Iltasatu

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Itse saatanan satukirja.

Iltasatu tarkoittaa yleensä niitä tarinoita, mitä yömyöhään kotiin saapuneet pikkujuhlijat yrittävät vanhemmilleen sepustaa. Iltasatuja on kerrottu jo kautta aikain, ja suosituimmat niistä on jopa kerätty erilaisiin kirjoihin. Iltasatujen kultainen sääntö on, että niissä ei saa esiintyä väkivaltaa ja ne eivät saa järkyttää pikku kullannuppuja. Eräs hyvä esimerkki huonosta sadusta on Kultakutri ja Kolme karhua, joka sisältää kaikkea aina uhkailusta varastamiseen. Toinen satu, joka pitäisi kieltää lailla, on Punahilkka, sillä se sisältää väkivaltaa ja siinä lapsia opetetaan ampumaan susia.

Tunnettuja satukirjoja[muokkaa]

Tunnettuja tarinoita[muokkaa]

  • Useimmiten kuultuja
    • "Kaverin isän autosta puhkes niinku kumi ja me jouduttiin niinku kävelee koko loppumatka!"
    • "Joo, me ostettiin kavereiden kaa leffaliput eikä huomattu ett se näytös olis nii myöhää..."
    • "Me saatettiin yks meiä luokkalaine himaan... Niin ja se asuu aika kaukana!"
    • "Ei suomen kaltaisessa hyvinvointivaltiossa voi olla lamaa..."

Tuutulaulu[muokkaa]

Tuutulaulu, tunnettu myös Nukkumattilauluna, saatetaan laulaa iltasadun jälkeen. Laulun suorittaa yleensä jompi kumpi tai molemmat vanhemmista, yleensä epävireisellä äänellä. Tuutulaulua on hyvä laulaa aina 15 ikävuoteen asti, kunnes on aika järjestää juhlat ja itkeä tirauttaa nenäliinaan, sillä mussukkasi on toivon mukaan oppinut laulamaan jo itse oman tuutulaulunsa. Laulu ei oikeastaan liityä millään tapaa satuihin, mutta jos aikasi on kortilla, voit soveltaa laulun ja sadun yhteen.

Lauletuimpia lurituksia[muokkaa]

Aaaa aaaa tuutiii lasta,
karhuu tuulii vaastaan.
Istui suoraan lapsen päälle
ja uupottii sen kakkaan.

Yleensä laulujen pitäisi olla opettavaisia, mutta tutkitusti lapset eivät ole oppineet yhtään mitään. Jatka toki laulamista, hyvällä tuurilla lapsesi nukahtaa heti, mutta pahimmassa tapauksessa saa viallisen sävelkorvan loppuiäkseen.

TRIBAL.jpg Tämä artikkeli on tynkä kuin H.C.Andersenin sepustus.
Ota kynä kauniisen käteen ja raapusta siitä vähän pidempi!