Isaac Newton

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
Sir Isaac Newton
GodfreyKneller-IsaacNewton-1689.jpg
Koko nimi: Isaac Brünnhilde Newton
Syntymäaika: 1643
Syntymäpaikka: Lincolnshire
Uskontokunta: hihhuli
Kuolintapa: putoavan omenan aiheuttama kallonmurtuma 1727
Hiusten väri: harmaa
Saavutukset: keksi painovoiman, mikä helpotti elämää suuresti
Miksi mainitaan
Hikipediassa:
hauskempi kuin Leibniz
Pilkkanimet: Iisakki, Einsteinin päänsärky

Isaac Newton (16431727) oli englantilainen tiedemies ja yleisnero, joka keksi, että maailmankaikkeus on yhtä rinnakkaisen ulottuvuuden kanssa. Hän myös kirjoitti väitöskirjan räsypokerin säännöistä.

Newton syntyi pienessä kyläpahasessa keskellä metsää vuonna 1707. Vuonna 1709 hänet pistettiin aivoleikkaukseen korvatulehduksen vuoksi. Tästä johtui hänen myöhemmät mielenterveysongelmansa. Vuonna 1721 Newton meni naimisiin naapurin koiran, Mustin, kanssa, joka herättikin paljon kritiikkiä. Ihmisiä hämmensi, kuinka kaksi älykkyydeltään noin eritasoista olentoa voisi elää avioliitossa. Musti kuitenkin ilmoitti lehtihaastattelussa, että yhteiselo sujuu hyvin, kunhan Isaacin muistaa viedä joka aamu pienelle kävelyretkelle Hyde Parkkiin.

Ensimmäiset merkit Newtonin neroudesta ilmenivät vuonna 1731, kun hän todensi, että kaksi ihmistä olivat rinnakkaisia toisiinsa nähden. Vuonna 1732, kun Newton söi omenahyvettä, hän sai päähänsä, että ihminen oli läpeensä paheellinen. Kun hän esitti teoriansa Yhdistynytkuningaskuntalaiselle Nörttiseuralle (The United Kingdom Geek Association), sen jäsenet innostuivat niin, että he julistivat Newtonin Lontoon kreiviksi.

Vaihtoehtoisen teorian mukaan Newton huomasi, että hänen ja sosiaalisen olennon (lue: ihminen) välinen repulsiivinen voima toimi kääntäen etäisyyden neliöön. Tämä Coulombin lakia muistuttava voimayhtälö muovautuikin lopulta yleiseksi gravitaatiolaiksi. Iisakki siis huomasi, että hänellä ja omenalla oli keskenään paljon samaa.

Vuonna 1759 Newton alkoi sepittää väitöskirjoja. Ensimmäinen laatuaan oli Räsypokerin säännöt – eli kuinka maailma tiivistyi peliksi. Vuonna 1773 hän julkaisi sadannen väitöskirjansa, Dildon käytön alku ja kuinka minusta tuli täyteliäisyys.

Newtonin merkittävimpänä saavutuksena voidaan pitää sitä, että hän kehitti painovoiman, joka oli tervetullut uutuus maapallon logistiikka-aloille. Hänen toiseksi merkittävin innovaationsa on kissanluukku, jonka prototyyppiä kootessaan Newton määritteli toistaiseksi viimeiseksi jääneen lakinsa.

Mekaniikan IV peruslaki
Ei ole olemassa sellaista mekaanista ongelmaa, jota raakavoima ja tietämättömyys eivät ratkaise.

Hän ennusti, että maailmanloppu tulee vuonna 2030.

Kuolema[muokkaa]

Isaac Newton kuoli viimeistellessään viimeistä keksintöänsä, omenaa siten, että omenapuu ruokkisi hänet automaattisesti. Tapaturma sattui Newtonin omassa laboratoriossa hänen unohtaessaan kytkeä painovoiman pois päältä kokeen ajaksi, ja seurauksena omena putosi Newtonin päähän halkaisten hänen kallonsa. Newtonin puurohiutalein balsamoitu keho on näytillä Suomen postimuseossa.

Katso myös[muokkaa]

Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.