Israel

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Raamatun Israelin juutalainen kuningaskunta
Flag of Israel.jpg
(lippu)
Motto: ”Yksi maa, yksi Jumala, yksi valittu kansa
Mapofthirdkingdom.JPG

Israelin tavoittelema alue Herran, paikallisten juutalaisten ja tiettyjen yhdysvaltalaisten piirien kartoilla. Tavoite saavutetaan viimeistään tuomiopäivänä
Valtiomuoto Sionistinen sotilasdiktatuuri
Hallitsija Messias (kuningas)
B. Netanjahu (pääministeri)
Pääkaupunki Jerusalem (myöh. Aelia Capitolina)
Viralliset kielet Jokin joka on paikallisillekin täyttä hepreaa
Pääuskonnot Juutalaisuus, Dollari, Sekeli, kapitalismi
Itsenäisyys Aikojen Alusta eli vuodesta 1948.
Valuutta Yhdysvaltojen dollari, mutta kaikki käteinen kelpaa
Kansallislaulu In G-d We Trust, Others Pay In Cash

Israel on Raamatussa esiintyvä, fiktiivinen paikka, josta on kirjan fanikunnan ansiosta tullut niin suosittu, että alkoi oikeasti olla olemassa. Se perustettiin Palestiinaan vuonna 1948 ja on siitä saakka ollut maailman suurin miehitysvalta. Se on maailman ainoa puhtaasti juutalainen valtio ja ainoa Jumalan henkilökohtaisesti valitsema kansakunta.

Edellä mainittuja Israelin historiallisia faneja ei pidä sekoittaa ns. ”Israelin ystäviin”.

Historia[muokkaa]

Israel perustettiin vuonna 1200 eaa Lähi-Itään, kiinalaisen jätevesipuhdistamon viereen Raamattu-fanien toimesta. Tähän "luvattuun maahan" päästäkseen järjestettiin alueella mellakka, jossa rodullisesti alempiarvoinen seemiläisväestö sai väistyä israelilaisten tieltä. Vasta myöhemmin muistettiin, että valtakuntaahan pitäisi jonkun hallita, ja ensimmäisen valtakunnan ensimmäiseksi kuninkaaksi kruunattiin Saul. Israel onnistui sinnitellä kahden erilaisen valtakunnan ajan ennen kuin se lopullisesti katosi kartalta juutalaisten hävittyä sodan Irakia (tuolloin tosin tunnettu nimellä "Babylonia") vastaan 589 eaa.

Toinen valtakunta sai alkunsa 165 eaa hellenistikuningas Antiokhos Epifaneen päätettyä muuttaa vähälle käytölle jääneen Jerusalemin temppelin pekoni-äyriäisbaariksi. Ei-vapaaehtoisen kehonmuokkauksen kieltoon tympiintyneet juutalaiset heivasivat kreikkalaiset pois Luvatusta Maasta kuninkaansa Juudas Makkabealaisen johdolla. Valtakunta sinnitteli pystyssä muutaman vuosikymmenen ennen joutumistaan Rooman haltuun.

Valtiota yritettiin perustaa kerta toisensa jälkeen uudelleen, huonoin tuloksin. Lopullisesti valtio pyyhittiin pois kartalta 135 jaa, kun juutalaiset olivat vittuilleet yhden kerran liikaa Rooman keisari Hadrianukselle.

Israelin Kolmas valtakunta (tunnettu myös nimellä Tuhatvuotinen valtakunta) syntyi, kun juutalaiset salaisella sopimuksellaan natsi-Saksan kanssa saivat kansainväliset sympatiat puolelleen. Todellisuudessa natsi-Saksa oli juutalaisten salajuoni, jonka tarkoituksena oli valmentaa juutalaiset sotakuntoon viime sodan kostoa varten. Juutalaisten kenraalin Adolf Hitlerin onnistui soluttautua Saksan johtoon, jolloin juutalaisten massiivinen sotakoulutus aloitettiin. Toisen maailmansodan tarkoituksena oli heikentää muuta maailmaa niin, että nämä lupautuisivat tunnustamaan Israelin uudelleennousun. Esimerkiksi Neuvostoliiton johtaja Josef Eisenstein allekirjoitti Israelin itsenäisyyden 1942 saaden vastalahjaksi saksalaiset antautumaan Stalingradista ja lopulta puoli Saksaa omakseen. Liittoutuneiden johtajat Winston Shulberg ja Franklin Rosenfeld olivat sitä mieltä, että juutalaisvaltion perustaminen ei ollut lainkaan huono idea, eikä Ranskan vahva mies Charles de Goldstein pannut lainkaan vastaan. Rosenfeldin seuraaja Harry S. Trautman antoi siunauksensa juutalaisvaltiolle.

