Hubble

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jumala lähettää Hubblen välityksellä terveisensä ihmiskunnalle.
Hubble-avaruusteleskooppi on lähes kallein ihmiskunnan tirkistelynhalun tyydytykseen käytetyistä asioista. Ainoastaan muutamat tosi-tv-formaatit ovat kalliimpia. Teleskoopin teoreettisena tarkoituksena on kyylätä ulkoavaruuteen ja raportoida kiinnostavimmista löydöksistään iltapäivälehdistölle. Hubblen käytännön tarkoituksena on koettaa pysyä koossa sen verran, että NASA ja ESA saavat kasaan varat seuraavaan huoltolentoon. Huoltojen aikana teleskooppiin asennetaan laitteita, joiden nimessä on vierasperäisiä kirjaimia ja jotka tietokonesimulaatioissa pystyvät muka ottamaan kuvia.

Teleskooppi on toiminnassa aina kolme päivää kunkin huoltolennon jälkeen. Tänä aikana se on NASAn mukaan kuvannut muun muassa vieraita planeettoja, joitain hämyjä tiedemiesjuttuja ja Joulupukin. Sattuneesta syystä kuvia ei ole julkaistu. Sen sijaan lehdistöön on päästetty väärennettyjä kuvia maailmankaikkeuden ja Jumalan avioerosta (lööpeissä suosittiin termiä alkuräjähdys!!). Nämä tyydyttivät maksavan yleisön tirkistelynhalun noin kahdeksi minuutiksi, kunnes alettiin jo vaatia paljastuskuvia Jumalan salasuhteesta poikaansa, mutta vartijat eivät päästäneet Hubblea Jumalan ökypalatsin sähköaitoja lähemmäs. Lisäksi yhden NASAn insinöörin taiteilija-aviomies sai julkaista vesivärisotkujaan Hubblen nimissä sarjana Tähtisumuja sieltä täältä.

NASA ei ole antanut teleskoopin sijainnista ei varmaa tietoa. Huoltolennot kuulemma maksavat ”ihan sikana”, joten todennäköisesti kuvat tehdään Los Angelesin sijaan Kanadassa jossain hämärässä studiossa kuten suurin osa tosi-tv-tuotannosta.

Katso myös[muokkaa]

Wiki letter w.png Tämä artikkeli on syvältä, koska se on tynkä.
Laajentamalla artikkelia voit nostaa Hikipedian lähemmäs pintaa.