Huuto.net

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Information.gif Tämä artikkeli SAATTAA SISÄLTÄÄ PIILOMAINONTAA tai vahvasti vääristelevää ja harhaoppista tekstiä.
Täten lukijan täytyy olla mahdollisimman tarkka ja antelias lopun propagandaisia linkkejä Huuto.netin ohjeisiin tutkiessa.
Artikkelin aiheesta on pätkä tekstiä myös Hiktionaryssa, mutta se on todennäköisesti tätä artikkelia huonompi.
Huuto.net
Gallen-Kallela Symposium 1894.jpg
Palvelun nykyinen pääjohtaja (oikealla), Huuto.netin perustaja (äärimmäisenä oikealla), käyttäjä (vasemmalla) sekä Ilta-Sanomien pääjohtaja (äärimmäisenä vasemmalla).
vapaa nettihuutokauppa
vallassa 18962005,[1] joidenkin mielestä 20052014.[2]
edeltäjä Aleister Crowley
seuraaja Maailmanloppu
syntyi 5. 4. 1896, vaikka eriäviä mielipiteitä uskoen tulemme kylläkin tulokseen 2005
kuoli Kesäkuussa 2005, Palveluntarjoaja väittää kuolinpäiväksi maailmanloppua
puolue Kommunistit tai äärioikeistolaiset, mitä vain oikeudenmukaista ja reilun kaupankäynnin mukaista. Vältämme kaikin voimin tukemamme järjestelmän maailmanvalloitusta tulemasta itseisarvoksi ja pyrimme rauhaan kaikenlaisilla menetelmillä, jotka meille sen rauhan voivat antaa.

Huuto.net on Suomen vanhin ja suosituin nettihuutokauppa, jonka keskeisimmät toiminnot ovat täysin ilmaisia.”

~mainos totuus

Huuto.net on Suomen vanhin ja suosituin varastetun tavaran myyntipaikka.”

~mainos tuntemattomana pysyttelevä kadunmies
Huutonetissä on tarjolla hyviä pelikoneita

Huuto.net on Ilta-Sanomien (Palveluntarjoaja) rahoittama nettihuutokauppa ja rahanvaihto- ja kierrätysliike, jonka tarkoituksena on luoda yhdellekin suomalaiselle iltapäivälehdelle mahdollisuus määrittää itse palvelun hinnat ja sitten tarjota kuluttajille Palvelu. Itse Palvelu on yritys, joka on ollut olemassa hippien avustusrahakeskuksena jo vuodesta 1896, ennen Palveluntarjoajan mukaan kuvioihin tulemista vuonna 2005, jokseenkin nykyisenlaisilla periaatteilla.

Palveluntarjoajan viesti tyypilliselle (asiantuntijat päätelleet tyypillisyyden auki olevien välilehtien teksteistä ja auki olevista ohjelmista) asiakkaalle.
Huutonetissä on tarjolla runsaasti tavaraa
Huutonetissä on tarjolla uusimmat muotivaatteet suoraan Pariisista ja New Yorkista