Israel perustettiin virallisesti 1948. Siitä tuli päällisin puolin demokratia, jota hallitsee presidentti, mutta todellisuudessa valtaa piti juutalaisten mukana paennut, kuolleeksi tekeytynyt Adolf Hitler. Hitler otti uudeksi nimekseen vähemmän arjalaiselta kalskahtaneen Adolf Ben-Alois. Hänen johdollaan Israel kasvoi voimakkaaksi, rodultaan ylivertaiseksi seemiläiseksi valtakunnaksi, joka oli kaikkia muita valtioita parempi. Valittuna kansana Israel on katsonut oikeudekseen vallata elintilaa idästä sitä mukaa kun väestö lisääntyy ja yhdessä siirtomaansa USA:n kanssa tämä on siinä onnistunutkin.

Ulkopolitiikka[muokkaa]

Israelin ulkopolitiikkaa selittää ennen kaikkea elintila- eli le-Bens-chraum-oppi, johon kuuluu elintilan valloittaminen idästä. Valittuna kansana Israelilla on oikeus vallata vääräuskoisten muslimien alueita omakseen. Israel on ottanut tavakseen ampua ohjuksia naapurivaltioihinsa ja provosoida niitä uuden elintilan toivossa. Maahanmuuttajakysymyksiin Israel on kehittänyt innovatiivisen ja linjakkaan ratkaisun: uuden muurin rakentamisen Siinain autiomaan rajalle[1].

Ulkopoliittinen keskustelu, sikäli kuin sitä harjoitetaan, koostuu erimielisten kutsumista antisemitisteiksi.

Sisäpolitiikka[muokkaa]

DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
Monikulttuurisessa lähiössä israelilainen ja palestiinalainen voivat asua vain kivenheiton päässä toisistaan?

Israelissa noudatetaan tiukkaa rotuoppia [2]. Sen mukaan juutalaiset kuuluvat seemiläiseen rotuun, joka on kaikkia muita rotuja parempi ja ainoa Jumalan itsensä siunaama ihmisrotu. Tämän vuoksi israelilaisilla on oikeutuksensa kaikkiin tekoihinsa. Sama ei koske vähemmistökansallisuuksia, joilla Israelissa ei ole ihmisoikeutta. Ongelmaksi ovat muodostuneet erityisesti palestiinalaiset vähemmistökansallisuudet, mutta tämän ongelman ratkaisemisessa ollaan jo pitkällä.

Israelilaiset arvostavat ruumiinkulttuuria ja kuria, sekä ihannoivat väkivaltaa. Israel onkin yksi maailman militarisoiduimpia maita ja juutalainen patriotismi, sionismi, iskostetaan lapsiin jo varhain mm. David-Jugend-järjestöissä. Israelissa on yleinen asepalvelus, joka on pojille kunnianasia. Toisin kuin Suomessa, Israelissa asevelvollisuus on hyvin demokraattinen instituutio, sillä se koskee miesten ohella myös naisia ja hermafrodiitteja. Naisten tehtävä taas on asepalveluksensa jälkeen pysyä kotona kunnon jiddishe mamin tapaan synnyttämässä lisää valittuja lapsia Jumalan siunaamalle valtakunnalle.

Israelilaiset ovat rauhanomaisia ihmisiä. Siksi he ovat tulleet tunnetuiksi Krav Magan kehittämisestä. Krav maga on kehitetty ainoastaan itsepuolustusta varten, ja siksi siinä ei järjestetä kilpailuja tai näytöksiä, eikä siinä ole sääntöjä. Krav magaa ei edes määritellä urheiluksi.[3] Se kuvaakin erinomaisesti sitä miten juutalaiset ovat aina valmiita ennaltaehkäisemään väkivaltaa ennakoivin iskuin.

