Ilkka Remes

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vladimir.gif
Tällä sivulla ei ikävä kyllä ole
Venäjän federaation presidentin Vladimir Putinin hyväksyntää.

Artikkelin kirjoittajan kannattaa tarkkailla syömisiään ja säteilyarvojaan.

Ilkka Remes (oikealta nimeltään Tom Clancy, s. 11. helmikuuta 1967) on rokonarpinen kosmopoliitti, joka puhuu satelliittipuhelimeen Yhdysvaltain suurlähetystön takorautaisen portin edessä. Hän on Suomen kansalainen, joka Afrikassa vietetyn kurjan lapsuuden jälkeen päätyi Pietarin konsulaattiin ja osallistui siellä Venäjän mafian vastaiseen taisteluun. Nykyään hän asuu Sveitsin alpeilla mutta on silti lähes päivittäin suojatussa yhteydessä Italian salaiseen palveluun (SISDE) sekä Vatikaaniin. Sivutoimenaan hän kirjoittaa kirjoja.

Tuotanto[muokkaa]

Ilkka Remes tunnetaan romaaneista, joissa Suomi tai suomalaiset pääsevät edes jollain tavalla osalliseksi johonkin suurkatastrofiin. Jo tämä tietenkin hivelee suomalaisten parantumattoman kehnoa itsetuntoa, mutta lopullisen silauksen Remeksen kirjoissa antaa toki Suomen ja suomalaisten kuvaaminen myös ulkomaalaisen näkökulmasta, mikä vastaa tällä tavalla jokaisen suomalaisen suurimpaan kysymykseen; "Mitä meistä ajatellaan?"

Myös entinen ulkoministeri Tuomari Erkki on ilmoittautunut Remeksen suureksi faniksi.[1] Erityisesti hänelle itselleen omistettu romaani Erkkikellot, saa ulkoministerin kellot soimaan.

Remes saa inspiraationsa jokapäiväisistä tapahtumista.

Romaanit[muokkaa]

