Hygge

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hamlet tanskalaisen kotoilun alkulähteillä.
Tuossa riippuivat huulet, joita olen suudellut en tiedä kuinka monesti. Missä on nyt sinun hyggesi?

Hygge on tanskalaisten, noiden Euroopan ilopillerien, tapa päteä vapaa-aikanaan koruttomalla sievistelyllä ja suorittaa tiedostavaa rentoutumista, josta naapurienkin pitää saada tietää vähintään Instagramissa. Hyggen 2010-luvulla alkanutta maailmanvalloitusta ovat sponsoroineet Tanskan kynttilänvalajien etujärjestö Dansk lysindustri, IKEA, Färsaarten kauppakamari sekä Maailman Tarpeettomien Koristetyynyjen Keskusliitto OCCDIu.

Käsite hygge on peräisin kuuluisan hyggeilijä Søren Kierkegaardin teossarjasta Ophyggelige Taler (Hyggeileviä keskusteluja, suom. Esa Saarinen). Aurinkoisesta ja rennosta asennoitumisestaan tunnetun Kierkegaardin mukaan hygge on "ainoa parannuskeino epätoivoiseen kuolemansairauteemme, joka juontuu tiedostetusta synnistä" (Hygdommen til Døden, 1849). Viimeisinä päivinään Kööpenhaminan Fredrikin sairaalassa 1855 Kierkegaard kokosi ympärilleen hajustekynttilöitä, kääriytyi fleecehuopaan ja hörppi punapensasteetä iloisen väriset varpikkaat jalassa. Sitten hän kuoli.

Hyggeily on helppoa ja vaivatonta. Siihen tarvitaan vain neljännestonni kynttilöitä, kamera, aktiivinen sometili, kuvauksellisen kulmikkaat skandinaaviset kasvonpiirteet mahdollistava perimä, loft-asunto, reilun kaupan designer-teetä, skandinaavisen huonekaluliikkeen kuvasto, laadukkaalle paperille painettu hyggeilyopas (useita vaihtoehtoja hyvin varustelluissa kirjakaupoissa) ja kaunis, psykososiaalisesti tasapainoinen perhe, jota kehtaa esitellä.

Muita vedätyksiä 18–45-vuotiaille naisille[muokkaa]

Snow.svg Artikkeli on tynkä kuin tontun pippeli pakastimessa.
Laajentamalla artikkelia saat Hikipedian lämpötilan nousemaan.