Lisäksi Israel edistää rauhallista ja hygienistä sisäpoliitiikkaa rakentelemalla muuria[4] ja pyytämällä amerikkalaista sotilaallista tukea. Kaikista suosituin keino on näiden yhdistäminen.[5]

Urheiluhistoria[muokkaa]

Usein naapurivaltion järjestävät urheilukisoja ystävyysottelun merkeissä. Tunnetuimpia Israelin ja naapurivaltion urheilumaaotteluita oli Golanin juoksu 10. kesäkuuta 1967, joka järjestettiin Syyrian kanssa. Edellisenä päivänä olivat joukkueet asettautuneet lähtöasemiin Golanin kukkuloiden länsirinteille. Lähtömerkin antoi Syyrian radio, joka ilmoitti Israelin jo juosseen koko golanin läpi, Quneitran ohi, ja saapuvan kohta Damaskokseen. Golanin arabiväestö, joka kisojen katsojana halusi nähdä kilpailun siellä missä se tapahtuu, lähti juoksemaan koko Golanilta ja Quneitrasta kohti Damaskosta. Lopulta Syyrian joukkue huomasi tämän ja lähti juoksemaan myös, jotta ehtisi perille ennen kuin katsojat kyllästyvät odottamaan. Lopulta myös Israelin joukkue huomasi kaikkien muiden jo juoksevan, ja lähti liikkeelle, mutta ei enää saanut syyrialaisia kiinni. Vain druuseja eivät nämä kisat kiinnostaneet ollenkaan. Juokseminen olisikin pussihousuissa ollut hankalaa.

Juoksukilpailun alettua näin yllätyksenä kaikille kilpailijoille, järjestäjille ja katsojille, maaliviivaa ei oltu ehditty laittaa paikalleen. Siksi sovittiinkin maaliviivan sijasta maaliaika, kello 6 illalla, jolloin lakattaisiin juoksemasta.

Kisojen tuloksista on ollut pientä kinaa siitä lähtien. Syyrialaiset kuitenkin juoksivat selvästi pidemmälle ja nopeammin, joten he ovat ilmeisiä voittajia.

Kieli[muokkaa]

Kieli, jota Israelissa puhutaan, on sekä paikallisille että ulkopuolisille täyttä hepreaa. Vähän fiksummat puhuvat jiddishiä, venäjää tai Bad Englishiä. Orjat puhuvat keskenään arabiaa.

Mossad[muokkaa]

Mossad on Israelin tiedustelupalvelu, jonka toimivalta on rajoittamaton. Sen jäsenet pystyvät tappamaan sadallayhdellätoista eri tavalla ja säätelevät tarkoin kansalaisten ajatusmaailmaa. Mossadin pääsääntöinen tehtävä on antisemitistien, antisionistien ja muiden Jumalan vihollisten jahtaaminen koti- ja ulkomailla. Mossad onkin merkittävä osa tärkeää taistelua kansainvälistä islamilais-kristillis-kommunistista salaliittoa vastaan, vaikka joskus tappaakin viattomia ihan vahingossa, koska ei ole vielä saanut tietoa, että arabeilla saattaa olla keskenään samankaltaisia nimiä.

Katso myös[muokkaa]

Israel Hikinewseissä

28.09.2011 Israel miehitti palestiinalaisille kaavaillun YK-istuimen
31.05.2010 Israelin merivoimat tuottaa kouluttajia Somaliasta
31.05.2010 Israel torjui terroristien joukkotuhoasesaattueen ja pelasti maailman
19.01.2009 Gazassa kuollut yli 1300 - Israel vetäytyy saavutettuaan tavoitteensa
12.01.2009 Israel pahoittelee Hamasin syyllisyyttä klinikkaiskuun
01.10.2006 Israel leikkii taas Suomen kanssa

Viitteet[muokkaa]

  1. http://fifi.voima.fi/voima-artikkeli/2014/numero-1/hiljainen-intifada]
  2. http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Arabimies+v%C3%A4itti+olevansa+juutalainen+%E2%80%93+sai+tuomion+raiskauksesta/1135258733740
  3. http://fi.wikipedia.org/wiki/Krav_Maga
  4. Israelilla on jo vanhastaan Itkumuurina tunnettu muuri. Uuden muurin ero aiempaan on se, että sen edessä itkevät vain palestiinalaiset.
  5. http://web.archive.org/web/20070927051552/http://www.jarkkotontti.net/blog/sekalaista/muurin-varjossa-kuinka-israel-takavarikoi-ita-jerusalemin-le-monde-diplomatique-22007/