Palvelu koostuu siitä, että Ilta-Sanomiin uskova ihminen kirjautuu käyttäjäksi. Tälle prosessille Palveluntarjoaja määrää alhaisen hinnan. Sitovan käyttöoikeuden voi myös periä. Käyttöoikeus säilyy kuudentoista vuoden ajan peruuttamattomana – maksulliset peruutukset voi lähettää tämän jälkeen kahden kuukauden kuluessa kolmella eri kielellä kolmeen eri Suomen kolkkaan. Palveluntarjoaja ja Palvelu sopivat hinnan postipaketille, joka lähetetään käyttäjälle. Paketti sisältää ohjeet Huuto.netin käyttöön, suuren Sopimuksen, laskun sekä ensimmäisen sakon tunnistautumattomuudesta ja varoituksen epäluotettavasta kaupankäynnistä. Tämän jälkeen hän voikin alkaa käydä kauppaa, myydä ja ostaa, mitä huvittaa. Palautetta täytyy antaa kauppojen sujuvuudesta. Toisen käyttäjän, jonka kanssa tämä ensimmäinen käyttäjä on tehnyt kauppoja, antama negatiivinen palaute on merkki siitä, että ensimmäinen käyttäjä on epäluotettava, joten hänelle lähetetään alhainen sakko ja varoitus. Käyttäjän, joka on antanut negatiivista palautetta toiselle, katsotaan syyllistyneen Palvelun ja/tai Palveluntarjoajan nuoleskeluun antamalla heille lisää hupia, negatiivista palautetta kauppakumppanistaan. Tämä katsotaan ilkeän moraalittomaksi kaupan sääntöjen hengen rikkomiseksi ja liiketoiminnan sujumisen ja Palvelun kapitalistisen kasvun jarruttamiseksi, joten Ilta-Sanomat määrää sopivan summan negatiivisen palautteen antajan maksettavaksi. Jos käyttäjä antaa toiselle käyttäjälle positiivista palautetta, määritetään sen sijaan kohtuullinen sakko Palveluntarjoajan huvintarpeen laiminlyönnin vuoksi. Sopimuksen pykälän numero 2112[3] mukaan käyttäjä on täysin oikeutettu ostamaan itselleen oikeuden päättää pientä korvausta vastaan siitä, vaikuttaako käyttäjän pärstäkerroin hänelle asetettavaan muodolliseen summaan, joka hänen on varmuuden vuoksi maksettava ryhtyessään käyttämään Huuto.netiä. Huutonetin tunnetuimpiin kaupankävijöihin nykyisin kuuluvat nigerialaiset prinssit ja heidän vararikkoon joutuneet sukulaisensa. Suomalaiset ovatkin laittaneet hatun kiertämään ja lähettäneet nigerialaisille rahaa ja merkkivaatteita.

Huuto.netiä käyttäessä tai käynnistäessä saattaa ilmetä hitauksia(kuvankaappauksen katsomisesta täytyy maksaa Ilta-Sanomille heidän määrittelemänsä hinta), kun käytetään tietokoneella muita ohjelmia samanaikaisesti usein varsinkin käyttöjärjestelmän ollessa Windows. Nämä katkokset johtuvat siitä, että hidastavien prosessien ollessa käynnissä kestää kauemmin ja vaatii erinäisten ohjelmien käyttäjän koneelle asentamista saada vastaanotettua Palveluntarjoajan verottama sivuillemeno- ja kirjautumismaksu. Yleensä hidasteluista ei ole haittaa, sillä Palveluntarjoalta voi lähes aina ostaa uudestaan ne ohjelmat, jotka Palveluntarjoaja ja Palvelu Huuto.netiä käyttäessä samanaikaisesti muiden ohjelmien käynnissä ollessa lunastavat/likvidoivat hinnalla, joka on vain noin 300%, yleisimpien ohjelmien tapauksessa 500% siitä summasta, jonka käyttäjä ja hänen jälkeläisensä kuudenteen sukupolveen asti tulevat Huuto.netille maksamaan. Edellisessä ei oteta huomioon niitä tapauksia, jolloin Palveluntarjoaja on joko konkurssissa tai kärsii sisäisestä päättäjien valuutanhalun nousemisesta.

Huutonetissä toimivat Suomen parhaat mainosalan ammattilaiset

Toimintaperiaatteita[muokkaa]