Jääpallonysvääjä (1997)
Kun Suomi toisessa maailmansodassa voitti kaikki muut maat, syntyi Suur-Suomi, joka käsitti koko maailmaan. Eletään vuotta 2007, jossa jokaisella maailman ihmisellä Argentiinasta Tiibetiin on Nokian kännykkä, tuulipuku, omakotitalo, kesämökki, mielenterveys- ja alkoholiongelmia, ylipainoa, vakavia itsetunto-ongelmia, huono rytmitaju sekä yleisimpänä kuolinsyynä itsemurha tai vaihtoehtoisesti maksan räjähtäminen. On lottovoitto syntyä Suur-Suomeen.
Karjalan piiraat (1998)
Jacques Chiracin, Vladimir Putinin sekä Silvio Berlusconin huippukokous Helsingissä päättyy varsin ikävästi, kun tarjolla olleet karjalanpiirakat aiheuttavat itse kullekin tukalan olon. Kenen idea oli tarjota kyseistä ruokalajia? Ja onko kaikki suomalainen ruoka samanlaista roskaa?
Hevon myhäily (1999)
Suomalainen nainen luulee menevänsä naimisiin venäläisen vakoojan kanssa eikä tiedä, että mies onkin todellisuudessa vain tylsä sveitsiläinen valokuvaaja - eli siis tavis. Homma menee reisille viimeistään siinä vaiheessa, kun jonkun pitäisi lopettaa Mannerheim, eikä kukaan enää tiedä, kuka kukin on.
Erkkikellot (2000)
Suomen ulkoministeri Tuomari Erkki saa selville, että hänen hahmoaan on käytetty häikäilemättömän näkyvästi eräässä fiktiivisessä jännityskirjassa. Niinpä Erkki haukkuu kirjan omilla kotisivuillaan venäläisvastaiseksi. Venäläiset lukevat Erkin kommentit, ja tästä alkaa vuosisadan amokjuoksu. Miljoonat suomalaiset heräävät keskellä yötä pohtimaan, missä Erkki on?
Halpalento (2001)
Antti Koira odottaa morsiantaan lentokentällä. Konetta ei tule, vaan ilmoitus ettei se päässyt koskaan edes lähtemään ties minkä teknisen vian tai turvamääräysten takia. Matkustajat eivät silti saa rahoja takaisin eikä vaihtoehtoista lentoa järjestetä tilalle. "Meillä nyt vain on tällainen käytäntö, mitäs menit ostamaan halpalentolipun ja vielä netistä!" Siitä suutuspäissään Antti soittaa USA:n hallitukseen ja käskee räjäyttää koko Monteneekerin.
Musta veri (2002)
Perussuomalaisten ex-nyrkkeilevä ex-kansanedustaja Tony Halme saa tietää olevansa ottolapsi. Selviteltyään asiaa aikansa Halme löytää juurensa sieltä, mistä vähiten toivoi: Israelista. Hän joutuu keskelle Jerusalemia, jossa hän tapaa sekä homoseksuaalisen, ruotsalais-juutalaisen isänsä että pasifistisen venäläis-somalialaisen äitinsä. Mitenkäs Halmeen suu nyt pannaan?
Hikityö (2003)
Arvokuljetusauto ryöstetään Haminassa ja lastina ollut Arvo Ylppö katoaa teille tietämättömille. Pian käy ilmi, että ryöstössä olikin kyse koko maailmaa koskettavasta linkolaatiosta, jota tutkimaan asetetaan antiikkikauppias Seppo Taalasmaa.
Tämä mies ei pitänyt Remeksen kirjoista. Kohta pitää.
Tšernobylin Pirtti (2004)
Kun Suomen kuudes ydinvoimala sanoo yhteistyön irti ja kosahtaa, joutuu viisi kilpailijaa samaan väestönsuojaan evakkoon. Sedu Koskinen, Heidi Hautala, Alexander Stubb, Jorma Ollila ja Lordi muodostavat ryhmän, joista jokainen on vaarassa pudota. Kuka kilpailijoista poistetaan evakosta ensimmäisenä? Sinä päätät!
Telkkarissa ja pyykkikoneessa (2005)
Lestadiolaisakka päästetään kärsimyksistään Pudasjärvellä, mutta koska tapaus ei erityisesti harmita ketään, aletaan seurailemaan Lähi-idän kriisiä. Mutta hetkinen... Siellähän on aina joku kriisi, joten tutkitaan sittenkin vain sitä lestadiolaisnaisen murhaa.
Joulukuusi (2006)
Itsenäisyyspäivän vastaanotto presidentinlinnassa saa varsin ikävän lopun, kun paikalle eksyy myös sivareita. Tuo maanpettureiden ja pelkureiden joukkio aikoo läsnäolollaan tuhota koko tilaisuuden arvokkuuden ja halveerata sotaveteraaneja. Pystyykö ex-kansanedustajana toimiva ex-portsari Tony Halme ajamaan pirut ulos kirkosta?
Paha Peruna (2007)
Erik ja Katja Narvan perhe-elämä muuttuu peruuttamattomasti kun Erikin iäkäs isä tuo Berliinin-matkaltaan geenimuunnellun perunan. Ihmisten suorittama perunoiden järjestelmällinen joukkomurha hampaankolossaan tämä viiksekäs peruna on päättänyt maksaa potut pottuina. Koko ihmiskuntaa odottaa nyt kidutus ja kansanmurha jonka rinnalla Natsi-Saksakin kalpenee. Erik ja Katja ajautuvat yhä järkyttävämpien asioiden keskelle kun ihmisiä kuoritaan, viipaloidaan, keitetään kiehuvassa vedessä ja paistetaan rasvakeittimessä.
Pieru (2008)
Kirja vastaa siihen suureen kysymykseen: Miksi Estonian kapteenille ei saa antaa joulukalenteria?
Isku Remekseen (2009)
Ilkka Remes, uusille ideoille selkänsä kääntänyt kirjailija pyöräyttää vuosikymmenen vaihteen alla kokoelmakirjan josta löytyy kaikki suosituimmat ja parhaimmat Remeksen elementit. Mukana mm. ikivihreät satelliittipuhelimet, rokonarpiset- ja piinkovat miehet, Afrikan kurjuudessa elänyt nainen, sekä aikanaan hittilistojenkin kärjissä roikkuneet ekomilitantit, iskut eliitin kokoontumisiin, viheliäinen tyttöystävä-vainaa, lentokoneellinen panttivankeja ja keinoja kaihtamaton USA.
Dokkausaalto (2010)
Joukko nuoria ihmisiä kirjoittaa juovuspäissään hölmön artikkelin hikipediaan ja tappavat samalla kaksi ihmistä ja hautaavat heidät näsiniemen hautausmaalle Porvooseen. Helsingin poliisi lukee hikipedian artikkelin, koska he ovat hikipedian kanta-asiakkaita ja suurimman osan hikipedian artikkeleiden kirjoittajia, ja käyvät selvittämään ketkä on tapettu. He eivät saa sitä selville, vaan joku tuntematon ohikulkija selvittää sen. Poliisi lähtee Porvooseen etsimään kadonneita henkilöitä, mutteivät löydä edes sinne koska Porvoo sijaitsee jossain metsässä. Poliisit palaavat asemalleensa lukemaan hikipediaa ja saavat tietää ettei ketään oikeasti tapettu. Se olikin vain huijaus.
Muovikoiranpentu (2011)
Toimittaja arvostelee Venäjän hallintoa ja hänelle sattuu pikku onnettomuus jossain perähikiällä. KRP kuulustelee suomalaista poliitikkoa, jolla on ystäviä Venäjällä. Yhtäkkiä KRP:n tietoja löytyy netistä ja epäilty rivityönläinen yritetään häätää asemalta... tässä kirjassa hänet siis saadaan häädettyä ja hän alkaa epätoivoisena pilata elämäänsä askel askeleelta. Venäjän viranomaiset puuttuvat tämän elämään. Äärioikeistoa aletaan kannattaa Suomessa entistäkin enemmän.
Herääminen (2012)
Kirja alkaa vuodesta 1987, mutta hyppääkin yhtäkkiä tähän päivään (tähän syynä on se, että Remes hukkasi kännipäissään 300 sivua kirjasta, joka juuri sattui muutenkin olemaan pisin ja monimutkaisin hänen teoksistaan...) ja käsittelee tutkijan epätoivoista matkaa kohti pedofiilin alati kaappaamaa tytärtänsä.
Kalmarin unioni liitto (2013)
(Yhteenveto kadonnut.)
Porno (2014)
Vladimir Putinin, Barack Obaman ja Sauli Niinistön salaliittoa käsittelevä kirja, jossa 12 apinalla ei ole mitään tekemistä taudin leviämisen kanssa.
Jäinen kiirastuli (2015)
Jatkoa edelliselle.

