Ilotulitus

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

”Juhlista isänmaasi itsenäisyyttä räjäyttämällä pieni osa siitä!”

~Apu Apu Nahasapeemapetilon

”Heh, dirty fireworks”

~[sitaatin lähde haussa]
Oi tuota säihkettä!

Ilotulitus on uutenavuotena tapahtuva rituaali, jossa ammutaan kalliita ilotulitteita taivaan tuuliin.

Ilotulitteita saa lain mukaan ampua uudenvuodenaattona iltakuudesta aamukuuteen, mutta kuka näistä säännöistä piittaa? Naapurin kakaratkin aloittavatkin ampumisen jo hyvissä ajoin ennen aattoa ja lopettavat viikon uudenvuoden jälkeen.

Ilotulitteiden yleisimpiä käyttötarkoituksia ovat mm. postilaatikoiden räjäyttäminen, sodan leikkiminen tai muun irtaimiston tuhoaminen. Suosittu tapa myöskin on yhdistellä eri raketteja.

Kaveriporukassa raketit kuuluu ampua kädestä, ja vain nynneröt ampuvat maasta. Suojalasien käyttäminen kovisjengeissä ei liene suotavaa.

Ikävä kyllä Suomen ns. "oikeus"valtio päätti vuonna 2011, että vaarallisimpia kaikkein kivoimpien ilotulitteiden myynti on vastedes kielletty. Kuinka esivalta kehtaa suojella ihmisiä, jotka ovat liian tyhmiä pitämään huolta itsestään!!!1

Ilotulitteita[muokkaa]

Uutenavuotena ihmiset maksavat suuria summia rahaa väin nähdäkseen valopalloja taivaalla. Kuvassa tämänlaista turhuutta harjoittava kauppa.
Roomalainen kynttilä[muokkaa]

Roomalainen kynttilä on suosittu ilotulite ja silmävammojen aiheuttaja. Sitä käytetään yleensä 12-vuotiaiden sotaleikeissä.

Munakranaatti[muokkaa]

Munakranaatti on mukava pikkupommi, joka on muovisten kuorin sisällä. Maahan jäävät kuoret aiheuttavat sanoinkuvaamatonta sotkua ja päänvaivaa naapurin mummoille.

Kiinanpommi[muokkaa]

Kiinalaiset ovat pieniä dynamiitintynkiä. Ammuttaessa ne päästävät ilmoille pienen pamahduksen ja koko lysti onkin siinä.

Padat[muokkaa]

Padat ovat laatikoita, joista nousee ilmaan säihkyviä ja rätiseviä efektejä. Padat ovat erityisen vaarallisia upeita, jos ne laittaa maahan väärin päin.