 • Kiristys ja uhkailuJoskus sallittuja, lukuunottamatta käyttäjän asemassa Huuto.netiä käyttävää henkilöä. Palveluntarjoajan ja Palvelun jokapäiväinen leipä, jonka avulla Huuto.net pysyy aina käyttäjän käytettävänä ja toimii.
 • Subjektiivisten käsitteiden määritys – Koska mikään asia maailmassa ei ole aivan absoluuttisen tosi, ovat Palvelu ja Palveluntarjoaja katsoneet sivistyneeksi huomauttaa käyttäjälle, että lähes kaikki Huuto.netin toimintojen luotettavissa kuvauksissa käytetyt adjektiivit ovat merkitykseltään absoluuttisen selkeitä ja absoluuttisia, mutta eivät aivan kaikki. Palvelu ja Palveluntarjoaja ilmoittavatkin jokaiselle käyttäjälle, että joidenkin harvojen adjektiivien, joiden merkityksestä ei voi olla täysin varmoja, merkitykset ovat yleisen hyvinvoinnin nimissä Palvelun ja Palveluntarjoajan päätettävissä. Nämä adjektiivit on yleensä kursivoitu.
Palveluntarjoaja väittää tehneensä tämän kuvan.
Hikipedian vastaus Palveluntarjoajalle. Näin se ei siis ole mielenilmaisu Wikipedialle.
 • Palautteen antaminen – Jokainen meistä varmaankin tykkää nauraa sille, kun kaksi hullua ihmistä riitelee Internetissä. Kaupan edesottamuksista on siis ehdottomasti kerrottava julkisesti. Se antaa Palveluntarjoajalle hupia ja käyttäjille informaatiota luotettavuudesta, joten on koko Huuto.net-toiminnan A ja O.
Huutonetissä kaupataan Suomen arvostetuimpien taiteilijoiden teoksia.
 • Reilut periaatteet – Toisin kuin usein perinteisessä rivi-ilmoituksin käytävissä kaupoissa, Huuto.netissä sekä Palvelu että Palveluntarjoaja ovat aina voittajia, ja käyttäjä saa osuutensa. Asettamalla tuotteensa kaupattavaksi Huuto.nettiin myyjäkäyttäjä voi vakuuttua siitä, että hän saa tuotteestaan korkeimman mahdollisen hinnan huutokaupan kautta, sekä siitä, että hän saa korvausta vastaan Palveluntarjoalta oikeuden päättää, kumpi (Palvelu vai Palveluntarjoaja) saa suuremman osuuden heille yhteisesti kuuluvasta 60 %:n osuudesta myyjäkäyttäjän saamasta summasta, joskin käyttäjän on Sopimuksen viimeisen rivin jälkeen tulevan kolmen metrin pikkupräntin 69. pykälän mukaan otettava huomioon, että jos tämä päättää Palveluntarjoalle tulevan puolta pienemmän osuuden kuin Palvelulle, on Palveluntarjoalla oikeus langettaa tästä sakko myyjäkäyttäjälle. Sakko voidaan korvata myös halveksivan sävyisellä lööpillä.
Huutonet tunnetaan rehellisestä kaupankäynnistään

Koska myyjä voi Palveluntarjoajan antaman mahdollisen luvan nojalla säädellä tuotteensa aloitus- ja varaushintoja, hän ei myöskään koskaan joudu myymään tuotettaan halvemmalla kuin Palvelu haluaa.

Huuto.netin eläintenmyynnillä rahoitetun elävien eläinten laittoman ostamisen vastaisen kamppanjan logo, joka on suora tekijänoikeusrikkomus. Tämä tarkoittaa, että kuvaa katsova käyttäjä joutuu maksamaan tekijänoikeusrikesakon ja rahaa syytteen välittäjälle (Palveluntarjoaja).
Pienoiskuvan luominen epäonnistui: Tiedosto puuttuu
Palvelun sakottaessa käyttäjää sääntöjen rikkomisesta Palveluntarjoaja pistää tämän luvattoman tuotteen myyntiin. Kun seuraava käyttäjä ostaa sen, hän saa sakon luvattoman tuotteen ostamisesta sekä postipaketin, joka sisältää kirjeen, jossa sanotaan, että huutajan huutama tuote on takavarikoivatava. Paketissa on myös sakko ja lasku postipaketista. Tämän jälkeen Palveluntarjoaja laittaa luvattoman tuotteen myyntiin. Tällä hetkellä tällainen myytävänä.
Kohde ”Ilmaa ja lottovoiton odotus, kamala päänsärky ja jäkättävä anoppi

Lisäpalveluita[muokkaa]

Kiellettyä on myös elävien eläinten huutokauppaaminen.

