Hypotenuusa (eläin)

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee eläintä. Hypotenuusa tunnetaan kuitenkin paremmin kolmion osana.
Etkö ole ikinä kuullut tästä?
Jos epäilet sivistyksesi aukottomuutta, tee turhuustarkastus: Wikipedia, Google, Yahoo!, Uncyclopedia, Hikipedia

Hypotenuusa (lat. scrofa mathematix) on euraasialaisperäinen mursueläin. Hypotenuusa on kaikkiruokainen ja käyttää saalistuksessaan apuna lyhyitä potenssilaskuja sekä neliöjuuria. Hypotenuusat ovat olleet sukupuuttoon kuolemisen partaalla 1950-luvulta lähtien, nuorisokulttuurin syntymisen takia. Laji on lähtöisin antiikin Kreikasta, jossa matematiikanopettajat jalostivat sen kesystä hillerimursusta.

Tuntomerkit[muokkaa]

Tanakanoloinen vaaleanpunainen ruumis, jonka oletetussa yläpäässä suuret silmät. Vihreät tuntosarvet, pitkä kärsä, karvoitusta selkäpuolella, sekä lättäjalat. Koko vaihtelee. Täysikasvuisilla hypotenuusilla kasvaa myös sininen tuntosarvi melkein kaljulla päälaella. Parhaiten sen havaitsee kuitenkin ärsyttävästä äänestä, kun hypotenuusa ilmoittaa inhoittavia matemaattisia lausekkeita rääkyen. Tehokkain hiljennyskeino on katkaista sen kärsä ja polttaa elävältä.

Levinneisyys[muokkaa]

Lajia tavataan kaikissa länsimaissa sekä Japanissa. Yleensäkin siellä missä opetetaan matematiikkaa hypotenuusat kiusaavat huonoja oppilaita vaikeudellaan.

Elinympäristö[muokkaa]

Hypotenuusan voi tavata liitutaululla seikkailemassa suorakulmaisen kolmion pisimmällä sivulla. Nämä eläimet voivat ottaa eriskummallisia muotoja, kuten X, Y tai 13,5. Jotkin hypotenuusat eksyvät yläasteikäisten nörttien reppuihin matematiikankirjan väliin. Hypotenuusat saattavat tulla myös heikkohermoisten uniin kummittelemaan tai laskemaan päästötodistuksen matematiikan numeroa.

Kuriinsaamiskeinot[muokkaa]

Ennen hypotenuusan teloittamista täytyy kyseinen rontti kaivaa esiin matikanopettajan vastauskirjan välistä. Mikäli keino ei onnistu, kerro ne kolmion sivut, jotka muodostavat suorakulman, itsellään ja yhdistä punainen ja vihreä kaapeli siniseen. Sen jälkeen kuumenna mikroaaltouunissa ja ruoki rasvattomalla jäätelöllä. Mikäli sekään ei onnistu, vaihda oma kirjasi kaverisi kirjaan tai tee itsemurha nielemällä isoukkisi kävelykeppi. Hypotenuusan tiedetään, myös aiheuttavan lukuisia tauteja kuten masennusta, lavakuumetta, malariaa, kirvelyä ja juopottelua. Hypotenuusaa tulee välttää kaikissa mahdollissa olosuhteissa, eli välttää matematiikkaa. Hypotenuusa on käsiteltävä heti tuoreeltaan ja sitä on keitettävä vähintään puoli tuntia, viipaloitava, jonka jälkeen se poltetaan ja jäljelle jäänet osat syötetään rotille. Hypotenuusa on vaarallisin eläin heti tiikerin jälkeen, koska sen aiheuttamiin tauteihin ei ole keksitty parannuskeinoa.