Illuminati

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Illuminati.

Illuminati (lat. valaistuneet) on organisaatio, joka on luotettavien lähteiden mukaan kaikkien maailmassa tapahtuvien koiruuksien, konnuuksien ja kataluuksien takana[1]. Illuminatin sanotaan olevan mm. Vapaamuurarien, Temppeliherrojen ja Bilderberg-ryhmän takapiruna[2].

Historia[muokkaa]

Illuminatin maailmankuvallisilla silmälaseilla maailma näyttää uudenlaiselta.

Väitetään, että Illuminatin olisi perustanut 1. toukokuuta 1776 Baijerissa salaperäinen herrasmies nimeltä Adam Weishaupt[3]. Hikipedian keräämien julkisen tiedon mukaan kyseinen alkuperätarina on kuitenkin tekaistu peitetarina[4], jonka tarkoituksena on johtaa harhaan mm. Wikipedian kaltaiset asioihinsekaantujat, jotka uskovat mitä tahansa lähdettä välittämättä siitä, onko kyseisillä lähteillä mitään totuuspohjaa[5]. Tosiasiassa Illuminatin alkuperä voidaan jäljittää jo muinaiseen Egyptiin asti, jossa salaseura alunperin perustettiin ringiksi muinaisegyptiläisten keräilykorttipelien pelaajille[6]. Koska organisaatioon sattui kuulumaan sen ajan eliittiä, korttipelien yhteydessä alettiin keskustelemaan mm. lahjusten vastaanottamisesta ja jakelusta, kartelleista ja faaraollisista mandaateista, jotka suosivat erityisesti juuri tiettyjen henkilöiden bisneksiä.

Rooman valtakunnan aikoihin Illuminatin arvellaan viimeinkin vaihtaneen nykyiseen, latinankieliseen nimeensä. Tässä vaiheessa myös kaikki historialliset todisteet organisaatiosta häviävät täysin (osittain tästä on syytetty Aleksandrian kirjaston paloa, jota uskottavat tiedemiehet ovat teoretisoineet Illuminatien itsensä järjestämäksi[7]). Käytännössä kaikki myöhemmät tiedot organisaatiosta ovat joko asiantuntijoiden arvailua tai sen itsensä levittämiä peitetarinoita. Pelkästään organisaation alkuperästä on olemassa useita ristiriitaisia tietoja.

Asiantuntijat kuitenkin uskovat, että Illuminati on sekaantunut lähes kaikkeen, mukaan lukien kirkkoon[8], eläimiin[9], NATOon[10] ja Wikipediaan[5]. Hikipedia on kuitenkin vielä vapaan tiedon turvasatama, jossa ei tarvitse pelätä, että Illuminati vakoilisi tietoliikennettäsi tai kontrolloisi tekemisiäsi millään tavalla![11]

Luettelo merkittävistä illuminateista[muokkaa]

Tämä luettelo on epätäydellinen. Voit auttaa Hikipediaa täydentämällä sitä.

Luettelo perustuu asiantuntijoiden lausuntoihin ja loogiseen päättelyyn. Hikipedia ei ota vastuuta mikäli sinun ja/tai sukulaistesi nimiä löytyy listalta, mikäli joku on listalla syyttä tai mikäli listalta puuttuu merkittäviä henkilöitä, jotka kuuluvat tai kuuluivat Illuminatiin.

Lähteet[muokkaa]

 1. "Illuminati is watching you" -pamfletti, tienpiennar Tampereella 17. syyskuuta 2008
 2. Tieteen Kuvalehti: Salaliittoteoriat -liite
 3. Wikipedia, viitattu 27. tammikuuta 2012
 4. Sekava vanha pulsu bussipysäkillä, Helsinki, 18. heinäkuuta 2010
 5. 5,0 5,1 Vihainen mies Hikipedian toimituksessa, 25. tammikuuta 2012
 6. Yu-Gi-Oh!, jakso 132
 7. Foliohattua käyttänyt viinalta haissut jätkä UfoCon 2010:ssä
 8. Katolinen kirkko on SAATANASTA, Teuvo Ekaistu-Nimi, 2003
 9. Säröinen yöllinen puhelu tuntemattomasta numerosta, 8. helmikuuta 2009
 10. 10 syytä olla liittymättä Natoon, Neuvostoliiton kommunistinen puolue, 1969
 11. Hikipedian manifesti, Baskabommi, 2006

Hikipediasta, vangistusta epätietosanakirjasta. Palvelun tarjoaa Illuminati, Ltd. Kaikki oikeudet pidätetään.