~Pitkällisen tutkimuksen tulos

 • Tunnistautuminen. Tunnistautumattomuudesta seuraa sakkoa, joten onkin todella fiksua käyttäjältä tunnistautua luotettavuuden nimissä, lähes ilmaiseksi. Palvelu ja Palveluntarjoaja määrittävät alhaisen hinnan, joskin nimellistä lisämaksua vastaan käyttäjä saa haltuunsa oikeuden määrittää alhaisuuden käsitteen. Tunnistautuessa käyttäjän tiedot laitetaan nettiin, kaikki hänestä kerrotaan lukuun ottamatta ehdottomia yksityisasioita. Näin muut käyttäjät voivat luottaa tähän paljastettuun käyttäjään, koska tietävät, että hänen horoskooppinsa on vaaka, ja sekä Palvelu että Palveluntarjoaja saavat tästä hupia, joka Sopimuksen 54,666. pykälän mukaan pyörittää koko Huuto.netiä.
 • Vahdit. Vahdit ovat sähköisiä apureita, jotka tarkkailevat Huuto.netiin huutokaupattavaksi ilmoitettuja kohteita ja lähettävät Palveluntarjoajalle tiedon joka kerta, kun jonkin Vahtipalveluun sitoutuneen käyttäjän ehdot täyttävä kohde tulee huutokaupattavaksi. Vahtipalvelun avulla käyttäjä voi saada sähköpostiinsa tiedon siitä, että Palveluntarjoaja tulee antamaan sakkoa esimerkiksi kaikista kohteista, joissa mainitaan sana ”Minuaonkusetettu!” ja joita Vahtipalvelun aloittanut käyttäjä ei ole huutanut. Näin taataan enemmän huutoja, kovempaa tarjouskilpailua, enemmän rahaa Palveluntarjoajalle, negatiivista palautetta ja sitä kautta hupia. Vahdit tarkkailevat Huuto.netin tietokannassa tapahtuvia muutoksia kerran vuorokaudessa, aina aamuyöstä. Jos siis edellisen vuorokauden aikana Huuto.netiin on tullut kohde, joka täyttää annetut hakuehdot, käyttäjä saa varoituksen ja sakon sähköpostiinsa, niin loogiselta kuin se kuulostaakin.
 • Huutopaketti. huutonetistä ostamasi tuote annetaan postin kuljetettavaksi. Alivaltiosihteerin selvityksen mukaan Pekka Vennamo-maksulla kuljetettava paketti on perillä murskattuna jo 34 vuoden kuluttua.
 • Huutokirje, ostat vanhoja postikortteja huutonetistä. Posti tuo ne rypistettyinä ja kahvitahraisina ulko-ovellesi. Tämän jälkeen naapurisi bernhardilaiskoira tulee ja syö ostamasi postikortit.
 • Pieni nigerialaishuijaus. Herra Olesambano pyytää sinua postittamaan Leijona-kellosi Nigeriaan ja lupaa lähettää kellon saatuaan rahat tilillesi Suomeen Sveitsin kautta. Odotat ja kun rahoja ei kuulu vittuunnut ankarasti. Lisäksi löydät Facebookista herra Olesambanon profiilin jossa hän esittelee uutta kelloaan.
 • Keskikokoinen nigerialaishuijaus, herra Abdullah pyytää sinua lähettämään 20 euroa maksavan takin Nigeriaan ja toivoo sinun maksavan myös 70 euroa lähetyskuluja Nigeriaan. Maksat kulut ja lähetät takin. Vastauksena saat postikortin jossa sinun kehotetaan vetämään Turska päähäsi.
 • Suuri nigerialaishuijaus, entinen öljykeisari Jabbar pyytää sinulta rahaa kolmen talon ostamiseen koska edelliset ovat käyneet pieniksi hänen seitsemällekymmenelle vaimolleen. Lähetät rahaa ja löydät hänetkin Facebookista heiluttelemassa setelinippujaan. Seurauksena tästä lähdet laamapaimeneksi Etelä-Amerikkaan.
 • Koijaus, ostat nollapalautteiselta myyjältä Pleikkari kolmosen viidelläkympillä ja saat pahvilaatikollisen kiviä.
 • Varastettuun tavaraan ryhtyminen, ostat herra X:ltä kolme taulutelevisiota edullisesti yhden hinnalla. Saat televisiot ja seuraavana päivänä poliisisedät hakevat televisiot pois ja kertovat niiden olevan peräisin Gigantin suurmurrosta. Myyjä on tällä välin vaihtanut sukupuoltaan ja kadonnut jäljettömiin.
 • Tissien sponsorointi, olet aikuisikäinen naispuolinen toivoton pissis, joka etsii sponsoria silikonirinnoilleen. Voittaja saa tatuoida tissiisi tekstin "Arska kävi täällä" tai "Jussi on homo".
  • Maakaupat, kaupan hyviä tontteja Kuusta. Joko tilasit omasi?
 • Akkain rättikaupat, ostat alusvaatteita jotka tuotteet saatuasi paljastuvat edestä keltaisiksi ja takaa ruskeiksi. Myyjä kehottaa sinua käyttämään vaippoja. Valitat asiasta Huutonetin ongelmat-foorumilla. Tämän jälkeen koko viestiketju ja tunnuksesi huutonettiin poistetaan ja sinut viedään poliisitalolle maskotiksi.
 • Hupihuutelu, karkaat mielisairaalasta huutamaan kohteita Huutonetissä. Manian vallassa saat aikaiseksi itsellesi peräti 500 virhepistettä. Sinulle myönnetään huutiksen ahkerimman huutelijan kiertopalkinto.
 • Pervoilu, ostat myyjältä erän bikineitä ja saat myyjältä kaupanpäälle pervoja viestejä joissa kysytään alushousujen väriä. Vastaat että kuten edellä ne ovat keltaiset ja ruskeat.
 • Apinointi, perustat kilpailevan nettihuutokaupan ja aiheutat huutonetin konkurssin.
 • Kärähdys, paljastat huijarin joka tulee ja kärventää sohvasi. Joudut ostamaan uuden sohvakaluston Ikeasta.
 • Tupakkamyynti, alat kaupata huutonetissä virolaista tuontitupakkaa jolloin tullimies vie sinut Pasilan Poliisitaloon kiertokäynnille.
 • Tietokonetus, ostat huutonetistä markkinoiden uusimman läppärin tosi halvalla. Myyjän paketista löytyy Kommodore 64:sen irtonainen lerppuasema ja Giana sisters-kasettipeli.
 • Mariowariohuijaus, ostat Nintendon Mario ykkösen joka osoittautuu vialliseksi. Suutut niin että alat muistuttaa pilkullista herkkusientä.
 • Runeukkojen vaihtopörssi, vaihdat Habbo kolee onnistuneesti RUNE RAHAKSI1111. Tällöin ukkosi arvo NOUSEE!!!1111
 • Wowi-ukkojen myyntikauppa, ostat 5000 euroa maksavan Wowi-ukkelin käteisellä. Seuraavalla viikolla myyjä arvaa salasanasi ja varastaa ukon takaisin. Sinua vituttaa ankarasti ja päätät vetää lärvit.
 • Turhautuminen, hermostut huuto.nettiin ja paiskaat tietokoneesi levyaseman? ikkunasta kadulle.


