Idioottiparkki

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Idioottiparkki on vuonna 2006 avattu ostoshelvetti Tampereen kaupungin välittömässä läheisyydessä. Sinne on hyvät liikenneyhteydet niin maalta, mereltä, ilmasta kuin avaruudestakin. Länsi-Suomen tradenomit puuhaavat talkootyönä kanavaa Luvian edustalta, jotta ainakin Silja Linen ja Viking Linen uivat ostoshelvetit pääsevät suurempansa tykö ilman, että niitä varten tarvitsisi levittää rauta-, ja maanteitä ylileveiksi. Tulevaisuuden risteilyohjelmassa onkin suorat reittiristeilyt Idioottiparkkiin niin Pariisista, Lontoosta kuin New Yorkistakin. Paikalle on suunnitteilla 100 000 asiakasta majoittamaan kykenevä hotelli, johon tulevat tarvittavat tietoliikenneyhteydet. Tämä lisää Tampereen seudun majoituskapasiteettia merkittävästi.

Miksi Idioottiparkki?[muokkaa]

Idioottiparkissa voi kokea aidon itäeurooppaalaisen ostoshelvetin tunnelman
Pääartikkeli: kapitalismi

Nykyihminen on turhautunut ja siten epätoivossaan helposti piehtaroiva. Helpoin tapa saada sisältöä elämään on ostaa kaikkea turhaa ja silti prameaa, jolla tehdä naapuri kateelliseksi ja oma itsensä velkaiseksi. Varsinkin nuoret naiset ovat tämän ymmärtäneet kiitettävän hyvin. Tästä loputtomasta tarpeesta syntyi vähitellen Idioottiparkki, ostoshelvetti, jonne viimein kaikki tiet ja rahat johtavat ja joka ryhtyy jossakin vaiheessa ylläpitämään itse itsensä. Vastineeksi Idioottiparkki harhauttaa kuluttajaa, jonka suunnitelman mukaisesti tämä on kokevinaan elämyksiä, saadakseen kulutushyödykkeitä, turhaa rojua ja roinaa ja lopulta tyhjyyden ja katumuksen tunteen. Jotain järkevääkin Idioottiparkista toki löytyy, viinakauppa, joka on tosin hävettävän pieni.

Idioottiparkin merkitys kilpavarusteluyhteiskunnassa[muokkaa]

Idioottiparkki tarjoaa helpon ratkaisun muka itsensä toteuttamiseen. Krääsä-, ja lahjatavaramarkkinoiden ylenkyllästäjänä sen merkitys on oleellinen. Aivan kuten Ikeassa ja muissa vastaavissa ostoshelveteissä, Idioottiparkissa monet avioerot saavat alkunsa. Idioottiparkki luo suomalaiselle naiselle tämän paljon kaipaamaa itsetunnon kohotusta ja jutunaihetta tyttöjen iltoihin. Idioottiparkki pitää näin yllä tehokkaasti keskinäistä kateutta ja työllistää sekä kunnallista velkaneuvontaa että pankkitoimihenkilöitä.