Lastenkirjat[muokkaa]

Lastenkirjoissa seikkailee todella raivostuttava, näsäviisas kakara, Aaro Kürpi, joka tietää kaikesta kaiken.

Pirates of the Tallin (2003)
14-vuotias Aaro Kürpi eksyy Viron-matkalla väärään laivaan. Liian myöhään hän huomaa olevansa Musta tori -nimisessä merirosvolaivassa, joka on täynnä piraatteja.
Vanhaa Kobraa (2004)
14-vuotias Aaro Kürpi tapaa chatissa kivan englantilaistytön, jota tämä matkustaa tapaamaan, sillä KIVA englantilaistyttöhän on kyllä jo sellainen harvinaisuus, mikä on pakko nähdä. Tavatessa tyttö osoittautuu kuitenkin vanhemmaksi sedäksi, jonka aikomukset Aaron suhteen eivät ole aivan puhtoiset.
Kurja syöpeli (2005)
Aaro Kürpi perustaa ystävänsä Nikon kanssa tekaistun syöpäjärjestön, jonka keräämät rahat päätyvät pojan omiin taskuihin. Homman hauskuus loppuu siinä vaiheessa, kun Aarolla itsellään todetaan keuhkosyöpä.
Da Gates -Koodi (2006)
Aaro Kürpi tunkee nokkansa viimeisen kerran väärään paikkaan huomatessaan joutuneensa nörttien yhdistetyyn LAN- ja larppaustapahtumaan. Hiki haisee, koneet surraa ja bofferit mössähtelevät. Selviääkö Aaro tapahtuman jättämistä traumoista terapian ja vahvan lääkityksen avulla?
Herpes (2007)
Ikuisesti 14-vuotiaan Aaro Kürpin ja hänen kaverinsa Nikon seikkailut syrjäisen Suomen metsissä saavat syyn lääkärintarkastukseen. Aaron intiimeiltä alueilta löytyneet rumat ja kutisevat näppylät ovat HSV-2:n aiheuttama genitaaliherpes. Että pitikin sattua ikävästi.
Draculan meetvursti (2008)
Aaro Kürpi pestautuu belgialaiselle hevostallille porvoolaisen tyttöryhmän viihdyttäjäksi, mutta joutuukin tyttöjen pilkan kohteeksi tyttöjen vertailtua orien varustusta 14-vuotiaan Aaron pikkuruiseen pippeliin. Aaro löytää kuitenkin kanssakärsijän heikkokuntoisesta konista ja erehdyksen kautta heidät molemmat myydään makkaraksi Romaniaan.
Operaatio Polaris (2009)
Alaikäisenä pysyvä Aaro Kürpi ajelee Polaris-valmistajan Summit 800 HM X-moottorikelkalla lumisessa Lapissa, aiheuttaen sähköhäiriötä jokaiseen paikalliseen televisioon, samalla pilaten USA:n huippusalaisen operaation, jonka tarkoitus oli lamaannuttaa kaikki länsimaiset televisionkatsojat zombieiksi, tyhjänpäiväisen, amerikkalaisen ohjelmatarjonnan avulla. Millainen rangaistus tästä seuraa Aarolle?

Viitteet[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]