Myynti-ilmoitus[muokkaa]

Huuto.nettiin on lisättävä ilmoitus myytävästä kohteesta. Esimerkiksi eräs eteläsuomalainen teologianopiskelija tarjosi myyntiin Jeesuksen luita Pontius Pilatuksen allekirjoittamalla aitoustodistuksella. Myyjän promillemäärä osoittautui kuitenkin liian suureksi ja ilmoitus poistettiin. Toisessa tapauksessa käytettyjen autojen palstalla kaupattiin Leopard-A-tyypin panssarivaunua. Myös tämä ilmoitus heivattiin roskakoriin. Tunnetuin tapa tehdä ilmoitus on: MYYDÄÄN HABBO RAHAA111111 hinta 9999999999999,9999999999999 EKEE EI VAAN VAIHDETAAN RUNE UKKOIHIN TAI RUNE KAMAAN!. Toisaalta myyjä voi myös panostaa huumoriin jolloin tuote voi olla PORNOLEHTI TOSI HALVALLA 2000 Ekee. Tuotteen sijainti MUTAKUOPPA, RÄBÄ. Ilmoituksen hauskuuden viimeistelee kuvan paikalle lätkäisty Osama Bin Ladenin naamataulu.

Jeesuksen luut myynnisssä

Ohessa on esitetty tyypillinen ja Palveluntarjoajan suosittelema tapa tehdä mallikas myynti-ilmoitus. Tottelemalla näitä annat mahdollisimman paljon sakkorahaa hyvään tarkoitukseen ja vielä enemmän Ilta-Sanomille.

