansa aloittama tutkimus itsekritiikistä on kaaduttava lopuksi sen omaan mahdottomuuuteen, sillä eihän sitä voi mitenkään tehdä niin hyvin, että sitä kannattaisi kenellekään julkaisemaan mennä, eikä...

Ei hitto... Ei tästä sittenkään tullut tälläkään yrittämällä mitään. Voi saatana, ei auta kuin mennä hirteen...

Katso myös[muokkaa]