 1. Myyntierien määrä: ”Miten vain haluat, kultaseni.
 2. Kauppatapa: ”Osta heti osta heti osta HETI tai rikon tavaraa vähäsen mutta myyn samalla hinnalla
 3. Kohteen nimi: ”asdasfsadgsdgsdhgsdhadfasfa sekä Ilta-Sanomien uusin numero - ja jos ostat tän, saat sakon xD
 4. Osasto: ”Keräilyharvinaisuudet” (tämä on sitten vakio)
 5. Aukioloaika: ”1 vuorokausi
 6. Kuva: ”Penis menee erektioon (ja tästä katselusta saat maksaa Ilta-Sanomille).gif
 7. Kuvaus: ”Huippuharvinen! [väärä tieto tähän] [asiavirhe] [laiton uhkailu] [Palveluntarjoajan laittama mainos] ENKÄ OLE HUPIHUUTAJA TOIVOTTAVASTI ET SINÄKÄÄN SELLAISET VITTUUN
 8. Kohteen sijainti: ”SUOMI
 9. Kuntoluokitus: ”O_o voi jee ei tällasta kohtaa ollu vielä täytettävänä ennen Huuto.netin uudistusta voi jee
 10. Maksutapa: ”käteinen” (tämäkin on vakio, laitat tämän aina)
 11. Toimitustapa: ”posti
 12. Toimituskulut Suomeen: ”En toimita Suomeen sorry vaan millillä kyl voin :D
 13. Muut toimitusehdot: ”No ois se kiva jos lähettäisit itestäs valokuvan, sukupuoleesi katsomatta!
 14. Huutajan minimipalaute: ”Katotaan sitten että teetkä tarpeex hyvän tarjouksen
 15. Lähtöhinta: ”[tähän puolet enemmän kuin tuotteen hinta kaupasta ostettuna ja maininta sen harvinaisuudesta, vaikka sitä saa kaikkialta] eikä pari vaimoo ja kamelikaan olis pahitteeks. eikö oo ookoo no ei haittaa laskin vain leikkiä ne vaimot riittää
 16. Hintavaraus: ”911 € (HUOM. euron merkki tarkoittaa puntia tässä)
 17. Minimikorotus: ”[tähän numeroina puolet tuotteen hinnasta]
 18. Käyttäjätunnus: ”EksyinIrkissäMutOnnexPääsinTänneDemiin97

Kirjallisuutta[muokkaa]

Huuto.netin nykyinen hallinto. Vasemmalla olevat ovat Ilta-Sanomien väkeä, oikealla olevat Palvelun työntekijöitä.
 • Nostradamus: Maailmanlopun jälkeen - Tarinoita suurista bittitavaranvaihtotoimistoista. Minulla on näky! Höyry Päiset ennustajat (Emme me keski ajallakaan tai aivanvähän senjälkeen osanneet yhdys sanoja) Kustannus OY, 1572
 • Max Heindel: Nostradamuksen ennustukset: Huuto.net? UFOSchaisse-kustannus, 1910
 • Pekka Siitoin: Huuto.net elämässämme ja sen fasistiset käyttötavat, Jättiläiskanamurskasiautotien Kustannus Oy, 8.12.2003 (ISBN 215542030)
 • Ilta-Sanomien toimitus: Se on nyt meidän se nettihuutokauppa, Luelisää-Kustannus Oy, 2005 (ISBN 465310118)

Viitteet[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]

Internet-sivustoja
Hauskat: Sieni.us - Habbo - Weebls Stuff - Suomi24 - YouTube - Korsoraattori - Skientologiankirkko.fi - Taitopelit - Kuvalaudat
Tylsät: Runescape - Travian - Ilmainen sanakirja - Google - Riemurasia - Adressit.com - Huuto.net - Pulju.net - Punk in Finland - Naurunappula
Epäilyttävät: Facebook - Vauva.fi - Alastonsuomi - IRC-Galleria - 4chan - Outlook - Demi - eBay - Hommaforum - Vunet - Reddit - Twitter - Encyclopedia Dramatica - TV Tropes
Wikisivustot eli vapaat ohjelmistot: Wikipedia ja sen sisarprojektit - Hikipedia - Se toinen Hikipedia - MediaWiki - Haaparantawiki